С гласа на Нина Дюлгерова путинистите защитиха техния Бойко Борисов от протестите

Според противниците на протестите от десни позиции участието в демонстрациите на разни елементи от паноптикума на лявото и путинофилството, както и подкрепата на селектирания от Решетников ( но избран с решаващия отказ от съпротива на самия Борисов) президент Румен Радев , предпоставят невъзможността за истинския демократ да се присъедини към тази компания. Не ми се спори с приятели и съмишленици. Но…

Да приложим тази логика с обратен знак. 

Пред програма “Хоризонт” на БНР титулованата като професор Нина Дюлгерова, която не се свени от своята яростна прокремълска позиция да призовава да бъдат запушвани устите на волнодумци ( като тази на моя скромност – от екрана на БНТ на 3 март и два дни по-късно в интервю за в. “Труд”) брани правителството на Борисов от протеста. И за да стане ясно кой се радва пропагандно на тази подкрепа, интервюто й е препечатано във виртуалния вувузел на властта “агенция” ПИК. 

НА СНИМКАТА: Дюлгерова, която не беше чела “Измамата “Сан Стефано”, я заклейми на 3 март 2019 година в студиото на БНТ.

 

 

 

 

Питам по повод на изразеното мнение на Дюлгерова, която винаги е в крак с пропагандата на Путинизма: да смятаме ли, че Путин е против протестите в България и защитава от тях своя Борисов? И на чия страна при това положение трябва да бъдат десните критици на протеста, определяйки го като ляв и проруски?

“Агенция” ПИК:

Проф. Дюлгерова: Всичко, което се прави в контекста на протестите, е битка срещу държавността!

„Общото в протестите у нас, в Ливан и в Беларус е това, че те са свързани с президентските избори в САЩ. Всичко минава през призмата на надпреварата, която е своеобразен апогей на голямата битка между финансовия капитал и неолиберализма. В момента неолиберализмът във всичките му измерения се опитва да разрушава, а не да съгражда“. Това каза пред БНР проф. Нина Дюлгерова.

По думите ѝ всичко, което се прави в контекста на протестите, е битка срещу държавността.

„Проблем е, че протестите у нас минават под формулата на една фраза „стани да седна“. Реално погледнато и в Беларус, и в България върви битка за държавността, срещу тези, които са законно избрани… На протестите слушаме различни изказвания, но се оказва, че 98% от тези, които живеят в България, нямат достъп до медии или не ги пускат. Налице е медийна и политическа ситуация с отсъствие на наказателни възможности за протестиращите, каквото не знам дали има другаде в света“.

Според проф. Дюлгерова на фона на много малкия процент протестиращи има огромен процент общество, който не е съгласен, а „основната задача на държавата е да защитава обществото, а не отделните хора“:

„Протестите утвърждават позициите на Бойко Борисов“.

В предаването „Хоризонт за вас“ проф. Нина Дюлгерова допълни:

„Протестите и държавата са ключовите думи, които характеризират глобалния процес. В САЩ протестите са срещу държавността, в Беларус също. В Ливан е налице част от геополитическия вектор, който разделя Изтока и Запада. Това, което се случва в Ливан, е еманация на процесите, натрупани през десетилетията. Там е реалната революция, не в България, не в Беларус“.

Проф. Дюлгерова подчерта, че България, Беларус и Ливан са три ключови зони в света, „защото всяка една от държавите е свързана с ключово значение за територията, в която е разположена“.

„В следващите месеци в Ливан ще има сериозни преструктурирания на системата, „Хизбула“ вероятно ще трябва да отстъпи, това ще резонира в отношенията с Иран, със Сирия. В България ще се случат предсказуемите парламентарни избори през март. В Беларус нещата се решават извън страната – в Русия, в Полша, в ЕС“.

https://pik.bg/проф-дюлгерова-всичко-което-се-прави-в-контекста-на-протестите-е-битка-срещу-държавността-news952358.html

4 мнения за “С гласа на Нина Дюлгерова путинистите защитиха техния Бойко Борисов от протестите”

  1. Тази другарка,професор при това,с минимално количество мозък в главата, е изперкала. Кокоша слепота я тресе.

  2. Интелектуален запъртък,като онзи сталинистки професор по социология Иво Христов

  3. Много,много неприятна жена е Дюлгерова.Духовната грозота която носи и излъчва е отчайващо отблъскваща за нормалните граждани.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.