Върховна руска оценка за усилията ми на публицист в разобличаването на изкривената ни история

Неочаквано за мен получих руски сертификат за качеството на моите дългогодишни усилия като публицист по темата за изкривената в полза на руските имперски интереси история на българско-руските отношения през вековете.

В интервю за един от активистите на протестите Иво Дишев, публикувано на неговата страница във Фейсбук, върховният български “нощен вълк”, имитатор на руските си батковци, оценява високо моят значимост. Денчо Златанов, който твърди пред камерата, че ( вече) е “свободен моторист”, а не председател на българската разновидност на руската моторизирана глутница на Залдостанов-Хирурга, ми маха от екрана и ме споменава като “най-големият изкривител” на историята в България. https://www.facebook.com/wolfenstein101/videos/10158407724432778

 

 

 

 

Златанов е личен познайник с мен от водещото му участие в опита на невежите си събратя от глутницата да ми затворят устата в Добрич на 5 март миналата година. Характерното за писъците на глутницата по мой адрес беше, че никой от тях не беше чел книгата ми. Видно беше от главната опорна точка в крясъците им. Обвиняваха ме, че отричам любимото им турско робство. А това изобщо не е темата на книгата, още повече, че дори и отявлени русофили сред българските историци не отричат, че робството като институция е съществувало в Османската империя на битово ниво, а не като статут на цели етноси и народи.

Явно и до днес “свободният моторист” Златанов не познава съдържанието на книгата, но във връзка с нея и с моето име се настървява. Това стана ясно от превъзбудата му – отново по въпроса за робството. В интервюто си той настоява, че робство е имало защото има и картина “три синджира роби”. “Страхотен аргумент”, но отново далеч от темата на книгата ми, поради която софийският шеф на руските вълци си беше направил труда да довтаса чак в Добрич с цел да я оплюе. 

Апропо, в това отношение не по-различно от него постъпи например подобният му путинофил Александър Симов, един от главните говорители на съвременната червена пропагандистка истерия. В свой телевизионен монолог той гордо съобщи, че не чел и няма да прочете книгата ми, но я заклейми и закле зрителите да не посягат към нея. Какъв комплимент само за моето авторство от страна на един истински самоназначил се Велик червен инквизитор!

Не само знанията, логиката им куца на тези руски хищници. Да каже Златанов за себе си, че днес вече е “свободен моторист”, означава да признае, че до вчера не е бил свободен, а вълк, впрегнат да тегли шейната на руския шовинизъм по пътищата на България. Дали наистина си е подвил опашката от година насам, както намеква, това не става ясно, но че не си е сменил нрава – в това няма съмнение

Така се сдобих от върховен представител на руската глутница в България с върховна оценка в качеството на “най-големия изкривител” на историята. Не е малко най-големият руски вълк да те похвали с такъв суперлатив. Все пак съм обявен за “най“, а не просто един от многото. Чувствам се поласкан. Явно съм включен в (не)официален руски черен списък и то на първо място. Това е голямо признание, което ми носи удовлетворение.

Един друг руски вълк, намъкнал се на върха на българската политика, ме беше определил ехидно в интервю за обслужващия го в. “24 часа” през октомври 2006 година като “безобиден журналист” защото с нищо не съм го бил обидил. Казва се Георги Първанов. 

Сега и Залдостан…пардон, Златанов се присъединява към Първанов със също толкова “вярна” оценка с обратен знак за моя скромност. 


1 мнение за “Върховна руска оценка за усилията ми на публицист в разобличаването на изкривената ни история”

  1. “робство е имало защото има и картина “три синджира роби”

    А картина “Цар “освободител” продава 300 000 добруджанци в робство в Сибир” така и няма, но факта си е факт! – “300,000 добруджанци са оковани и продадени в робство в Сибир от царя „освободител“ – Българската независимост и Русия –
    http://forum.tisitova.com/viewtopic.php?f=27&t=403

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.