Кой е Трансилванеца, който искаше публично да ме беси в Добрич, а днес лежи пред кабинета на Иван Гешев

Сред най-отблъскващите нормалните хора провокации срещу протестите е натрапничеството на екстремистите от русофилската партия “Възраждане” на варненския общинар Костадин Костадинов – Копейкин. Те получиха своята партийна мотивация да  се внедрят сред протестиращите след като  Софийската градска прокуратура инициира пред Софийския градския съд процедура за заличаване на регистрацията на партията и нейното разпускане заради данни за списъци с “мъртви души” при учредяването й.

Днес някои поддръжници на Копейкин, водени от него, полегнаха пред кабинета на Главния прокурор Гешев в знак на протест. Сред тях на първа линия на снимката на БГНЕС разпознах най-истеричния мой нападател от 5 март 2019 година, който агресивно се опитваше да не ми позволи да говоря в Градската библиотека в Добрич на представянето на книгата ми “Измамата “Сан Стефано”.

Сега виждам същият истерик, който ми оспорваше правото да бъда историк ( какъвто съм по образование, впрочем) да лежи на мраморния под в съдебната палата. Този корпулентен “възрожденец” врещеше в Добрич с тънък гласец и насълзени от екзалтация очи, че си иска историята, която съм му откраднал. Предлагаше на висок глас по този повод да бъда обесен. Омете се, кълнейки все така с цинизми моята личност, едва когато се увери, че гражданите, дошли на представянето на книгата, го разпознаха като Трансилванеца. Това го втрещи и започна още по-силно да врещи нецензурни обиди по адрес и на разпозналите го местни хора. 

Какво означава този прякор за полицията? 

Нека тя, ако не става дума за полицейски познайник от криминалния контингент, да попита добричлии за полегналия сега пред кабинета на Иван Гешев кандидат за мой екзекутор, който не понесе никаква санкция в Добрич за тази откровена заплаха срещу живота ми.

Апропо, една от лъжите, които Копейкин  сервира в отговор на моето писмено описание в ivo.bg на опита да бъда спрян да си представя книгата гласеше, че операцията е протекла успешно. Явно така са го излъгали и него преките участници в провокацията. Или просто си лъже по навик. Освен това “знаеше”, макар да отричаше да е организатор на акцията, че не било вярно твърдението ми за заплашително присъствие на човек с големи железни пръстени на ръцете на метри от мен. А той се вижда на снимката точно до Трансилванеца.

НА СНИМКАТА В СОФИЯ И В ДОБРИЧ НАСРЕД БЪЛГАРСКАТА ГЛУТНИЦА С РУСКИ ГЕНЕЗИС ( с опънатите напред крака на първия ред)

2 мнения за “Кой е Трансилванеца, който искаше публично да ме беси в Добрич, а днес лежи пред кабинета на Иван Гешев”

  1. Е поне ви остава моралната победа – хората, които саботираха проявата в момента са в съда. Скоро и в съдебна зала. Евентуално и като обвиняеми. Все пак християнско е да отидете да се снимате сред тях с един плакат “Справедлив процес за “Възраждане””. Все пак сме правова държава – дори русофилите имат права.

    П.П. това е само полу-сериозно, нали 😉

  2. Костадин Костадинов – Копейкин.
    Организатор на Геи парада
    Моят съвет към Коцето
    “It is time to come out of the closet.”

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.