В Берлин съуправляващата ГСДП подкрепи протестираща София – утре и други германски “г(р)адове”

Фракцията на Германската социалдемократическа партия подкрепи в Бундестага протестите в България. Нарече ги проевропейски ( а не проруски, за сведение на адвокатите на гяволъка да бранят проруското статукво в България с ритуално мятане на камъни в двора на Путин без изобщо да му накривят ушанкта ) . 

https://www.dnevnik.bg/sviat/2020/08/25/4106009_germanskite_socialdemokrati_v_bundestaga_podkrepiha/?ref=home_NaiNovoto

Очаквам сега титаните на мисълта, които кръжат тревожно като спасителни лодки около техния потъващ Титаник в България, да обявят съуправляващата с християндемократите ГСДП за лява и червена, както дамгосват и Демократическата партия в САЩ. Не се съмнявам, че няма да им мигне окото да си затворят очите за гредата в него, хващайки се за сламката и да я обявят за “левичарска”.

Тези потъващи гемии нямаха проблем да оприличат БиБиСи, “Гардиън” и прочее западни медийни великани на джуджета, подобия на…”Работническо дело”. Тъй рече например Тома Биков по адрес на “Гардиън”, когато там се появиха критики срещу Бойко Борисов в апогея на неговото всевластие.  

Само че напоследък към въображаемия “Работническо дело” се присъединиха куп други западни медии от същия калибър, най-вече именно в Германия ( а също и в немско четящите Швейцария и Австрия) . Трудещите се на фронта на спасяването на техния генерал Борисов най-после се видяха принудени да спрат с глупавите си аналогии. 

Поне едно изключение да бяха открили в бурното световно новинарско море, което единодушно клати “Титаник”, нямаше да се поколебаят да го размахат като щит пред своя вожд. Но такова изключение няма и няма. Не че няма продажни западни медии, но случаят е явно прекалено драстичен, за да си плюят на аудиторията и авторитета с платена защита на обречения балкански герой от задния двор на Путин и неговия “Балкански поток” от руско-турски произход.

Същият герой знае това много добре и реши да стори поклон на Запад с посещението си на юг в Гърция по повод затлачения от него проект за диверсификация на газовите доставки като алтернатива на руския монопол, охраняван толкова дълго и самоотвержено пак от него. Но е закъснял с плонжовете. Първият шут му бият от ГСДП и съм любопитен да видя как самият Борисов би се осмелил да заклейми тази позиция на съуправляващата в Германия партия. На обслужващия му персонал е позволено, но на него – не.   

 

 

 

Нали никой не вярва, че удържалата на толкова вътрешни бури и външни предизвикателства германска коалиция би се разцепила точно заради оцеляването на бозаещия легитимност от Меркел набеден юнак Бойко?

Дали мълчанието на Християндемократическата партия ще продължи и докога, не можем да знаем. Но знаем, че този локомотив на германската управленска композиция можеше с едно подсвирване на главния машинист да подкани малкият Бойко да се повози още малко в един от неговите вагони. Но не би. Мълчи. 

14 мнения за “В Берлин съуправляващата ГСДП подкрепи протестираща София – утре и други германски “г(р)адове””

 1. ЕНП трябва да започне да изключва политически недоносчета като ГЕРБ от редиците си. Какво общо имат падишаха и ПКП с германските християндемократи примерно?

  Ето и един чудесен коментар (със съкращения) на Калин Янакиев за това, коя е алтернативата (нали тук и не само тук все това питат):

  “Kой извърши разкритиятa, които взривиха обществото? Парламентарната опозиция – „хард“-анти-гербаджийката Корнелия Нинова? Или може би „патриотичните“ партии най-сетне се възмутиха от окупирането на България от феодали и мутри? Не. Извърши го Христо Иванов с последователната серия от Фейсбук включвания „на живо“ с един телефон, с един-двама помощници и с неуморимо пътуване из „топосите“ на олигархичната окупация. Извърши го един политик извън парламента, без осигурена трибуна, без медия, без държавен автомобил и охрана. 3а два месеца той изобрети ново политическо направление: екологичен патриотизъм. Патриотизъм не на патетичните крясъци и историческите фобии, а на волята за отвоюване и „почистване“ на земята ни от „сараи“, „феоди“, „руски тръби“ и олигархични „империи“.

  Старт мy даде забиването на националния флаг на приватизирания от Доган бряг на Росенец. Защото този символичен акт даде старт и на протестите на „триото“, и на „втвърдяването“ на Радев, и на пробуждането на спящите „нови политически проекти“ на този и онзи. Питат каква е „позитивната програма“ на Христо Иванов?: Oсвобождаването на българската територия от олигархичната окупация. България за гражданите ѝ, а не за „феодалите“ на ГЕРБ, ДПС и пр.

  Мисълта ми тук обаче е и друга. Какво правеше през изтеклите 3,5 години разполагащата и с парламентарната трибуна, и с медийното пространство официална опозиция на управляващите – БСП? Не знаеше ли за всичко това, което ни показа Христо Иванов с телефона и с неколцината си помощници? Ако не е знаела, значи не е квалифицирана опозиция (а следователно и евентуална „алтернатива“ на това управление). Ако ли пък е знаела, но не го е огласявала, значи изобщо не е била (и не е) опозиция (и значи не е била и днес не е никаква „управленска алтернатива“). Риторическите „упражнения“ на Нинова и хората ѝ срещу Борисов за 3,5 години не предизвикаха никакъв обществен отзвук.

  Какво правеха пък „патриотите“ през тези 3,5 години? Забелязваха ли въобще „сараите“ на Доган, pуския поток или олигарха на олигарсите от ДПС Пеевски? В какво се изразяваше „патриотизмът“ в техните политически действия? Ще припомня: в разправиите с Република Северна Македония за „историческото наследство“, в предлагането на фашизоидни мерки за ограничаване на ромската раждаемост, във внушаване на фобии за „световен ЛГБТ заговор“, в борба с НПО-тата и глупости за връщане на наборната военна служба. С две думи – с декламаторски и фобиен „патриотизъм“. Забелязвате ли как всичко това се разлетя след акциите на Христо Иванов, a искащите оставката на управляващата коалиция все по-резултатно се самоидентифицират като българските патриоти. Което означава: алтернатива на сегашното управление има и нито една моментна социологическа „снимка“ на обществените настроения не е фатална. Нейното развитие зависи от нас, от свободата и ума ни.” (Калин Янакиев, Кyлтypa).

 2. Всички партии в парламента са пос..ни. Нямат полезен ход освен оставка. Опростачиха народа , ама техните лъжи и от прости хора вече се виждат. Останаха сал едни слуги ( калинки) които виждат че нямат бъдеще ако падне властта.

 3. Ако за някои тук е интересно какво става в американските public schools, т. е. държавните училища, предлагам да чуят какво казва по въпроса Glenn Beck:

 4. Е какво,да ме би еспедето да е дясна и черна.И определено освен проевропейска е и русофилска.Шрьодер.Да се стигне дотам да се обвинява цедеуто в покриване на “злодействата” на ГЕРБ наистина е безпбразие.

 5. Към Иванов:

  Ако си бяхте дали труда да се информирате колко ясно ГСДП се е разграничила от помиярството на Шрьодер, нямаше да изпадате в ролята на неговия сънародник Гьобелс.

 6. Най-после прочетох дребния шрифт под гръмкото заглавие „Германските социалдемократи в Бундестага подкрепиха протестиращите в България“ и ми се струва, че подкрепата е доста избирателна и условна…
  „Ние подкрепяме проевропейските цели на хората“… Само проевропейските ли? А другите цели на протестиращите? Май не ги подкрепят?
  „Парламентарната група на ГСПД застава на страната на тези, които се застъпват за основни европейски ценности.“ Тук трябва да се направи ясно разграничаване, за кои ценности става дума. Защото процентите на подкрепящите европейските материални ценности (субсидия на декар засята (и понякога неожъната) площ, инфраструктурни проекти и др.) и европейските морални ценности (Истанбулска конвенция, противопоставяне на руската агресия) са доста различни, и в обществото, и на жълтите павета…
  Поне от изречението „Спазването на принципите на правовата държава в държавите – членки на ЕС, е от решаващо значение.“ ще се хареса на всички. Едните ще се позовават на правото на протести, а другите на правото на свободно придвижване, Закона за движение по пътищата и законоустановената дата за провеждане на редовни избори.
  Но важното е, че подкрепят протестите…

 7. Германия е държава, в която политик хвърля оставка, когато го хванат, че е преписал дисертацията си, да не говорим за по-сериозни измами. Предвид подвизите на управляващата България шайка е ясно, че по германските критерии 1. мнооооооооого отдавна е трябвало да валят оставки и 2. протестите срещу шайката се подкрепят безусловно. Към 1. ще добавя, че когато един германски политик се издъни и хвърли оставка, той приключва изобщо с политиката (примери: Кристиан Вулф и Рудолф Шарпинг), a не на следващите избори да цъфне отново в избирателните листи “ни лук ял, ни лук мирисáл”.
  П.П.: Откакто пристана на пут.ин, шрьодер е аут не само от SPD и германската политика, но и като обществена фигура и авторитет.

 8. Към Иво Инджев
  Да ме съотнасяте към Гьобелс си е чиста прона Гьобелсщина.Шрьодер не е единствен.Еспеде е много податлива на “ милувките” на Путин.А и тук говорим за лобисткото влияние на Шрьодер.Протестите били проевропейски.Нещо много не си личи.Не бива да си затваряте очите за същността на протестите.Вие не сте редови протестиращ ,би трябвало да ги виждате тези неща.Защото тези “проевропейци” утре пак ще ви се нахвърлят на улицата.

 9. Към Иванов:

  Да, такива като Копейкин, които ми се нахвърлят от години, не могат да бъдат прогонени от улицата на протестите срещу Борисов. За мен участието му е провокация спрямо нормалните хора, но точно такива на вид, като вас ( в множествено число), я правят успешна, приписвайки на протеста афинитет към копейките, за да бъде крепен на власт истинският крепител на 100 процента руското статукво в парламента, където няма нито една партия, която да не полегнала пред Путин и неговите вибратори с надпис “Турски поток” и АЕЦ “Белене”.
  А да приписвате на ГСДП мерзостта на Шрьодер, от когото тази европейска партия отдавна се е разграничила с погнуса, си е наистина злонамерен прочит на извадения пред скоби отделен случай, раздуван като черен дроб на руски пияница – отново за оправдание на вашия тулуп тук, който се прави на десен.
  А че протестите са проевропейски е факт, който не можете да преглътнете заради лъжата, че ви управляват Граждани за ЕВРОПЕЙСКО развитие, узурпирали европейската ниша сред наивните, меркантилните или простите български избиратели. Този факт, оповестен от ГСДП ( заслужаваща уважение за това) не може да бъде подменен заради участието в протестите на споменатия по-горе, нито от напъните на Румен Петков да кълне от путински позиции своя ( бивш?) приятел Бойко, с когото години наред си бяха на ти заедно с техния началник Георги Първанов.
  Вие сте им помагач, който им е по-ценен от всички лица на русофилщината, защото продължавате да крепите на власт лъжата за Борисов като техен антипод, макар той да е главният виновник за проруското статукво в България.

 10. Иванов, в Германия има една хубава поговорка за хора като вас, които се бутат между шамарите, за да създадат в околните чувство за компетентност. ” Keine Haare am Sack, aber im Puff vordrängeln!”…няма да превеждам, ако разберете, разберете. В “немечко” има само една проруска партия и това е AFD, някаква кръстоска между нашата Атака и ДПС, заради подкрепата на почти двамилиона и полвина руски немци, които станаха за двадесетина години немско гражданство, по големи католици от Папата, но доказват всъщност, че кръвта(руската, въпреки немските паспорти), вода не става. SPD, най-малко може да бъде обвинявана в русофилство, заради личното приятелство на Шрьодер с Путин, защото той отдавна не играе никаква роля в тази партия, която си е сериозен двигател на социалната политика в страната. Загубата на членска маса при тях се дължи на това, че CDU, Bündnis 90/Die Grünen und Die Linke си присвоиха важни теми, които бяха носещи за социалдемократите в Германия.

 11. Към Иво Инджев
  Моля не ми приписвайте политически предпочитания каквито нямам.За ГЕРБ става дума.Някак си не е почтено,въпреки че сега е модерно.След като Р Радев е последователен критик на Борисов вие Радевист ли сте.Освен Копейкин в кохортата на протеста са наредени Манолова,Томов,Р Петков ,Трифонов дебне от засада,ДПС потриват ръчички.И диригент е Р Радев.Цирка със сараите нали не го приемате сериозно.Знам вашите убеждения и искам да ви питам не се ли плашите от управлението което ще се конструира при евентуални парламентарни избори.Ако сте оптимист кое ви дава основание.За Германия.Дълбоко инфилтрирана от путинизма.Освен явните адепти / аефде,ди линке/ всички натискат за сближаване с Русия.Може би цедеу и ди грюне резистират до известна степен.Освен това има 2-3 милиона десантирали от Русия и другите страни от бившия Съветски съюз в огромното мнозинство отявлени путинисти.А Шрьодер определено има своето влияние в газовото лоби.

 12. “Цирка в Росенец” е първото опозиционно действие от четири години насам и като такова трябва да бъде възприемано много сериозно и насърчавано да продължи в същия дух. Това е начинът българите да си върнат превзетата държава.

 13. Cимпатизант/ка на ДСБ, не ви ли прави впечатление. че напоследък герберистките тролове след “Цирка в Росенец” дават всичко от себе си. колкото и малко да е то като анализ и логика. да омаскарят по всякакъв начин Христо Иванов.То не е “Бойкикев” и съпътстващи прякори за които “помогна” и титана на мисълта Барни Ръбъла, то не са “циркове около сараите”, то не са “подслушани” телефонни разговори и прочие дивотии. От които Демократична България само печели. Научиха за съществуването ѝ И в последната махала, Но де толкова акъл в кукловодите За мен целта е една. Да не припознаят умерените избиратели на Герба МУ и колебаещите се спасителната алтернатива в ДБ на предстоящите избори. Защо го няма нито постоянството,.нито яростта в оплюването на партията на слави трифонов и на проектите на маяма и Цвъчко. Защото малко или повече се вписват в Моделът КОЙ. ДБ изцяло им обърква сметките с решимостта си да отвоюва България от мафията.
  Ето една много качествена статия за реакциите на избирателите от целият спектър на действията на Христо Иванов на влязлата ни вече в най-новата ни история дата. 7 ЮЛИ 2020г.

  https://conservative.bg/pravilnata-kauza/?fbclid=IwAR2g0RVmQz6teW8yZaZnmVbRXgB-XJ1_AjQJpAw-4hmhq6A0vDWt3Cg1ngY
  .

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.