Националният фронт за спасяване на Борисов ( НФСБ) пое властта от него, а Симеонов стана регент на абдикиралия “Симеончо”

Формалната водеща новина в България от ранните часове на днешния петъчен ден, 7 август 2020 година, е полицейската акция по премахването на палатковите лагери на ключови кръстовища в София и в другите градове от страна.

НА СНИМКАТА ( от видео, разпространявано в интернет): Един от арестуваните младежи на Орлов мост в София тази сутрин на основание, че оказвал съпротива ( без това да е вярно, както се вижда от самото видео). Отведен е под охраната на цял взвод жандармеристи като особено опасен престъпник.https://www.mediapool.bg/politsiyata-shturmuva-palatkovite-lageri-i-arestuva-protestirashti-v-sofiya-video-news310735.html

 

 

 

 

Истинската политическа новина обаче, без да е официално оповестена, е: премиерът Борисов абдикира от властта.

Той демонстрира този факт с отказа си да поеме отговорността за политическото решение, взето снощи с негово участие на Коалиционен съвет. Негов говорител стана председателят на Националния фронт за спасение на България ( НФСБ) Валери Симеонов, който дори не е вицепремиер от близо две години. От него научихме и днес в интервю за Нова телевизия, че полицейската намеса, станала факт часове по-късно, е била обсъждана близо час на въпросния съвет. 

Не друг, а партиен лидер без адекватна политическа база и подкрепа в обществото, представител на малцинството в управляващата коалиция, управлява в момента България. Прави го само ден след думите на Борисов пред телевизионните камери, че демокрацията е управление от името на мнозинството, спечелило изборите. Изявление, което е бламирано от оттеглянето на това мнозинство в сянката на малката коалиционна патерица на властта. 

За онези, които обичат да наричат пропагандно и иронично  Отечествен фронт  неформалното обединение на протестиращите граждани с различни политически убеждения, новината пък звучи така: Националният фронт за спасение на Борисов ( НФСБ), който има символична електорална подкрепа от около процент от гражданите в момента, е изправен подло от Борисов като негов щит срещу “Отечествения фронт” на хилядите протестиращи и стотиците хиляди българи, които го подкрепят.

Националният фронт срещу “Отечествения фронт”! 

Кой всъщност задълбочава разделението на нацията, но няма храбростта да си го признае, пускайки на предна линия националните фронтоваци да защитава властта му?

Отново формално причината за употребата на полицията и на многобройни служители на жандармерията срещу палатковите барикади на гражданите, които са мирна форма на протест и не са забранени от конституцията, е необходимостта да бъдело осигурено правото на придвижване от страна на други граждани. Както се изрази Симеонов, било е взето решение да се “възстанови баланса” на интересите на гражданите.

Иначе казано, управляващите, вкопчени във властта, се крият зад гърба на анонимни граждани, някои от които са подавали жалби срещу протестиращите. За тях, както сега ни обяснява Националният фронт за спасяване на Борисов са се загрижили управляващите,  не за собственото си оцеляване във властта, която пак Симеонов обеща иначе снощи да бъде упражнявана от Борисов до края на мандата му. На практика Симеонов каза: ще, не ще, ще управлява.

Къде е самият Борисов да обещае да управлява още половин година?

Няма го. Защото е в процес на абдикация и предаване на властта в ръцете на онези, които знаят, че сегашните патерици на властта, за разлика от една куцаща, но способна да се пребори за електорално място под парламентарното слънце ГЕРБ, едва ли ще се настанят отново в законодателната и изпълнителната власт. Тази тънка сметка си прави корпулентният шиши във властта.

А може би греша и не става дума за обичайното хитруване на Борисов в съгласие с онези, които го крепят на власт? Може би имаме регент в лицето на Симеонов, опекун над новия “Симеончо”, който не е в състояние да управлява? Ако е така, това звучи като преврат на Националния фронт, употребяван като вдигнат юмрук на партията ГЕРБ.

20 мнения за “Националният фронт за спасяване на Борисов ( НФСБ) пое властта от него, а Симеонов стана регент на абдикиралия “Симеончо””

 1. Валери – винкела е вече аут от политиката, сега от нас зависи и бизнеса му да фалира! Бойкот на телевизия скат и после той да се скатава в някое ямболско село!

 2. Не е зле помнещите блокадата на АМ Марица преди 3 години, извършена от хората на WCимеонов, сега да я припомнят на същия!
  Нооооо…Млъкни, сърце!
  Това този акт беше напълно “патриотичен”.
  Как няма да се намери поне една голяма българска медия да пусне в ефир кадрите, в които се вижда тази блокада!
  И как пишман “патриотите” спират бабичките от автобусите да не гласуват!
  Позор!
  Очакван позор, между другото.

 3. O T С Т А В К А (струва ми се по-коретна дума) на нерезите Борисов и Гешев, на кочината наречена правителство и на съседния свинарник именуван народно събрание!
  О Т С Т А В К А на всички тези нещастни свине, до една!
  О Т С Т А В К А!

 4. В цялата територия, по всички етажи на властта, по всички етажи на администрацията, по всички нива на веригата на възлагане на поръчки (независимо дали са държавни или частни) – абсолютно навсякъде е възпроизведен бойкоборисовия модел на управление. Некомпетентни злобари, милиционери по убеждение и началници по призвание, докопали се с връзки до някаква служба, се разпореждат с пари и имущество по напълно идиотски начин, крадат безсрамно и много държат да бъдат харесвани и да им се признае колко са важни…
  За съжаление това се отнася все повече и за частния сектор, с изключение на високо технологичните ниши, в които глупаците не могат да обелят две приказки на кръст.

  Оглупяването, което се превърна в държавна политика, спусна се отгоре надолу като единствен модел на успех и се пресъздаде във всяка област от стопанския живот, е проблем, с който не можем да се справим в краткосрочен план. Не съм сигурен, че изобщо можем да се справим! Това е като отрова – вече сме я изпили, все още сме ОК и си мислим “е, не е кой знае какво, нищо ми няма”, обаче резултатът е неизбежен. Така го виждам, а аз съм вътре и погледът ми е от много близък план. Всичко административно в територията е трагедия. Идиоти.

  Имам човек. Това е новият химн.

 5. Ексклузивно! Тайните служби на Русия ползват президента Радев и Елена Йончева за свалянето на Борисов! Русия засилва атаките си срещу Европа. На мушката е България, твърди Джон Кампфнер, журналист и старши сътрудник в RUSI Кралският институт за обединени услуги (RUSI)

  https://blitz.bg/analizi-i-komentari/ekskluzivno-taynite-sluzhbi-na-rusiya-polzvat-prezidenta-radev-i-elena-yoncheva-za-svalyaneto-na-borisov_news762469.html

 6. @-sms
  Блиц ли е най-меродавният Ви източник?!

  “Според местни анализатори, Москва и нейните тайни служби подбуждат протестите в страната, които продължават вече 1 месец. Те са насочени срещу проевропейската и пронатовска дясна управляваща партия ГЕРБ.”

  Кои са тези местни анализатори, които казват, че москва и тайните й служби подбуждали протестите? Сигурно някои като харизанов, биков, гърневски, коритаров и подобни!

  Айде нема нужда от подобни анализатори – местни и вносни!

 7. По логиката на ставащото, всъщност НФСБ не е национален, а е Нацистки фронт за спасяване на Борисов.

 8. @ 1 наум
  07.08.2020 в 15:02

  Че е така – спор няма, дали обаче не е нацистко-КОМУНИСТИЧЕСКИ, предвид биографиите на атаманите му?
  Отдавна пиша за природата и генезиса на това туморно образувание в политиката ни…за жалост доста интелигентни хора (вкл. и в този уважаван Форум) се подведоха и ако не фронтална защита, споделяха доста симпатии към него.
  Нейсе, запуши я!
  Който разбрал – разбрал.

 9. Много трудно се вади цирей твърде дълго време развивал се на воля! Няма да е лесно. Искат да броят бюлетините! Да се надяваме на машинно, електронно и гласуване по пощата е наивно. За това ОСТАВКА и бързи избори.
  Явно геройкото и компания са решили да използват полезни идиоти, които с лопата да ги ринеш и на запад. Това личи от “анализа” в блиц от линка на sms. Този анализатор да беше видял и темповете с които се строи турско-балканския поток и дългогодишния застой на газопровода платен с европейски пари с Гърция за нуждите на диверсификацията ни, белене и т.н. Не можем да се справим с всички наведнъж. Най-важното е да се отстани геройкото и един по един до един!

 10. Апропо, според мен ваРеЛи симеонов влезе в ролята на Ал.Матросов, роля която не му приляга изобщо, понеже е абсолютно бездарно дърво, но пък му е изгодна, макар и халтурно изиграна – защото е най-вероятно обилно осребрена, което пък за него си е жива и неочаквана далавера на изпроводяк с Тиквата. Да видиш ти!

 11. https://faktor.bg/bg/articles/samolet-sas-191-dushi-na-borda-se-raztsepi-pri-katsane-v-indiya

  И ето поредната хибридна партенка (вижте снимката!) на “проевропейският” ХА ХА Фактор!
  От сигурно 50 000 хиляди снимки в нета на самолети, избрали натовски АУАКС…
  Ей така, подмолно действа хибридната пропаганда!

 12. Уважаеми “Димитър” и “Е.Гаврилов”,

  Атаките срещу пРезидента на Решников, който кудкудяка на всеки международен форум срещу санкциите за любимата му Русия и ГРУ”журналистката” Елена Йончева, привилегирована от службите особа от руски произход, с майка рускиня и баща българин, резидент на съветските служби в Брюксел
  НЕ значи, че се лобира за оставане на Борисов и глутницата му на власт!
  Но би било съдбоносно, ако концентрирани в усилията да свалят Борисов от властта, протестиращите забравят КОЙ е Радев и ЧИЙ избор е той, защото след оставката на Борисов именно президентът по Конституция ще поеме властта в свои ръце !
  Виковете за оставка би трябвало да бъдат и срещу двамата! Неразделно!
  “Борисов и Радев, оставка!”

  За разлика от вас, аз не считам Джон Кампфнер, журналист и старши сътрудник в RUSI Кралският институт за обединени услуги (RUSI) за “полезен идиот”, защото написаното в статията му е истина и няма значение коя медия я е публикувала, стига да не я е “редактирала”. 🙂

  https://blitz.bg/analizi-i-komentari/ekskluzivno-taynite-sluzhbi-na-rusiya-polzvat-prezidenta-radev-i-elena-yoncheva-za-svalyaneto-na-borisov_news762469.html

 13. @-sms,
  Цитирания от Вас Джон Кампфнер в случая е изиграл типичната роля на полезен идиот, преразказвайки написани в БГ медии верни и неверни неща, известни поне на всички, коментиращи в този блог!
  Съвсем друга класа журналист е цитирания от Георги Николов Тиери Мейсън!

 14. Извинявам се за грешката: не Мейсън, а Мейсан.

 15. @Димитър и т.н
  Моля да не се опитвате да налагате цензура поне в този форум и моля като възпитан човек (демократ) да овладявате емоциите си. Аз не съм Ви враг!
  Като не Ви харесва съдържанието, към което давам линк, просто не го четете!

  https://blitz.bg/analizi-i-komentari/ekskluzivno-taynite-sluzhbi-na-rusiya-polzvat-prezidenta-radev-i-elena-yoncheva-za-svalyaneto-na-borisov_news762469.html

 16. @-sms,
  Каква цензура, какви емоции?!
  Манфред Вебер от ЕНП не се ли направи на умряла лисица като поздрави нашия башбакан за успехите му в борбата с корупцията, когато вече бяха започнали протестите?! Той нас за малоумни ли ни има?!
  Точно тук ще ни е от полза Елена Йончева като повдига въпроса за корупцията в БГ в Европарламента! Големият демократ от Варна и бивш председател на Народното събрание защо си пасува?!
  Руснаците имат една поговорка: “Не было добра, да зло помогло!” Мисля, че не се нуждае от превод.
  И няма нужда да се нервирате толкова. Аз също не съм Ви враг.
  Поздрави.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.