Платеното обслужване на Нейно Венеричество Лъжата

Ако има кой да опонира на властелина Борисов с неговите камъни по неговата глава, би трябвало да му зададе любимия въпрос, чрез който той непрекъснато рекламира(ше) като уникално своето благоволение да ни строи ( лично, както излиза от честите му хвалби) магистрали: защо другите не са го направили преди нас?

Обърнат към него във връзка с внезапния му порив да ни дарява с нова конституция и да ни ощастливява с Велико народно събрание, въпросът е: защо сега след близо месец и половина протести срещу него главния му прокурор Гешев, а не преди протестите?

Въпросът е реторичен. За всички е ясно, че става дума за хитруване, маневриране и  т.н. кризисен пиар в опит за протакане с цел да бъде убит устремът на протестното движение. Едва ли Борисов си прави илюзията, че в крайна сметка ще ни построи наистина новата “конституционна магистрала” без европейска и изобщо без западна подкрепа – траншовете на тази подкрепа досега го държаха смоуверено в траншеята му, но вече ще му се налага да се окопава там сам. 

И понеже това не е тайна за никого, онези, които вкупом твърдят публично обраното, се легитимират пред всички като заклети лъжци. Добре е за тях, че на този свят ще има живот и след смъртта на гербаджийския монопол в българската политика и живите свидетели ще им припомнят платената им любов в услугата на Нейно Венеричество Лъжата 

Прозрачността на намеренията на Борисо ги прави още по-грозни, отколкото ако бяха спонтанни. Лъжат ни в очите персонално и колективно. Твърдението им, че ГЕРБ са подготвяли смяната на конституцията уж от година и половина  ( в условията на 100 процента властови комфорт ! ), могат да подмамят само шараните, готови сами да се закачат на тази кукичка.

Особено патетично продължава да звучи аргументирането на управленския инат с необходимостта той да бъде противопоставен на президентския юмрук, превърнат в главен символ на оправданието защо на всяка цена ГЕРБ трябва да продължат да управляват. А е патетично не толкова заради обсадените гербаджии, а поради съпътстващото упорство на доказани през годините демократи, прегърнали също тази опорна точка. Кой на кого я подхвърли пръв вече няма значение.

Вече писах, че символиката на вдигнатите юмруци съвсем не е монопол на болшевиките, а мантрата за протестите под вдигнатия юмрук на президента Радев само го прави герой на сюжет, който му вменява несъществуващо влияние и го героизира незаслужено. https://ivo.bg/2020/07/29/не-юмрукът-на-радев-младите-демонстра/

Явно се налага да  повтарям като за Борисов и бавно разбиращите. Провокира ме самият той с вчерашното си изказване относно юмруците като символ на протестите срещу него: “Вдигнатите юмруци и умишленото подклаждане на напрежение между гражданите не са символ на демокрацията”.

Нима? Нима Тръмп ,например, не размахва юмруци и не разделя американците както никой американски президент досега? 

Ако се приеме буквално множественото число, употребено от Борисов, ще трябва да се съгласим, че всъщност президентът Радев се е присъединил към останалите вдигнати юмруци. Например към сдружението “БОЕЦ”, чийто символ на плакатите е именно такъв юмрук.

За самия Борисов приказките за вдигнатия юмрук са като споменаването на въжето в килията на обесения. Защото той също е любител на тази символика и поне в това отношение не се различава от Тръмп, Меркел и техните левичарски антиподи.

 

 

 

 

 

Но за Борисов не е нито ново, нито учудващо да вменява на другите собствените си грехове. Остава само учудването, че около пропагандата му се обединяват наистина доказани през годините демократи. 

4 мнения за “Платеното обслужване на Нейно Венеричество Лъжата”

 1. @-sms,
  Калин Янакиев, убедителен коментар! Благодаря!
  Това трябва да е целта, да дава повод за размишления, съпроводени от назовани факти.

 2. От поменатите десни демократи се набиват на очи онзи с патериците и другия,който лиже в Брюксел подхвърления кокъл. Всякакви на тях подобни представят само себе си и тези ,които ги даруват с благини.
  Тези десни демократи трябва ясно да заявят добро ли е управлението на ББ и одобряват ли действията и бездействията на главния прокурор.
  Не,те няма да отговорят на тези простички въпроси. Вместо това ще се възмущават от вдигнатия юмрвук на Радев и ще сеят прокобата,че без Бойко ще дойдат Мая Манолова и комунистите на власт. Предпочитали по- малкото зло.
  Протестиращите искат сега избори,но те не ги желаят. Демократи са, а не се наемат да убедят народа да гласува за различно от по-малкото зло. За по добро,което няма нищо общо с комунизма.
  И този път сте измамени господа. Измамени,или не,кой знае?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.