Състоя се бездарното шоу на Борисов. Защо?

Не подлежи на голям коментар нещо, което си едно нищо.

Бърнард Шоу би казал за днешното шоу на ГЕРБ, както се е изразил за едно слабо представление в Лондон чрез най-кратката рецензия, известна в бранша на театралните критици:

Шоуто на ГЕРБ се състоя. Защо?

Не че не знаем причината да си подсвиркват в гората, но защо изобщо бяха наказани активисти на ГЕРБ в обедната жега в София всички заедно да произведат едно наистина многохилядно бездарно нищо. Кого, извън кръга на своя любовен триъгълник с Пеевски и Гешев, очароваха с тази демонстрация на многолюдно безсилие?

Аплодисментите за Бойко бяха предсказуемо бойки, но някак като за изпроводяк. 

Непредсказуем се оказа само младежът, който озвучи присъствието на премиера на трибуната с гръмки цитати от цинизмите, изречени “ с гласа на Бойко” ( както е прието да се лицемерничи за автентичните му аудиоизпълнения, изпъстрени с псувни).

Младежът, физически и духовен антипод на шишитата от първия ред, успя чрез храброто си солово участие да им развали масовката. Беше “зачистен” бързо ( на снимката момент преди това). 

 

 

 

 

 

Не се получи чак като при онзи случай с газовия пистолет срещу главата на Доган на трибуната, но показа достатъчно ясно алтернативата на шишитата.

 

 

 

 

Тази алтернатива, за която мнозина питат каква щяла да бъде, се олицетворява от слабички като телосложение, но силни по дух младежи. Те се изправят срещу телохранителя на Живков и царя, охранил и послушниците около себе си.

Този път Борисов не спомена Шиши. Сам изигра ролята му на корпулентен властелин на предкулисието.  

Ораторът от Банкя не посмя да спомене в своя балкански поток на мисълта и руската мина Доган. Защото отдавна е настъпил това смъртоносно устройство и не смее да направи крачка встрани, за да не избухне с пълна сила. Само се закле, че с ДПС няма да се коалира, сякаш сега, когато изпълнява заръките на Доган, се е коалирал официално с партията му. 

Това е обещание да продължава да не изневерява явно на булката, за която са го омъжили руските им сватове. 

На първа линия на микрофона бяха пуснати остриета от турско-мюсюлмански произход с надеждата хората да повярват, че Борисов не е булка на Доган, а бащица на етноса му. Почти като в “Хамлет”, където Шекспир е забъркал сложна плетеница от роднинство между майка син и бащинство, която в туземния вариант тук изглежда за по-просто като за простите избиратели на ГЕРБ “кой кум, кой сват, кой на булката брат”. 

Символично, но не с една, а с две патерици, беше измъчен да се катери по подиума и Румен Христов, под чието ръководство СДС се превърна в патерица на властта на Бойко Борисов, бивш милиционер ( и настоящ милионер?), отказал да напусне  БКП от вярност към БКП. 

 

 

 

 

Иначе СДС и в това си днешно патерично качество спрямо патернализма на Борисов продължава да обяснява на лековерните колко праведно се бори срещу остатъците тях – особено против мимикриращите и недоубитите със синия камък на антикомунизма бивши другари и настоящи лицемери, спинкащи като едно зло под този камък. 

След синята патерица на трибуната беше активирана и синята каска Каракачанов. Оказа се единственият министър от кабинета, призован на микрофона като говорител на коалиционното единство, което наистина е последен “рубеж” в самоотбраната на отбраната русофилстваща парламентарна върхушка. Фактът, че никой друг министър не се произнесе, произнесе косвената присъда, че този кабинет си е тръгнал вече.

После…

После всички се разотидоха. Както ще стане, но още по-безславно, с гостите на държавната трапеза, които май доста вяло скандираха този път бойния си призив ”Бойко, Бойко”. Защото им предстои митинг, на който ще му носят портрети с раирани дрехи, както стана с Бойковия кумир Живков буквално седмица, след като му спретнаха вътрешен партиен преврат.

 

П.С. И една снимка с един въпрос:

Кой ли тулуп, търтей, тъпунгер, типичен тарикат се появява на партийното събитие с мерцедеса с многото Т на номера на скъпото возило като илюстрация на самодоволството и самозабравянето на сътрапезниците на Борисов?

 

5 мнения за “Състоя се бездарното шоу на Борисов. Защо?”

  1. Въпрос: Защо Борисов събра на съвещание актива на ГЕРБ от цялата страна?
    Отговор: За да им набие кураж и акъл с к**.

  2. Въпрос: Какво означава изразът “актив на ГЕРБ”?
    Отгивор: Много просто – Калинки и Калинчовци!

  3. Ето на това му казвам аз страхотен текст!!!

  4. Геройко и реч?? Силата на Тиквата е в друга дисциплина. Все пак е Прост и е Шеф на Матрял а партията му се води от Кърджалийски Пички. Тюрлю гювеч от милиционери, мутри и гладни идиоти.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.