Нинова се притече сестрински на помощ на побратима си Борисов в труден за него момент

Корнелия Нинова се притече днес сестрински на помощ на своя побратим Бойко Борисов в  труден за него момент на граждански протести и принудителни маневри с цел оцеляването му във властта.

“Гениалната идея” на генетичните близнаци на ГЕРБ от БСП да си пренесат традиционното сборище  от връх Бузлужда в центъра на София може да има всякакви други декларирани цели, но постига главното: радва др. Борисов и опълченците му, някои от които, като бившият конституционен съдия Георги Марков и дългогодишен фанатичен негов личен ласкател, взеха да напускат окопа на върха с възгласи във мрежата “аз бях дотук”.

Подобно на руския генерал Столетов на Шипка, др. Нинова и компанията й се намесват дискредитиращо срещу гражданските “пълчища”, атакуващи вече повече от две седмици подстъпите на Министерския съвет и други редути на властта. И ето че сега тъкмо на тези позиции пристигнаха, извозени от цялата страна, свежи пенсионерски подкрепления срещу младите дружини на жълтите павета.

След  белите автобуси на властта, докарани в София на нейния контрапротест срещу протестиращите, дойде ред и на Нинова да повика провинциална подкрепа за същата власт под формата на протест, който я легитимира като “антикомунистическа”.

Десантът на Нинова и мобилизираните от нея стари пушки дава другарско рамо на любимата контраатакуваща теза на ГЕРБ и нейния собственик, че протестите са инспирирани, ако не и оглавени от БСП. Давещата се власт има отчаяна нужда да се хване за тази сламка, разделяйки протестиращите по партиен признак, за да ги бие зад колоните на Министерския съвет един по един. 

Една снимка ( на Клуб Z  ) е достатъчна, за да услужи още повече на Борисов, нищо, че самият той е поклонник на Тодор Живков.

 

 

 

 

Нинова се опита да оцвети жълтите павета в червено в обкръжението на брадат живковист с тениска, украсена с лика на същия диктатор, пред чиято статуя в родния му Правец Нинова и Борисов се врекоха във вярност на заветите му. Зад тази първа бойна линия се веят червени знамена, на които сърпът и чукът не се виждат ( поне на тази снимка), но се подразбират. А до Столевова…пардон, Столетовата имитаторка, дефилира сърцато другарка на преклонна възраст с тематична пазарска торбичка, на която пише “  Red lips” ( червени устни ).

Сега Борисов и охранителите му сред оредяващите редици на пропагандаторите на неговата “харазима” въздишат с облекчение при вида на решителната пенсионерско-провинциална подкрепа за тяхното оправдание да останат на власт. 

Щото иначе на жълтите павета идват червените башибозуци и само др. Борисов може да им прегради пътя с камъни и дърве, че и с политически трупове на доскорошни верни подчинени, нали така! 

Ако някой се е съмнявал в тази ключова мантра на ГЕРБ, вече има доказателства – поне в очите на онези, които оправдават в наши дни поговорката “на страха очите са големи”. 

11 мнения за “Нинова се притече сестрински на помощ на побратима си Борисов в труден за него момент”

 1. Ако малко се замислим в думите на ген. Борисов- да се свети името му, казани преди няколко дни, когато подхвърли, че и той щял да е до тук/ имаше предвид -до края на мандата му/. Да доплувал до заветния остров, пък тогава, пък тогава щял да се оттегли!!!!……….това да ни напомня за нещо вече случило се оттегляне? Прост бил-го вадим, ама не. Прост, ама иска да става като Ахмедата – и той почетен председател на ГЕРБ. Искал да се оттегли и да ръководи от сараи и той. Прост бил! Че то, България ще се напълни с почетни председатели. Първанов се оттегли и почетно си живурка като сив кардинал. Андрей Райчев се оттегли от ГАЛЪБ и отиде като голф да боботи в сянка. Валентин Златев стана почетен там пак си. Ахмедата, сега тиквата иска от Банкя. Така и няма един да желае да бъде почетен председател от затвора!

 2. “Корнелия Нинова се притече днес сестрински на помощ на своя побратим Бойко Борисов…”
  Много хубаво казано и много точно анализирано, като резултат. Но така написано намеква и за умисъл…
  но да не забравяме, че това което може да се обясни с глупост, не трябва да се обяснява със зла умисъл.
  Корнелия може да е била обезпокоена, че не е най-важната на протеста (появяват се европейски знамена) и при всички случаи е взела решението преди народната любов да ѝ попречи да излезе от телевизията.

 3. Кака Корни се явява лееееко разкрачена между властта и евентуални предсрочни избори. Още не знае дали ще я изклатят нейните или външните врагове… За нея 100% е по-добре да тупа топк/ата/ите до редовните избори!!

 4. За Корнелия си е идеална възможност по-скоро тя да се прилепи към протестите и да запише точки за вътрешно ползване. РРадев размахва ръчички, присламчвайки се към протеста, сега Корни също. В крайна сметка те си имат монолитен, макар и завяхващ електорат, и това шоу за мобилизация за него. БСП си се готви за избори…И ще се опитва да извърти нещата така, че да изглежда, че те са алтернатива и че са заедно с протеста. Така както оклюмалия РР изведнъж се оживи, че и се оказа някакъв морален стожер на демокрацията и евроатлантизма, едва ли не.

  За ББ също е много насгода, наистина. Интересно ми е какво ще е отношението на протеста към техните днешни колеги по дефилиране по паветата. Че много мераци около тях, кой от кого по-отровни.

 5. Итересен анализ и страхотна снимка на Клуб Z

  “Нинова се опита да оцвети жълтите павета в червено в обкръжението на брадат живковист с (червена) тениска, украсена с лика на диктатор”. Зад тази първа бойна линия се веят червени знамена, на които сърпът и чукът не се виждат ( поне на тази снимка), но се подразбират. А до Столевова…пардон, Столетовата имитаторка, дефилира сърцата другарка на преклонна възраст с тематична пазарска торбичка, на която пише “ Rer lips” ( червени устни ).”

  Но Младия мъж непосредствено зад Кака Корни с тъмни учила и черна тениска като че ли е единствения който забеляза какво голяно л****о се е сътворило върху иначе жълтите павета

  Винаги съм се питал какви ли са на цвят паветата на червения площад и защо
  Times Square (площада на времето или времента ) няма павета а е асфалтиран
  Food for thought (храна за размисъл) това последното е за Бат Боико

 6. В” картинката” липсва и Полският Генерал Радецки на “руска служба”! Македония и Полша са на едни ски разстояние от руснаците по пистата на “социализмът”! В политиката няма място за емоция, а за постоянно мислене в посока към националните интереси! Западна Европа и Америка са прекалено скъпоструващи модели за Югоизточна и Югозападна Европа!

 7. Не е нито за теб Корни, нито за зачезващият ѝ електорат. Био факторът не прощава никому.

  “Отначало не те забелязват. После ти се смеят. Борят се с теб. Накрая побеждаваш.”
  Махатма Ганди

  BTW, точно по този сценарий се развива и президентската кампания в последната диктатура в Европа-Беларус. Сега са в разгара на третата фаза. Народът срещу 3% хлебарка.

 8. Младите и разумните от всякакви възрастови групи не вярват нито на БСП, нито на някакви си други партийки. Че Бойко може да се опре на Нинова – ясно. Тя си траеше така или иначе в парламента, докато наскоро недоволните не запитаха най-сетне къде е опозицията – и тя се изхлузи изпод юргана. Заспала е сладко мецана… И какво от това?! Тя си остава едно изплашено служителче в политиката (кой знае с какво я държат в ръцете си…?!). Може да се опитва да се лепне към гражданското недоволство, може да се опитва и на Борисов да послужи за изтривалка, но важното е, че между два (или колкото и да са там) стола, ще се приземи на земята. (Макар че изобщо не виждам да се е отделяла от нея). Истинските протестиращи показаха отношението си и към ГЕРБ (Гангстерско Единение за Разрушаване на България), и към БСП.
  Колкото до президента, той имаше само един избор – да застане пред хората, които излязоха да защитят президентската институция. Не мисля, че това е било в ‘плановете му за президентска република’. И така и трябва да бъде – НАРОДЪТ трябва да насочва своите лидери, а не да ги следва като стадо овце.
  Духът на сегашните протести е различен. И тежко и горко на бъдещите управляващи, ако се гласят да измамят и това поколение.

 9. Снимката е трепач….. но разветите руски знамена са много по-показателни за целите и мечтите на кохортата водена от Нинова.

 10. Нинова се опита да оцвети жълтите павета в червено в обкръжението на брадат ЖИВКОВИСТ/ПОСЛЕДОВАТЕЛ НА УБИЕЦА ПРОДАЖНИК ТОДОР ЖИВКОВ/ с тениска, украсена с лика на същия УБИЕЦ/НЕ ГО ЗАБРАВЯЙТЕ/-диктатор, пред чиято статуя в родния му Правец Нинова и Борисов се врекоха във вярност на заветите му. Зад тази първа бойна линия се веят червени знамена/НА ПРЕСТЪПНАТА ЧЕРВЕНО- ЧЕРВИВА ПАРТИЯ/ , на които сърпът и чукът не се виждат ( поне на тази снимка), но се подразбират. А до Столевова…пардон, Столетовата имитаторка, дефилира сърцато другарка на преклонна възраст с тематична пазарска торбичка, на която пише “ Rer lips” ( червени устни ).

 11. Не може да се отрече, че “системните” партии работят по една и съща система. Когато хиляди протестиращи отидоха на брега на Росенец на плаж, ДПС веднага мобилизира 50 автобуса с контраплажуващи от родопските села. Когато десетки хиляди млади хора се струпаха пред министерски съвет с искания за оставка на Борисов и Гешев, ГЕРБ от своя страна докара с автобуси контрапротестиращи в защита на Бойко Ме Борисов в столицата. Сега и БСП карат с автобуси “протестиращи”, но техните са с руски знамена. Ясно е, че “системата” е много добре организирана и финансирана.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.