Мечтата на Борисов БЕШЕ да раздава порциите от свои президентски сараи

 

 

 

 

 

 

Прав е Атанас Атанасов, когото не наричам генерал заради неадекватната аналогия с неадеквати ( бивши) генерали в настоящата българска политика, че мечтата на Бойко Борисов е да стане като Ахмед Доган със свои сараи и главна роля в раздаването и получаването на порциите ( преразказвам творчески позицията на съпредседателя на “Демократична България”. https://www.actualno.com/politics/gen-atanasov-mechtata-na-borisov-e-da-byde-dogan-v-bankja-video-news_1485541.html

Но имам едно допълнение.

Мечтата на Борисов, освен това, беше да надмине Доган в това отношение. Не просто искаше да е като него, но да е нещо повече. В ролята на президент.

Да приема паради и чужди делегации. Да му козируват гвардейци и да набиват крак пред него елитни български момчета в униформи. Да открива международни конференции с листче в ръка, което да оставя настрана в движение и да започне да си фантазира каквото си иска- например, че България е обявявала война на СССР и никой да не смее да му посочи невежеството ( авторът на тези думи се опита, но не получи от нийде подкрепа). Да пътува, където го поканят или където си е изпросил да му свирят националния ни химн. Да добрува по този начин поне толкова мандати, колкото не изкара като премиер.

Това му беше пълнотата на мечтата. Но този балон на сънищата му се спихна благодарение на едни млади хора, които го събудиха. Сега се опитва да изхвърля министри като баласт и да разтоварва със същата цел бюджета, но балонът му няма да литне от това паническо усилие.

Ние, които без да сме искали, го докарахме на власт като несменяем автократ с нашето ( относително ) бездействие пред мимикрищата му “дясност”, трябва да признаем заслугата за спуканата му мечта на младите. 

Време е да допуснем, че е възможно те да са по-умни и по-спобособни от нас. Дано и да са по-успешни в перспектива, макар да отхвърлям категорично самоокайването, че сме били излъгани и провалени. Защото може да сме се самозалъгвали за много неща, но постлахме на следващите поколения пътеката към свободата. 

Нищо, че проснахме и червеният килим за червените и останалите сред употребените верващи в монархията да се бият в гърдите, че са ни вкарали в НАТО и ЕС, катерейки се по гърбовете на нашите усилия за демократизирането на България.

Или това признание е толкова непоносимо? 

12 мнения за “Мечтата на Борисов БЕШЕ да раздава порциите от свои президентски сараи”

 1. Баце доскоро лягаше и ставаше сал с една мечта. Да направи ГОЛЯМ ШЛЕМ. След лидер на най-голямата партия, после столичен кмет, премиер и то на три пъти, само два пъти по-малко от Александър Малинов, недостижим рекорд за банкянското Слънце и президент на “републико наша, здравей. Ех как ги обича салтанатите великолепно описани от Иво. Да. ама НЕ!
  Много мина. мъничко остана. Да се премита килия с южно изложение в СЦЗ, с бай Ставри надзирател, строг но справедлив и Киро Жарта да е наблизо.
  Много мина, мъничко остана.

 2. Както “Имперска Русия” е мачкала народите, по парафилия за Александър “Велики”, един от първите културвандали в историята, така и пудражателите имитират банално тактическите му грешки, които са документирани, но некоментирани в истриоманафията на Първият, до последните чернописци фолклористи с “научни степени”!

 3. “Ако България е стигнала до там, че един измамник, като Борисов, да я пази от комунистите и от Русия, то драги ми, да викаме поповете да я опеят и да отива в небетието. Това е моят кратък отговор на тези които години наред грешат, а нямат срам и дават акъл днес, на тези които се опитват да правят нещо.”

  Петър Бояджиев

 4. Лицето Бойко М. Борисов се запъва. Явно още не осъзнава, че вече е политически труп. При положение, че спечели изборите в София, лицето Б. М. Б няма лице, /а и топки! /, да се срещне лице в лице с младите хора пред Министерския съвет!
  Гордея се с тези младежи, които могат да ми бъдат внуци. Те реанимираха заспало-умрялото ни Гражданско Общество! Ако не работех в чужбина, със сигурност щях да бъда до младите на площада. В тях е Бъдещето!
  Оставка!!!!

  https://www.mediapool.bg/edna-neistina-za-protestite-v-bulgaria-news310339.html

 5. ПрофесорИцата по политическа порнография антоанета христова – полет на мисълта крило до крило с кречеталото коритаров: https://www.tvevropa.com/2020/07/argument-li-e-za-iskaneto-na-ostavka-amerikanskata-ekspertiza-na-elena-joncheva/ Досега не знаех, но oт интелектуалния им диалог наyчиx, че ако нарека професорИцата тъпа овца, то това е израз на националната ми култура.

 6. Младите и смелите,те ще вдигнат отечеството и ще го прославят.БОГ помага на смелите…

 7. Другото е МАНИПУЛАЦИЯ и словоблудство…

  Ляво-дясната истина на всички данъкоплатци.

  Манипулират ни, като говорят непрекъснато за КОЙ, за премиери, прокурори и партии!
  Та нали сме парламентарна република?
  Защо се пропуска Парламента?
  Правителство,Кметства,Прокуратура и съд, се избират и функционират според законите на депутатите, нали?

  Простата истина е, че заради недемократичната избирателна система,
  депутатите не са народни представители,
  а “бутончета” на партийната олигархия!

  Това е очовадната ляво-дясната истина, на всички данъкоплатци.

  30 години СТИГА!
  НЕВЪЗМОЖНА е просперираща и демократична държава, без ДЕМОКРАТИЧНИ избори!

  !!!С АКТИВНА РЕГИСТРАЦИЯ!!!

  !!!БЕЗ ПРАГ на ПРЕФЕРЕНЦИИТЕ!!!

  !!!С ДИСТАНЦИОННО гласуване!!!

  30 години СТИГА!

  НЕВЪЗМОЖНА е просперираща демократична държава, без ДЕМОКРАТИЧНИ избори!
  Другото е МАНИПУЛАЦИЯ и словоблудство…

  “Кучето е заровено” в противоконституционният избирателен закон!

  И ще познаете истината,
  и истината ще ви направи свободни.

  Нужна е промяна!
  Нужни са демократични избори, както на Запад!
  Правителство,Кметства,Прокуратура и съд, се избират и функционират според законите на депутатите…

  Защо се пропускат изборът на най-важните в парламентарната република???
  Защо се пропускат изборът на депутатите ???

  НЕВЪЗМОЖНА е просперираща и демократична държава, без ДЕМОКРАТИЧНИ избори!!!
  Другото е МАНИПУЛАЦИЯ и словоблудство…

  “На вас и на мен ни се казва,
  че трябва да изберем между лявото или дясното.
  Но аз предполагам, че няма такова нещо, ляво или дясно.
  Има само горе, или долу!
  Нагоре-към отколешната максимална индивидуална свобода, съчетана с ред.
  Или надолу-към незначителността на отделния човек, при тоталитаризма…!”

  /Роналд Рейгън/

 8. https://faktor.bg/bg/articles/rosen-plevneliev-pravitelstvoto-na-oresharski-se-pretvori-i-prerodi-v-sluzhebnoto-pravitelstvo-na-radev

  Падна ми в очите, Росене!
  Лустрацията я спря ДС агент с картонче Николай!
  Но…нищо!
  Руските лакеи у нас направиха всичко възможно да те смачкат…разбираемо е, човешко е да се огъне човек!
  Колко ли са устояли??
  Все пак, семейството е по-важно.И Животът.

 9. Някой се беше закахърил наскоро , че роско бил мълчал оглушително .

  Ами , поемал си е въздух .

 10. Културните ни дейци с много малки изключения нещо май се спотайват! Артисти, певци, композитори не само се скатават, но дори започнаха да заемат протиквенски позиции: последен пример е химнът за Банкя! Питам се дотам ли я закъсаха братята: единият живял сума години в Норвегия, другият – в Италия, дуетът на софиянката и кърджалиеца – и те бедни, а за Хайго с неговия талант нямам никакво обяснение какво търси в тая компания! Според мен мястото на Агасян е до Арман Бабикян, а не до банкянския бандит!
  Май ще се наложи да бойкотираме културните прояви с участието на подобни “личности”!
  Да ходят да пеят в Банкя на ухо!

 11. @Сеедно

  “Някой се бе закахърил за мълчанието на Роско”. Аз съм, други няма, Даже се блазня от мисълта, че с моят “бял кахър” съм активирал пиарчиците на Баце да го активират. Важното е, че маските падат. Дет казват най-известният сифилистик на всички времена и народи ленин (улянов): “Първо да се разграничим и после да се обединим”.

 12. Епа той не беше кой знае колко старателно маскиран . Залагаха на легендата за немския му блиц ерфолг в крехка още възраст (американската мечта репи да яде) и на успешния му бизнес у нас .
  Сякаш сме забравили че по онова време , когато се чупеха крайници за своеволно отваряне на автомивка само с маркуч и четка , случаен субект нямаше “право” да развива каквото и да било .

  Не е лошо да си спомним , че фирмата на Плевнелиев “ИРИС” подизпълняваше строителството по обектите на Лукановата “ИНТЕРТАЙМ” .
  За бай бойко знаем , че е близък с бай тошовите наследници по роднинска и по земляческа линия .

  Ако е вярно , че политическият и икономическият живот в България се развива според резултатите от конкуренцията (да не споменаваме “война” , макар че понякога…) между “тошовисти” и “лукановисти” , то днешният им съюз задава два къси въпроса : с каква цел и срещу кого .

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.