ПадиШАХ и мать

Първата пропагандна реакция на пропагандния ход на Борисов с предложението му да се оттегли ( в ролята на кукловод, не и точно да подаде ОСТАВКА) срещу съгласието (ни) да ни смени конституцията, беше метафорична, свързана с любимата на руснаците игра. “Шах и мат”, възкликна възторжено електронният вувузел на Борисов ( познайте коя “агенция” ) !

Че е шах, шах е. Но дали е мат? Или е мать? 

“Матерится” на руски означава да псуваш на майка. А нашият падиШАХ обича псувните, които едва сдържа дори в написания му текст с обявлението на намерението му за нова конституция, подсладено с мЪжоритарни бонбонки ( заслушайте се в записа, на който ББ произнесе думата мЪжоритално) с цел да ги заболят зъбките и да получат кариес, а ако може и смъртоносна гангрена онези, които си позволяват да му се зъбят.

В два предишни текста отбелязах, че видни русофили вече напускат окопа на безмълвното наблюдение как се рушат основите на техния монопол в българската политика. Никога от 30 години насам не е имало толкова монолитен проруски парламент. Никога! И сега някакви …русофили, ако се вярва на волните и неволните помагачи на Борисов, са се заели да прекратят предсрочно този монопол, който със сигурност няма да се повтори в следващия парламент.

Как да не са тревожни русофилите, като Нина Дюлгерова, че протестиращите “рушат държавността”. И как да не лее правно-славни сълзи мутрополит Николай по десетилетието на Борисов и шайката му ( по Антон Тодоров), през което руските пари буквално превзеха под формата на благотворителност строителството и реставрирането на църкви и манастири у нас, а от руската църква на булевард “Руски” в София бяха гонени в най-прекия смисъл на думата миряни заради факта, че са българи, а не руснаци.

Глупавите, подведените, неосъзнатите и направо русофилстващите ( според някои) предимно млади демонстранти искат да пенсионират предсрочно точно  този парламент, в който цари единодушие в групата за приятелство с Русия, оглавявана паритетно и едновременно от уж скараните по други въпроси, но винаги единодушни в русофилството си ГЕРБ и БСП?

Да повторя : проблемът на онези, които обясняват по този начин събитията, е в самия факт, че каквото и да се случи в следващото Народно събрание там няма  как да стане по-зле по скалата на московските интереси. Защото в момента тя е 100 процента успешна от възможните 100 точки по проруския индекс. Персоналното изключение от това правило Валери Симеонов служи за “торбалан”, с когото да бъдат плашени демократите като им сочат що е то “русофоба”. 

В следващото Народно събрание може само да се появи опозиция, която да не е доказано предателска като БСП по тази линия, а “само” е заподозряна отсега, че не се афишира достатъчно като “русофобска”.

Не поддържам абсолютно никакъв контакт с реални или набедени водачи на протеста. Предполагам, че не се обявяват демонстративно срещу руското статукво по същата причина, по която дори и в Комитета срещу “АЕЦ” Белене, в който участвах като страна преди онзи референдум, преобладаваха мненията, че не бива да се дразнят русофилите и ядрената централа да се описва като руски проект. Моя скромност беше почти самотен в опитите си да предложи като водеща именно тезата за геополитическия руски интерес от ядрената база. 

Като вече съм отбелязвал, прави чест на председателя на комитета Иван Костов, както и на другите несъгласни с мен ( ПО ОНОВА ВРЕМЕ), че въпреки това ме упълномощиха да говоря от името на всички в “Панорама” по БНТ. Там, за неудоволствие на мнозина ( включително на водещия Бойко Василев, който натърти, че моето присъствие в предаването му се дължи на факта, че няма право да ми откаже участие ) изложих аргументите си противно на преобладаващото схващане в комитета. 

Самият Борисов твърди сега, че протестът няма водачи. В написания му текст, който сричаше трудно, но видимо беше горд от свършената работа по смачкаването на алтернативите, той отсече, че протестите не са излъчили лидер. 

Защо онези, които , волно или не, му помагат да цепи протестиращите на наши и техни, упорито сочат за лидери Радев, Копейкин, Манолова или ( все по-лошите, според тях) Минеков, Хаджигенов и Бабикян, това е загадка. Но само за онези, които не обслужват пряко партийния си вожд в опитите си да отблъснат колкото се може повече прозападни българи чрез изброяването на имената на плашилата, посочени по-горе.

Вярвам на Борисов в това отношение: протестът няма лидер(и). Не е успял на излъчи такива. Така каза Той! И сигурно е прав. Крепостта на всеки реален лидер щеше да бъде премазана я от прокуратурата му, я от медийните вувузели и йерихонските тръби на властта. 

Иначе псуването на майка не е само руски патент. Питайте  Вежди Рашидов, най-големият българин по собствената му самооценка, който гръмко изпсува на майка в кулоарите на българския парламент пред репортер(к)и.

 

 

Според Константин Стоилов ( на снимката), български политик от европейска класа и с европейско образование ( подобно на мнозина от протестиращите днес) “ Дорде те псуват на майка, все си в България. Почнат ли да те псуват на Богородица, да знаеш, че си минал в сръбско”. 

В този смисъл имаме наистина патриотично началство начело на държавата. Става дума за държавата, в която патриотизмът се мери според любовта към Русия, по думите на др. Ивайло Калфин. Този вид ”патриотизъм”  се превърна парламентарна партийна реалност именно при управлението на сегашния адски патриотичен властово-опозиционен тандем, охраняван от и олицетворяван от Борисов.

Падишах и мать.

10 мнения за “ПадиШАХ и мать”

 1. “Никога от 30 години насам не е имало толкова монолитен проруски парламент. Никога!”
  Е чак пък никога… Да си спомним парламента, съставен от ГЕРБ, Атака, ДПС и БСП по времето на Орешарски. Сега поне Валери Симеонов минава за антипутинист. Мен ме тревожат повече нарастващите проруски и антиевропейски настроения сред гражданите. Настроения, плод на проруската пропаганда и теории на конспирацията, които ни заливат и нямащи нищо общо с реалните недостатъци на ЕС, като прекалено раздута бюрокрация и свръхрегулация. Семената, посяти от хора, като Волен Сидеров дават отровните си плодове.

 2. Маските падат по сите азимути. Как не можа един от кумова срама русофил или “русофоб” ама задължително фен на Баце, ужким воден от държавнически интереси да се одума след акцията на Христо Иванов на плажа Росенец на историческата дата 7 юли нещо в смисъл: “Пустият Бойкикев (еле кат го нарекат така, все едно полюция получават) как изтемари курвенската Бойко. Тъкмо щеше лично и начело ББ да прогони от сараи разни рушителят на държавността Доган.”
  Да. ама не. Толкова са тъпи в “аргументацията” си, че няма накъде повече. ДГД!

 3. Да ме прощавате г-н Инджев, но не сте прав за изказването, че сега имаме най-проруския парламент. Уважавам мнението Ви, но не мога да се съглася с Вас. От 30 “гадини” (както умишлено говорят всички рускини, живеещи в България, които НЕ ЖЕЛАЯТ да научат езика на който говорят в ЗАДУНАЙСКАТА ГУБЕРНИЯ) парламента е предимно и най-вече проруски (почти на 95 %). Дали са сини, тъмно сили, жълти, оранжеви и т.н. все са със съветски корен. Ние сме под съветско робство официално 45 г., но през последните 30 е все същото, но с тази разлика, че е неофициално……. Който и да дойде на власт ще се наложи да командва държава, чиито институции са пълни с кадри на бившите и настоящи служби, било то явни или тайни. Такова управление е доста трудно, дори невъзможно ако искаш да строиш демокрация. За пример ще дам министърът на МО по времето царя – Шаламанов. Преди години той сподели, че каквото се случва в МО, в рамките на 30 минути се докладва в Москва. Уви така е във всички държавни институции и служби (явни и тайни) от много години………. това е резултат от предварителната подготовка за преминаване на БКП в нелегалност….. От време на време се отварят досиета на бивши служители на ДС, които никой не пипа, уви даже ги и развиват (за пример – агенти: Гоце, Николай, Буда, Иван и т.н.). Преставете си само ако отворят някои досиета след 10 ноември 1989…….. Всичките тези агенти са се размножили (така де “мултиплицирали”) и са станали като напаст – както е казал народа “На всяка манджа мерудия”………… Има една мисъл, която приписват на чичко Сталин: “Кадрите решават всичко”. Уви в нашата татковина има твърде много кадри по всички нива на държавността, които са продали рода си за жълти стотинки (пардон копейки).

 4. Отровното трио и Иванов/Бойкикев са в пъти по-полезни от разните му там, имащи се за правоверни десни като онзи седесар с патериците, застанал плътно на трибуната до дяснотото рамо на ББ (да се чете банкянския бандит), евродепутата от Варна ДД (дон домат), който не знам какво прави в Европарламента, освен да си пълни джоба! Другите няма да ги изреждам, те сами се разкриха в последно време. С такива десни, никакви леви не са ни страшни! Хубавото на всичко това е, че маските изпопадаха масово!

 5. @Николай Д. Димитров
  16.08.2020 в 14:15

  Да, да, Симеонов МИНАВА за антипутинист, а си е обикновен путинист, всъщност!

 6. Като става дума за оста запад-изток има и друго притеснително обаче. Ако си представим, че преди известно време някой ни беше попитал дали про-европейски, или про-евразийски политик би оприличил ЕС като западаща империя в изказване като:”Типично за западащите империи е да позволяват граничната ѝ политика да се ръководи от местните военачалници.” какво бихме отговорили и за кого бихме се сетили?
  Да, вярно, зависи от контекста, и това, че става въпрос за ББ поставя нашия местен фокус в последната част от изречението. Но словосъчетанието “западаща империя” все едно е измислено в някой руски тролски второразряден център за дезинформация. Не би ли било хубаво поне тези, на които се надяваме да са алтернатива да не подритват идеята за ЕС (с всичките му кусури) защото по-добра алтернатива все пак нямаме. Остава и като Евгений Дайнов да се включат впечатления за почтеността на РР…

 7. До Николай Д. Димитров

  “Мен ме тревожат повече нарастващите проруски и антиевропейски настроения сред гражданите. Настроения, плод на проруската пропаганда и теории на конспирацията,”

  И аз имам такива наблюдения, една не малка част от тях са тръгнали да приемат академични и езотерични конспиративни теории,отразяващи неспособността за адаптации към акселериращите промени,наложени предимно от технологиите.Дано да не инициират синдорма на “сварената жаба” за тях самите, да преосмислят нещата навреме.

 8. Банкянският бандит си привиква хрантутниците да му правят PR. Последен пример: николай младенов тази сутрин се скъса да го хвали по bTV! Той е един от тези, които компрометираха синята идея! Тръгна от СДС и стигна чак до ООН, с баща щатен служител на 1-во главно на ДС!

 9. Една от причините да следя този конкретен блог, наред с всички други причини, е спомените, които автора споделя, като участник в голяма част от събитията. Първо при положение, че е личен блог- естествено е да има право да сподели своята гл. точка, но (второ) ми харесва прекия и директен стил, в същото време подкрепен с изобилие от конкретика и факти, която е лесно да се провери.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.