Шпицкомандите на проруското статукво у нас вилнеят отдавна под крилото на ГЕРБ и с пасивното съучастие на повечето медии

Много правдив текст на проф. Калин Янакиев за шпицкомандите на властта се появи в “Дневник”. https://www.dnevnik.bg/analizi/2020/08/11/4101113_shpickomandite_na_vlastta/

По принцип не е редно да се “дописват” качествени текстове, за да не изглежда това като паразитиране върху чуждо интелектуално усилие. В случая с г-н Янакиев сме съмишленици и се надявам да не се засегне, ако добавя от личен опит и с конкретни илюстрации още аргументи към неговата теза.

Вярно е, че за първи път управляващата партия ГЕРБ се самоизобличи като организатор на шпицкоманди край София Тех парк миналата седмица по време на гербаджийското сборище. Но не за първи път ги поощрява чрез действията и бездействието на униформени и прочее служители на местната и държавната власт при системнто запушват усти на протестиращи, неудобни на проруското статукво в държавата, олицетворявано именно от същата тази управляваща партия ГЕРБ.   

Само да вметна, че изразът “шпиц команда” беше едно основанията, на което участникът в такива команди и дясна ръка на Сидеров по онова време Илиян Тодоров, днешен Областен управител на София и адски възмутен в момента властник от протестите на гражданите, се опита злополучно да ме осъди за “клевета”. В жалбата си пред съда той беше оспорил този израз, употребен от мен по негов адрес. Беше го оценил на 10 000 лева от общо 60 000 които искаше да спечели от мен, в случай, че бъда осъден. Искаше и още 60 000 заради дързостта ми да оповестя как върви делото ( за което накрая той развя сам бяло знаме след провала си и на втора съдебна инстанция).  Т.е. общо 120 000 лева искаше от моя безработна журналистическа милост този самозабравил се участник в “граждански арести” и новоизлюпен администратор, изпитал “болка” от моите остри публицистични възражения точно той да бъде назначен от премиера Борисов да управлява Област София. 

На 9 януари  2011 г. се събрахме стотици граждани на законно разрешен протест с искане да бъде демонтиран Монументът на окупационната червена армия МОЧА. Уж антикомунистическата власт на ГЕРБ, контролираща държавата и местната власт в София, не само допусна чрез полицейска охрана изстъпленията на малобройната спрямо нас шпиц команда на младежи от БСП и “Че Гевара”, но поощри с бездействието си червения екстремистки контрапротест, който се опита да провали законния ни митинг.

 

 

 

 

 

Медиите, които изобщо благоволиха да отбележат станалото в центъра на столицата,  съобщиха ЕДИНОДУШНО, че две групи граждани с различни виждания се били сблъскали. Жертвите на противозаконния тормоз се оказахме еднакво “виновни” с провокаторите, толерирани от властта на ГЕРБ. https://demontirane.org/2011/12/

През септември 2014 година полицейската охрана на МОЧА, наредена от руското посолство ( за което един служител на полицията призна при условия да не се споменава името му) арестува български младежи заради тяхна протестна акция със спрей. На 25 октомври един от младежите, разкарвани да дава показния, документира на стената на един от кабинетите в СДВР портрет на Ленин. Щурмоваците на властта обитават началнически кабинети под одобрителния поглед на Ленин.

 

 

 

 

На 12 май 2016 година червени щурмоваци успяха да провалят на гражданския ни разрешен протест зад гърбовете на общинската полиция, която охраняваше провокаторите с вид на биячи – пазеше ги от нас и то предварителна заявка на организаторите на незаконната акция срещу законния ни митинг. И понеже ние, предимно възрастни хора, им се видяхме “страшни” извикаха и тежко екипирани жандармеристи.

НА СНИМКАТА: Полицията пази червените щурмоваци, нарушаващи закона, от законната ни демонстрация. 

 

 

 

 

 

На 25 февруари 2017 година системно поощряваните от охранителите на проруското статукво червени щурмоваци от т.н. “Червена” сила за пореден път се събраха да крещят и обиждат протестиращи срещу политиката на Путин – този път пред руското посолство. На медиите отново им се привидя равнопоставеност между “двете гледни точки”. https://ivo.bg/2017/02/25/путлерюгенд/

 

 

 

 

НА СНИМКАТА ( горе): Предвождани от Георги Марков, онзи с изпружената като за хитлеристки поздрав ръка, шпицкомандата “Червена сила” громи антипутинския митинг под безучастния поглед на униформените служители на държавата на ГЕРБ. Същият Марков, фен на сирийския диктатор Асад и на севернокорейския вожд Ким чен Ун, се появи и в агитката на кандадат-президента Румен Радев с плакат, агитиращ за Радев.

 


 

 

 

 

Общото между споменатите ( само няколко) примера е фактът, че властта на ГЕРБ насъсква щурмоваците срещу граждани, оспорващи просъветското статукво в София. А в лично качество в този период за изпълнението на тази задача се грижеше Младен Маринов, чиято полицейска кариера е 100 процента свързана с дейността на охранителната полиция в София. Ръководеше я като подчинен на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров ( присъединил се след това открито към ръководството на “Атака”, организирала не веднъж шпицкоманди) – както ръководеше и полицейските акции срещу протестиращите срещу правителството на Орешарски в центъра на столицата през 2013- 2014 г. За тези ( а вероятно и за други подобни ) свои заслуги Младен Маринов е повишен на 25 юли 2014 г. като директор на СДВР – т.е. бил е такъв в периода, когато там виси портрета на Ленин. След което беше избран от бившия главен охранител в държавата Бойко Борисов за министър  на вътрешните работи, но се наложи премиерът да се освободи от този изобличаващ го баласт едва под натиска на сегашните протести.

Мога да спомена и нападението на организираната група фашизоиди, изпратени от Варна в Добрич, на което бях жертва на 5 март миналата година. Шпицкомандата, предвождана от близо двуметровия лидер на путинските “Нощни вълци” в България Денчо Златанов, срещна пълно разбиране от полицията, пристигнала с подобаващо за целта закъснение. Самият Златанов остана необезпокояван до края на събитието да ме “респектира” от първия ред в Градската библиотека в Добрич.

 

 

 

 

Разправата с мен по чудо остана само вербална, тъй като не позволих да бъде въвлечен във физически контакт от провокаторите, изпратени да провалят представянето на книгата ми “Измамата “Сан Стефано” в градската библиотека. Полицията, повикана от граждани, се появи близо половин час след организирания над мен линч ( с призиви да бъда обесен), но не се намеси защото …не е станало меле, както казал един полицейски началник след това на въпрос на местен журналист. 

При всички тези случаи нямаше нито значима, нито справедлива медийна преценка за виновните и жертвите на шпицкомандите, насъсквани на практика от властта на ГЕРБ да се саморазправят срещу общия им враг, каквито са гражданите с критична гледна точка за съветското статукво и неговите пазители от ГЕРБ.

Ето защо никак не учудващо, че разпасаната власт, която от години не среща нито граждански нито адекватен медиен ( да не говорим за институционален) отпор в поощряването на удобните за нея шпицкоманди, накрая си организира такива шпицкоманди и за своя пряка самозащита.

3 мнения за “Шпицкомандите на проруското статукво у нас вилнеят отдавна под крилото на ГЕРБ и с пасивното съучастие на повечето медии”

  1. Г-н Инджев, откривам неволна грешка в заглавието.
    Може би трябва да е “Шпицкомандите НА проруското статукво вилнеят…”

    С уважение: Българин

  2. Във всеки кабинет, в който има снимки на съветски и български партийни ръководители, задължително има и снимки на не по-малко вреден съветски символ – “спортния” клуб цска. За пореден път отбелязвам, че ако стадиона на този пропаганден клуб остане в Борисовата градина, заличаването му, както и изхвърлянето на цитирания от Вас позорен паметник, стават почти невъзможни. Неслучайно Борисов, отново на просъветска позиция, планира да изгражда с публично-частно партньорство нов стадион на съветското дружество, като по този начин го вкоренява в централния парк на София. Ход, без който поредния символ на съветско господство над България, е обречен на изчезване.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.