За руската намеса в американските избори: каквото повикало, такова се обадило. А у нас?

Текстът, публикуван по-долу, подписан с псевдоними от автори, които са ми известни лично, се “появи на редакционната поща” на ivo.bg. Двамата автори засягат въпроса за руската намеса във вътрешните работи на много държави и отпорът, който й се оказва в САЩ – ще добавя само актуалната информация с днешна дата, според която САЩ обявиха награда от 10 000 000 ( десет милиона) долара за всеки, който докаже руската намеса в техните избори – защото основното оправдание на Русия е “нямате доказателства”.

Както читателите ще се уверят, стои също така въпросът “къде сме ние” в тази координатна система.

Реквием за една матрьошка*

Франк Докич Добротин Неврокопски

За все повече хора и държави по света-Украйна,Беларус,Полша,Грузия,Литва,Латвия,Естония,Нидерландия,Малайзия,Чехия,става ясно,че Русия представлява все по-голяма заплаха за демокрацията и свободата в света.Русия се явява заплаха в информационната,военната и даже в социалната област.

И то не само към чужди народи,но дори и към своя собствен.Окупацията на Крим,конфликта в Приднестровието,войната с Грузия,отровителството във Великобритания и България,подпомагането на антиправителствени бунтове във Франция и САЩ,дезиформация и лъжи в социалните мрежи,хакерски атаки насочени към държавни и социални учреждения в Германия,САЩ,България,Полша-това е руският тероризъм.Не по-маловажен е въпросът за физическото отстраняване на противници на Кремъл-било то на територията на Русия,било то в суверенни държави.Всичко това натрупа голямо напрежение и изглежда,че демократичният свят постепенно узрява за идеята да обяви Русия за „държава-спонсор на тероризма.“
В продължение на година и половина американската страна събира и анализира проявите на руски тероризъм из целият свят.В резултат на това се появи 120-страничният доклад „За укрепване на Америка и противодействие на глобалните заплахи**.“ Този доклад,обаче беше внесен за разглеждане и гласуване едва тези дни,тъй като се появи причинаta,която преля капката на американското недоволство и търпение,a именно-появата на информацията,че Русия е плащала на талибански групировки да убиват американски военни в Афганистан.Смайването в САЩ беше невероятно,тъй като организацията „Талибан“ е призната за терористична от ООН вече 17 години.По този повод Държавният секретар на САЩ Помпео беше подложен на разкъсваща критика в Комисията по външни работи,във връзка с признанието на Доналд Тръпм,че не са предявени обвинения към Путин и Русия по този повод.Помпео каза в отговор:„Аз не мисля,че у който и да е руски лидер,включително и Владимр Путин,има каквито и да е съмнения,относно очакваният отговор от страна на САЩ при убийство на американци.Аз мога да Ви уверя,че тези 300 руснаци,които в Сирия предприеха действия,заплашващи САЩ и които повече не са с нас на тази планета,също го разбраха.“
Държавният секретар не уточнява кой инцидент има предвид,но вероятно става дума за войници от ЧВК „Вагнер“,загинали в резултат на американски авиоудари през февруари 2018 година близо до град Хашам.След приемането на закона Държавният Департамент ще има срок от 90 дни,за да обяви приема ли определението „държава-спонсор на тероризма“ относно Русия.Ситуацията е изключително тревожна за Кремъл и там напълно разбират катастрофата,която ги грози-именно затова хвърля огромен дезинформационен ресурс и харчи невероятни финансови средства за лансирането на много и и най-различни версии за отклоняване на вниманието и размиване на отговорността,която Кремъл носи за участието си във всички операции.Но какъв в крайна сметка ще е ефектът за Русия от едно такова признаване като „държава-спонсор на тероризма“?
Първо-ще нанесе убийствен удар по всички финансови операции на Русия извършвани в американски долари.Ще бъде силно затруднено финансирането и рефинансирането на руските банки, финансовите пазари за Русия ще бъдат практически затворени.Огромен брой банки и застрахователни компании,високотехнологичн и търговски компании ще напуснат Русия или ще откажат да работят с руски фирми.Ще бъде наложено емабрго върху всякакви доставки на въглеводороди от Русия.
Второ
-всички граждани на страна ще бъдат обект на особено внимание от страна на специалните служби на приемащата страна.По отношение на тези граждани могат да бъдат прилагани извънредни мерки-от отказ за влизане в страната без всякакво обяснение или арест до изясняване на самоличността и причините за влизане в страната
Трето
-Такова признание дава възможност всеки гражданин на Русия да бъде арестуван във всяка точка на света,като особено уязвими ще бъдат руските висши чиновници, които представляват интерес за специалните служби.
Приемането на този закон ще има огромен отзвук в света-ще бъдат разгледано поведение на много политици като Салвини,Марин льо Пен,които ще бъдат разследвани още по-сериозно за връзки с Русия.

Но нас ни интересува най-вече отражението на един такъв закон в България.Какво е фактическото положение у нас в момента?

В България руското влияние е толкова силно,че държавата е изложена на риск всички структури и институции да бъдат овладяни от лоялни на Кремъл сили.Това влияние се осъществява чрез политически партии,бизнесмени на местно и национално ниво, граждански движения, държавни служители.Основна сила на руското влияние в България е корупцията,пропаганда,дезинформация по електронните медии,социалните мрежи и Интернет.Нека си припомним „мисълта“ на бившият външен министър на България,Ивайло Калфин-“Който не обича Русия,не обича България.“

Приемането на този закон в САЩ би било шок за проруските и евразийски сили в България.Тези сили ще бъдат принудени да се справят със следните негативни за тях ефекти:

Първо-финансирането на руската агентура рязко ще намалее.Много от руските агенти на влияние на ниско и средно ниво ще бъдат в невъзможност да изпълнават задълженията си,а тези на високо ниво ще бъдат принудени да вземат решения,тъй като няма да искат да бъдат обвинени в сътрудничество с терористи.

Второ-огромна част от медиите и сайтовете,които са под руски контрол ще загубят своето финансиране.

Трето-парализираните български правоохранителни,правораздавателни и специални служби ще имат уникалният шанс да бъдат прочистени от корумпирани и зависими служители работещи срещу българските национални интереси.

Четвърто-но не по значение-ще бъде прекратена всякаква възможност за продължване на настояването за реализацията на руските енергийни проекти в България и на най-корупционният от тях и уникален със своята антибългарска насоченост-АЕЦ „Белене“

Ясно съзнаваме,че този закон би бил в огромна полза за България,но искрено са надявам,че самите ние сме осъзнали пагубното влияние на руската подмолна политика в България сме готови да работим за една нормална,просперираща и европейска България.

Както е казал свети епископ Софроний Врачански:

Затова отворете очите умът си о,българи,чеда мои любезни,и разсъдете и разберете и разгледайте разумно и с вашия си ум помислете и вижте какво вършите…“

*Авторите на статията са наясно,че матрьошките са създадени по образец на японските кукли символизиращи седемте бога на щастието и в този смисъл дори те не са типично руско народно твирчество.

**Авторите на статията са наясно,че под ударите на този закон попадат и деятели на Китайската Комунистическа Партия,но се разглежда само руската страна,поради факта,че последната днес има огромно влияние върху настоящето ни и това влияние може да е пагубно за България утре.

 

 

12 мнения за “За руската намеса в американските избори: каквото повикало, такова се обадило. А у нас?”

 1. Звучи твърде хубаво, за да се случи. А у нас пък, направо невъзможно.

 2. Официалното признаване на Русия за „държава-спонсор на тероризма“, каквато е, и очакваните последици от това признаване са вдъхновяващи за бъдещето на света, но те биха имали цялостен ефект само ако Тръмп НЕ бъде отново избран за “президент-клоун” на USA:

  https://faktor.bg/bg/articles/the-washington-post-1-1

  Но защо да чакаме други държави да ни решат проблемите с повсеместното убийствено руско влияние и руска намеса в обществено-политическия, икономически и културен живот на България?
  Нима сами не знаем как точно може да се блокира този дивашки руски грабеж и пълзяща русификация на българското общество, който прогони децата ни в чужбина и предизвика демографския срив на нацията ни?

  За да го има Българското- руското ВЪН!

 3. САЩ засилват военното си присъствие в Черно море

  Румъния вече обяви, че е готова да приеме допълнително америакнски военни
  Българските власти все още не са коментирали своята визия по въпроса !!!
  Ало! Миротвореца и Шопаря ?!

  https://www.mediapool.bg/sasht-zasilvat-voennoto-prisastvie-v-raiona-na-cherno-more-news310702.html

 4. Рано или късно това ще стане. Вълкът тениската си мени но нрава не!

 5. Г-н Инджев, прочетох статията два пъти и си мисля като по-предишен коментатор, че е твърде хубаво за да е истина. Затова искам да Ви попитам какъв според Вас е шанса Русия да бъде обявена и третирана от САЩ като терористична държава.

 6. А руската намеса във ваксиновата война какво е?! Менгеленин! Да ни говорят медицински експерти за “китайски и руски лекарства от ново поколение”, а да се ковиди комунизмът зад това лобиране в “европейска страна”, като България, е отвратително! Което е патентовано 100%оригинално, то е най-добрият модел! Краденото от страна на диктакурите е престъпно! Това е знайно! Но това,което не се знае какво, и колко ще бъде откраднат диктатори те в близкото, и далечното бъдеще!

 7. https://faktor.bg/bg/articles/glavred-lukashenko-pokaza-che-e-gotov-da-se-protivopostavi-na-vsyaka-forma-na-agresiya-na-kremal

  Поредната хибридна партенка.
  “… президентът Лукашенко даде пример за лична смелост, която толкова липсваше на украинските политици през 2014-2015г. Въпреки че силите са неравностойни, той показа, че е готов да се противопостави на всяка форма на агресия на Кремъл, за разлика от украинското политическо ръководство тогава (Турчинов-Парубий-Порошенко), което нямаше нито смелостта, нито любовта към Украйна да се противопостави на руската агресия по време на завземането Крим и Донбас и да се разпореди за действия на силите за сигурност.”

  Тук спрях да чета.

 8. Поздравления за сборния автор Франк Докич Добротин Неврокопски! Нека пише по-често, защото пише добре.

 9. Към ZIP:

  Статията във “Фактор” е препечатана от ivo.bg, както забелязах от собствените ми леки редакционни намеси в нея.
  Авторите и статията им са били препоръчани на “Фактор” от общ приятел с тяхното съгласие. Той е искал текстът да достигне до повече читатели.
  Дотук всичко е наред. С изключение на факта, че има разлика между това статията да е била “публикувана” преди това в ivo.bg или да е била препубликувана от ivo.bg.
  Моя милост нямам проблем да цитирам не само “Фактор”, но дори и откровено неприятелски източници.
  Когато взаимствам от “Фактор”, съобщавам този факт.
  Там обаче от доста време насам “пропускат” да ме забележат и вероятно по тази причина са пропуснали и точно това да отбележат.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.