Първо му пасува, после го псува – що е то, ако не корпулентният простак Номер едно в републиката

 

 

 

 

От най-новия стар запис ( вероятно от 2018 година, съдейки по коментара му за един протест срещу скъпите горива в Бургас) с гласа на Бойко Борисов, разпратен днес до български медии, струи не просто простащината му, но се озвучава по зрелищен начин цялата философия на управлението му, базирано на заиграването с простите хора. 

Когато ги гледа в очите и ги “ласкае” като прости, той им се подмазва с твърдението, че самият той е прост и затова между простите има разбирателство.

Така разбира той обществения договор.

Когато не знае, че простите хора могат да го чуят, както се случва днес с този запис, разпространен вече в няколко български сайта, простият Борисов заявява обратното: че на простия човек не може да му се набие акъл, а само онова нещо, обозначавано с трибуквената думичка, любима на драскателите по тоалетните. https://e-vestnik.bg/32730/toy-ne-mozhe-da-e-darzhaven-glava-toya-tapanar-nov-skandalen-zapis-na-premiera-stenograma/

От разговора му с неговия заместник Томислав Дончев, изпълнен с псувни и цинизми, излиза, че Дончев се е опитвал да спори за начините на комуникация с президента Радев. И го ядосва конкретно с това или по принцип с опитите да призове началника си да се действа “нормално”. Босът обаче отказва да се съгласи и нарича тъпанари всички, които не го слушат и не му се възхищават – те били само около няколкостотин хиляди интелигентни хора, които можели да го разберат. След което слага точка на разговора със заканата “ я че ги опраим” ( всички останали, както се подразбира ).

По този начин научаваме две неща извън сферата на потвърдената отново простащина на шефа на изпълнителната власт.

1. Той наистина ненавижда и псува вулгарно онзи, когото качи на президентския пост като изправи срещу него неизбираемата за президент Цецка Цачева. И дори се похвали скоро след това, че е харизал на Румен Радев този пост, за да не преяжда ГЕРБ с власт. 

На кого трябва да се сърди този мега, хипер демократ, който помага на конкурентите си да се издигат, по собствените му думи? 

Беше ясно, че си приписа заслугата за успеха на Радев като някаква невиждана нийде и никога форма на демократично благородство. Просто не можеше да понесе истината, че в резултат на скъсаната му връзка с действителността и атрофираното му самочувствие на вечен победител е бил победен на президентските избори. Сега бере плодовете на собствената си грандоманщина. Превърнал е отмъщението срещу Радев в своя фикс идея. Няма връщане назад от тази персонална вендета.

По същата (анти)логиката на извратеното си мислене Борисов оправдава в своите очи и поклоните към Путин. Намира ги за необходими, за да не преяде България с евроатлантизъм. 

2. Макар и да не става ясно точно какво му казва по телефона гласът на Томислав Дончев, нито пък се чува той да се включва подмазвачески в псуването, записът е на ръба на комплимента за него. Оказва се, че той може да ядосва всесилния си господар и въпреки това да оцелее още две години в подножието на премиерския връх. Почти като Жуков при Сталин.

Ако опонирането на Борисов може изобщо да бъде някакъв сетрификат за качество, Дончев без да иска го получава. А дали това ще му помогне да изплува обратно в политиката, когато неговият титан(ик) на мисълта потъне в ледените води на Атлантика след сблъсъка с гражданското недоволство и очевидния отказ на евроатлантическите съюзници да го спасяват, ще зависи от това дали си е резервирал място в някоя спасителна партийна лодка.

Съмнително е да се намери такава гемия, но в турбуленцията на пренареждането на доминото, някои негови части могат и да бъдат употребени за градеж на нова къщичка.

10 мнения за “Първо му пасува, после го псува – що е то, ако не корпулентният простак Номер едно в републиката”

 1. Ето и Плевнелиев захвърли маската:
  “Да, ГЕРБ ще трябва да чистят, но и Христо Иванов (съпредседателят на “Демократична България” – бел. ред.) ще трябва да чисти зависимостите от Костов, например. Аз не правя голяма разлика между Костов и Доган, при положение че Костов е човекът, който даде цялата икономическа власт в България на олигарсите и практически не допусна закон за лустрацията”, заяви Плевнелиев.
  https://www.dnevnik.bg/politika/2020/07/29/4096756_plevneliev_niama_goliama_razlika_mejdu_kostov_i_dogan/?ref=home_NaiNovoto

 2. Ето го и мнението на проф. Антоний Тодоров: отнася се за “чистофайниците” като някои и в този блог: “Днешните протести могат да успеят само и единствено ако протестиращите в своето мнозинство успеят да се отърсят от сектантите. А те са много и разнообразни, като се опитват да направят протеста „чист“, но не от платените екстремисти, а от хора, които не са „от нашите“, разбирай правоверни като нас.

  В един от случаите ще викат „червени боклуци“, за да прогонят участващите в протеста социалисти. В друг случай ще късат европейското знаме, носено от привърженици на „Да, България“.

  В трети случай ще обясняват, че протестът е едновременно срещу ГЕРБ, но и срещу Радев, че в „никакъв случай“ не трябва да се подкрепя участието на Мая Манолова, че едни предсрочни избори ще дадат възможност да „проруско“ служебно правителство. Изобщо, ще слушаме, че в протеста трябва да останат само „чистите“, „неопетнените“, другите – да си ходят.”
  https://e-vestnik.bg/32723/sektantstvo-ili-koy-iska-barz-kray-na-protestite/

 3. Няма да се уморя да повтарям, че откровено глупавата кандидатура на Ц.Цачева беше своего рода откуп на Боеко и присъдружени мошеници за получените тях огромни суми по темата “Южен поток”. Кремъл беше поръчителят, Решетников го игра приносител на известието. Общият смисълът на договорката беше- така и така пАток няма да има, така и така получихте едни много добри пари. Ако на изборите за президент не спечели Льотчика, тогава жална ви майка, всичко ще връщате, че и отгоре. Нали не сте забравили, че кандидатурата на Радев най-напред беше лансирана от АБВ и лично от агента Гоце. Тоя пък ако няма нищо общо с пАтоците, аз съм английската кралица.

 4. Този (почти) монолог на Царь Cucurbita е върховна еманация на цинизма и абсолютната, неподправена простащина в съвременната българска политика!

  Сигурен съм, че слушайки този запис в кабинетите си, на Меркел, Макрон и Джонсън ще им се изчервят даже полилеите!
  Може би само Тръмп би се отнесъл с известно разбиране (и досада), но не съм уверен.

 5. Да добавя, че Аецка ц., туй по Иво беше гласена за Дондуков 2 И за да топли след мандата на Баце полагащият МУ се голям шлем. Лидер на най-голямата партия. столичен кмет и премиер и то на 3 (не)пълни мандата.
  Припомням и баш бисерите. то друго при Бочко нЕма от предишните записи.
  “Б.Б: Всички педераси са умни по-принцип. И аз почвам вече да викам, че съм пидал.
  Б.Б.: Роман мое ли си го ебе Джамбазов или не мое?
  Б.Б.: Роман си е манаф малко.
  Б.Б.: С Бареков как беше? С тоя капут!
  Б.Б.: Ъъъъ, Цвета… Просто Цвета да каже аз съм проста кърджалийска пут*а…
  Б.Б.: Когато си прост е лесно. Аз сутринта три пъти на един му обяснявах, понеже съм прост и не знам английски, не съм разбрал това, което ми е казвал, правилно, и съм ги наеб*л с 200. Едни чужденци, премиери. И са като усетиха, че съм им го вкарал, аз съм се оправил, а те са затънали, и се обаждат да ми кажат защо съм ги (…). Викам, бе, не е с лошо. Прост съм. Нали английският ми е лош, всъщност аз мислех, че това искате, мама му д*ба, язък. Е, ама то… то се набутало вече в дупар*та и си се такова. И си се върти даже.
  Б.Б.:Четири милиона и половина станаха на 16 милиона и половина, щото трябва да му построиме и хотела… Е*ах го…”

 6. Иванова, ако това ви ласкае, вие сте първата, в чийто текст прочитам тази доста вероятна версия, която споделям напълно, относно избора на президент. Друг е въпросът дали рушветите по руските проекти са в основата на зависимоста на Рапона. Интересно ми е как четири години нито един коментатор не видя тази връзка, която беше очевидна от първия момент на обявяването на кандидатурата на неизбираемата Цачка.

 7. Права е Цвета Караянчева, че е обидно премиерът да се нарича мишка. По-правдиво ще е да се нарече хипопотам – и туловището, и кожата, и устата, и възпитанието му са хипопотамски!

 8. Най-тъпото беше да сравнява военен летец и то Генерал Майор със гражданска авиация. Другаря Побойко отново разби класацията за Прост ПоПрост НайПроЗ Идиот на Републиката. Между другото колегите му в Хасковската Пожарна знаят много за Простащините му. Боклук от главата до петите. Изрод на комунистическа Сган. Кво като Президента бил пилот. Е, така е. За един долен Боклук и Идиот, всички са Пуtки КуRове Педали. Не искам такова Л@йно за министър, още повече вожд, да ни срами с животинското си възпитание. Правилно Румен свали доверието си от тази крадлива и лъжлива пасмина. Това е натуралния комунистически Милиционер. Не е чел нищо. Кефи се че е ПроЗ и че с простотията си просперира. За него няма проблем, да се кълне и лъже като дърта циганка. Да трупа пачки пари в чекмежето в спалнята. Да псува по-интелигентните и да ги “оправя”. Но както е казал един мездузвезден герой, Винаги има по-голяма риба. Падението на нашия Геройко е тотално. Остава последния епизод от тази сапунка. Когато това падение, ще се превърне във физическа реалност.

 9. До Иванова
  До Симеон В

  Замислете се и върху следното: Борисов иска да е следващият президент.

  Борисов, с умишленото предлагане на отвратителната Цачева, иска да си подложи здрави основи за собствен президентски мандат.

  Ако ББ беше сложил силна кандидатура на президентските избори (например тихия Томислав, който в момента не прави нищо), тя щеше да е успешна срещу посредствения Радев. Но ББ съвсем явно сложи неизбираемата Цачева. Така хем тезата ви е вярна – ББ угоди на стратегическите си господари, хем вероятността да бие Радев при евентуален сблъсък за следващия президентски мандат остава голяма.

  Ако силен президент от герб беше избран, той щеше да бъде хвален и прехвален за успехите си. Така на следващите избори ББ щеше да е в неудобна позиция да се бори срещу собствения си силен президент, или да дава обяснения защо не го предлага за втори мандат, след като е толкова успешен. Затова на ББ не му трябваше собствен президент. Ако по чудо Цачева беше избрана, то тя много лесно ще бъде свалена от последваща кандидатура, поради естествената й непригодност за какъвто и да било административен пост.

  Яростните атаки срещу Радев много лесно могат да бъдат аргументирани, ако се вземе предвид желанието на ББ да бъде И президент. Личното омаскаряване на Радев е подготовка за последващото му смазване на избори. Ако Радев не се кандидатира, то неговите лични провали (къде аранжирани, къде истински) ще се използват като аргумент срещу евентуален кандидат, подкрепен от левите. Ще се говори – ето, вижте какви ги свърши този, който го подкрепиха тези…
  Иначе Радев, само по себе си, не го припознавам като силен политически играч, да не говорим, че по конституция той е ограничен до мъж на жена си. В момента неговата намеса в протестите повече пречи, отколкото помага. Заради такива, като Радев, чуваме навсякъде конски тропот…

  Та, ако има уговорка с руснаците, а то има, то тя може и да включва хипотезата сега да турим Радев, а после ББ да е след Радев.

  Такива работи. Мисля, че вече са обсъждани тук, но може и да греша.

 10. К.Ганев, И пак Шапо!
  Да наистина е обсъждано и аз съм се включвал в дискусиите най-вече не защото имам И опосредено инфо от “къртица” но по пътя също на логиката блестящо демонстрирана отново от теб. Баце е неистово обладан да направи голям шлем: лидер на най-голямата политическа сила, столичен кмет. премиер и то на 3 пъти и президент. И става, по щението си де. номер 1 в политическата джунгла на татковината за целокупната история на страната. “В джобчето ми дрънкат семки и бонбонки”.
  Обаче, ти да видиш, “всички дето са срещу диверсификацията”, последният МУ хит, днес са по улиците и площадите. И искат не само оставката МУ но и на всичкото отгоре главата МУ, с или без кавички, Никакви гаранции ниКОЙ не ще да даде, че още евентуално служебно правителство на “фигуранта” Мунчо няма да го под пука, И ако му се разминат по някакво чудо килия с южно изложение в СЦЗ с надзирател бай Ставри, строг но справедлив и наблизо Киро Жарта поне ще го оставят на мира да си харчи краднатите с непосилен труд и пот на челото милиарди по сите корупционни схеми,
  Дай Боже всекиму!
  Да, ама НЕ!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.