Борисов е токсичен за всеки, който се е докоснал до него, но е застанал на пътя му

След кратко колебание дали си струва усилието да коментирам още веднъж коментарите на премиера Борисов от компроматната му реч вчера пред партийни активисти в София, реших все пак да обърна внимание именно на тази компроматност.

Самият той се жалва, че страда от компромати, които обаче съдържат и твърде голяма вероятност да са достоверни факти от живота му чрез снимки и аудиозаписи. Но вместо да се отврати от калните похвати за дискредитиране на опонентите по принцип, той не пропуска възможност да се пльосне ентусиазирано в кочината на компроматите и да се овъргаля в нея чрез свои изказвания по адрес на неудобни политически противници – при това не с преки доказателства, а по собствени ( избирателни) спомени.

В няколко изречения в рамките на своя вождистки монолог пред мобилизирания за фон на егото му елит на партията Борисов нападна няколко души поименно. Техният основен “грях”, както излиза, е, че са се срещали с него или много са искали да го срещнат някога в миналото.

За по-достоверно той “призова” за свидетели също поименно посочени хора, като Румяна Бъчварова, бивш началник на кабинета му, обвинявана от кафявата Борисова пропагандна, че е прекалено либерална и близка по тази линия с други дейци на либерализма в България. Тя, като настоящ посланик в Израел, едва ли може да се защити публично от това посегателство върху правото й да потвърди, отрече или да коригира в обективна светлина следното, произнесено пред публиката от Борисов:

“Румяна Бъчварова може да ви каже как доведе Христо Иванов задкулисно в офиса на ГЕРБ да ми каже как ме обича.

Георги Георгиев лежеше в централата с часове, само и само да се срещне с мен.

Вежди ще ви каже и за скулптора как живееше добре”.

Виж, за Вежди няма проблем да потвърди каквото и да иска от него вожда му. Беше сред “елита” и този път. Неговата дългогодишна вражда с проф. Минеков е добре известна и беше коварно употребена от Борисов с недомлъвки за добрия живот на Минеков-младши, споменат от трибуната, за да предизвика завист у завистливите, според замисъла на интриганта от Банкя.

Голяма “чест” за споменатия също поименно Георги Георгиев ( от БОЕЦ) е фактът, че Борисов, който години наред се е отнасял към него като към нищожество, най-после е забелязан и маркиран като фактор, удостоен с височайшето внимание на премиера.

Ако се върнем на твърдението на Борисов за Христо Иванов, то явно “издиша” не само откъм доказателствената си страна, защото призованата на помощ от оратора и оракула на ГЕРБ Румяна Бъчварова не е пряко проговорил, а преразказан свидетел на Борисовите твърдения. От тях остава усещането, че той няма какво друго да каже срещу откроилата се прозападна персонална алтернатива на неговия управленски провал, какъвто вече е Христо Иванов. Срещу него Борисов изсмуква от пръстите ( на краката си, гърчейки се) “ужасния” посочен по-горе “компромат”.

Ако си спомняте, същото направи Борисов и по адрес на Иван Костов, пред когото се умилкваше в зората на своя възход в публичността. В моето предаване “В десетката” по БТВ той е заявявал поне веднъж в качеството си Главен секретар на МВР, че е прекалено “малък”, за да коментира Костов.  За да го дискредитира вече в качеството си властник, придобил самочувствието на великан в политиката, Борисов ехидно подхвърли, че бившият премиер му е носил цветя в болницата, когато си е счупил крака.

Иначе казано, Борисов е токсичен. Който се е докоснал до него рискува да бъде залят с отровата на неговата отмъстителна злъч в случай, че му се изпречи на пътя. 

Понеже миналото не може да бъде поправено, изводът за всеки, които е забелязал тази особеност на злопаметния Борисов, е един: по-далеч от него във физическия и политическия смисъл на думата. 

Авторът на тези редове отдавна е заложил на тази превенция и може да ви гарантира, че тя се отразява добре на съвестта чрез игрословицата “бъди герой, по-далечко стой”.

Мога обосновано да предположа, че най-предвидливите, контактували в любовни пози пред публиката с Борисов, вече са започнали да трият снимките си с него.

Моя скромност няма такова намерение. Имам само една с него и си ми харесва. Тя е от края на 2000-та година в нюзрума на БТВ. На нея се вижда как разговарям със Сакскобургготски, а охранителят Борисов стои на почтително разстояние със скръстени зад гърба ръце като обслужващ персонал в поза ” на вашите услуги”.

7 мнения за “Борисов е токсичен за всеки, който се е докоснал до него, но е застанал на пътя му”

 1. Не настъпвай рядко л..но, ще те опръска ! – народна мъдрост

  Фотото е отлично, показва къде е мястото на всеки слуга, (пардон!) на всеки премиер със слугинско мислене 🙂

 2. Не ми е мъчно за Борисов. Алтернативата обаче е ужасна. Според социолозите това са Трифонов, Нинова и ред други русофили. Хр.Иванов с тях ли ще први коалиция. Очевидно да. Единствения разумен избор е ДПС. Или ще подскажете друго.

 3. А ха хаа , интересна снимка !
  Чест и Почитания на Христо Иванов , исках да напиша още от десанта върху окупираните български брегове насам !
  От свое и от имео на близките си .

 4. Всеки контакт с корупция, безчестие, неморалност за почтения човек е без съмнение токсичен. За оня другия обаче, “барбаганьоса” докосването и направо прилепването към всичко омерзително на света си е нещо в най-висша степен желано и упорито преследвано. Те ти го Томето Дончев. Всички викат, че бил интелигентен, па фин човек, па учен. Добре, обаче седи си Томето на телефона, отсреща му една одиозна фигура бълва псувни и цинизми до възбог и същото Томе не само, че не прекъсва разговора, ами се прави на улав, че не го помни точно “точно” този разговор. Сигурно е така, защото разгащеното словоизлияние на Одиозния изпълва ежедневието на кохортата му 7/24. И сега същото Томе прави още една крачка над пропастта- сериозно ни разяснява, че оставката на Псувача нито е нужна, нито е наложителна. Може да се договори нещо за по-нататък къде септември, октомври, а най-вероятно в шестък. Цяла държава се възмущава и потриса от шефа му, мократа връв се чуди как за пореден път да се увъртоли около БайХ….я му/ ще ме прощавате за израза/. Искам да кажа, че не само Борисов е токсичен. Всичките около него са отровни и смъртоносни, защото нямат морал, нямат и елементарно чувство за приличие. Много бих искала никакъв ГЕРБ повече, никакви патрЕоти и най-вече никаъв Доган и Пеевски. Амин, дай Боже!

 5. Не се съмнявам, че говориш сериозно и се ужасявам при мисълта да има и други такива! Ако Хр.Иванов прочете твоите размисли ще се плесне по челото , че не се е сетил до сега как може да влезе в Сараите през парадния вход , вместо с лодка и байрак в ръка !
  Имам чувството, че на края питаш чистосърдечно какво да се прави . Oтговорът е един – не гласувай за тези, които ни докараха до тук – управляващи, “опозиция” , “патриоти” , чалгаджии и тям подобни. Ако мнозинството реши така , може нещо да се промени. В противен случай горко на тоз народ.

 6. @ VMZ,
  “Не на меньом с таким пунтами”, както образно изразяваше несъгласието си един мой познат с “отлично” владеене на руската граматика!
  Тук не е място за политическа реклама на феодалната ОПГ ДПС!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.