Борисов е като маршал Паулус в Сталинград: от ( хотел ) Берлин не му позволяват да отстъпи

С любезното съдействие на неадекватната власт, наредила “триумфалния” среднощен щурм на стотици полицаи и жандармеристи срещу шепа протестиращи в палатки в няколко български града, протестното шествие в столицата прерасна от голям в огромен. Канграчулейщънс, Борисов!

Многодневните усилия на броячите на протестиращите, опитващи се да докажат колко малко са те, бяха удавени снощи в София във вероятно най-големия приток на гневни граждани. Състия се на юбилейния 30-ти ден от избухналата на улицата недоволство от властта на Борисов и Гешев. 

Буквално часове след полицейските изявления в центъра и в страната, че няма повече да бъде допуснато спиране на движението по кръстовища и пътища, се случи точно обратното. Полицията беше направена за смях и нейните говорители би трябвало да потърсят сметка от виновниците за това, които се крият зад колоните на Министерския съвет.

Полицаите трябва да се разгневят на онези, които се спотайват зад гърбовете им в кабинетите си и им нареждат да вършат невъзможни неща, превръщайки ги в мишена на подигравки. Защото протестиращите не само се върнаха на Орлов мост в София, но  и превърнаха символичният лагер от 10-15 палатки, разрушен “храбро” от жандармерията часове по-рано, в укрепен лагер с много по-големи размери.

Видя се следното: когато имат числено превъзходство в пъти спрямо сънени младежи мъжагите в униформи са “големи мъже” и се разправят господарски с юношите. Но предизвикателството на множеството от десетки хиляди протестиращи, както снощи в София, изпари тяхното самочувствие на органи на реда, налагащи със сила онова, което са им наредили. 

Освен всичко друго служителите на МВР, изтикани напред да споделят недомлъвки за очаквани “кървави провокации”, изпаднаха в положението на лъжци. Карат ги да лъжат, а вече и да бягат, както се видя от действията на освирканата жандармерия от Орлов мост. 

Ясно е, че и този път им е наредено, колкото и да е унизителна заповедта за тренираните за бой с невъоръжени демонстранти юнаци. Само че е обратното на онова, което им е било наредено вчера. На това му се казва хаос в управлението. Противоречивото поведение на полицията е точно отражение на скритата в Министерския съвет картинка.

За тази ситуация е виновен на първо място онзи, който близо десетилетие обичаше да се пъчи, че няма важно решение в държавата, което да не носи неговия личен печат, освен ако не носи негативи. Но днешната му вина е само проекция на поетите ангажименти, заради което не му позволяват да си тръгне от върха на държавата.

Една илюстрация с един пример за милиарди: 

Залогът е за повече от два милиарда лева, които не могат да се поместят в нощно шкафче. Ето това е сред главните причини да не е позволено на Борисов да напусне поста на охранител на руските интереси! https://www.mediapool.bg/solidno-rusko-uchastie-v-stroezha-na-turski-potok-u-nas-news310764.html

Борисов е в положението на германския генерал Паулус в Сталинград, комуто Хитлер не позволява да отстъпи пред обкръжението и пълното унищожение на армията му. Щабът на онзи, който също се крие, но нарежда на бившия мъж на годината, се намира(ше) в Берлин. Хотел Берлин.

5 мнения за “Борисов е като маршал Паулус в Сталинград: от ( хотел ) Берлин не му позволяват да отстъпи”

 1. Става топло и приятно на душата от появата на новия палатков лагер. Верен признак за събуждане на българския национален дух. Това е нещото, което сега ни трябва и дано това нещо се разрастне в близко време до “незаобиколим фактор”. Би било много добре, ако сега имаше и политическа партия, която да изрази и в бъдеще да реализира нацоиналните ни цели – определено със Запада и Европа, в ЕС и НАТО, отърсване завинаги от митовете за “дядо Иван”. Това би спестило много време и усилия.

  За съжаление маса про-руски антибългари прокарваха и сега ревностно прокарват чуждите ни във всяко отношение руски интереси. Резултатът – в момента няма политическа сила, която да осъществи националния ни идеал.

  Не е възможен избор между правителството, пРезидента или някоя политическа партия (с много малки изключения), защото те всички са реализатори на руската политика на тотално влияние върху нас. Всъщност мафията у нас в последните години си инсталира правителство с НС+правна система, президент, пол. партии, бизнеси, организации и т.н. Безсмислено е обръщането към ТЯХ с искания против стауквото. То е ТЯХното съществуване. ТЕ няма да се самоунищожат. Всички, които го праввят или даже участват (под благовидни предлози разбира се) в управлението на статуквото само ни заблуждават. Всъщност те са също ТЕ, или ТОЙ, или КОЙ = СТАТУКВОТО. Пътят е без и против ТЯХ.

  Изходът е, протестиращите да си изберат напълно про-западно-европейски лидери, които да сформират движение, след това партия с цел спечелване на избори. След това преизграждане на държавата без допускане на участвали в управлението с 50-годишна давност.

  Това е възможно само ако протестиращите достигнат до милион (надявам се Г-н Инджев да не ме причисли към “броячите на протестиращите”), при това само про-западно-европейски ориентирани. Ако това последното, но всъщност първо и най-важно, не стане, тогава ще имаме само смяна не един клан на мафията с друг. Това означава просто България в Евразия, България = Булгаристан = Путинистан.

  С други думи единственият път за България е на Запад без Радев, Борисов, Гешев, Доган, разни мутро-патриоти (мутриоти) , копейки, веждита, черепи, и без всичко подчиняващо ни на Русия и символизиращо Русия.

  Засега протестиращите са около 1% от необходимото. Примерно 2/3 контролирани от марионетки на противопоставящи се маф. кланове, като напр. “Отровното трио”, “Инициатива П за В”. Останалите не казват какво трябва да стане след “Долу мафията” и “Оставка”. Дано тази 1/3 привлече необходимата маса българи и ясно и чуваемо заяви какво да се случва занапред.
  Да подкрепяме кой както може това – със Запада и Европа, в ЕС и НАТО, без Русия.

 2. Генерал Майтапчийски,Доктори Катранджиев, Маймунчев, и Майн Щабените им са капути Чайнамарка, и ТунгусРус, с КимЧеСвинеун в комбинация с ЕрСултан, и с другите останали гадове!

 3. към Валерио Трънев:

  @”Резултатът – в момента няма политическа сила, която да осъществи националния ни идеал.”

  Господине, сложете си очилата! А какво ще постигнем зависи от това, колко ще сме на улицата и колко ще дават съвети и ще броят протестиращите! Мрънкането и песимизма никого не са довели до успех! Напротив!

 4. Няма никаква опасност лицето Бойко М.Б. да наруши който и да е руски интерес в БГ. Русия и службите й правят сбоводно, каквото си искат у нас! Една немалка част предатели на БГ интерес им се радва и им ръкопляска! Така се стигна и до днешния позор- в това НС да няма изразител на БГ интерес! А за Радев няма какво да се каже повече, освен че е руска матрьошка-отваряш го и отвътре се изсипва цялата руска гнус, за която се сетите….
  Лицето Б. М. Б. няма как да подаде отставка, дори и да иска, защото отзад са го заградили /както НКВД навремето загражда отзад червените бойци срещу хитлеристите/. Затова са и тези записи, те не ни казват нещо, което ние не знаем, но на него му говорят много : Ето, това те чака, ако подадеш отставка и откажеш повече да защитаваш руския интерес, както си го правил вече 11 години…
  И лицето Бойко М. Б. няма вече полезен ход. Само напред, през барикадите на разбунтувалия се НАРОД и през труповете на други гербери.
  Най вероятно, като изпълни всичко това, обере всички негативи и вече няма да може да бъде така полезен за Русия и нашето задкулусие, ще го жертват показно. Така преминава славата на Тиквата….
  https://www.mediapool.bg/pet-ikonomicheski-prichini-za-ostavkata-na-gerb-news310769.html#comments

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.