За бай Бойко в чужбина след повече от 40 дни протести тук – или лошо, или нищо

 

 

 

 

Вече изминаха повече от 40 дни от началото на клиничната политическа смърт на бай Борисов, а за него на Запад – или лошо, или нищо. 

Множат се само публикациите във влиятелни западни медии, които единодушно пишат некролога Му ( сега да не кажете, другари крепители на този политически труп, че “разнасям ковчези”!). Някои от тях повтарят диагнозата си за неговия край. Като “Шпигел” и “Ди цайт”- подсещат го да си ходи с мир, демек.

Те го питат защо още не си е тръгнал, а той им отговаря с мобилизация на всичките си вътрешни ресурси, за да се окопае колкото се може по-дълго и по-дълбоко. Раздава пари от хазната като залежал се на смъртен одър болник, който се надява да бъде запомнен с добро от родата, която цял живот е мачкал. И да си купи по този начин малко любов на изпроводяк.

Очевидно е, че бай Бойко се е запънал на изхода на политическата си кариера не от добро, а по принуда. Би си играл мачлетата, докато и колкото може още, обаче не му дават. Хванали са го на хорото – напоследък и с едни златни кюлчета и пачки, които може и да не са доказани чрез публично достъпна и институционално заверена експертиза в неговата държава, но мнозина се “хванаха”, че са си негови. Защото много му приличат. Както гласът от онези записи, в които сипе цинизми по адрес на близки и подчинени.

Да, не казвам нищо ново. Но се налага да попитам отново: като с е запънал и запътил да продължи управлява на инат, как точно ще го направи този илитерат?

Не питам за управлението му в условията на протести, които може и да успее да раздели, за продължи да владее. Видя се, че и конституцията са му поръчали да захапе като сламката в собственото блато, в което се дави. Не е невъзможно да отложи с някой и друг месец неизбежното по този начин. Сламката Марешки вчера му пристана публично, като си смени на 180 градуса позицията за свикване на Велико народно събрание и вече е готов и на това в името на задачата политическият труп в мавзолея на  “Дондуков” 2 да поостане още малко там.

Само че без външна подкрепа това заинатяване ще направи още по-жалко неговото “конституционно” заиграване. Колкото и да мести параграфите в основния закон, като ги джурка в миксера на казуистиката, си остава въпросът:  може ли бай Бойко  да продължи да оцелява без Брюксел и Вашингтон?

Или му е достатъчно, че и шефът в Кремъл загадъчно мълчи и не показва раздразнение от фалшивите новини от пропагандно-погребалното гербаджийско бюро, според което тъкмо Путин се бил засилил да сваля в България своя любим слуга и съучастник в енергийните му проекти за задушаване на Украйна? 

По този параграф бай Бойко, които се прави на много възмутен от насилията на режима в Белрус, прилича 100 процента на бай Лукашенко, който също се опитва д маневрира с руската карта и пищи, че уж Русия искала за го свали от власт.

Ако вътрешната епикриза на заболяването на бай Бойко е тежка, то външната е направо постмортална. Погребаха го и не го споменават в чужбина с друго, освен с констатации в чуждите медии, които направо преписват за ползване от техните читатели и зрители лозунгите от протестите в България без да ги поставят под съмнение.  

Моля онзи, който претендира, че греша, да се агрументира и да цитира поне едно медийно потупване по рамото на бай Бойко в която и да е чужда медия. Няма такова – ако имаше, щеше да е най-цитираната “новина” от медиите Му.

Гледат го отвън как бере душа и нямат никакво намерение да го спасяват. А той вече дори и не прави опит да се позовава на “международното положение” в своя полза.

Това е положението.

 

26 мнения за “За бай Бойко в чужбина след повече от 40 дни протести тук – или лошо, или нищо”

 1. Не винаги врагът на Бойко е наш приятел. Нещо което все пак също трябва да се има предвид.

  https://politika.bg/bg/a/view/otrovnijat-minekov-e-aut-ot-atlanticheskija-syvet-72502
  https://www.actualno.com/politics/atlanticheskijat-syvet-i-velislav-minekov-se-razdeliha-sled-kato-syvetyt-poiska-impijchmynt-na-radev-news_1489880.html

  Освен това, трима симпатизанти и членове на “Демократична България” също са напуснали Атлантическия съвет. “Пожелаваме им здраве. Управителният съвет на АСБ и мнозинството от редовните днес членове на Сдружението ни, вече са напълно наясно, че организирания опит за преврат и блокиране на дейността на организацията ни през 2019 г. е бил задкулисно режисиран и основните действащи лица бяха членове на Демократична България. Днес ги виждаме “рамо до рамо” да крачат на протеста до комунисти, ДС-ченгета и путинисти-русофили. Създаването на ОФ-коалиция около Румен Радев е явно кремълски план, разработен от повече от година и половина време. АСБ устоя на удара и се чисти от хората дошли със скрити намерения и кариерни амбиции за политическа реализация. АСБ не раздава постове и след като не можаха да я превземат отвътре, днес са активни в проекта на Румен Радев и Мая Манолова. Жалко, че членовете и симпатизантите на ДБ изпълняват ролята на “полезни идиоти” в този пъклен кремълски сценарий за “зачистване“ на евроатлантически елит на България, както се закани преди време руският ген. Решетников”, пишат още от съвета.

 2. За съжаление малко хора /и аз също/ знаят нещо за ВАшия АСБ. Бихте ли съобщили състава на неговия Управителен съвет,членската маса и нещо повече извън познатите клишета?

 3. Би било добре европейските лидери освен да го гледат как бере душа и да вземат отношение със заплаха за спиране на еврофондовете в неадекватната ни държава. Геройкото вече повече от 10 години се труди неуморно в посоката да бъдем най-корумпирани, хъркайки до злато и пачки с пищак, както и безобразното му рубладжийство.
  Ще повторя мнението си, че хвърчилков (рр) играе за геройкото. Длъжник му е. За мен тази игра е очевидна. Колкото повече се държи неадекватно и рубладжийски, толкова по-добре за банкянския шмекер. Целта е отклоняване на протестиращи от главната цел оставката на мутрата.
  Абсолютно е прав професор Минеков да напусне тези “атлантици”, които саботират протестите вкарвайки друга цел. И аз бих го напуснал. В ръководството им фигурира Александър Йорданов. Ако е онзи председател на парламента по времето на беров и сега евродепутат от герб егати “атлантиците” превърнали се в поредния гербаджийски кръжок за заблуда.
  Мнението ми за професор Минеков е високо от момента, в който отказа да подпише подмазваческото предложение на неговите колеги от Художествената Академия да удостоят с титлата заслужил художник (ако не ме лъже паметта) геройкото и алармира обществеността за това безобразие и срам. Случи се в първият му мандат.

 4. Г-Г = нула !! В този атлантически събор не видях нито едно име, което да не е участвало в предателство срещу правителството на ОДС. Добре е направил Минеков, който иначе се движи на крачка след събитията, че е напуснал този катун от дребни предатели. Нещо по адрес на Бойчо, Пеевски или Ахмед-либералния крадец да са изтървали? Нема!! Апропо, Сашо Йорданов, Ивгени Михайлов и Един Слугарев са доволни от голямата Тиква.

 5. Баце е пътник. След като и танте Меркел не му вдига телефона въпрос на технологично време е да МУ бият камшика.
  Добра новина отвъд голямата вода. Американският ленин-Стив Бенън под ключ обвинен в мошеничество. Що ли не съм изненадан.
  В матушката пък най-големият водещ сайт бараш се за неутрално-обективен Gazeta.ru новината за отравянето на Алексей Навалний-опозиционер номер на кремъл бе поднесена под формата на “На известният блогър АН му се случи, случка”. Дори думата политик извън контекста на пропагандата е недопустима. Правете му сметка докъде са ги докарал тамошните мисирки пут.ин и КО.

 6. G-G пишеш глупости на таркалета. Протестът е единен и иска 1.Безусловна оставка на бб и ….. Демократична България иска същото и подкрепя протеста. И към това искане ако иска да се присъедини и бб. Няма да му перчем. А за А С нищо . Като за ..

 7. До G_G
  Ако тези все още са членове на ДБ не ми остава голям избор . А АСБ, вместо само да се съветват, да правят една партия и да излизат на избори !

 8. Възможни щети върху националната сигурност и отбраната при служебно правителство на Румен Радев

  Тишината от „Дондуков”2 е предчувствие за раждането на нови политически чудовища

  и “върши работа на Кремъл,

  който би получил още една възможност да нанесе удар върху тези, които работят за силна България в НАТО и против руското влияние. Достатъчно е само да се спусне списък с набелязани врагове на Кремъл и да започне незаконната разправа по места. Определено Радев има достатъчно хора, които ще си сложат черните очила и няма да се поколебаят да изпълнят поръчката.”

  https://faktor.bg/bg/articles/petak-13-vazmozhni-shteti-varhu-natsionalnata-sigurnost-i-otbranata-pri-sluzhebno-pravitelstvo-na-rumen-radev

 9. @ иформация за kirov и Асен, защото питат какво е Атлантически съвет в България (АСБ) и кои са членовете му 🙂

  http://atlantic-council.bg/

  https://m.offnews.bg/news/Obshtestvo_4/Bivshi-voenni-ministri-uchrediha-Atlanticheski-savet_658417.html

  http://www.focus-news.net/news/2020/05/28/2777194/momchil-doychev-atlanticheski-savet-provezhda-se-kampaniya-za-otdelyane-na-balgariya-ot-es-i-nato.html

  По темата АСБ аз лично се солидаризирам с поста на 0815: ” АСБ, вместо само да съветват, да правят една партия и да излизат на избори !”

 10. Към СМС
  Не съм искал информация за нещо, което е ясно на всеки, който следи политическите събития от първите часове на промяната в България. Нивото на АСБ е не по различно от нивото на днескашното СДС. Както във всяка хубава лъжа и там има няколко свестни хора, за да изглежда нещото на истина. Вестник “Епицентър”, харесва Бойко и интригантските послания на АСБ. Както при партньора им ГЕРБ, така и при тях, предателите се крият в единствената алтернатива ДБ.Търсенето на спасителя продължава! Демократична, Да България вече не е на нивото на вечно незадоволените търсещи, затова си искат това, което няма да донесе никаква промяна. Може би и това е една от причините, за недовършената политическа и мизерната икономическа ситуация в страната. Поздрави на Асен за винаги ясната му позиция.

 11. Думите не са мои, а са цитат на Атлантическия съвет. Нямам намерение да минавам на ниво личностни обиди в блог. Какво показва нетърпимостта към чуждо мнение и прехода към обиди знаете много добре.

  Споделям цитат, който според мен показва гледна точка, която си струва да се има предвид. Ето още един според мен интересен линк https://clubz.bg/102815-zashto_protestite_shtenqma_da_uspeqt

  В реалния свят няма черно-бели ситуации. Борисов е зло, но Радев с нищо не е по-добър. Ако се сдобие с лостове, които сегашната му позиция не предлага, предполагам че ще видим всичките му зависимости в действие. Съдейки по намаляващата бройка участници в протестите, така мислят и други хора.

  Аз също мисля, че Борисов е пътник, но задаващият се фрагментиран парламент, в които изглежда че открито (не прикрито) русофилски партии ще могат да съставят/участват в правителство, ще иска още по-големи протести от сегашните. Да се надяваме, че ще се случат, защото ще са много необходими.

  Правят впечатление и още две неща: (1) засилващ се антиевропейски сантимент включително сред коментатори тук и също в изказвания на лица на протеста и (2) пълната безчувственост и надграждане на напрежението от страна на прокуратурата. Точка (2) показва, че модела #КОЙ няма да отстъпи и за да не допусне възникване на гражданско общество е готов и на двата варианта- опит за директно смазване на фасадната демокрация (стил Орбан) или използване на възможностите, които ще предостави вероятната крайна ескалация. СДС през 90-те беше предварително минирано с ченгета. Няма причини сега да е по-различно- ласкави изказвания на Бабикян за пРезидента от 2018-19 година се намират лесно в Google.

  Борисов неизбежно си отива. Но какво ще дойде след него зависи от обективната и информирана позиция на обществото (или поне на тази част от него, която има потребност да е информирана). Черно-бялото възприятие ще доведе само до тъсене на нов месия.

 12. Към Г-Г
  Обикновенно не отговарям на подмятания с двусмислено значение, но в случая правя изключение, което няма да има продължение.
  Когато сте ни позатрупали с линкове и цитати, с ясна посока и послания не понадлежащи на съмнения, ще ви се наложи да изтърпите и мнения като моето. Разбрахме от линк и цитат, че Минеков е предал Четата, сега споменавате и за безобразията на Бабикян, доказано от Google. Очаквам и подробности за Хаджигенов (може и утре), с което да сме наясно с кого си имаме работа.
  Ясна е и опасноста идваща от ДБ, риска от следващия парламент и временно правителство предложено от Радев. Както се казва по нашите ширини “много се извинявам”, ако нещо съм разбрал правилно.

 13. @Kиров: ще се разочаровате. За Хаджигенов не знам нищо. Е има две доста критични видеа за него на Иво Дошев- но нищо, сигурно и той е гербаджия. Нищо че е постоянно в протеста. Провокатор, Щирлиц внедрен в тила на “врага”. Гербаджии и платени провокатори са и всички хора на мнение различно от вашето в този блог (по-горе виждате доста такива). Опасността свързана с Радев и ко. е реална. Разбира се ако смятате другояче, или особено ако тръгнете да го доказвате (включително и несъмнената праведност и безкористност на Минеков и Бабикян), наистина ще знаем с кого си имаме работа. Венсеремос, таваришч!
  Между другото да оставим упражненията в остроумие настрана. Няма да е зле да се опитате да кажете, кой от фактите, с които аз и SMS се аргументираме е лъжа или подвеждащ.

  Допълнение към (2) от предишния ми пост- “конституцията” на Барни Ръбъл също показва, че модела #КОЙ е съгласен на радикални сценарии. До определен момент мислех, че ГЕРБ ще се загрижат за политическото си оцеляване, но тези самоубийствени прояви на “решителност” говорят за друго. Мисля, че когато и да падне Борисов, сега или след няколко месеца, за България предстои много сложен период станал неизбежен точно заради цялостното творчество на ББ. Антиевропейските настроения и лицата в следващия парламент са негови волни и неволни рожби. Дали планът Решетников ще сработи до край или БГ обществото ще си вземе зрелостния изпит предстои да видим в следващите три до пет години.

 14. Песимистични размисли за предстоящи избори – бият и от двете страни на барикадата
  Политическа култура у нас се опира на три неща – руска намеса, пари под масата и сопа за недоволните
  Димитър Попов

  https://faktor.bg/bg/articles/mneniya-lacheni-tsarvuli-pesimistichni-razmisli-za-predstoyashti-izbori-biyat-i-ot-dvete-strani-na-barikadata

 15. Г-Г, “товарищ” моля, на някой от вашия роднински кръг!
  Иначе правете преброяване и списък, но с истинските имена (а не на съкращения, букви, тирета и запетайки), на всички които смятате че са на вашите изискани позиции и ги публикувайте! Медията ivo.bg се чете от стокатно повече хора, от пишещите тук в коментарното пространство, а аз знам че много престанаха да пишат именно затова, че не им се водят евтини, безсмисленни дускусии, често не по темата на автора. По повод, колко е голяма опасноста свързана с Радев и колко трудно ще ни бъде без и след Борисов, бих ви казал, че най-голяма е опасноста да умреш, след като веднъж вече си се родил. Край на кореспонденцията от моя страна.

 16. @Киров: Аз също не искам да споря. Нямам проблем да приема че има хора, чието мнение е различно от моето, особено ако е аргументирано. Както може да се види по-горе, не аз инициирах личностни определения. Само бъдещето ще покаже, чия позиция е била правилна.
  Уточнение по отношение мнението ми за Борисов, понеже не желая да ми вменяват позиция на негов защитник, която не съм изказвал и не е моя. Борисов е пътник, сега или след няколко месеца. Но в същност ще стане това, вече няма значение. Злото, което можеше да стори е сторено. Антиевропейските настроения са факт, и почвата за нов популистки лидер е подготвена. Неграмотността на голям процент на българската нация също е факт, съдейки по растящата според прогнозите подкрепа за Чалгаря. Най-тежкото наследство на Борисов, тепърва предстои да бъде изконсумирано или чрез “конституцията” и/или чрез следващият парламент. С интерес ще следя, през коя точно формация членовете на триото ще се озоват в парламента. И да, през следващите три до пет години, България или ще съзрее или тотално ще се отклони от верния път. Точно създаването на тази ситуация като следствие от цялостното му творчество, е най-голямото политическо престъпление на Борисов.

 17. @G_G

  Тримата тенори са от свитата на мая манолова. Това се видя около последните местни избори. Кой още ще влезе в техния ОФ не се знае. Засега фокусът на протестите е върху общите цели (двете оставки).
  Споменавате “социологическите” прогнози, според които расте подкрепата за слаби трифонов. Игнорирайте тези “прогнози”. Последно “тренд” и “галъп” в един и същ ден обявиха 14 и 24 процента за една и съща партия (в случая ГЕРБ). По-надежно би било да питаме Алена и Мадам Зелда как е положението с електоралните нагласи.

 18. @симпатизант/ка на ДСБ: ориентирам се по Алфа Рисърч, които обикновено са обективни https://clubz.bg/102171-alfa_risyrch_pri_izbori_sega_sharen_parlament. Но както и те казват за това замерване, понеже настроенията в обществото са много нестабилни, получените резултати са само ориентировъчни без претенции за точност. Да, тенорите (Бабикян и Минеков със сигурност) са обвързани с БСП и пРезидента. Моето мнение е най-близко с това на Огнян Минчев: https://faktor.bg/bg/articles/mneniya-lacheni-tsarvuli-protestat-i-demokratichnata-obshtnost
  – оставките не могат да бъдат главна цел (само съпътстваща), много по-важна е тази на Гешев (ББ ще си отиде или сега или чрез избори)
  – налага се обединение на цялата демократична общност върху дългосрочни искания, които да се постигат по умен начин с дълготрайна стратегия. И да се мисли за силен изборен резултат.
  – да не се дава дори и междинно властта на пРезидента и останалите чегеваристи (защото няма да е замалко) и да няма заигравания с тях.

  Имате ли представа за кого става дума в изречението: „Ние сме се споразумели с Радев“, изпусна се един фукльо от „Демократична България“.?

 19. @G-G
  Не, не знам кой е този фукльо. Предполагам, че е същият, който клати гората.

 20. @симпатизант/ка на ДСБ: Благодаря. Гората е за клатене. Но без прегръдки с дявола.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.