Простата кърджалийски пионка дърпа протестиращия лъв за опашката

Цвета Караянчева, простата пионка ( наречена с друга дума от Бойко Борисов, пак начело с “п”) , доказа вчера, че си е заслужила обидата, която не я обиди. Защото трябва да си много проста да наливаш бензин в уж затихващия огън на протестите, които нейният прост властелин се опитва да умилостиви.

Докато Борисов се чуди какво още да измисли, че да го приемат за благ политик с биография на бияч, който обаче не бие в момента протестиращите срещу него, Караянчева обяви, че вече не виждала младите на протестите. Което е доста добър начин да ги накара да дойдат на тях, ако наистина са се оттеглили.  

Как точно Караянчева мери възрастта на протестиращите? И по какъв начин регистрира присъствието им на протестите – от служебната лимузина ли ги следи или ползва каналите на канализираната проправителствена пропаганда- като Канал 1 на Кошлуков, Канал 3 на Пеевски и прочее части от пропагандната канализация на власт имащите?

Нейното наблюдение силно напомня на твърденията на руски посланици у нас, които загадъчно съобщават колко много са русофилите в България, а двуглавите им папагали тук после повтарят в захлас твърдението за подхвърлените им 80 на сто от всички българи неофициална членска маса в петата колона на Москва. Не веднъж съм задавал въпроса по каква методология ги броят, обявявайки останалите ако не за “русофобско” малцинство, то за “маргинали” ( по израза на негово преизходителство посланик Юрий Исаков). Отговор, разбира се, няма. Кой производител на фалшиви новини ще си признае изхождането по такива въпроси?  

Още в самото начало на протестите, които продължават вече 45 дни ( поради което е нормално не всички протестиращи винаги да са на улицата) отбелязах, че властта се надява на умората на ентусиастите и на факта, че много от тях ще бъдат принудени да се завърнат в края на лятото в университетите и на работните си места в чужбина, където са отлетели поради негостоприемната среда за гнездене тук, уредена от начина на управление на онези, срещу които протестират. И ето, че лятото е към края си, а една проста пионка на Борисов няма търпение да обяви тържествено, че онези момичета и момчета с остроумните лозунги срещу простите власти у нас най-после са на път да отпътуват, да се махнат от пътя им.

Мечтата на Борисов и простите му пионки може и да се сбъдне в частта, която се отнася до принудителната сезонна миграция на Запад. Но с простите си глави обсадените феодали в България явно не разбират, че веднъж заявили позицията си, младите няма да се откажат. Ще пренесат протестите си там, където гнездят. На Запад. Пред българските посолства и пред институциите на държавите, които са ги приютили, където също предстои край на лятната ваканция и на удобното мълчание за ставащото в “стабилната” България на феодала Борисов, окопал се в своята балканска крепост с помощта на милиардните европейски харчове за каквото му скимне в името на авторекламата му на строител и разпределител на порциите тук.

Простите бъркат простосмъртните със себе си, смятайки ги за прости също, защото се имат за безсмъртни след цели 10 години яздене на все по-русифицираното статукво на вълната на собствената простотия и енергийна лакомия покрай проектите на Путин.

Младите в България, особено отлетелите на Запад, отдавна са напуснали клетката, в която е отгледано предишното поколение. И за нищо на света няма да допуснат да бъдат натикани в нея.

Нарушавайки неписаното правило, простите пионки на Борисов, който се опитва да нахрани с подкупи обитателите на въображаемата клетка на своето всесилие, сега нарушават и другата част от надписа във всяка зоологическа градина: “не дразни животните”.

Политическото животно Борисов разбира това и набляга на подхвърлената храна, но простите му пионки решиха, че могат и да дръпнат българския лъв за опашката. 

Дали пък Борисов няма да забрани на Караянчева да говори, както заповяда на правосъдния си министър Кирилов да пише и да дразни врага? Би било логично. И без това Началника си говори сам.

Предвидих, защото не беше трудно, че властта у нас разчита на естествената смърт на протестите във връзка с есенния сезон и миграцията на младите на Запад. Сега се осмелявам да прогнозирам, че за предсказуемите простаци, въоръжени с власт у нас, ще има есенни изненади.

16 мнения за “Простата кърджалийски пионка дърпа протестиращия лъв за опашката”

 1. С отмяната на Търновската ни Конституция и затварянето на границите, народът ни бе превърнат в тълпа, разделена на лагерници и надзиратели.

  Разликата между тях е безнаказаността на надзирателите. Издевателствата на надзирателите бяха смекчавани от подкупността и немарливостта им.

  Протестите не са леви и десни, млади и стари, протестите са срещу кастата на надзирателите и премахването на най-голямото постижение на социализма, на свободата от отговорност.

 2. Замислям се какъв човек следва да си, за да изтърпиш подобно унижения, като другарката Цвета. В държавната йерархия председател на Парламента е буквално наравно с президент и премиер. Какъв човек трябва да си да те нарекат проста, кърджалийска п*тка и ти да го изтърпиш. Вместо да го му набиеш шамарите, като всяка друга жена, да му теглиш майните и да се разкараш. Вместо това му даваш пред журналисти да те хване за шията и да те гали по косата. Като коте, което си набил, ама изпитваш жал към него. И то горкото се радва на внимание.

  Горния епизод е по-важен отколкото изглежда на пръв прочит. Показва качеството на тяхната администрация, кадрите им. Тази жена едва ли я държат с компромати (макар, че то при тях…) , по-скоро става въпрос за зависимост от собствената й посредственост. Тя знае, осъзнава, че няма качества, че извън оня дето я стиска и мачка – тя е НИЩО и затова търпи. Той винаги такива ги избира – посредствени, защото са послушни. И простата кърджалийска п*тка щедро раздава единственото, с което разполага (за другото е вече на възраст, че едва ли може да го раздава щедро) – послшанието си. Също като коте.

  Бих я съжалил, но няма. И няма да го направя – защото тая лелка кешира и ще излезе, когато стопанина й реши, с няколко апартамента, в няколко хубави софийски квартала. Като другарката Цеца. Тя не е за съжаление, ние сме .

 3. Въпросната ПКП (по думите на БМБ), председателка на НС (по съвместителство?) не се посвени и да “чете Вазов” от Народния театър – пред целия български народ, свидетел на публичното й унижение от министър-председателя на (все още) парламентарната ни република…

  И Вазов не можа да я спре.
  А дали организаторите на честваната 170-годишнина са се осмелили да опитат да го сторят, не ми е известно 🙁

  Какъв абсурд – ПКП чете Вазов.

  Защо хората протестирали…
  Ами и затова!

 4. От 30 години насам се нагледахме на всякакви управници, но днешните удариха дъното на безочието, простотията и наглостта! В това правителство ми е много трудно да открия поне един, който заслужава да е там! Ако някой може да ми посочи такъв, ще му бъда много благодарен! ББ (3 в 1: мутра, “антикомунист и простак), се бие в гърдите, че само той ни опазва от комунистите и руснаците! Той, който още си пази партийния билет от БКП, скътан някъде между пачките с Евро и кюлчетата злато! Той, който отново даде зелена светлина на руските корупционни проекти (засега само проекта Бургас – Аександруполис не е съживен, но ако има време и него ще възроди)!
  А много от нас дори тук в този форум, се кахърят кой щял да дойде след него?!

 5. Г-н Инджев, макар и да звучи наивно, но не бихте ли могли да инициирате съдаването на европейски медиен проект, например интернет телевизия, където наживо да се опровергават популизма и т.н. руски опорни точки. Както за България, така и за най-засегнатите в този смисъл ЕС – страни. Подобен сайт https://euvsdisinfo.eu/ съществува, но мисля, че не е популярен.

 6. Не очаквам тези хора да имат срама, но може ли да не виждат по-далеч от ония си работи, на които се обиждат??? Дори протестите да не успеят да постигнат оставките, дори да успеят да удържат властта до следващите избори, дори да се награбят с евросредства, нали все ще им свърши мандата??? Колкото и да гримират социологически проучвания, колкото и да лъготят, герб ще ги сполети съдбата на царската партия!!! Няма да управляват никога вече!!! Политическите инженери също са в безнадеждно положение и не могат да измислят друг политически проект, подобен на царския и пъдарския. Ще подкрепят учиндолския чалгар и сестра Галева , но те няма да могат да управляват сами в следващия парламент. Турското крило на БКП ще бъде по-невероятно от непорочно зачатие да влезе също в следващия парламент, каквито и пари да имат! Залагам на мъдростта на ДБ да се коалират с ДОСТ и ще бъдат обречени да спечелят мнозинство в бъдещия парламент и да управляват. Каквито и хвальотини да си измислят руските шпиони, наричани за благозвучие дипломати, в България болшинството е прозападно настроено. Въпреки управлението на баце! А, както казва уважаемият съблогър Г. Николов, следващият главен прокурор да им потърси сметка и в СЦЗ, при Бай Ставри!!!
  ………ако от масква не си поискат сметката по-рано.

 7. В едно от началните заседания на ново избрано Народно събрание се изказа непозната до тогава депутатка. Тя ме порази с изкривеното си от злоба лице и жестоки,непремерени думи, учудващо за млад човек. Оказа се,че тя е Цвета Караянчева от Кърджали. Това и други подобни явления ги има на записи.
  Не знам каква е последната проява на въпросната дама,вече на високия пост-председател на НС, тя обаче с нищо не би могла да ме учуди.
  Има същества,готови на всичко за да се подложат на Началника. Може той да ги обижда и ругае,те покорно навеждат глава и с благодарност се усмихват. Отношението им към определения за враг е съвсем противоположно.
  Те умеят понякога да се показват в измамна светлина. Да бъдат “вълк в овча кожа”. Това се постига посредством пълзене и липса на морални задръжки. Такива са днешните властници
  Тяхни подобия има по сайтовете – търговци с истината, или служители на егото си самодейци.

 8. Страхотна статия и чудесни коментари.
  Шапо и Шапо!
  п.с. Само за протокола да уточним. Не беше ли Тъпа КП. Баце и в туй отношение е максималист. Каквото и да означава това.

 9. @Georgi Nikolov

  На записа се чува ясно “Проста кърджалийска п*ка”. Бойко си е последователен , те са си простаци, все пак.

 10. Ив. Терзийски. Благодарство за артистичното уточнение.

 11. Отлична статия, но не е ли време все пак да си зададем въпросът, какво и КОЙ, след това? След това, когато голяма част от протестиращите трябва да се завърнат някъде си, понеже имат и други ангажименти свързани (на пример) с препитанието си или ДАЙ БОЖЕ, се сбъдне основното желание на протеста. И тогава?…
  То така и така, е тръгнало на там да се сбъдва, но да се заменя един тъпанар с друг, защото тези които са поставени да ги избират знаят какви са подходящите, а читавите стоят на страна. Ами тъпите пАтки също точно за това са там, където не трябва и също няма да може да се промени местоположението им, защото го няма този който би могъл да спомогне за да се селекционира изборът. МОЖЕЩИЯТ!! Ето, предложението на Дайнов наистина също е добро, защото какво друго ни остава, ако все пак някога трябва да започнем да се занимаваме със злободневието си. Знам какво пиша, защото след като в телефонен разговор споменавам дебаркаторът Христо, ми се казва, че, и той не бил чистата монета…, може би, то знае ли се (от всеки)?? Когато човек се е опарил от полезни горещи ястия, в последствие духа за всеки случай и киселото мляко! Поради това, моля, давайте поне съвети за да се възползваме поне от активите на прозорливите!

 12. @Шумаров
  Кой e ДОСТ, кой гo води и/или мy е говорител, какви са мy идеите, участва ли в протестите и ако да, по-близо до ДБ или до тримата тенори e?

  @Boris
  Питате КОЙ след това? Отговарям ви: Демократична България, която откъм експертност и евроатлантизъм няма алтернатива.

 13. @симпатизант/ка на ДСБ

  Ето позиция на ДОСТ:

  Властелинът на порциите или за цената на Догановия етнически мир

  Умишлено изчаках да премине връхната точка на напрежението край Росенец, за да не бъда уличен в злорадство, макар природата ми да е лишена от подобно чувство. Освен това бях любопитен дали ще се намери поне една медия или анализатор, който ще се докосне до същинското символно значение на онова, което се случи не в деня на протеста, а в нощта преди него.

  На 10-ти срещу 11-ти юли районът около парк Росенец бе залят от хиляди подчинени на Доган, организирани, разбира се, от кметове на общини. Медиите набързо и наивно ги определиха като “защитници на почетния председател“. Защита от какво и от кого? Нито Христо Иванов, комуто прави чест, че пое политическа отговорност за протеста на гражданите, нито протестиращите граждани бяха заплаха за Доган. Осъществяването на конституционно право на свободен достъп до плаж, публична държавна собственост, не може да се квалифицира като заплаха за когото и да е. В това число и за този, който го е узурпирал под закрилата на държавни и общински власти.

  ДПС акцията край Росенец има друго твърде опасно измерение. Това бе нагъл акт не на защита, а на предупреждение, на директна заплаха – Внимавайте! Ще правя каквото си искам, ще свалям демократично избрани правителства, ще строя зимни и летни сараи, есенни и пролетни даже; ще купувам лодки, яхти, ТЕЦ-ове, че и летящи чинии, стига да поискам. Аз съм субектът на властта. Аз разпределям порциите. Дори без власт, пак съм субектът на властта. Защото освен явна има и сива, задкулисна власт. Това е моята територия. Тук аз съм Царят и затова съм

  Недосегаем. Извън и над закона.

  И ако някой се осмели с дрън-дрън принципи като върховенство на закона да ми потърси отговорност, за кратко време ще мобилизирам не 3, а 30 хиляди, ако се налага и 300 хиляди и тогава ще стане страшно за етническия мир.

  Безспирен 30 годишен рекет.

  Маниакалната претенция, че етническият мир зависи от една персона и може да бъде застрашен по негова прищявка дори по повод законни права на български граждани, само защото те биха нарушили морския конфорт на Властелина, е обиден за всички – и за българите и за турците.

  Мотивът, който изправи протестиращите граждани срещу летния сарай, не е етнически, затова и не станахме свидетели на прояви на етническа нетолерантност от тяхна страна. Христо Иванов и водените от него са наясно, че цяло едно малцинство не може да бъде дамгосано с вече обществено нетърпимите действия на една партийна клика, готова да етнизира всеки казус като най-краен механизъм за своя защита. “Да не стане Катуница“; “Да не стане Сребреница“ са част от репликите, чути в ефир от “Догановите защитници“, с които повторно и дефинитивно се определя цената на етническия мир – корупция и безнаказаност. Висока, но оказва се платима цена. Тук аналогията с българската народна максима за зелника е неизбежна. Само че когато зелникът е общественото благо, държавната хазна, вината наистина е на този, който го дава. Затова, относно Росенец на Борисов и на Бургаския му кмет, никак не им отива ролята на “Ни лук ял, ни лук мирисал“. Те носят пряка отговорност за създаването на този мини анклав като част от по-големия руски анклав на Лукойл.

  Росенец далеч не е единственият, още по-малко най-важният „жест“ на редица български държавни и местни власти към Доган. Росенец само извади на показ системния порок в управлението на редица български правителства – тежка зависимост от Сараите. Има само едно ярко изключение – Филип Димитров, който плати висока цена – загуби властта си, но остана единственият Рицар в българската политика и без да се кичи със звание „Почетен“, остана почтен.

  Борисов не може да бъде нареден до Филип Димитров. Управлението му е класически пример за задкулисни зависимости от Сараите и компромиси за сметка на обществения интерес.

  Това вече не може да се скрие. Премиерът ще акумулира нарастващо недоверие не заради общата си политика, а заради сарайските си зависимости. Росенец бе началото. Ще последват и други форми на недоволство. Тук въобще не визирам протестите, организирани от Президента Радев. Моето отношение към него е заявено отдавна, заради абсолютно неприемливата му геополитическа ориентация.

  Освен това, през 2017 година Президентът Радев в услуга на Доган, който го подкрепи на изборите, заради общата им зависимост от Кремъл, застана начело на организирана съпротива на цялата държавна машина срещу решителния опит на партия ДОСТ да разбие монопола на ДПС. И на Президента и на Премиера, както и на другите демократични партии (ако са такива) им предстои да научат тежък урок – България, въпреки членството в НАТО и ЕС, няма да се превърне в истинска демокрация, докато Държавата на практика пази монопола на Доган върху най-голямото малцинство и то остава изолирано от общите демократични процеси.

  През 2009 година арогантното изказване на Доган от Кочан повиши избирателната активност до над 4 200 000. Близо половината от тези избиратели качиха на власт Борисов с очакване, че той ще въздаде справедливост и ще накаже корумпираните. Борисов не покри това очакване. Това в политиката не се прощава.

  Парадоксът е, че този, който дойде на власт с анти-Доган риторика, може да загуби властта си заради тежката зависимост от сарайския властелин на порциите.

  Лютви МЕСТАН

  Председател на ПП ДОСТ

 14. И още една позиция на ДОСТ:

  РУСКА ПРОВОКАЦИЯ СЪС СЪВЕТСКИ ПРИВКУС

  Днешна Русия на Путин продължава държавната идеология на комунистическия СССР, която представяше окупацията на цяла Източна и Централна Европа от руския военен ботуш в края на Втората световна война като освобождение.

  ДОСТ осъжда остро организираната от Посолството на Русия в България фото изложба “Освобождение Болгарии”, посветена на (според руснаците) на 75 години от освобождението на Източна Европа от нацизма. Категоричната ни оценка за тази инициатива е, че тя представя поредната руска провокация срещу суверенна България и е откровена гавра с историческата истина и националното достойнство на българския народ.

  Никой не отрича ролята на съветската армия като част от световната коалиция за ликвидирането на фашизма и нацизма в Европа, нито десетките милиони жертви, дадени от руския народ, но навлизането на Червената армия в Централна и Източна Европа има за пряк резултат нова не по-малка трагедия – половин век комунистическо мракобесие.

  Безспорната истина е, че България, както и другите държави, в които е установена комунистическа диктатура, са окупирани, а не освободени от съветската армия. Претенцията на окупатора, че е “освободител” е провокация срещу България и нейните държавници, на която те дължат категоричен и достоен отговор. Реакцията на външно министерство е навременна и правилна, но далеч не е достатъчна. Нямат право на угодно мълчание, скрити зад гърба на министър Захариева, нито Президентът, нито Премиерът, нито партийните централи, нито дори кандидатите за кмет на столицата. Отношението към безспирните руски провокации е важен критерий за това кой кой е в българската политика.

  Особено тежки отговори дължи БСП, чийто лидер К. Нинова дори оглавява Инициативен комитет за честване на 75 години от 9-ти септември 1944 година, след която дата в България се установява комунистически режим под руски контрол, обявен през 2000-та година за престъпен със специален закон, приет от българското НС.

  Лютви МЕСТАН

  Председател на ДОСТ

 15. ОК, ДОСТ е Местан и идеите са добри. Но това не е достатъчно. Протестите не са ли най-подходящото място да видим, че тези хора са от нашата страна на барикадата? Те би трябвало да поведат протестното шествие към сараите, ако искат да бъдат забелязани и приети, не ли?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.