Борисов включи внуците си като жив щит в своя защита

“Домът е там, където те се усмихват. Винаги е добре да си поговориш с дете, най-верните решения идват от тях.

Време за техните усмивки и моите решения!”

Това е подготвителен залп в социалните мрежи, изстрелян днес от  Бойко Борисов, зареден със сърчица. Той вече апелира към човешкото съчувствие към него като дядо на мили внучета – каквито всички невинни душица са. Борисов прилага във Фейсбук и снимка с дечицата.

 

 

 

 

 

Борисов е “политическо животно”. Този съмнителен комплимент до неотдавна беше любим комплимент от страна на ласкателите му ( като червения Андрей Райчев ) във връзка с неговото умение на циник да се измъква сух от всякаква мръсна вода и без помощта на пречиствателна (ин)станция през канализацията на неговата пропаганда. 

В днешния неделен ден, изчаквайки незнайно какво да се случи, той започна да подгрява публиката за поредния си фокус. Той се цели в отвличането на вниманието от оцеляването му в невъзможна ситуация в аквариума на илюзионистта Дейвид Копърфилд, където обичайно пребивават шараните на неговата “харизма”. 

Сега Борисов изглежда натикан в мътилката от протеста, на който хиляди граждани се опитват да го изкарат от властта с клизма от тази т.н. харизма. 

А той пак търси начини да заплени остатъка от симпатизанти, употребявайки дори внуците си за тази цел.

 

Нека сглобим късчетата от откъслечни негови изявления. Например от обещанията му, че пак би си тръгнал от властта при окървавяване на протестите. Както през февруари 2013 година при една полицейска постановка с няколко разбити глави на Орлов мост. Адски мирише сега на същата постановка.

Тази “заплаха” да ни лиши от себе си се връзва с обещанието на униформен софийски полицай от нисък ранг ( и с мисия на камикадзе в отсъствието на новия вътрешен министър Терзийски от терена на заканите) да бъдат премахнати барикадите в столицата. 

Остава само да се организира така желаното като оправдание за абдикацията на Борисов пускане на кръв на Орлов мост, за да се повтори историята и Борисов да потрети с бягството си от върха на властта, надявайки се да съхрани остатъците от нея при предсрочни избори.

9 мнения за “Борисов включи внуците си като жив щит в своя защита”

 1. SMS

  Само си позволявам едно съвсееееем лекинко напомняне, КОЙ управлява последните 10 години у нас (с едно малко прекъсване, по времето на което бе СПРЯН ядреният ЦИРЕЙ БелеНЕ (вярно, с неохота))!
  Та адресатът на справедливата позиция на Съвета трябва да бъде директно към г’син Методиевич!

 2. По-важно е това, което казват Атлантиците! Коментари???

 3. @ Тодоров

  Не мисля.
  По-скоро е зависим, заради поставянето му в листата на ГЕРБ за евроизборите.

 4. Най – после съгласен ! Да погледнем назад в бъдещето – няма да ни изненадат . Никой треньор не сменя тактиката и състава , докато с тях постига очакваните резултати .
  А те ще бъдат постигнати за трети пореден път по един и същиначин , е не в пълен обем както досега , но достатъчно убедитлно за успешното поддържане на правилния курс на “нептицата” .

  И за миг не съм приемал насериозно театралните шамарчета дето шумно си пляскат бб и рр , играейки някакви междуличностни и междуинституционални междуособици , които после неубедително отричат и зареждат по този обществеността със статично електричество , за да заземят веригата в подходящия момент .

  Бай бойко не иска да управлява държава , когато и в която “яко ще се мре” . И трньорът не ще , защото и двамата са наясно че до редовните избори от герб сал споменът ще остане , най-много .

  Протестите обаче ще дадат повод за оставка на правителството когато е най-удубно и по този начин ще спасят проекта герб от сигурна смърт , но не само – ще му оставят достатъчно ресурс за решаващо участие в следващия парламент .
  Което средствата за масова пропагадна направо ще осигурят .

  А разтурянето на палатките беше рутинна операция по съживяването на поугасналия вече пламък на протеста – зер без протести оставката е позорно бягство . Че бай бойко бяга ли ?

  Между другото , на някого направи ли впечатление че точно по телевизията на гергов “изтърваха” оная новинарска “небрежност” с измислянето на протести в много европейски градове ? Че нали гергов и бойко – близнецъй-братя ? Как тогава герговата телевизия играе пръв протестен рупор ?!

  Не че имаше голяма нужда някой да потвърждава горните ми “некои съображения” , но подобно на шкембе войвода най – големия мозък на герб т.дончев издаде четата по въпроса преди няколко дни , като оповести термина на събитието – края на септември , началото на октомври ,
  Ех , четници славни , доказвате че филтърът между акъла и устите ви не е по – надежден от тоя между дебелото черво и околната среда на оригиналния кандидат-четник от известния анекдот .

  За съжаление и Христо Иванов също участва в пиесата – волно или неволно (второто не е кой знае колко по-добре) .
  Добър старт в Росенец с патриотичен и антимосковски в тази връзка заряд , който остави да бъде насочен лично срещу доган и превърнат едва ли не в етнически спор.
  Последва вливане в редиците под президентския юмрук и обезличаване на първоначалната идея .

  В противен случай шествията трябваше да започват от площада пред МОЧА и да завършват пред мин. съвет и президентството , а за разнообразие чат-пат и пред московското посолство . Тогава и на мръсниците , които сега цапат протеста нямаше да им е лесно да го правят – единствената им глупава възможност щеше да остане контрапротеста .

  В такъв случай , въпреки принципните ми несъгласия с тактиката щях да бъда редове участник .

 5. @Тодор Тодоров

  По скоро купен. Нали е от сдс. Връща услуга в момента. Нищо, това им е за последно.

 6. ББ е прост човек – много иска да хвърли оставката и да си гледа внуците, ама не му дават. Кой не му дава и защо е много интересен въпрос, на който нямам отговор в момента.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.