Бившият атакист Илиан Тодоров се напъва да става вожд на контрапротестите, а някои евроатлантици му помагат с позицията си

Ако има (още) нещо, с което настоящите продължителни протести срещу властта в България се отличават от всички предишни подобни сътресения, това е не само специфичното искане за оставката на главния прокурор Гешев, но и небивалото преплитане на несъвместими имена на публични личности, подкрепящи или отричащи самите протести през последния месец и половина.

Както знаем, не само сред българите, определящи се като десни, има голямо разделение по този въпрос. Видя се, че яростни русофили, като Нина Дюлгерова и мутрополит Николай Пловдивски, стоят зад Борисов като руски наемници в казашка униформа, пращани да колят свободолюбиви поляци, италианци или унгарци. В същото време техни подобия, като варненският любимец на руското посолство Костадин Костадинов-Копейкин, загрозяват с присъствието си на протестите умните и красивите младежи и стават повод на всички протестиращи да бъде приписвана ( удобно за критиците на протестите) грозотата на путинофилията. 

За да стане картината още по-сюрреалистична в това отношение бившият атакист Илиан Тодоров, който се хвали днес, че е бил идеен баща на проекта “Атака”, но вече нарича някогашния си бащица Волен Сидеров плъх, мишка и политически труп, изскочи начело на озлобените срещу протеста негови ругатели. Уж в качеството си на гражданин, както се опитва да извърти позицията си, той громи обобщаващо протестиращите като “изроди” и “гадове”, заканвайки се да организира движение срещу тях. Колкото и да се опитва да отрече, че това има нещо с поста му, няма как да избяга от факта, че е Областен управител на София, назначен по предложение на някогашния си вожд Сидеров от премиера Борисов, когото сега благодарният Тодоров брани с присъщата си за минали негови ексцесии истеричност. 

И какво излиза – стига да приложим шаблона на отрицателите на протеста – щом сте против демонстрациите, значи си в един отбор с Дюлгерова, мутрополит Николай, а вече и с Илиан Тодоров. А пък щом го подкрепяш, се оказваш като …Волен Сидеров, заявил, че би участал в протестите, ако беше по-млад. 

Време е хората с демократични инстинкти да престанат да реагират инстинктивно чрез погнусата си от отделни личности и да помагат на корумпираната власт да оцелее с тяхна помощ, допринасяйки за разделянето на гражданите, обединени в искането си за оставката на Борисов и Гешев. 

Това изтрезняване се налага ако не от друго, то заради необходимостта провокаторите да бъдат оставени да си провокират каквото си искат, но не и да бъдат товарени с вниманието, което не заслужават и да им бъде позволявано чрез намесата си на страната на протестиращите да изпълняват своята роля в разделянето на гражданите с критично отношение към самозваните “антикомунисти” на власт. 

В противен случай може и да успее противният план на набедените “лидери” на гражданското недоволство. Нямам предвид демонизираното “отровно трио”, в чиито действия не виждам нищо отровно – освен за онези, които се боят от жилото на тяхното остроумие ( но не и лидерство, каквото им се вменява защото разполагат с мегафон и говорят пред протестиращите).

Думата ми е за в лагера на възмутените от неудобствата на протестите екземпляри от политическия паноптикум, като Илиян Тодоров. По неволя се запознах доста добре с неговата персона и знам на какво е способен, когато се самонавива. Май дори си вярва на измислиците.

Тодоров ме превърна в подсъдим заради критиките ми към него в този блог. Влачи ме по съдилища близо две години, искайки да ме накаже да му платя за “клевета” общо 120 000 лева. Накрая се предаде сам след две дела и няколко съдебни инстанции, но междувременно бях принуден да слушам безсилните му глупости. Сега е рипнал да оглавява контрапротестите, а някои доказани през десетилетията демократи неволно попадат в неговия (п)одбор от критици на критиците на властта.

Да, заплашените от подобна хипотеза десни чистофайници, които се гнусят да стоят редом с разни левичари и откровени путинисти срещу Борисов и Гешев, няма как да припознаят точно Областния управител на София от квотата на “Атака” за свой водач, но това никак няма да му попречи, както и на подобията му, да се напъхат в тази роля. 

Хайде да не му помагаме, а?

Призивът се отнася конкретно и за Атлантическия съвет, който с неадекватното си заклеймяване на протестиращите заради инцидента с майката-провокатор на един от протестите окуражи възбуденият от този шанс Илиан Тодоров да изпълзи като въшка на чело начело на контрапротестиращите .

За сведение: Тодоров се обявяваше пред Софийския градски съд като “американски възпитаник” . Хвалеше се, че е учил в американска военна академия и поради това нямало как да е руски агент – за какъвто никога не съм го обявявал. Той обаче ми вменяваше такъв “грях” и държеше да бъда осъден като клеветник за нещо, което не съм твърдял и естествено няма нужда да доказвам – доста подло и плитко внушаване на несъществуваща вина с цел обогатяване. 

Съдиите не се хванаха на тази смехотворна въдица – може би и поради моята реплика пред тях, че в САЩ е пълно с руски агенти , включително в университетите и академиите. Отделно на ръка, че същия този “американски възпитаник” се разхождаше при провокациите си на ул. “Раковски” в София с кожено яке с надпис РОССИЯ. 

 

 

 

Колко му е на такъв “американски възпитаник” да оглави ( макар и без да уполномощаван, но пък с мандат да действа уж като гражданин ) проатлантическите българи, които в момента се оказват негови съмишленици и са в един окоп с него, с Борисов, Гешев, Дюлгерова и мутрополит Николай, заклеймявайки протеста!

6 мнения за “Бившият атакист Илиан Тодоров се напъва да става вожд на контрапротестите, а някои евроатлантици му помагат с позицията си”

 1. Чемадан, вакзал, масква. Мисля че е достатъчно. Всеки който работи против България може да му се лепне този сбит и кратък изказ.

 2. За пропусналите случайно тази статия на проф. Евгений Дайнов:
  “след като държавата е разпусната, за какъв дявол продължаваме да плащаме заплатите и осигуровките на хиляди и хиляди чиновници? Мисля, че една ефективна данъчна стачка, каквито от време на време правят американците, може да свърши чудесна работа при решаването на този технически проблем.”

  А после гражданите ще могат да си направят чисто нова администрация, както сториха преди време грузинците, десетократно по-малочислена и стократно по-ефективна.

  https://www.dnevnik.bg/analizi/2020/08/20/4104132_grajdanite_ili_mutro-oligarhiiata_-_koi_shte_pobedi/

 3. Иво хубаво му наби канчето на тоя. Рядко съм злобен, за съжаление по-често напоследък, но вярвам че толерантността към простащината следва да има граници.

  Една от причините да мразя Борисов е,че напълни администрацията с подобия на този човек. И при други партии е имало гнили ябълки, но Герб като нарочно ги избира примитивни селендури и простаци. Това си е техната партия, те го усещат това, затова и толкова плюят, храчат, грачат и бият.

 4. Филип Димитров изрази своето разочарование, че много хора наричат България “мафиотска държава”. Да, не е приятно да чуеш това определение, без значение дали живееш в страната или чужбина. Но има ли друг израз за държава, която от години се ръководи от силно корумпирани, мафиотизирано свързани и зависими една от друга структури? С прокуратура, която преследва и разбива всеки опит, това да бъде променено? Разбира се, че това е възможно, чрез поддържане на финансови интересии и омерта, дължаща се на огромен масив от компромати в сейфовете на Кукловодите. Наричаме Илиан Тодоров, Волен Сидеров както и безброй други продажни и алчни души с български произход “нещастници”, но истината е, че системата е уредила живота им чудесно, а нещастна е по-голямата част от населението, разпокъсана от мисълта, кой е наш и кой не е. Оценката за начина на живот и бъдещето на децата за тези хора не минава през истински ценности, а по кривата кой десен, кой ляв, кой прав и кой по малко краде. В случая съм сигурен, че Сидеров има поне едно чекмедже, пълно с компромати срещу нечистоплътния плъх Илиян Тодоров, но ще си мълчи като мишка, от страх да не пострада той. Положението при Борисов, Цацаров, Симеон Крадеца, Гешев, Пеевски, Доган, Мутрополит Николай и огромната им армада обслужващи ги “народни избранници и бизнесмени”, е абсолютно същото! Разделени на алчни и зависими, плъхове и мишки, броят с наслада парите откраднати през деня, а през нощта треперят от страх при мисълта, кой епизод от нечистоплътния им живот биха чули и видяли, при положение, че се решат на разкаяние и промяна на морала. Това е краткото съдържание и устройство, на държавата, която може и да не е мафиотска, но е завладяна от тези структури, замислени и заложени от репресивния апарат още в начало на нашите надежди за по добър, честен и справедлив живот. В това време ние ще търсим слабости на Oтровното трио, на Протестиращите, на ДБ, Христо, Радан и на всички които биха помогнали с каквото могат, нещо да се промени към добро в тази страна. В това ни е силата! Интриганти от всички страни, обединявайте се! Заедно можем повече!
  Пример за нашата безотговорност към собственото ни бъдеще е и загряващия на тъч линията, отдавна подготвян от кукловодите, следващ зависим, ачен плъх С.Трифонов.

 5. С шоумени като Джокерът на преходът Жорж Ганчев, чалгарят цесекар Дългият Слави със своят Джон Бързият Краси Радков, и цялата Биячотека на Глави Свинев, Коко БостанДинев с неговите силиконки, политика не се прави! Когато имаш богата предистория, ползвай моделите й за Култура и Духовност! Другото е наркопрах в очите на плебсът!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.