Почетният Доган се появи като японски император на почетно разстояние от протестиращи пред двореца му

След внушителния митинг срещу Борисов и Гешев в София миналата вечер две от криещите се ключови фигури на задкулисието и властта решиха да покажат, че ги има след дългата криеница, в която досега участваха.

Зад оградата на своето владение на морския бряг край руската рафинерия “Лукойл” почетният председател на ДПС Ахмед Доган не особено почетно се появи за кратко в стил “японския император благоволява да се покаже от балкона на двореца на поданиците си”. Каза им няколко думи с крива усмивка. Стараейки се да не влиза в конфликт с протестиращите, дошли да демонстрират, че заграденият от него къс българска земя не е негова собственост, дори се съгласи с подигравателното им предложение да свали Борисов и Гешев от власт.

НА СНИМКАТА ( стоп кадър от видео на тв. “Евроком”): Ахмед Доган ( почти) говори с граждани през живия плет на своя дворец в “Росенец”

 

 

 

 

Зоната на мълчанието и криенето от протестиращите напусна и Йорданка Фандъкова, макар и на почетно разстояние – повече почетно и от почетния председател на ДПС. Като кмет на столицата тя се задоволи днес с призив във Фейсбук протестиращите да не се превръщат в онова, срещу което протестират. 

Какво съвпадение само! Явно тези двамата разбират само от силата на протеста, която вече не могат да пренебрегнат, камоли да я отрекат ( чрез медии и демонстрация на непукизъм).

Кой е следващият от криещите се, който ще се осмели да реагира на ситуацията? А защо не и да застане лице в лице с гневните граждани, вместо да тика напред нещастните полицаи и жандармеристи, които изпълняват неадекватните и противоречащи си в различни дни заповеди на изпокрилите се властници?

Премиерът Иван Костов го направи на онзи протест, когато таксиметрови коли бяха обградили Народното събрание с абсурдното обвинение срещу властта във връзката с убийството на дете на техен колега. Да припомня, че Слави Трифонов тогава не просто взе страната на обвинителите от жърлите коли на жълтите павета и в жълтите медии, но направо обобщи вечерта в своето предаване, че България била убила дете. 

Не може да се очаква Борисов да е като Костов. Все пак управлява начело на проекта ГЕРБ като пръв между простите вече трети ( недовършен) мандат и беше слуга на Сакскобургготски, а не негов политически опонент. Но с претенцията си за мъжкарство поне, ако не и като най-дълго управлявалия премиер в новата история на България, би могъл все пак да се поучи от смелостта на своя предшественик на поста. Ако има смелост изобщо да говори пред аудитория, която да не му е подбрана, натруфена и партийно масажирана предварително като полегнала булка, готова на всичко за неговия кеф. 

8 мнения за “Почетният Доган се появи като японски император на почетно разстояние от протестиращи пред двореца му”

 1. С такива шогуни като ДоганСан, Ипондзава, и техните самураи са КамаСутра с мутра и сепуко за Потокът Набуко!

 2. Предводителя на Задкулисието се подава като Лалугер в Междухрастието! ВСИЧКИ НА УЛИЦАТА, докато не изхвърлим и последния червен руски боклук от управлението!

 3. Впечатляващо раболепен тон на събеседниците на императоря, обаче – чак да се просълзи човек от умиление. Power Distance (по Хофстеде) в чист вид.

 4. Къде е Бойко? Ако не е на успокоителни, щеше до сега 100 пъти да е дигнал кръвното. Само валери /симеонов говори вместо него. Да не би вече да е Дубай, заедно с Хуан Карлос? Самолетът, преди да донесе фурмите дали не изнесе златото? За един приятел питам.

 5. Не може да се сравняват антиподи. Костов изпълни мисията си да спаси България и да й даде переспектива за развитие.
  Мафията наду 2-та мехура Доган и Борисов и сега престои те да се пукнат.
  Не им стигаха власт,пари,резиденции и почести,а се закичиха и с интелектуалните?? титли доктори. За какво са доктори? Естествено и Фандъкова се е устремила нататък,ако мехурите не се спукат.
  С протестите имаме възможност да изплуваме от блатото. А вещарите? Винаги ги е имало такива – слуги на знайни и незнайни интереси. Нали така г-н еди кой си?

 6. Да ме извинява дедо Ахмет, ама ми се видЕ фиркан до козирката….

  На трезва глава сигурно нямаше да си комуникира с простолюдието!!

 7. Това беше най абсурдното нещо което видях вчера. Толкова беше странно, че го помислих за някакъв монтаж. Не било монтаж, истина било. Относно “диалога” който се проведе, според мен, не беше подигравателен а раболепен.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.