Русофилското невежество на разфокусираната агенция “Фокус”

Русофилстващата агенция “Фокус” осведомява днес в рубриката си “История”, че на тази дата  през 1886 година в България се е състоял …”русофобски” контрапреврат, целящ да върне на престола сваления от русофилите български Княз Александър Първи Батенберг.

 

 

 

Като русофоби, а не като български патриоти, са определени в това българофобско съобщения спасителите на България Стефан Стамболов и подполковник Сава Муткуров от пълзящото повторение на руската окупация на България, прекратена с решенията на Берлинския международен конгрес от юли 1878 година, върнал на картата на Европа и света понятието България, но бламиран именно от българските патриоти със Съединението на отечеството от 5 септември 1885 година, срещу което най яростно и с открита заявка за реокупация на българските земи се обявява именно Русия.

Дали е от невежество това пристрастие на “Фокус”, от рода на онова, което в тази агенция демонстрират и по други теми ( например с твърдение в заглавие, че била Указана медицинска помощ на…)?

 

 

 

 

 

Най-вероятно, ако не става дума и за откровен слугинаж на руското началство. Защото, както е отбелязал и Симеон Радев, русофилството е форма на невежество.

“За забелязване е, че когато се касае за руския престиж в България, нашите русофили са много по-непримирими, нежели самото руско правителство. Това се дължи , разбира се, главно на факта, че те са тук , в България паразити на руския престиж , с който тъй много злоупотребиха за свои користни цели, щото отвратиха самата Русия. Но често пъти тяхната цинична защита на руските интереси се дължи на невежество”.

(Симеон Радев, “Русия в началото на 20 век”, изд. “Свети Климент Охридски”, София, 2010 г., стр. 233, 234)

11 мнения за “Русофилското невежество на разфокусираната агенция “Фокус””

 1. Колкото по-неграмотен и прост е някой българин, толкова по- страстен русофил е! По русофилството ще ги познаете. Релацията е правопропорционална!

  Да припомним и думата, с която братушките наричат страстните русофили по свидетелство на военния историк Виктор Суворов: ГОВНОЯДЦИ !!!
  Та КОЙ беше говноядецът, който пубично заяви: “Който не обича Русия, не обича България!”
  И един жокер : ТОЙ е от говняната партия на един друг виден говноядец, с елегантния навик да опикава фонтани, който деликатно се изрази: “Ние сме с руснаците, а останалите (българи) да си е.ат майката!

 2. Невежеството е голямо зло. Знанието е обратното. Ето затова за княз Батенберг общо взето мрак. Така например историци с ранг не са чували за манифеста на княз Александър Батенберг до Българския народ. Горе посочения манифест го имаше в Историческия музей в Бояна (бивша резиденция). А с по обикновени граждани като разговарям княз Батенберг ни е причинил големи злини. Какви точно не знаят , но са сигурни че са големи и че са злини. Обикновено не знаят от кой и къде са ги чели. Та така . Всичко по Джордж Оруел. Но завещанието на Джордж Оруел е интересно.

 3. @sms

  Сега е време за преброяване на говноядци. Е, сашето йорданов вече се из(о/а)ка у факторО.

 4. От 1394 г. насам само Османци , Сърби и 2х Руснаци нападат България със сухопътна войска ! Даваме свидни жертви, за които днес се говори с половин уста . Kого от тези мераклии, намислили да унищожат нашата държава да обичаме най-много и да му слугуваме? Питайте КУПЕйкиН и останалите ” родолюбци ” !

 5. Един хубав коментар-
  Когато някой почине, той не страда повече защото е лишен вече от това чувство. Но заобикалящите му страдат. Същото се отнася и за един тъпанар, там също страдат околните му! Може би това се отнася и за агенцията Фокус.

 6. Руските отпадъци по тази земя са ясни.Рано или късно ще ги застигне Българското Право! Още нещо е ясно – от руско-комунистическата мафия, задушаваща България, трябва да се справим сами , без Европа. /погледнете комисарите, Берлин, Париж( грижата му е за Бейрут), да не споменавам Будапеща и Прага…/. Сега всеки Българин трябва да е готов на всичко! Комунист Власт Не Дава!!!

 7. Фокус е агенцията за лъжи на рублоядите от началото на мимикрията наричана “преход”. Имаше период, в който на гомноядите беше наредено да се “информират” само от Фокус. Докато се нароиха останалите гомномети.

 8. @cast stone дядо ми казваше така, от комунист власт и от свиня мас се взема само по един начин – с ножа!

 9. Незнанието на закона не оневинява престъпникът!
  Граждански арест!
  Съд за престъпниците!

  Двуличният Борисов,
  два пъти официално осъден от съда за лъжа,
  написа във Facebooк:

  “Изборите ще дойдат и всеки ще получи заслуженото, двуличието отново ще блесне със страшна сила.”

  Да Борисов!
  Изборите ще дойдат, но отново ще са тоталитарни!
  Всеки, включително и ти, ще получи незаслуженото!
  А лично ти, чрез контролираният от теб ЕСГРАОН,
  отново ще получиш бонус, над милион фалшиви гласоподаватели в избирателните списъци!
  Двуличието ти, отново ще бъде прикрито със страшна сила от мисирките ти!

  Българите по площадите и в домовете си,
  поискаха промяната!

  Но е невъзможна промяна,
  без демократични избори, както на Запад!

  !!!С АКТИВНА РЕГИСТРАЦИЯ!!!

  !!!БЕЗ ПРАГ на ПРЕФЕРЕНЦИИТЕ!!!

  !!!С ДИСТАНЦИОННО гласуване. Машинното гласуване не е дистанционно!!!

  НЕВЪЗМОЖНА е просперираща и демократична държава, без ДЕМОКРАТИЧНИ избори!
  Другото е манипулации и словоблудство…

  Изборите ще дойдат, но отново ще са тоталитарни!
  И Борисов ще продължава да си спинка до шкафче с пистолет, пачки, кюлчета и пакет с наркотик.
  Необезспокояван от съучастникът му,
  престъпникът Гешев!

  Конституционният съд,
  отсъди, че Гешев е извършил престъпление, нахълтвайки в Президенството!
  Незнанието на закона от Гешев,
  не го оневинява за престъплението!

  Граждански арест и съд!
  За престъпниците Гешев и Борисов!

 10. @Недрет Ахмедова

  Чудесен коментар!
  Бих добавил само – защо не и гласуване по пощата?
  Как в Полша МОЖЕ, а у нас що да не може??
  Откъде накъде стотици хиляди наши сънародници в чужбина трябва да бъдат, практически, лишени от право на глас?
  Или може би защото проруските, кагебистки “патриоти” ще получат НИЩОЖЕН процент оттам, и затова правят постоянни мръсотии и спънки за гласуването на тези хора?

  Българин

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.