Коментар с продължение за продължаващото кадрово издигане на простотията в епохата на простите у нас

 

 

 

 

Вече реагирах с коментар на демонстративното невежество на издигнатата по тази причина явно за министър на туризма на България Марияна Николова, която фъфли на международна конференция на неразбираем английски, четейки от лист хартия. И най-вероятно дори не разбира какво каканиже. https://frognews.bg/novini/rech-angliiski-noviia-ministar-turizma-mariiana-nikolova-vzrivi-neta.html

Но ще си позволя коментар с продължение. Защото си мислех, че в епохата на простите, олицетворявана от премиера Борисов ( и в езиково отношение на българския, какво остава за други езици) никой официален фактор не може да надмине емблемата на простотията във властта Вежди Рашидов, който вулгарно псува пред журналисти и лъже как от Лувъра му били приели ( едва ли не поискани) негови творби, бидейки опроверган след това с официално писмо от директора на знаменития музей във вежлива, но убийствена по бликащия от нея сарказъм форма.

Оказа се, че съм подценил кадровия майсторлък на Борисов да намира себеподобни таланти в областта на простотията и да ги издига така, щото самият той да не стърчи много над тях по този показател. Спомнете си само що за външен министър си беше избрал в първия си кабинет, която изпрати след това и да ни представя в т.н. европейско правителство като кандидат за еврокомисар. Да последния момент той я бранеше от факта на нейния провал на изпита пред евродепутатите, когато накрая му се наложи да отстъпи и да признае нейната непригодност за поста под натиска на европейското презрение.

Историята сега се повтаря с поредната “перла” в короната на простотията, с която Бойко се е закичил. Защото е рецидивист, от когото не може да се очаква друго. Вероятно съди и по себе си – какво като е невежа, нали си има преводачи да й слугуват.

Апропо, Борисов най-редовно ползва за преводачи външния си министър Захариева или посланиците в държавите, където е ням и глух сред чужденците. Все някой трябва да компенсира неговата непригодност, но фактът, че е превърнал в обслужващ персонал високо квалифицираните българи от неговото обкръжение, които са си направили труда да се образоват и да извървят благодарение на това пътя към съответното място в избраната от тях кариера, е показателен за господарското недоразумение, което имаме за премиер. 

Изобщо не си направих труда да изучавам ( в Уикипедия) професионалната биография на неадекватна другарка Николова. Стига(ше) ми, че тя си позволява – има самочувствието- да фъфли направо неразбираемо на моменти на чужд език, който и да е той, пред компетентна аудитория.

Така сме правили като деца, когато се мъчехме да изпеем нещо на “английски” без да го разбираме и да имаме текст, от който да се учим с оскъдните си тогавашни познания на нивото на тогавашното училищно образование. 

Явно манталитетът на тази другарка е инфантилен, детски, но и говори за нахалство от рода на онова, което демонстрира “най-големият геополитик” ( по Звездомира Мастагаркова в ПИК )  и новопокръстен “дипломат”, посредник между Изтока и Запада, Меркел и Ердоган и пр., др. Бойко.

Щом като другарката Марияна Николова има претенция за страхотна образованост ( вижте в Уикипедия), но не може да прецени възможностите си до такава степен, че срича позорно ( за България), какви ли са останалите й познания и как ли е постигнала своите “образователни успехи”!? Звучи страшно за самата образователна система.

И обидно, но типично за сегашното управление на България. 

10 мнения за “Коментар с продължение за продължаващото кадрово издигане на простотията в епохата на простите у нас”

 1. Не знам до колко я ползва н-тата от не знам къде си ТП, Баце за преводачка, визирам външната захариева но ето свидетелство от Самият Брюксел като как е нейният “инглиш”.
  “Много може да се каже и за външната министърка Екатерина Захариева. Тя влезе във Външно с думите: „Имам много какво да уча във външната политика, не съм била дипломат, но може би това е добре. Доста често е важен погледът отвън.“
  Кучето гледа-гледа и току стане касапин…
  Георги Готев, отговорен редактор на EurActiv, написа във „Фейсбук“ по времето на председателството ни: „От комисията (ЕК) разбрах, че са помолили занапред да идва с преводач, защото се съмняват, че разбира това, което й говорят на английски.“
  А пък наша милост си е позволил да ви съобщи същността на министърката направо в дисфемистичен дискурс: „Госпожата е куха като водосточна тръба.“ Беше по повод думите ѝ, че сме признали македонския език, щом сме признали държавата. Вероятно на 5 януари 1992 г. е била още на Мелмак. Иначе щеше да знае, че точно езикът им не сме признали.”

  Тони Филипов, д-р

 2. На продължението аз представям и малко предисловие. “Експертността” на въпросната особа се е разпрост(р)яла и върху киберсигурността. Преди година госпожата смело представи и своята компетентност в тази сфера.
  https://www.dnes.bg/politika/2019/08/21/nikolova-ne-e-v-kapan-ne-razbiram-ot-kibersigurnost-imam-it-card.420329
  https://clubz.bg/86882-shto_e_to_itcard_i_kolko_razbira_ot_kompyutri_mariqna_nikolova
  Очевидно в правителството на Боеко е висша компетентност съчетаването на английски с барековски акцент и компютърна грамотност ниво Барни Ръбъл.

 3. Фалшивите им дипломи са като амбалажна хартия! Когато паднат от власт, ще им лъснат далаверите! Това че Европартньорите не им търсят отговорност за присвоените средства, не означава, че ще им се размине!

 4. За мен мотото на протестите е “Ти си прост, но ние не сме, затова не се разбираме”. Никога повече простаци на власть!

  Използвам случая да поздравя и автора на долния коментар от преди два дни, който много ме впечатли:

  Любен Пандев
  29.07.2020 в 10:03

  Съгласен до запетайка с мнението на Иво Инджев. Старите”десни”са стари. Факт е че старите на младите не вярват от първите обществени сбирки и конфликти в историята. Но стария елен водач напуска стадото и сарая от кошути само когато е изблъскан със сила и синини от младия претендент за водач. Толкова за спорът между стари и млади в дясното на българската политика. До голяма степен спорът е отражение на протеста. Защото протеста няма ярко и конкретно формулирана цел и съответно добре подбрани искания и послания. До голяма степен протестът се покри с властолюбивите лозунги на рублоядото българско политическо войнство. Което е объркващо дори и за старите кучета.
  Протестиращите почтени възмутени и отвратени млади хора по улуците и площадите, по разбираеми причини, “не са сърбали попарата” на могъщата манипулативна машина на комунистическата държава живееща в сянката на сенчестия бизнес и засенчваните и умишлено външни зависимости.

  Протеста трябва да продължи, до постигането на поне една конкретна значима победа, която да бъде тухличката която да срине цялата порочна, присадена от вън “система”. Всички модерни не толкова модерни търсачки използват ключови думи когато искат да открият нещо в информационното пространство. Ключовата дума при търсенето на “Целта” за всеки почтен протестиращ излиза на яве след следните примери от полит-кономическата и духовна реалност в момента.

  Радев – монтиран от руснаците
  Борисов – “Русия му е на сърцето”
  Гешев – продължител на руския модел на прокуратура
  Доган – руски агент
  Пеевски – протеже на Дога, който е руски агент
  Нинова – свързана с интригите на руския генерал о.з. Решетников
  Манолова – подозирана в контакти с руските кукловоди и мафия
  Копейкин – платен руски клакьор
  Сидеров – развенчан руски агент
  Лукойл – руска компания за руско влияние
  Газпром – наложили монополно високи цени на руската газ
  Белене – руски проект
  Грипен – самолет удобен за сваляне от руснаците
  Освобождение – руска лъжа
  МОЧА – символ на руската окупация
  Стамболов – убит от руснаците
  Левски – предаде на смърт от руснака Дондуков
  Македония – отнета и откъсната от България от руснаците
  Демографска криза – предизвикана от руско- болшевишките икономически идиотщини
  Народен съд – избити стотици хиляди невинни под руско-сАвецка диктовка
  ….
  И така нататък.
  Т.е. ключът за разрешаването на проблемите на България и българската нация е думата “руско”.
  Колкото ще да си протестират младите, докато първото “руско” не бъде съборено, първата от многото окупирани от руснаците български територии – “анклави” не бъде освободена, докато поне една от руските компании които смучат ресурсите ни не бъде конфискувана и поне един от руските агенти вкаран в затвора, протестите ще са безплодни, защото злините идващи от всичко руско се възпроизвеждат. Някоя такава цел трябва да си постави протеста за да постигне нещо реално. Старите и млади десни трябва не да спорят, а да помогнат на протестиращите да се оттеглят с победа. Колкото и малка да е, но такава която да дръпне столчето на цялата “система”.

 5. Мога да говоря за бедната Германия. Министерство>министър на туризма, министерство>министър на спорта, министерство> министър на културата – НЯМА! Богата, просперираща България – ги има всичките! Руски модел?

 6. Когато в София се съберат (1) около – МИЛИОН ПРОТЕСТИРАЩИ,
  тогава думата им ще бъде веднага чута. Тогава и полицията
  ще има респект. Тогава и евентуалните провокатори няма да
  смеят да провокират. Но и от страна на протестиращите да няма
  агресия.

  И когато всички участници са за (2) – ИСТИНСКА ДЕМОКРАЦИЯ,
  (демокрацията като принципи и практика е една: западно-
  европейско-(us)американска) и определено са за НАТО и ЕС.

  Само при тези две (1) и (2) условия сегашната ситуация би се
  развила в полза на България. Иначе отиваме в Евразия, във
  вид на Булгаристан, в групата на другите ..стани.

  Междувпрочем, сегашните протести служат за поредното
  преброяване на демократично ориентираните. Засега съм песимист.
  Щом не се появяват, значи ги няма, тогава –> виж предния абзац.

  Ако са налице тези условия, перспективата на протестите е
  издигане на лидери, основаване на гражданско движение и
  превръщането му в партия, спечелване на избори и самостоятелно
  управление. Първата му задача ще е преизграждане на
  правната система на истинска демократична основа и пълна
  лустрация на лица участвавали , сътрудничили, (или само симпатизанти)
  в, с или на управлението на България от последните 50 години.
  След това – нормализиране на отношениятя с Русия:
  -да се доведе търговския баланс с Русия до 50/50%
  (сега е 10/1 в полза на Русия),
  -да се анулират АЕЦ-Белене и руско-турския поток,
  -да се изравнят цените на руския газ с международните,
  -да се намали дела му в общите доставки до 20%
  (истинска диверсификация)
  -да се постави Лукойл под евро-финансов контрол
  -да се изискат чрез международен съд всички укрити
  от Лукойл данъци (примери с Украйна и Полша)
  -да се ограничи монопола на Лукойл до нормални нива
  -да се прекрати приватизационният договор ако Лукойл
  откаже стандартни икономически отношения
  -да се прекрати дейността на всички сдружения за връзки с
  Русия поради антибългарския им характер.
  -да се денонсират или предоговорят всички неизгодни
  за България договори с Русия
  -да се премахнат или преместят на подходящи места всички
  неадекватни на съвременните условия символи
  (паметници, паметни плочи, названия на улици, болници,
  училища и др.) на руската доминация над България.
  -да се …не претендирам за пълнота.

  По-нататък активно и стабилно – съответно политически
  предсказуемо взаимодействие с ЕС и САЩ и другите демокрации.

  При всеки друг вариант ще имаме пак от сегашното: едноезикови,
  еднокнижни,…едноклетъчни управници – руски пудели. И прокуратура
  а-ла Чайка (сталинска), и …накрая вегетиране в Евразия.

  И не се заблуждавайте. И президенството, и правителството, и цялото
  народно събрание и всички (с много малки изключения) политически
  д(алавер)ейци са реализатори на руската политика. Няма що,
  добра работа на Решетников. Поне от 18-ти век насам, една от главните
  геополитически цели на Русия, като имперска сила, е да установи
  трайна доминация на Балканите, Босфора и северното
  Средиземноморие. Това не се е изменило досега, действа, и ще е
  валидно и за в бъдеще. За съжаление (и) България е непрестанно
  под хибриден натиск. Пък и е най-податлива.

  Това е все пак по-малката беда. По-голямата е, за съжаление е,
  че се намират много, ама наистина много, индивиди от
  български произход – подкупени или заблудени, които активно и
  без морални задръжки прокарват тук, у нас, руските интереси.
  Освен, че е подло предателство и ненадминат връх на човешката
  низост, това е и реална опастност да изчезнем като независима и
  самостоятелна държава от световната карта.

 7. Страхотни мнения на Любен Пандев и Валерио Трънев! Шапо!
  Само една корекция. Не Дондуков а Игнатиев е палача на Левски.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.