(Ш)менти и ушанки от Бойка Методиевич Барисав

Борисов иска да ни спасява от себе си, за да се спаси.

Това е смисълът на предложението му точно той да организира промяна в Конституцията чрез Велико народно събрание. 

Борисов държи да има велика(нска) роля на реформатор от рода на султан Абдул Хамид или на предшестващия го на османския престол Махмуд Втори ( който поне ликвидирал еничарския корпус, създаден от предишните османски владетели), изпаднал в пълна зависимост от Русия в началото на 19-ти век. Също като Борисов днес онзи Махмуд управлявал 10 години като заложник на руската империя и нейния император Николай Първи, който го спасява най-буквално с наемническа армия от вътрешните турбуленции по върховете на Османската империя.

Най-сетне бай Борисов проумя като бавно развиващ се Ганьо, че натякването да сме му благодарни за магистралите, за метрото с руските мутриси в столицата и прочее мутрьошки в енергетиката, дава ефект, обратен на желанието му да остане в историята като наш благодетел, разполагащ с нашите и с европейските пари.

Явно много го е закъсал нашият султан, за да прибегне до такива салтанати. 

Борисов творчески прилага заветите на своя Тато да се снишава, но като се въздига чрез тактиката на Ленин “крачка назад, две напред”, заимствана от Владимир Улянов в практиката от левия теоретик Чернишевски.

Има само един начин вождът на простите да ме убеди в искреното откъсване на кремълската си опашка: като премахне унизителната символика на голямата лъжа за съветското освобождение на България и като промени т.н. национален празник, натрапен по времето, когато подобни нему хитреци го наложиха на България вместо 9 септември при мнозинството на БСП преди 30 години. 

Смяната на робуващата на чужда държава дата за наш национален празник дори не иска велико Народно събрание. Възможна е с гласуване в редовно народно събрание. Но не и за Борисов, крепителя на руското влияние у нас. 

Всичко останало са (ш)менти и ушанки.

15 мнения за “(Ш)менти и ушанки от Бойка Методиевич Барисав”

 1. Сричайки чужд текст и бързайки да се отърве от досадното си задължение към шефовете, Бойко „чудесно“ изигра ролята си на главен сценичен герой като дори вложи и малко лична емоция. С този негов скеч тип „шменти-капели“ сценаристите гонят заветната си цел – ПЕЧЕЛЕНЕ НА ВРЕМЕ и нови фалшиви аргументи против протестиращите (напр. „тоя се обадил на Маджо“). Време и „аргументи“, необходими им за довършване на МРЪСНИТЕ си антибългарски задачи. Лично аз очаквам още N броя подобни печелещи време актове на отвратителната им политическа пиеса, ако обаче им го ПОЗВОЛИМ!

 2. P.S. Защо Борисов в днешната си словесна изява гледа толкова внимателно и втренчено в камерата? Ясно защо – чете бягащия текст на ICQто или както се нарича сега, което го ограничава във времето и затова неколкократно сбърка думите. Пък отвътре как му идва да изцепе една попържня, която ще му тече гладко и без засечки на мозъка и езика! Горкият простак!

 3. Гонят го от селото, той за попа пита.

 4. Тупа топката Баце Методиевич.
  И с каква явна досада само четеше от екрана написаната му реч!

 5. Абе тия наколенки по БНТ 20 минути вече ни надуват главите с плещенията на Баце!
  Какво става?
  За трети път му преповтарят пледоариите, четени със зле прикрита досада и яд?

 6. За мен изявлението на ББ е ясен сигнал, че чрез него (ББ) в България се реализира руски сценарий.
  Рестарт (на руски “обнуление”) означава сегашното управление да свали от себе си всички натрупани негативи и ни лук яли, ни лук мирисали, още няколко години сигурно (без избори) властване докато се занимават с новата констиуция, в която всъщност няма да има нищо ново. Няма логика статуквото само да се свали от власт. Надеждите, възлагани на пРезидента водят до същото.

 7. Този шебек на конци няма умора и продължава да плещи простотии в опит да печели време и да се докопа до броенето на бюлетините. С кого ще променя конституцията в парламент със 100% позитански произход и “мозъци” като барни ръбъла и онази кърджалийска ………

 8. Горката тиква, толкова трудно го прочете.. Ама хич не му се получи. Едва-едва го докара до края. Голяма мъка, братя! Ама го разбирам. Сигурно му е първия текст за тая година, да чете де..
  Това, което не разбирам е защо хора, които са прочели повече книги от него и могат да четат гладко, му гласуват?!

 9. Невероятно заглавие от г-н Инджев! Голяма забава! Мисля, че вече можем да си припомняме видео-кадрите с падналите ангели, пърдон, диктатори : Янко, Чаушеску, Саддам, Кадафи-то…Те също бяха натрупали милиарди, но не успяха да ги изхарчат… Чакаме БОЙКА !

 10. Тоя тотално пропадна в очите на хората. Аз го мислех за малко по-интелигентен и свестен а той надмина и Дани Кирилов по идиотизъм. Господин Цар Тиква. Царя на идиотите и простаците. Щял бил да взима “тежки решения” и хората си мислят, че ще направи нещо трудно за него и партията му. Макар, че за честния човек, да се откаже от властта е облекчение. А той Цар Тиква, Царя на Идиотите искал да пише нова конституция само и само да не го гонят и може би да влезе в затвора. Неам думи за тяхната наглост. Явно голям страх ги тресе Прасетата, щом не му дават да се махне. Някакви големи далавери се въртят. Както винаги става въпрос само за пари. В тази връзка одобрявам предложението Р.Р. да разжалва до редник Б.Б. Ще бъде много яко.

 11. Г-н Инджев ще ми е интересно да чуя вашия коментар за ставащото в Беларус, където посткомунистическият диктатор Лукашенко претърпя провал в опита си да потуши с кръв и жестокост всенародния протест и сега е на път да изгуби властта.

 12. А пък ДПС-то вадят ли, вадят бивши речи на пияндето Доган, дето две приказки не може да върже, за да го изкарат зорлем голям пророк.
  Късно е, либе, за китка! Скрил се като лалугер в дупка, и си мисли, че с фалшиви речи и славословия, ще заблуди някого! Посерко!

 13. Сега,като е на зор, ТОЙ обещава нова конституция. Нова,но той да я прави и той да я спазва. Не благоволи да каже къде ще отиде след като се ОТТЕГЛИ. Дали в Барселона,САЩ,кой знае още къде, или ще стане кандидат за почетен председател,президент и
  светия.
  Наглост! Гъне се като убито влечуго и опитва да хапе.
  Нямат ли край тези представления!

 14. Оставете сричането на текста. Това, за човек прочел една книга в живота си, е напълно нормално. Направи ли ви впечатление обаче назидателния тон. Все едно сме овце, а той ни навиква да влезем в правилната кошара. Все едно ние нищо не разбираме, а той ни посочва правилния път. Това вече ми идва в повече. ОСТАВКА!!! А на колегата, който се чуди защо хора, прочели повече книги от Тиквата, продължават да гласуват за него, ще напомня едно – за тези 10 години управление на ГЕРБ общинските администрации, областните, държавната администрация, държавните агенции и каквото се сетиш още се напълни с некомпетентни КАЛИНКИ, които, ако се смени властта, остават на улицата. Та затова гласуват!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.