Употребата на детското нещастие, предизвикано от една майка, е вредна за моралното здраве на Бойковизма

За втори път от началото на протестите срещу властта деца бяха употребени за целите на нейната самоотбрана

Личен пример даде самият премиер Борисов.  Във върхов момент на протестите той създаде очаквания с намеци, че се готви да удовлетвори недоволството и да подаде оставка. Гарнира обаче намека си със снимка с внуците си в очевиден опит да надуе поне малко балона на своята т.н. харизма, спихнат от убожданията по неговото его от многохилядните призиви да напусне изкуствено създадения за него пиедестал.

С този жест Борисов се нареди (почти) до Хитлер ( без да го сравнявам буквално с него, опазил ме Бойко). Последните кадри, заснети с живия все още диктатор сред руините на Берлин, го показват как щипе с трепереща ръка бузките на невръстни германчета в униформа, строени в редица като негов жив щит. Ужасяваща и отблъскваща картина!

Да, далеч е нашият Бойко от онзи диктатор, но употребата на дечица за защита от “тълпата” с цел да се умиляват други части от нея, намери последовател в лицето на майка, провокирала разярени протестиращи в София при опит да си пробие път  с автомобила си през тях в компанията на двете й невръстни деца на задната седалка. Или е смятала, че ще й направят път заради нейния детски кортеж, или направо е търсела конфронтацията, която си изпроси – за радост на всички отчаяни бранители на статуквото и неговия властелин Борисов.

Чувството да бъдеш нападнат от персони, които разчитат на безнаказаност на своята агресия, но заради преклонната им възраст, ми е добре познато. Не веднъж съм се изправял пред това улично предизвикателство. Двама мои “батковци”, на видима възраст доста над 70 години, на разминаване с мен на една софийска улица ме изкоментираха какъв съм идиот. Когато се обърнах и ги призовах да ми кажат в лицето каквото имат да ми казват, се направиха на невинни и се държаха наперено, убедени, че няма да получат юмрук в мутрите, както би постъпил някой друг на мое място.

Същото ми се е случвало още по-често с връстнички на двамата старци-провокатори. Сигурни, че няма да пострадат, защото са “дами” на преклонна възраст, не веднъж подобни персони са ме предизвиквали с обиди – отново зад гърба ми. Някои от тях след това не си признават, че са ме ругали. Но има и такива, които застават във войнствена поза “е, какво, сега ще ме набиеш ли”.

Не, не налитам бой, още по-малко срещу немощни старци и старици. Изглежда това ми личи и ги поощрява да се държат така, като че ли им е позволено поради възрастови причини да се гаврят с моя скромност без опасения от моя физическа реакция. Питал съм ги не веднъж дали биха нападнали по същия начин някоя татуирана мутра, която си разхожда демонстративно бицепсите. Мълчат…

Майката, която предизвика разгневените демонстранти край кръстовището на “Ситняково” в София, е от същата категория. Че и по-зле. Защото рискува не само своята кожа, но и тази на децата си в ситуация, когато напада хора с помощта на много конски сили, чете им конско и очаква те да се смирят пред агресията на препусналия между тях Троянски кон на властта.

Инцидентът, който последва, илюстрира освен това степента на отчаянието в редиците на защитниците на Борисов. Те изпаднаха в праведен гняв от сълзите, появили се закономерно в очите на дечицата, застрашените от постъпката на майка им. Бранителите на Бойковизма само това чакаха. Изригнаха в истерия, сякаш някаква банда терористи са нахлули в личното пространство на майката с децата, а не тя се е опитала да ги гази в най-буквалния смисъл на думата, застрашавайки децата си. 

В тази улична драма, спонсорирана от властта не само чрез “детската снимка” на Борисов, но и чрез оттегляне от нейните охранителни за гражданския мир полицейски функции, се отразява болезнената липса на морална кауза в лагера на обсадените от моралните искания на протестиращите в името на промяната. Моралният вакуум засмука обаче първосигнално и периферно много кибици, които не успяха да се ориентират на принципа на проверката на фактите, базиран на причината и следствието. 

Да, юридически е укоримо да се чупи стъклото на колата, за което извършителите са на път да понесат наказание. Но моралната отговорност на предизвикателството това да се случи, а след това да се търси защита в детското нещастие, остава за удавниците в предизвиканите детски сълзи. 

31 мнения за “Употребата на детското нещастие, предизвикано от една майка, е вредна за моралното здраве на Бойковизма”

 1. Да не изпускаме от внимание по време на протестите срещу Борисов русофилското онагляване, граничещо с държавна измяна, на пРезидента:

  Руска прегръдка за президента Радев във Варна

  “…Особен интерес за главнокомандващия предизвикаха неколцина нарочни лица, известни във Варна като защитници ( от кого?) на Русия, пропагандисти на идеята за напускането на България от Европейския съюз и НАТО като милеещите за комунистическия ред в страната от партията на Копейкин “Възраждане”,
  Цветан Атанасов и социалистическия му „Ретро музей“,
  Борислав Гуцанов, Мая Манолова и др…
  пРезидентът се снима с обитателите на палатковия лагер, организиран от градската организация на БСП и лидера й Борислав Гуцанов. Същият е чест гост в Генерално консулство на Руската федерация, чиито дипломатически служители ежедневно наблюдават протестните активности във Варна. В мониторинга се включва и генералният консул Владимир Климанов – разузнавач от състава на руските ГРУ, прикрит зад дипломатическата служба у нас. Добри думи президентът размени и с членовете на гражданското сдружение на Мая Манолова
  Личен разговор с президента проведе собственикът на „Ретро музея“ във Варна Цветан Атанасов. Същият е бивш кандидат за кмет на Варна, популяризирал политическата си кариера с восъчна фигура на руския президент Владимир Путин.”

  https://faktor.bg/bg/articles/ruska-pregradka-za-prezidenta-radev-vav-varna

 2. “Анализ личности обнаруживает ряд признаков, характерных как для параноидного, так и для диссоциального расстройств личности при наличии стержневой сверхценной идеи собственной значимости, аффективной логики, склонности объяснять события в мире исходя из “заговорщицких” намерений без достаточных на то оснований, подозрительности, равнодушия к чувствам других людей, склонности к манипулированию ими, низкой толерантности к фрустрации и низкого порога агрессивного поведения, включая насилие, неспособности к переживанию вины и извлечению пользы из неблагоприятного опыта. Указанные особенности тотальны и определяют весь психический облик данной личности”.

  Ако припознаем 1:1 в горната психиатрична диагноза макар и съставена на съветският диалект на българския наш Баце няма да сме в погрешка. Лудите на власт си приличат. Мноооооого. Горе иде реч за 3% беларуска хлебарка лукашенко. И какво от това.

 3. https://faktor.bg/bg/articles/lukashenko-razporedi-da-se-zasili-ohranata-po-granitsite

  Диктаторът си е диктатор, приятели!
  Голям, малък, среден, едър, висок, или метър и пеесе и седем…”ляв”, “десен” ..няма значение.
  Случва се (понявгаш) един диктатор да поспори, да е се поежи с някой друг колега(винаги за КИНТИ, не за ИДЕИ!), даже и чат-пат се случва да се хванат за гушите (и още по-рядко да си пуснат кръвчица един друг..).
  НО!
  Никога, абсолютно никога, когато става въпрос за правата, свободите и достойнството на обикновените хора, диктаторите не се различават един от друг!

  ЛЕМА!
  Който разбрал – разбрал.

 4. С бонбонки, яйца, домати, книги и разходки, работата няма да стане! Стига сме се хвалили с нашите най-възпитани и културни протести в света! С такива протести банкянският бандит и шайката му (при затворените очи на Европа и безочието на “елита”) ще изкарат колкото си искат. Ще направят още няколко подобни провокации, за да дискредитират и разединят протестиращите, студентите ще заминат в техните университети в чужбина, времето ще застудее и полека-лека протестите ще затихнат.
  Като първа мярка предлагам охраната на протестите да се поеме от военните. И без това на полицаите не може да се разчита – при тях има нужда от основна чистка! Цялата полиция е прогнила от корупция!
  След това мутрата ще разбере, че няма мърдане! Да се вземат мерки и за затягане на контрола по границите – да не го изпуснем както украинците изтърваха янукович! Следва замяна на всички доказани некадърни началници в полицията с офицери от армията!
  По този начин нещата бързо ще се наредят! От партията на ББ няма да остане и за семе!

 5. Г-н Инджев, не мога да повярвам, че и по този случай взехте отношение и го “анализирате” по своему!

  А още по-учуден съм, че се занимавате с един човек, политик, вече повече от 10 години. Ежедневно. Неуморно.
  Оставете го, историята след години дава оценка.

  Има толкова неща, които можете да анализирате виртуозно, ако впрегнете енергията, която изразходвате ежедневно по разглеждането на една личност, от безброй много ъгли с присъщото Ви остроумие.

  Каквото и да правим, щом сме избрали демокрацията, това е начина да разберем, колко са за едните, колко са за другите – избори. Прецизирани като зъбчато колело – едни през 4г., други през 5, трети през 7.
  Няма как всеки ден да се броим – тука 1000, там 2000…, всеки ден недоволни…
  А още повече – мнозинството диктува на малцинството.

  Не пиша с нерв, нито като запалянко на футболен отбор, просто казвам мнението си:
  Политиците идват и си отиват, не може тези “фейсбук” младежи да търсят причините за неудачите си в държавата, в политиците, в колегите… Времето лети. Всичко е в тях. Знаещият, можещият, креативният, трудолюбивият…. винаги успява. Въпреки държавата, въпреки Бойко-Мойко. Ако пък е невъзможно да се прояви тук – свят широк, светът е вече село.

  Това очаквам от хората на духа, да настървят младите към познанието, към вяра в собствените сили, към Вселената…, а не да бъдат съдници между спорещи запалянковци.

  И както често казвам на по-младите – Ако паднеш зад борд, ще пляскаш, ще плуваш, за да оцелееш. Не може да се оправдаваш, че водата е студена!

  Всичко това с добри чувства го пиша, но понеже за мен бяхте толкова полезен в едни други теми, за едни други неща… та клатя глава неодобрително, как всеки ден се занимавате с една личност, която утре няма да я има, но времето е отминало и не сте написали едни неща, които биха били по-стойностни!

  Бъдете здрав!

 6. Аз само исках да напиша, че в понеделник поръчах книгата Измамата Сан Стефано и днес сутринта пристигна.

 7. Към Тодор Чанев ( както твърдиш, че се казваш – докажи го):

  Въвеждам правило, за да има основание да отговарям:

  Публикувай си биографията, физиономията и т.н., за да претендираш да ме оборваш от позицията на “изненадан”, лъжейки от мое име , че се занимавам с един човек, наречен “меко” от теб “Бойко-мойко”, т.е. не е тиква, Баце, Буда и т.н.

  Може и да се зачете пред твоите работодатели, че си предизвикал моя отзив.

  Не знам как се хоноруват заслугите на троловете.

  Но пий една бира от мен, че по този начин съм ти спечелил хонорара.

  Любезното ти обръщение е като анекдота за любезния лос. Който го знае, да се посмее.

  Да кажа и на твоите подобия:

  Нямам претенция за величие, на вашата тролска низост е достойна за презрение. Ако схващате “прозрението”.

 8. Г-н Т, Чанев, кое е демокрацията – да се купуват и нагласяват изборни резултати, да се овладяват медии, да се краде държавата на едро и безнаказано, да се лъже и обещава безконтролно, да се източва хазната, да се занемари здравеопазването, да няма правосъдие и възмездие, да се корумпира администрацията, да се оставят болните и възрастните на произвола на съдбата, да останат гражданите без каквато и да е сигурност, да се поставят енергетиката, икономиката и националната сигурност в подчиненост на злонамерени и безмерно алчни “братски” ръце?
  ЖЕСТОКО ГРЕШИТЕ Г-Н Т.ЧАНЕВ – НЯМА ТАКАВА ДЕМОКРАЦИЯ!

 9. Криминалната мутра от Банкя подготвя кървища, за да остане на власт и да продължи да краде!
  Европа е сляпа за безобразията тук, не вижда как ченгетата бият момчетата и се гаврят с момичетата! Мина повече от месец от побоя зад колоните и все още не знаем имената на побойниците в полицейски униформи! Колко още ще се мотаят началниците на тези престъпници в униформа?!
  Казвал съм го и ще го повторя пак: за да победи доброто трябва да покаже зъби!
  Време е армията да вземе нещата в свои ръце и да видим ще продължи ли още милиционерската наглост! И утре Европа няма да има никакво право да ни обвинява, че протестите вече не са толкова мирни и симпатични! Близо два месеца минаха, а евролицемерите не изразиха дори “загриженост”! Значи българите са балканци, т.е. второ качество и за тях може и трето качество демокрация!
  Армейски офицери на мястото на лоясалите,корумпирани милиционерски началници! Прочистване и на редовия състав на цялата полиция! Новите назначения само след конкурс и проучване за чисто съдебно минало! Там от много години цели семейства трупат стаж за пенсия! Знам конкретен случай, където дядо, баба, баща, майка, двама сина и дъщеря – все полицаи! Това не може да продължава повече! Системата отдавна е изродена и прогнила! Трябва веднъж завинаги да се сложи край на това безобразие!

 10. “Политиците идват и си отиват, не може тези “фейсбук” младежи да търсят причините за неудачите си в държавата, в политиците, в колегите… Времето лети. Всичко е в тях. Знаещият, можещият, креативният, трудолюбивият…. винаги успява. Въпреки държавата, въпреки Бойко-Мойко. Ако пък е невъзможно да се прояви тук – свят широк, светът е вече село.”

  Тази фетноменална тирада трябва да се размножи и да се чете пред студенти психология първи курс. Има поне 11 противоречия, но да не издребняваме.

  И така…

  Не си отиват, не искат дори да го обсъждат сериозно. Тези дойдоха и се вкопчиха по оруелски във властта. Младите нямат 30-40 години да чакат – няма да са млади, да?

  Младежите нямат неудачи (много сте слушали Окуджава ли, що ли – неудачи…). Неудачите (?!) са за старите, за болните, за работещите на черно, за фалиращите, за съсипаните дребни предприемачи от гербаджийските дерибеи по места. Списъкът е дълъг, но младите не попадат в него.

  Държавата, политиците – нещо ми бяга? А колегите? За какво става въпрос всъщност? Доколкото знам, иска се оставката на правителството и на Гешев. Не се иска закриване на държавата, не се иска да няма вече политици… Вие да не сте прокурор, че включвате и колегите … покрай Гешев – колеги ли сте?

  Знаещият и т.н. Ваш лирически герой напоследък успява единствено да лежи в ареста или да е под гаранция, като част от ОПГ. Дайте пример как знаещ, можещ, креативен, трудолюбив младеж е успял ИЗВЪН приближените до властта. Аз знам един, който е антипод на Вашия герой – Пеевски. Ваш ред е.

  Заради държавата (превзета от мафия), заради Бойко-Мойко. Няма друга причина.

  Ако пък е невъзможно да се прояви тук? Чакайте сега, нали въпреки това и въпреки онова… как така невъзможно? Че нали нищо не им пречи?

  И така – стигнахме до същината. Свят широк… И моите са в широкия свят, наложи се и аз на стари години да се местя. От собствен опит – освен, че е много тежко в личен план, това НЕ РЕШАВА никакъв проблем на България. Само влошава нещата. Най-висока смъртност, най-изчезваща, най-боледуваща, най-корумпираната, най-несвободната, най-нещастна… Възможността да се пътува е едната част от картината. Възможността да се живее добре в България е другата част. Затова децата са по улиците, затова и ние си пишем без нерви и без емоции. Само през сълзи понякога… За да могат да отидат, НО И ДА СЕ ВЪРНАТ!

  Когато и последните деца хванат пътя по широкия свят, тогава Вие ще сте много доволен, предполагам. Защото не Ви пука, че няма обратен път. Неудачи-меудачи… Ваше благородие.

  Вие, троловете (под условие, че може да не сте трол, а добродушен полезен … и да пишете свои разсъждения, а не подадени срещу малко пари), наистина ли сте двуизмерни хора или карате някакви специални курсове? Без нерви и емоции, просто от антропологична гледна точка питам. Интересно ми е с каква нагласа може човек да напише, че ако на децата не им харесва как държавата е окупирана от бандити, вместо да се опитат да я поправят мъничко, по-добре да хващат пътя? И къде да отидат? Вие майка и баща не сте ли имал никога? Приятели? Ако сте разделени, харесва ли Ви това?

  На Нова година се събрахме вкъщи (в Белгия) много приятели от детските години. Никой от тях не живее в България в момента. По едно време вечно веселата К. повдигна темата за връщане в БГ. Мъжът й каза, че има ипотека, трябва да работи още доста (15!) години, пък после – каквото решат. Празник, маса, танци, а К. се вайка, че ще стане старица, родителите й са вече на години и са сами и със сълзи на очите ме пита “кажи, Коце, няма ли да се върнете?”, а аз – като знам защо съм тръгнал по широкия и като знам, че децата ми няма да се върнат, какво да кажа… Наздраве, наздраве и после ще го мислим. Но не е после, постоянно го мислим.
  И сега, тези протести, тази енергия, тези млади и видимо образовани хора, тези нормални искания, тази нормална държава, за която настояват – това е нова надежда за мен. Ами ако успеят? Ами ако се получи? Ще се върна, децата ми ще си намерят мястото, няма да рева, когато си тръгват внуците ми, както реват мои колеги… Не е лесно, казвам ви, не е лесно. Не е до пари, изобщо не е до пари.

  И се появява един човек, който ми обяснява на мен, че светът бил широк и за децата ни имало място, да не ги мисля, ако Бойко-Мойко им свие сърмите.

  Светът бил село.

  Селянин!

 11. Господи!!!!

  Ти им говориш за човешкия дух, за познание, за стремления, за любов… на една планета, която е наша, където и да сме, те ми говорят Бойко-Мойко…

  Та хората на духа и познанието са съществували въпреки инквизицията, на клади….
  И какво? Познанието е спряло? Стремлението по-нависоко и още повече, и звездите… е било ограничено от църква, религия, монархия, диктатура…

  Прецедете всичко през филтъра на дребнотемието си, ежедневието си …. и ме оплюйте!
  Селянин, гражданин, трол, слон… жалко!

  Пълзете, щом не искате да летите, искате, но вътърът да е попътен, температурата да е приятна и посоката да ни устройва…

  Нашата планета е Земя. Тя е наша, без значение къде се намираме.

 12. К.Ганев – респект!
  Нашенските мутри така и не вдянаха, че не парите карат повечето като нас да живеят навън. Ако България не беше превзета от Бойко-Мойко и сите други мутри, а поне малко бе по-близо не до Западна а до Централна Европа като общество, щях да се върна на момента със семейството си и да работя за много по-малко само и само да съм си у дома. Да съм си на мястото в родината, при родителите. Колкото и да е широк света нищо не е пред силата, която те тегли към дома. Кой каквото ще да ми разправя…
  Със здраве.

 13. @ К. Ганев,
  Нямам думи, само как го размаза тоя трол “селянин”!!!
  Абсолютно съм съгласен с теб!!!
  Поздрави!

 14. Господин Инджев,защо според вас почти всички информационни сайтове(като започнем от откровено рубладжийските dir.bg,fakti.bg и други и стигнем до по-обективни и демократични като dnevnik.bg и faktor.bg) употребяват термина “отровното трио”? Сякаш адвокат Хаджигенов и компания са някакви мошеници и тъмни субекти с отровни замисли и користни цели.Защо примерно не ги наричат златното трио,спасителното трио или прекрасното трио?

 15. Защо почти всички медии употребяват израза “отровното трио”? Не е ли по-добре да кръстят адвокат Хаджигенов и компания спосителното трио,златното трио или пък прекрасното трио? Да не би с този израз да ги иронизират и да намекват че ръководителите на протестите са мошеници с користни намерения?

 16. Днес един познат от Германия, избягал като студент от комунистите ми каза, Хората ги е страх, че Румен Р. няма да разпусне служебното правителство и ще управлява дълго. Това ме учуди много. Значи от това ги било страх германците. Попитах го ами ако Меркел я хванат със златни кюлчета и я чуят да псува председателя на бундестага, ще остане ли на поста си. Той се засмя и каза Абсурд. Няма как да остане.
  Другаря Борисов освен, че се снима с внуците си се закле в живота им. Ако съм на мястото на майка им и баща им, няма да му дам да припари до тях. Този човек от Червена Тиква се разложи и стана тор. За нищо не става. Вече и за Президент не става. Най много за кмет на Банкя ако оттърве затвора.
  Още като говореше, че е антикомунист всички знаехме че лъже. Областните координатори на герб са много дърти милиционери. Те също ли са антикомунисти? Бойко просто привлича вниманието върху себе си с изцепки, перчене и самовеличаене като голям лидер, за да не виждаме зад него кои са но когато чухме истинския му глас, да се самовеличае като простия тракторист, простотиите му, шкафчетата, балона се спука и нищо не можа да го залепи. Жалките му клевети в името на внучетата му го направиха още по смешен. Дори шантавия опит да сменя конституцията не помага много. Като удавници за сламка се мъчат да измислят нещо но не виждат, че падат още повече в очите на народа.

 17. Добро утро!

  Прави ли ви впечатление, как “заглъхнаха” в медийното пространство няколко важни теми:
  1. Искането за екстрадиция на Божков от ОАЕ.
  Докъде стигна, има ли развитие?
  2. Разследването за убийството на Марангозова и ареста на един полковник от НСО.
  Пуснат си е на свобода, нали?
  3. Акцията в президенството и изземването на важни документи оттам.
  Някакво движение?
  …Май нема.
  4. Искането за екстрадирането на Цецо Мустака от Белград.
  Докъде стигна?
  Май..до кривата круша!
  ——
  Такава ще е тя.
  Но си имаме проект за “нова” Конституция.
  Ваш: Барни Ръбъл

 18. В нормална среда на тази майка ще и бъде поискана експертиза от специалисти по психиатрия. Ако се окаже, че си е наред, ще и бъде повдигнато обвинение и ще и бъдат отнети родителски права. А онези, които използват детските сълзи за политически келепир…..паразита винаги ще намери екскремент, от който да се храни.

 19. Не вярвам чак толкова много да сме наивни. Баце се е вкопчил на живот и смърт в позицията си на премиерин защото прекрасно, с “инстинкта на политическо животно” усеща, че падне ли от власт одма всички чадъри които сега го пазят се свиват. После е въпрос на технологично време и законови процедури да отиде при бай Ставри, строг но справедлив, в килия с южно изложение в СЦЗ. Омазан е целият в престъпления и колкото и да замита сега все ще се намерят следите на много от тях. Само снимките с кюлчетата и пачките да бяха, СТИГАТ.
  Димитре, Господ дава но в кошара не вкарва. Всички до един посланици, плюс швейцарският и башка Херо Мустафа заявиха безусловна подкрепа на протестите от самото им начало. От нас се иска едно. Постоянство, никакви преговори с никого до изпълнение на двете основни изисквания-оставките на двете овластени мутри и смяна на тактиката на блокадите. МС, МП, МеВеРе-то и все в този порядък. Там е заровено кучето, там е ключа от палатката. Да ги заснемат как се прокрадват през черните входове.
  К. Ганев, ШАПО!
  Бахти и троловете, бахти и чудото. Въртят, сучат, внушават, че без Бибитко сме за никъде. Друм! ОСТАВКА!

 20. Чест и почитания, господин Ганев! Свалям шапка за написаното от Вас! Завряхте полезния идиот/трол където му е местото! Бъдете здрав! Догодина ще Ви каня на изложба в Белгия – поне такива са плановете. Имейла ми е в уебстраницата – http://todor.amateras.eu/

 21. @К.Ганев – респект и от мен!

  Относно коментара на Тодор Чанев трябва да спомена, че Иво Инджев дразни някои хора с това, че коментира съществените теми и това личи от факта, че рано или късно (за съжаление по-скоро късно) въпросните теми завладяват общественото внимание и формират обществено мнение. Така стана с темата “ролята на русия/ссср в българската история”, а понастоящем с темата за ролята на Бойко-Мойко в съвременната българска политика. Тодор Чанев би могъл много лесно да си реши проблема, като престане да чете Иво Инджев, а се задоволи оттук нататък само с умотворенията на Мастагаркова, Беновска и другите мисирки, които винаги пишат и говорят за падишаха с неподправена обич.

  “Отровното трио” беше наречено така от Сашо Диков, който от доста време кани тройката в края на всеки месец в предаването си, за да коментират политическите събития. По мои наблюдения единственото лице, към което отровното трио не е отровно, е Мая Манолова, a не се сещам да са критикували някога и пРезидента. Допускам, че са програмирани да правят попътен вятър на някакъв антигербаджийски ОФ начело с гореспоменатите двама, но ще видим.

 22. БРАВО ИВО, ПРАВО КУМЕ В ОЧИ !
  Аз не съм бил на тази блокада и няма и да ида, защото независимо, че подкрепям протеста (повече – аз ББ не мога го дишма дори) смятам, че с блокадата ще обърнат останалите хора срещу идеята на протеста.

  Но ту говорим за съвсем друго – гледах много, наистина много записи с тази “майка”. Имаше много други коли, които обърнаха – но не и тя. Тя имаше възможност да обърне, избра да не го прави. Нещо повече, тя дори се изясни – “40 дена ги търпя, писна ми да ги търпя”. Тя призна, че е избрала да не обърне. Освен това в огромната си част протестиращите не бяха видели децата и се запряха, когато ги видяха.

  Така, че нека говорим спокойно и без емоция.
  Живеем в свят и държава, където простащината и агресията са обхванали всички. И това, че някой е жена, майка, баба – не означава, задължително и на 100% че е жертва. Едното НЯМА нищо общо с другото. И е хубаво някой да го каже гласно!

 23. До Симпатизанката

  Какъв е смисъла на вашите явно изразени фантазии?

 24. К.Ганев, отличен коментар-отговор по посока на Чанев! Ако последният го погледнем от благородната страна, което фактически Вие като българин с обноски правите като не изключвате като подусловие, че може да не е трол, а добродушен полезен безумец (по определението на Ленин), в изявата му могат да бъдат забелязани много неадекватности.
  От Ваша страна също показахте какво чувстват и мислят българите извън родината си, напуснали я единствено поради форми на комунистически гнет. Гнет тогава, когато те вилнееха съпътствани от съветската нагайка, за съжаление и сега в подобна форма, пак поради насилие и отнемане на възможности за просперитет. Вие коментирахте първичното изказване на въпросният Чанев, вторичното му изказване обаче потвърждава липсата на „добродушието“ с което първоначално го съпътствахте. Ето го изразът-„…искате да летите, искате, но вятърът да е попътен, температурата да е приятна и посоката да ни устройва!“ Абе, бедни ми Чанев, кой не иска това, когато трябва да „лети“? Или си мислите, че позата на Буревестника (забравих, кой беше този тъп стихотворец, който го възхваляваше в стих) е единствената форма на летене? Нима не ни е нужен комфорт НАЙ-ПОСЛЕ в нашата изстрадала страна, с попътен вятър, приятна температура и да няма насрещен вятър, който да ни пречи. Ами точно поради това се протестира, защото не се отнася за природно явление което искаме-неискаме, трябва да преодоляваме, а за пречки, които управляващите ни поставят в условията на лош живот. Индуцирани от хора и партии, които са мимикрия на някогашното зло. Да, сега би имало възможност за отърваване. Дори изразът за „чемодан и вокзал…“важи за двете посоки, но основното е комфорта на родината. А когато случаят е внесен от североизток, вместо да се консумира внос, желаещите могат да се кефят на „извора“, без да принизяват обществото ни до примитивизма на безправни мужици. При това не съм много сигурен, че ТАМ според приведеното изказване–„Знаещият, можещият, креативният, трудолюбивият…. винаги (ЩЕ) успява.“ И не се мъчете да присвоите и планетата. Никоя качествена страна не предоставя на разположение други, освен локалните традиции и начин на живот. Тези, придобити на друго място, могат от една страна все пак да не отговарят напълно на личното чувство за комфорт, от ,да се окажат странни или неподходящи там.

 25. в последното ми изречение бе изпусната думата ДРУГА (..от друга, да се окажат странни или неподходящи там.)

 26. Пояснявам: първото изречение е адмирация към коментара на г-н Ганев. Следва коментар към написаното от г-н Чанев и в последния абзац обяснявам на г-н Гевренов откъде дойде определението “отровното трио”. Мога да ви разкажа и фантазиите си, но не точно в този форум.

 27. Към Boris :

  Афористичният израз “роденият да пълзи не може да лети” е на Максим Горки, ако не ме лъже паметта…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.