Вместо да разпънат “врага” на кръста на кръстовищата в очите на останалите граждани, властите тръгват по Голготата на вътрешното разделение

Ето това имах предвид, когато призовах протестиращите да лишат от инструмент за влияние властите, давещи се в своята безпомощност да спрат протестите чрез подкупи, обещания и разделение на обществото на протестиращи и “всички останали”! https://www.dnevnik.bg/politika/2020/08/11/4101023_politicheskata_kriza_protestite_smeniat_taktikata_-/?ref=home_mainStory

И досега не съм имал съмнение в способността на младата енергия на протеста да преодолява барикадите на властта. Ако наистина се осъществи намерението на младежите да пренасочат тази енергия към институциите, за което призовавам отдавна, техният протест окончателно ще бъде обречен на успех и разширяваща се подкрепа сред българите.

Да не избързваме с очакванията, но “играта” се обръща по този начин. Защото най-силният коз на противниците на протеста (беш)е употребяването на хорското недоволство срещу затварянето на градски кръстовища за целите на властовата пропаганда. С други думи, феодалите от ГЕРБ и помагачите им разчитаха на разделението на гражданите, което да им даде сила.

Задава се обаче обратното: протестиращите са на път да разделят разколебаните управници. Сред тях се забелязват различни лагери и тенденции, които биха се задълбочили в отсъствието на единствения значим обществен дразнител срещу удобния в този смисъл ( палатков ) лагер на “врага”.

В рамките на иронията, предизвикана от самия премиер, Борисов от самото начало театрално зове хората да си протестират дори да му “счупят главата”, която била дебела, но да не пречат на предвижването на останалите граждани. Май се навлече главоболие с този съвет…

И още нещо: протестиращите вече обърнаха внимание на главния символ на разделението на хората у нас на европейци и българофоби, какъвто е Монументът на окупационна червена армия МОЧА в центъра на София. Развитие има и то не е в полза на българофобите.

 

6 мнения за “Вместо да разпънат “врага” на кръста на кръстовищата в очите на останалите граждани, властите тръгват по Голготата на вътрешното разделение”

 1. Въпрос на технологично време е на Баце да му бият камшика а МОЧА-вците да ги преместят на усойни места. Давам линк към последната статия на видният бочкофоб, Тони Филипов, д-р. И на мен от десетина дни ми се въртят едни невчесани мисли, че запъването превърнало се във фирменият МУ шпагат тръгване на банкянската мутро-милиционерска тиква води до контра продуктивен ефект на демонстрираното от него за кой ли път напук на всякакъв здрав разум “мъжкарство”. В момента дори придворната Алфа Рисърч от не май къде го калесва с около 15% електорална подкрепа. Равно на около лесно пренебрежими 40 “мои депутата”. Не ли е на власт Бочко с всичките произтичащи от туй екстри Киро Жарта от килията с южно изложение, при бай Ставри, строг но справедлив в СЦЗ му е в кърпа вързана, Много мина, мъничко остана. One finale strive!
  https://offnews.bg/nashite-avtori/toni-filipov-d-r-butajte-bavno-734444.html

 2. Нещо чух , не знам дали е верно алфа русотелевижън излъчвала на живо от Орлов мост. Моето просто обяснение е че трябва да се даде повече сила на твърдението че бб иска да го свали руското агентораузнаване. В редовите гербери явно някои от тях си верват че тиквата ни води към европейско светло бъдеще. И протестите са организирани от масква.
  Кво да праим. След като опростачването на населението е държавна политика наред с корумпирането на всички етажи на властта. А това с корумпирането е кгб активно мероприятие с многостранни резултати. Единия от които е протестиращите да викат долу мафията , вместо гоу хом масква.

 3. Г-н Станев,
  На това му се казва тотална политическа и медийна шизофрения!
  Пазвантинът на бае ви Тошо е “антикомунист” и “демократ”, “европеец”.
  Вервайте, вервайте…
  Не бих се учудил, ако след някой и друг ден Волен се изтъпани като пръв борец срещу корупцията и статуквото, и поиска оставката на Баце…

 4. Аз са не разбрах – да си изключваме ли телефоните, щото, нали разбирате, оня се е обадил на Маджо 🙂 Или айде – после ще говориме…. Като имате 2 минути 🙂

 5. Важното е “решението”. То,решението МУ вече е взето,ала матряла и верните пазванти трябва да тръпнат в очакване. Само броя на дните до снемането на решението не е определен по височайши съображения. Алилуя.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.