Борисов показа руски кукиш на САЩ край своя руско-турски “Банкянски поток”

В деня на насрочения срещу неговото управление национален протест Бойко Борисов избра да рекламира с личната си обиколка на волана на своя премиерски джип руския проект “ Турски поток ”, преименуван от него за по-лесно преглъщане от наивните българи на “Балкански поток”.

 

 

 

 

Това се случва само два дни след като на първо четене американските законодатели показаха червен картон на проекта, който днес Борисов нарече “българска газова връзка”. Случва се и въпреки предупреждението на американското посолство в София, че предстоят санкции срещу потока му.

Въпросната газова връзка е задушаваща геополитическа “вратовръзка” за Украйна. Това е причината във Вашингтон да й налагат вето. За разлика от ЕС, където няма видима съпротива срещу хватката на Путин, САЩ противодействат реално и ефективно на този замисъл. Вече успяха да спрат строителството на “Северен поток” 2 по същите причини и няма също така причини да се съмняваме, че това предстои да се случи и с неговата евразийска транзитна версия през България.

Какво произтича от това действие напук на САЩ на Борисов в този момент?

Дойде ли краят на неговата атлантическа мимикрия?

Избра ли на финала на трансатлантическото си приключение руското пристанище?

Предстои да видим. При подобен избор украинският президент Янукович избяга през пролетта на 2014 година в Русия след като неговите поданици въстанаха срещу проруския му избор. 

Дали Путин би бил толкова благосклонен към беглеца Бойко, ако той реши да се скрие в необятната му държава?

18 мнения за “Борисов показа руски кукиш на САЩ край своя руско-турски “Банкянски поток””

 1. Светъл пример за Баце, Закъсалият от всякъде 3% хлебарка лукашенко предприема ход на отчаянието, За разлика от нашият самодържец е избрал националистическата карта. По-добре да си замине кат патриот, каквото и да означава днес това в Беларус отколкото национален предател кат банкянската тиква.

  ОСТАВКА!

  https://www.gazeta.ru/social/news/2020/07/29/n_14732095.shtml

 2. Такива нагли типове, като Бойко СвойкоБройко са прости зеленчуци в Брюкселската Ботаническа Градина-излишни са! За Европа трябват много висококвалифицирани специалисти,а не фалшисти скрити хомосексуалности на Путин Мусолини Хитлер! Тяхната дъга е променливо волтова, а не е правотокова, затова все дават на късо, и им изгарят бушоните! Уж невинните обвиняеми, подкрепени от подкупените “международни НПО-та” чрез “левите лобита” в тях, са много виновни пред обществото, заради преднамерените им лъжи, кражби в милионни сделки, заплаха за”съдене на държавата”, и ред други дивотии, говорени, и правени от тях!

 3. Междувременно, любимото политическо гуру на Баце, Самият Слънцеподобний ввХУЙЛО е с най-ниският си рейтинг откак се води долният вид социологическо проучване. Сал 23% доверие, .
  https://echo.msk.ru/news/2684067-echo.html

 4. Ама г-н Инджев вече и малките деца разбраха, че Борисов си купува индулгенции и от руснаците и от американците… но с държавни пари.

  Очаквам в скоро време и китайците да дойдат.

 5. Хабаровск (Русия), Беларус и България. Без Хуйло-ци, 3% хлебарки и Баце-вци. За един по-добър свят,

  Много мина, мъничко остана. Сега или никога.

 6. С такива чекмеджета при пусин?!

  Прос , прос , ама чак толко … Затова ли беше целия зор ?

  Братя галеви или веска меджидиева да не са по-умни .

 7. “Предстои да видим. При подобен избор украинският президент Янукович избяга през пролетта на 2014 година в Русия след като неговите поданици въстанаха срещу проруския му избор.

  Дали Путин би бил толкова благосклонен към беглеца Бойко, ако той реши да се скрие в необятната му държава?”

  Янукович успя да избяга с няколко джипа накрадено от украинския Народ.
  Е, не успя да вземе един от най-“ценните” си атрибути – златното биде в луксозната си вила, ноооооо – пълно щастие на този Свят няма, както всички много добре го знаем!
  Моята съвсем скромна прогноза (80/20) е, че ако др. Методиевич тръгне да бега към Руссия с поне няколко пълни догоре нощни шкафчета ( с кюлчета, пачки по 500 (евраци, не рублей, ей!), и – особено – кашонче със секретни папки тайни на натовска България) – винаги ще може да разчита на едно парцелче (за приятели в нужда) близо до вилата на Янукович в Боровиха.

  Много мина – малко остана (до Развръзката)

  Който разбрал – разбрал.

 8. Боко решително е тръгнал по пътя на Виктор Янукович и със сигурност, също като него, ще стигне до международна заповед за издирване и запориране на банкови сметки. За последните 11 години, откакто ГЕРБ-ът Му е на власт, нищо не е мръднало от мястото си: монополът на Газпром е съхранен,дори увеличен, няма действащи интерконектори, продължаваме да даваме милиони за несъвместими с натовските стандарти и опасни за летците ни руски летящи москвичи, дадохме и се готвим да даваме заробващи ни милиарди за допотопните ядрени самовари на Путлер, поемаме щедри и геноцидни за народа ни милиардни ангажименти да изградим проклетата нова газопреносна мрежа за руския газ, с ентусиазъм плащаме милиони евро глоби за да може колкото се може по-дълго газопроводите ни да се ползват пак само за руския газ, всички институции, цялата държавна машина – парламент, министерски съвет, президентство, съдебна система са впрегнати да прокарват данъчни привилегии и да защитават монопола на горивата и складовете на руския Лукойл, както и удобно законодателство, улесняващо заселването на хиляди руснаци в разградената българска територия. 11 изгубени години , ограбени от живота на българските граждани, 11 години целенасочено блокиране на просперитета на България и пълноценното й интегриране в ЕС, 11 години унизяващо достойнството ни пълзене в краката на Путлер и задоволяване на имперските му прищевки, 11 години безнаказан грабеж, цъфтяща корупция, пълна липса на правосъдие и справедливост, тласкаща към примитивна саморазправа, 11 години нравствено опростачване на нацията и мутренски разврат, 11 години тържество на мафиотската арогантност и жестокост!
  Резултатите са видни:
  -демографски срив и обезбългаряване на България,
  -разграбване на природните й и финансови ресурси,
  -111- то място по свобода на медиите,трета поредна година!!
  -най-ниски заплати и пенсии,
  -най-нисък стандарт на живот в ЕС!
  Това е “Златното” (за рублофилските мутри) десетилетие което Борисов съгради в днешната история на България! Гласувайте пак за него! Сигурно за последно, защото следващи БЪЛГАРСКИ избори на територията на България може и да няма!!!
  Не сме имали друго такова некадърно, невежо, безотговорно, крадливо,престъпно и цинично управление!
  И пак си го изберете Негово Нищожество Буда фон Тиква Ал Главанак-Тулуп Ал Дюнер Хасфалт ал Тол-Магистрал Ал Хъб Амфет ал Вълшебник-Суджук Микрофон Ал Водопровод Ал Хумана-Кирка-Бабаит Ал Фурма-Шибаняк!!!

 9. Не се писа много из пресата, но май в Евксиноград има среща на Борисов с представител на ЦРУ.

 10. Г-н Инджов, освен да хейтите, можете и мисъл да вкарате малко. Първо – Балкански поток се строи с БЪЛГАРСКИ, а не руски или турски пари. Второ – защо да не същества и друг газопровод, освен през Украйна, нека и ние да намажем от транзит. Има значение дали имаме достъп до повече газ, по-малко пари да ни струва, да има приходи и за нас и пр. Забравете Бойко, гледайте глобалната полза за България. Ако можете въобще да видите ситуацията в мащаб и такава, каквато е.

 11. Към Iva:

  Не че съм ИнджОв, но ще отговоря…

  Нищо няма да намажем, освен въжето, с което Путин иска да обеси Украйна и за което Борисов и компания са подсъдни съучастници.
  Гледането на “глобалната” ползица е типично мишкуване за момента с точно обратен знак: губим глобално уважение срещу обещанието да ни бъде платено някога от противника на нашите съюзници за тази услуга за геополитическите му игри.
  А харченето на български пари за тази цели прави операцията още по – отвратителна и осъдителна.
  За сравнение: Германия не е платила и един цент за “Северен поток” 2, който бере душа под ударите на американските санкции. Разходите и загубите от неговото спиране остават за руските играчи, за което ще им бъде потърсена сметка един ден от самите руски граждани.
  Дваж повече има основание тук да сме гневни от турския поток, които Борисов прокарва на своя глава под аплодисментите на т.н. опозиция в угода на Путин и в интерес на последния му откровен бастион в региона и в Европа , каквато е ( разколебаната също вече до голяма степен в това отношение) Сърбия.
  Така че не съм аз този, който не разбира от “мащаба”, а дребните душици, които искат нещо да намажат от чуждите си господари.

 12. @Iva, хайде да следим събитията, ползите и вредите.
  Турция е ЕС получават и плащат на Русия нейният експортен продукт – природен газ.
  Основното количество минава през Украйна, няма как да е иначе защото така са построени тръбопроводите по времето на СССР.
  За Турция основният тръбопровод минава(ше) през България и нашата страна получава(ше)транзитни такси.
  Какъв е нашия интерес Турция да получава евтин газ от Русия – НИКАКЪВ.
  Получи се един Руско-Турски съюз срещу Украйна и срещу България.
  Но ние като “освободени” се правим на луди и неразбрали.
  Какъв е нашия интерес към ЕС да продължава Турски поток – НИКАКЪВ.
  Към ЕС трябва да продължава газ от терминала за втечнен газ от САЩ в Гърция, а не да правим Турция регионален играч при условие че изнудва ЕС за пари и направи Света София джамия.
  Не може на вековни врагове на Римската империя като руските и турските варвари да им бъде позволено да определят правилата на играта и да богатеят от това.

 13. Между другото още една маска пазна от лицето на Плевнелиев:
  “Христо Иванов получи от мен пълен картбланш да прави реформа, той направи конституционна реформа и сегашният главен прокурор е избиран по неговите правила”, заяви Плевнелиев вчера, а днес Иванов му отговори:”Аз се опитах да реформирам прокуратурата, влязох във всекидневен конфликт с главния прокурор Сотир Цацаров. Настоявах за контрол върху прокуратурата, за нейната модернизация, Плевнелиев не трябва да говори за картбланш, той седеше и изобщо не ме подкрепи”. “Когато аз се борих срещу главния прокурор Сотир Цацаров, когато исках проверка защо изчезна тефтерчето на Филип Златанов, проверка на “Яневагейт” когато исках дисциплинарни производства на Петьо Еврото, Плевнелиев не ме подкрепи”, каза още той.
  https://www.dnevnik.bg/video/btv/2020/07/30/4097270_hristo_ivanov_plevneliev_ne_me_podkrepi_za_promenite_v/?ref=home_NaiNovoto

 14. “Второ – защо да не същества и друг газопровод, освен през Украйна, нека и ние да намажем от транзит. Има значение дали имаме достъп до повече газ, по-малко пари да ни струва, да има приходи и за нас и пр. Забравете Бойко, гледайте глобалната полза за България. Ако можете въобще да видите ситуацията в мащаб и такава, каквато е.”

  Ива, как го каза, “вкарай и малко мисъл”.
  Таксите за транзит ние ги получаваме и без новата тръба, защото досега транзитирахме газ за Турция и Гърция през съществуващата мрежа. Дотук “намазване от транзит” – нула.
  “Нула” в смисъл – нищо повече от това, което сме получавали досега.
  Второ: забравяме Бойко. Каква е “глобалната полза за България”? Бихте ли ми я обяснила, щот аз не мож я вдена.
  Трето: хайде да погледнем нещата мащабно. Приходи от транзит в повече от досега получаваните – нула. Разходи по построяването на газопровода – 3 млрд лв по проект. В действителност – по моя преценка, поне 3.5 – 3.8 млрд. Чиста загуба за България. Престиж – завоюване званието “първа слугиня на Хуйло”. Защото ние, българите, нямаме нужда от тази тръба. Строим я с наши пари за да угодим на Хуйло. Който също няма икономическа причина за нея. Иска тръбата за да заобиколи Украйна, защото не му вървят по гайдата. Един вид “отмъщава” си с политичски средства по икономически въпрос. Дори не споменавам вредите, които ще нанесем на отношенията ни със САЩ, които вече ще се принудят директно да ни санкционират.

 15. Добавка към горното, пропускът е мой.

  Като теглим чертата, възниква въпросът: Къде видя ползата за България, бе чедо?

 16. дори хипотетичното получаване на малки количества азерски газ е под въп рос,предвид трасето на газопровода през Армения,виждате какви са отношенията…Видно е,че ще получаваме само руски газ и то по скъп от конкурентните.

 17. жужето не би приело провалили се манипулатори – само ще го излагат.
  но орбан…а и вече прие.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.