Срещу Орлов град се бият със зъби нокти като руски двуглави орли помагачите на Борисов

Властта и нейните помагачи се борят със зъби и нокти като двуглави орли да дискредитират Орлов град в столицата и да разделят протеста и подкрепящите го българи. Знаят много добре, че този път няма да получат “евроатлантическа помощ” с потупвания по гърба на Борисов. Ясно им е, че трябва да се спасяват сами. Надеждата им е да изпокарат колкото се може повече гражданите “за” и “против” протеста – особено на самата улица.

За целта (де)мобилизираха полицията, която толкова се обърка от противоречивите заповеди на спотайващия се зад гърба на полицията Борисов ( “махайте палатковите лагери”, а после “не ги пипайте”, за да дразнят гражданите), че вече обяснява (без)действието си като следствие от незаконността на протестите. 

Това е същото прилагане на законите на джунглата, което “царя” възприе по време на царуването на Борисов като главен шеф на полицията в България, докато по улиците на воля са самоизбиваха гангстери. Сакскобургготски не се посвени да намекне, че това клане не е лошо явление – нека се трепят помежду си…

Как да не се съгласиш със самия Борисов, че Симеон му е един от двата “университета”! 

Другият му патрон, пак по неговите думи, (беш)е Тодор Живков. Той също умееше да котка с привилегии продажници, а биячите му, обучени в школите на МВР, се задоволяваха само да шамаросват непокорните – поне в София. Защото в регионите, където насилствено сменяха имената на хората, направо си стреляха на месо. Питайте Борисов, той е бил там, твърдейки, че само е “охранявал”. 

Най-голямото разделение, което има значение за мен и мнозина принципни противници на проруското статукво у нас, в момента не се наблюдава между лявото и дясното. Мнозина най-после го разбраха, но не всички признават факта или поне не смятат, че той е положителен.

Разломът днес, които дори се задълбочава, е сред доказаните през годините демократи, които на практика помагат на Борисов с отрицанието на протестите от десни позиции и дори стават все по-нападателни с обидни обобщения спрямо протестиращите.

За тези приятели, които изглеждат все по-озлобени ( като че ли усещат интуитивно колко абсурдно е да застават на такава позиция срещу младата енергия на българите), ще бъде полезно да си припомнят що за “антикомунист” и “европеец” е Борисов, който беше натресен на България като “силната ръка” именно от ръката на Москва. 

Не, не е клише. Ръката на Москва в най-буквалния смисъл на думата го закичи с отличие и го изстреля с руска тяга в орбитата на властта у нас. Награди го не за друго, а като охранител на Монумента на окупационната червена армия МОЧА, обещал да го пази. 

Орден “Ломоносов” за пазителя на Паметника на Съветската армия

 

 

 

 

23 ноември 2007 14:48

Посланикът на Руската федерация в България Анатолий Потапов връчи орден “Михаил Ломоносов” на кмета на София Бойко Борисов на тържествена церемония в Столичната община.

Посланик Потапов подчерта, че орденът е заради огромните заслуги на Бойко Борисов за укрепване на двустранните отношения и изрази поздравленията си за повторното му избиране за столичен кмет.

Освен това руският посланик подчерта, че за да се управлява голям град, е необходим физически здрав мъж, с достатъчно знания и голямо желание да работи за хората – все качества, каквито притежава Борисов.

Анатолий Потапов изрази благодарност за твърдата позиция на софийския кмет, че докато той управлява столицата, няма да се бутне Паметникът на Съветската армия в Борисовата градина.

След като посланикът закачи ордена на ревера на столичния кмет, Борисов подчерта, че той и партията му ГЕРБ никога не са поддържали политиката на евроатлантическа интеграция за сметка на отношенията между България и Русия.

https://dariknews.bg/novini/bylgariia/orden-lomonosov-za-pazitelq-na-pametnika-na-syvetskata-armiq-201118

18 мнения за “Срещу Орлов град се бият със зъби нокти като руски двуглави орли помагачите на Борисов”

 1. Пробългарщината на “леви”, “десни” и “центристи”, доколкото има така ясно разграничени по политическите с схващания у нас, може да се тества безпогрешно и еднократно със 100% надеждност като бъдат изправени пред детектора на лъжата МОЧА и бъдат помолени да го преместят, разрушат или само оцветят. Няма по-точен тест за родолюбие или рублолюбие от този.
  По гузното заобикаляне на “тест кабинката” от всички представени на сценката на събитията около властта и по упоритото им мълчание по тази възможност да се види кой кой е, може да се отсъди спокойно, че нито “у лево”, нито “у десно”, нито “у центъро” няма желаещи да докажат научно патриотичните и демократичните си претенции.

 2. Чудя се в момента, как бае ви Тодор ни гледа отгоре и ни се смее зад клюна- “на, ви сега демокрация”. Както и Симеон. Те са го видели Борисов колко му е акъла. Видели в същото време и че момчето е адски амбициозно, те без проблем го индикират това. И тия двете дърти хиени, как ли са го обработвали, беседвали с него през дългите вечери, как ли са му мачкали съзнанието. Няма по благодатна почва за манипулиране и изграждане от примитивния, нопък амбициозен човек.

  Борисов е отмъщението, последния удар на Живков по тия дето искаха демокрация.

 3. Ако евентуално осъзнава че трябва да раздели протестиращите, то не му е главния кахър на лауреата на руския орден. Главния му кахър е да не свърши, като покойния сполуканов. Затова се е разбързал да позволява на руски олигарси да финансират газопровода на българска територия . Толкова бъзлив и мек плужек зад такива фанфари и имидж на мачо….. картонен великан. Вероятно е обещал и гушнал рублите и за втора атомна, а ако не успее да си изпълни обещанието……… масква не вярва на сълзи и нищо чудно след рублите да гушне букета. Не му пожелавам да го сполети съдбата на сполуканов, разбира се, но съм убеден, че е заложник и се чуди как да излезне жив от ситуацията. Гледах клип от показването на Ахмедий Демирович зад храстите на бърлогата си и забелязах, че той също е напълнил гащите. Това “Добре”, което изфъфли никак не беше убедително. В момента са в паника и не знаят какво да предприемат. Явно от масква са им казали да импровизират, а те горките имбесили са свикнали да получават инструкции, какви импровизации…….
  Мъка, мъка, мъка!
  Нищо чудно баце да спазва йерархичния ред на старшинство: чака първо Лукашенко да емигрира в необятная и после и той ще пристане на Путиссимо. Официално!!! С фанфари и сватбари, както си му е реда!!!

 4. Иво,прочети си коментарите и сам си направи изводите.Един от тях според мен е,че просто се изтри……..Едно и също,едно и също,едно и също.Негативизъм като Радев към Борисов и ….нищо друго.

 5. Към Mihail Tchalakov:

  Чета ги и нямам нищо против да е едно и също, стига да е качествено.
  Различни от тези коментари можеш да прочетеш ( дори само от любов към самоцелното разнообразяване ) на много други места.
  Аз съм избрал позиция ( и в живота – например не се разнообразявам с чужди жени ).
  На любителите на разнообразяването пожелавам приятен промискуитет.

 6. За Михаил Чолаков
  Грешите! Иво Инджев не пише за себе си. Той пише за умеещите да четат. Разбира се има изключениия,на които колкото и се повтаря едно и също не могат,или не желаят, да вденат.
  Такива не могат да излезат от калъпа на общите приказки.

 7. Караиванов,моля,осветлете ме,кой е”високия”?

 8. г-н Инджев, добре е, че напомняте такива неща, дето човек може и да забрави или пропусне в ежедневния поток информация, а те с времето добиват отчетлива символика.

  Много ми допадна и коментара на г-н Шумаров. БоБо хвърля боб, а До-гад клечи в храстите от зор. Най-умното, което дпс-то можа да измисли, беше да му измисли несъществуващи бивши речи в стил “казах ли ви аз” за да го изкара голям умник. Царят е гол – изговорило обаче малкото дете очевидната истина, която всички в царството знаели. И доминото почнало да пада…

 9. Иво,незнам в какво искаш да ме убедиш.Но както казват тук в USA …big deal. Разликата между мен и теб е просто същественна и принципна.Когато преди много години аз и много други бягахме в USA за да учим и работим (и някои успяхме) ти се шматкаше в СССР,а след това и при арабите.Не бъркам нали ? Успял си да зомбираш десетина около теб,но нищо друго.Поздрави….

 10. Към Mihail Tchalakov:

  Сериозно ли?

  Има наистина съществена разликата между твоята анонимност и моята публичност.

  Би ли съобщил в какво се състои разликата в твоя полза – с биографични данни?

  Или да си в САЩ, както твърдиш, те прави “велик”?

  Защото си бил там по времето, когато съм се “шматкал” там, където пращаха десетки хиляди българи, докато ти си се оказал уникат в САЩ?

  Как ли се е случило да попаднеш в САЩ, докато аз съм се шматкал другаде преди близо 40 години?

  Людмила Живкова се шматкаше в Англия. Подобно на теб в САЩ?

  По принцип не отговарям на подобни тъпоумни закачки, но понеже си представителен за троленето на безпомощните, които си въобразяват, че могат лесно да ме “затапят”, ще ти кажа: покажи си истинската физиономия, ако искаш да си мериш нахалството в спор, на който не можеш да издържиш и минута!

  Покажи снимка. Дата на раждане. Място. Образование. Семеен статус и т.н.

  Не че е много важно, но не знаеш дори как се пише думата съществена.

  Явно онези, които наемат троловете си , не държат те да са грамотни. Вероятно самите те са на твоето ниво.

 11. До Mihaïl Тchalakov

  Надула се въшката и излязла начело! Айде чупка от форума, недостойна твар! Г-н Инджев е ИМЕ – кой си ти, че да го очерняш – само очерняш себе си, черна душице подла!

 12. Mihaïl Тchalakov е класическият инцидентен трол които се размножават на мах откак Баце изпадна в кръгова отбрана/ Па никога не били гласували за герба МУ ама сега ще, па отдавна напуснали България и се установили успешно на хубави места и в Тиквата виждат закрила за България от, ти да видиш, от комунизма, па истинските десни били за Бибитко и те, така.

  “Пигмеи мерят Одисеев Връх”

  Таня Благова

 13. Не знам дали властта се опитва да раздели хората или това разделение продължава повeче от 60 годин и просто бива използвано в момента съвсем разбираемо. Ясно е и, че с мирен протест нищо няма да се получи. Оставка се дава а не се взима. Единствения вариянт щом ще протестираме мирно е да изразим мнението си на следващите избори когато и да са те. Ако обаче наистина искаме да протестираме е крайно време да си признаем, че няма как да успеем с мирен протест и трябва да поемем отговорността за масовите безредици. Моят старшина в казармата казваше ” този който направи така, България да се оправи като държава вероятно ще изгние после в затвора или просто ще бъде убит. Твърдо смятам, че е прав. Няма как „со кротце со благо“ да измъкнем от ръцете на олигархията в България откраднатите милиарди и просто така да натикаме облагодетелствалите се с тях в затвора. Има един лаф “кръв повръщам пари не връщам.

 14. Как пък за толкова години не се намери поне един Mihaïl Тchalakov, който да не рублофилства от седалището си в омразните USA, а примерно от Москва. И да даде няколко аргумента защо не е съгласен с тезите на Иво Инджев. Не знам дали му е известно на Тchalakov, че по време на соца простосмъртните дори до Петрич можеха да пътуват само със специално разрешение. А той, героят, поел риск за живота си и за живота на близките си и избягал в USA. Хубава приказка. Можеше дори да е вярна ако путлерастията не се лееше от него като от чешма.

  Едно от най-ценните неща в този блог според мен е диалогът на стопанина с читателите, за който му благодаря. Работя с хора и знам колко търпение се изисква да си любезeн c индивиди от сорта “тъп, но упорит”.

 15. Руснаците са световноизвестни крадци на история! Персийският Двуглав Орел е Символ на конфликтът Добро и Зло! Това е фактология! Другото е патология!

 16. @ Mihail Tchalakov

  Ало, другарю, ти що влизаш в този сайт, който, съдейки по “дълбокомислените” ти съждения, не съответства на интелектуалния ти потенциал ? Да не мислиш, че не се сещаме по ЧИЯ поръка дращиш с подлите си ръчички тия пародии на “компромати” ?! 🙂

 17. https://nuwber.com/

  Въвеждате Mihail Tchalakov и започвате да следвате менютата. Ще видите какво е постигнал в САЩ.

  Човекът иска да се тупне сам по рамото за успехите си. Сам, защото другите не го тупкат достатъчно. То няма и за какво…

  Какво търси в блога на Иво Инджев? Нищо. Просто още едно виртуално място, в което да се похвали, че е успял в САЩ.

  Браво, Чалъков! Къде сме ние, къде сте Вие… Ехеее, в САЩ. Че и да учите, че и да работите, че и да успеете на всичкото отгоре!!! Когато Иво е сърбал борш в Москва… Браво, Мишо! Нали това искате, одобрение от сънародниците, които не се сетихме да отскочим до САЩ навремето. Най-много до Лвов да ни пуснат…

  Защо не прочетете една книга на Иво Инджев? Те поне не са за тесен кръг зомби в блога. Прочетете, а после заповядайте да обсъдим различни възгледи.

  Негативизъм, мегативизъм… Четете, Чалъков, четете!

  Та … какво сте учили в САЩ?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.