Джипката на Борисов взе завоя с 200 зад западните лидери за отравянето на Навални. Ясно защо

 

 

 

 

 

 

С какво отравянето на руското семейство Скрипал във Великобритания през март 2018 година беше принципно по-различно от отравянето на руския опозиционер Навални в очите на българските управници и винаги съгласните с тях “опозиционери” от БСП в съвместното им подмазване на Кремъл?

Общото в двата случая е в общата осъдителна спрямо руския режим реакция на Запада, към която обаче през 2018 година България отказа да се присъедини. Над 20 държави от ЕС и други демократични правителства се солидаризираха с Великобритания и нейната информация за вината на Москва, изпратила в Солсбъри агенти да отровят Скрипал. Не и българското правителство. За което неговият властелин Борисов получи аплодисменти от Корнелия Нинова както за присъединяването му към позицията на БСП срещу Истанбулската конвенция, омразна и другаде, но най-вече в Москва, която се изживява като столица на всемирната борба срещу измислената опасност от разпространението на “джендърството”.

Този път българското външно министерство се присъедини към позицията на Германия Франция, САЩ и други съюзници, които настояха Русия да разследва и да посочи виновните за отравянето на най-видния руски опозиционер, какъвто е Навални. Защо Борисов изневери днес на навика си да угажда на Путин в разрез със съюзническата солидарност?

Защото има нужда както никога досега от тази западна солидарност за своето политическо оцеляване в България. 

По същата причина той напусна лятната летаргия на слънчасалото си его, закотвено  по липса на покани от чужбина в епицентъра на опасните за него събития в страната и се появи в съседна Гърция, за да демонстрира след 10 годишно протакане, че се е разбързал да свърже най-после България с гръцки терминал за втечнен газ, какъвто американските търговци предлагат отдавна на желаещите да се противопоставят на руския газов шантаж европейски държави. За което отявлените русофили автоматично го заклеймиха чрез шефа на Първановата партия АБВ Румен Петков. 

Петков, който вече омаскарява протестите с подкрепата си за тях от яростна путинистка позиция, направи още една услуга на Борисов. Утвърди го като борец за прозападна ориентация на България в момент, когато прозападните българи  ( справка: вчерашната декларация на германските социалдемократи в подкрепа на протестите у нас като проевропейски ) упорито му искат оставката, а самоотбраната на обсадената му партия ГЕРБ се опитва да представи този бунт като руска поръчка заради солидарната позиция с протестиращите на проруския ни президент Румен Радев.

Да се върна на спомената декларация на ГСДП в Бундестага. Как ви звучи формулировката на германците “проевропейски протести” срещу управлението на Гражданите за ЕВРОПЕЙСКО  развитие у нас? 

Звучи алармиращо, за да не кажа разтърсващо фундамента на гербаджийската претенция за водеща роля на пазара на проевропейските настроения в България. На Борисов също му звучи така, та чак му кънти предпогребално тази германска камбана. Ето защо той на бърза ръка реши да се присламчи към евроатлантическата позиция преди и Християндемократите в ключовата за създаването и утвърждаването на ГЕРБ като водеща политическа сила в България да се съгласят публично с партньорите си от ГСДП. 

За ГЕРБ, създадена и крепена от германски фондации, явното оттегляне на Берлин от неговия все по-съмнителен български проект и ангажимент би бил последния пирон в ковчега на българската рожба – истински , а не бутафорен като онзи, който демонстрантите в София метафорично изнесоха на площада и демонизиран от зарадваните търсачи на несъществуващо теле под вола в защита на властта срещу моралния протест на българите.  

Освен всичко друго Борисов обича да интригантства, да разделя противниците си и да пълни маркуча си бензин, уж гасейки огъня на недоволството. С иначе похвалното решение на Министерството на външните работи той раздухва пламъците на фалшивата новина, според която протестиращите в България изпълняват заръка на Путин да бъде свален от власт Борисов като неудобен за него. За опълченците под тази трънка няма значение, че Путин и компания не се обиждат от вменяваната им роля на кукловоди на българския протест, а удобно за самия Борисов мълчат именно с цел да не пречат на помагачите му в България волно или не да цепят редиците на протеста срещу твърде удобния за Кремъл негов кучи ( вътрешно червен) син в България.

“Ха, сега да ви видя, как ще отречете, че аз съм неудобен за Путин”, ни казва на острия завой “ с 200” шофьорът на пропагандата джипка.

На обожателите му, които пак са готови да му повярват, бързам да припомня със 100 ( процента достоверност), че Борисов и преди е въртял такива номера. Няколко години се биеше в гърдите, че е спрял проекта АЕЦ “Белене. Приписваше си и смъртта на руската връзка Бургас-Александруполис, макар тя да се спомина от естествената смърт на мъртвородено отроче на руската имперска матушка, която за пореден път пометна заради сметките си без международния кръчмар. “Аз ги спрях”, хвалеше се той за двата проекта на Москва, когато му беше нужно да отбива упреците, че се подмазва на Путин.

  Това самохвалство обаче никак не му попречи да реанимира преговорите за създаването на руската стратегическа ядрена база край Белене, но да откаже след това база на НАТО на българска територия, за да не дразни Путин.

Ето защо Борисов наистина си заслужва (ръко)пляскането, но с едно наум и с една ръка. С дясната. Защото се е доказал като измамник, който е готов да угоди на всеки, стига да му изнася за момента. След това Баце няма скрупули да се подиграе на наивниците, които са му повярвали и да нахлуе в обратното движение с джипката.

19 мнения за “Джипката на Борисов взе завоя с 200 зад западните лидери за отравянето на Навални. Ясно защо”

 1. Преди дни изпаднах в умиление от една заглавие: “Шаренкова: Коя и Захариева, че да налага санкции на Беларус?” (за съжаление нямах време да прочета подробности).
  Сега с нетърпение очаквам да видя дали ще попита “Коя е Захариева, че да казва на Путин кого да трови?” или ще измисли нещо по-афористично…

  И по нашата тема:
  Винаги съм гледал с насмешка натруфената титла на Харалан Александров “Социален антрополог”, но след като прочетох една негова мисъл, започнах да се замислям (…може да започна да го правя по-често…а да го препоръчам на приятелите си…):
  “В момента се забелязва групов регрес сред хората – невъзможност за зряла комуникация, трудност за приемане на другата гледна точка, вкопчване в собствената ти версия, което винаги се облича във възвишения език на борбата за справедливост. Това го виждаме и от двете страни….”

 2. Ридая безутешно.
  Днес е един тъжен ден за българския конституционализъм и родното право.
  Един от най-видните, знакови и безогледно самоотвержени представители на юридическата мисъл у нас подаде оставка…

 3. Споделям изцяло чувствата на Българин!

  Барни Рабала е тотално дете на природата. Искрено ме веселеше кат кибик но като дипломиран юрист бе СРАМ за гилдията. Та съм и тако и вако. Няма пълно щастие!

 4. По делата им ще ги познаете…
  Тръбата през Александруполис е определен успех за България повече, отколкото лично за Борисов.
  Само че такива проекти не стават факт за една нощ, нито за един месец и е наивно да се мисли, че е “взел завоя с 200”, ако човек иска да мисли, а не да го манипулират с остроумни заглавия.
  АЕЦ “Белене” де-факто беше спрян в най-чистия му руски вариант, но по-важно беше спряно руското изнудване. Вярно е, че Борисов не даде на НАТО да строи бази в България, но също така е вярно, че не даде на Радев да купи Грипен, а все пак ще имаме F-16. Не случайно беше взето решение F-16 да бъдат платени наведнъж, за да няма връщане назад.
  Няма да продължавам с примерите, защото нямам за цел да защитавам Борисов.
  Радвам се, че макар и “оффроуд” се правят стъпки в посока за отдалечаване от Русия, пък било то и под натиск от обстоятелствата.
  Ако протестите са катализатора ГЕРБ да си заслужи “ЕР”-то в името – чудесно!
  Нещо повече – ще се радвам да видя по-смислени лозунги – искаме Европейско, а не Евразийско развитие, истинска диверсификация на енергията, да се разследват доходите на рубладжиите… Конкретни неща, които могат да бъдат постигнати под обществен, а не гаменско-хулигански натиск с блокиране на кръстовища, разбиване на коли и хвърляне на яйца.

 5. Към Наблюдател:

  Опорната точка за “гамените и хулиганите”, които оказват натиск за смяната на Борисов, е Вашият пожелателен Арихмедов лост за преобръщане на света на истината в полза на самия Борисов.

  Хулиган и гамен е именно той с неговия език, пошло поведение и непрекъснати лъжи.

  Останалото в защитната ви бледоария е прах в …нозете, които му целувате. Уж като “наблюдател”.

  Как пък не се намери един апологет на Борисов тук да си покаже физиономията, от която явно срамува! Не че няма защо да ви е срам…

  Ясно е, че троловете нямат лице за показване, но поне да не си демонстрират обратната част на тялото с надеждата, че могат да убедят чрез нея някого в своята “наблюдателска” независимост…

 6. Едва ли има българин, който да вярва за каквото и да е на геройкото. Надявам се скоро от непрекъснатите финтове и тарикатлъци да му се завие свят и да тупне на земята като си подаде оставката. Дано дочакаме най-накрая и ЕНП да престанат да се снишават и да се разсейват за “техния” негодник.
  Като ходя на протестите си нося с мен плакатче от 2013 с текст за рубладжийте. Прави ми впечатление, че като го прочетат позитанците се изтеглят мазно и повече не ги виждам.
  Поредният бушон барни гръмна. Чакаме геройкото!

 7. каква диверсификация,сега ще се строи,2022 г.се очаква пускане,а до тогава продължаваме да храним руснаците.

 8. Проблем в Русия с липсата на разследване за отравянето няма , ама то и тука няма.
  Няма проблем и в това в Русия да се лъже кои са отровителите – винаги междунродни и никога местни – без изненади е една дума.
  Проблемът, струва ми се, е изразената подкрепа от НАТО за независимо разследване – на подобна инициатива най-големият атлантик от с. Банкя , види се, няма друг отговор освен обратен завой с 200.

 9. Господин наблюдател, за съжаление сте в първата фаза на Вашето „наблюдение“, което се свежда до изборът на по-малкото зло. Да, точно поради това, че такива проекти не се осъществяват за една нощ, избрахте и разтегливата дума факт, която може да се окаже „факт на брътвежи“, които по стар маниер никога не се осъществяват. Така, че докато там не премине газ, този „успех“ е мътилка за ловене на шарани. Жалко също е, че не искате да продължавате с примерите, защото такива няма! Това е един подъл страхливец, дето са го хванали за топките и не може вече да помръдне. Започват да излизат и компроматите под формата на чекмеджета с пачки и кюлчета (предварително предоставени за да свърши някои изпълнения). Това само може да означава, че е дадена последната заповед за действие, подобно на организираното НИ някога от неговият кумир присъединяване, като република на СССР. Е, Евразийски съюз не е по-различно! Ако наистина си мислите, че този човек има благородни желания, но да кажем поради страх, не прави никакъв положителен ход, направо се лъжете.Има пълното основание за укор, защото той имаше тази възможност покрай министрите Христо Иванов или Ненчев. Трябваше само да се опре на тях и ги остави да правят желаните реформи, под претекст, че не се меси в работата им. Но след като неквалифицирано се меша навсякъде и при това възпрепятства всеки един опит за положителни деяния в интерес на България, няма и никакво основание повече да му се гласува някакво доверие.
  Относно изборът на F-16, също се лъжете, че това е негова заслуга. Просто това е тактическата руска грешка, защото партенките са си мислели, че техния еничар Радев, като „специалист от бранша“ по лесно би наклонил везната към руската изгода. Все пак си мисля, че Вие, като някои мои близки, също „само“ не сте на ясно с „фактите“, поради което се занимавам и с вашите клокочения. Ако не за вас, може моето писание поне може да има полза за други, заблудени или лековерни.

 10. ОБЗЪРВЪР-ЧАСОВОЙ,

  Трябва да си много наивен, ако смяташ, че някой ще повярва на мохаббета, че БиБи може да бъде направляван со кротце и со благо по европейски, а не по евразийский Путь!!! А не би трябвало да те радва, ако някой шаран налапа тази въдица, щото дори няма да е полезен идиот, какъвто вярвайки в доброто начало може да се предположи, че си. Ще си е обикновен идиот, от каквито дори на БиБи му натежа баласта на гемията. А да си позволиш да допускаш, че г-н Инджев манипулира е……… дори не е обидно. Смешно е да се криеш зад правото на анонимност, да признаваш вредата от рублоядите, а да наричаш манипулатор и манипулирани автора и посетителите на блога. Изкарах ти бирата, стига ти толкова!

  Този завой с 200 ми напомня на фолклорното обяснение защо кокошката бяга от петела-за благоприличие, да не кажат комшиите, че е курва. БиБи си бяга, но европейските комшии са наясно каква мастия евразийска е и нищо не е в състояние да промени мнението им. Дей гиди агония……. евразийская. Къде е оня надут и нафукан фатмак, който минаваше за петел???
  ОСТАВКА!!!

 11. https://faktor.bg/bg/articles/vizhte-kak-shofyorite-v-sasht-ponasyat-blokadata

  “Видео, разпространено във Фейсбук, е запечатало как американски шофьор, който не приема блокадите в страната, гони с автомобила си протестиращи.”


  От много време ви казвам, че “Фактор” се превърнаха в едни жалки лакеи и подлоги на сикаджийските мутри!

  Ето го видеото, от миналата година – то е от любовен скандал в Нюкясъл!
  https://www.youtube.com/watch?v=MyRkw1lhV9c

  Всички маски вече паднаха, разбрахте ли го?

 12. Споко, бе. До 2022-ра докъм средата сички ше умрем от 2-рата и 3-тата вълна на коронавируса, казаха го по новините. Кво ви пука къв газ ше върви и в ква посока.

  Ако не умрем сичките, ше се чупи крана или ше се повреди елтаблото на границата и газ пак няма да върви. После 18 години бултаргазпромпроектимпекс (фирмата на шурето на кумеца на заболекара на БМБ) ше прави новото табло и в това време няма начин вече да не умрем сичките от 4-тата и 5-тата вълна на ковида19. Гледайте ги малко теа телевизори, сичко казват хората. Кво ше стане, кой ше умре, такива работи.

  Има и вариант американците да почнат да достават замразен на блокчета шистов газ с въртолети и ние да ги ловиме във въздуха с еф 16-ките, обаче може и да не стане, щото шистовия газ замърсява добруджа. По новините казаха, няма да има вода за пиене и за поене на добитъка.

  Сичко е шес, няма страшно, стабилнос му е майката. Няма никва домашна ракиа никъде из страната и почти няма незаконна сеч благодарение на прокурора, дето му гласуваха доверие 700%. Битовата престъпнос се оказа мит, но не разбрах с кремвирш или не. Телевизора се повреди за малко, та го давах на съседа да ми го прай без пари, нали е жичкажия.

  Като го пуснах пак и само розово показва, а съседа вика, че не било от телевизора. Не е, вика, в твоа телевизор повредата.

  Deyba maamu deyba

  пп

  Опаа, забравих да кажа за премиера, че ако не е той, спукана ни е работата. По телевизора казаха. И руснаците искали да го махат, понеже бил европеец, много умен бил и по-висок бил от Путин. На сичкото отгоре им бил спрял тока на аеца, а сега и газа щял да им спре, ако не му мине котка път и ако не му кацне кукумявка на стряхата.

 13. Към E.GAVRILOV Има повредени, които му вярват …Тези 76 години комунизъм не са шега. Но Вие сте чудесен , поздави ! Това ЧУДО на 2-ри септември дано да успее ! При подходящо разположение на звездите може да започне ДЕРУСИФИКАЦИЯТА на нашата мила татковина. И дебалканизация .

 14. @Българин

  Борисов (Цв. Цветанов) купиха част от Фактор преди години. Резултатът е налице.

 15. Към Шумаров:

  Само да обясня, ако не става ясно от прочита на израза за тези 200, че съм го взел от речника на “гласа на Борисов”, който казва за европейските лидери, че им го е …с 200 отзад.

 16. @Ив.Терзийски

  Предполагах, г-н Терзийски. Това обяснява всичко.
  Но не знаех, че са купили и професионалната им съвест!

 17. ХАХАХА!!!! Не знаех контекста на това 2000 и е БРИЛЯНТНО!!! 🙂 Ами така ми се пада, като не гледам телевизия!!! Оставам си неинформиран!!! Ще взема да послушам @Ганев и да заблея пред някой розов яшчик, утре отивам да търся марка РЕСПРОМ, или РУБИН, или ЮНОСТ – те най-розово дават положението!

 18. Не мога да разбера защо гербери с по 100 ника си правят труда да пишат тука, пледоарии, които се свеждат до “Аз Борисов не го харесвам, но…” Дали си мислят че ще убедят някого или от искрена глупост

 19. Чакайте да ви обясна за това 200.

  Начи историата е следната.
  Нашиа премиер завалията обявил през септември 44-та война на СССР, тва го каза лично премиера и от скромнос не казва повече. И вика “сам щех да ги биа, щото седнахме да играеме белот и който печели, за него е и победата вав войната”. Обаче той бил сигурен в победата, понеже германците му казали, че ще наредат тестето и да му дойде двеста от валета. На първа ръка му дават три валета, той ги дига на сичко кос, обаче Щирлиц направил врътка на четвъртното вале и го дал на неговите хора. Така нашиа премиер останал с три валета, а на руснаците им се подредило сто до вале – точно това вале, дето нашиа премиер го чакал за двеста.
  Сега историата казва, че руснаците дали контра на сичко кос, а нашиа премиер дал сигурна реконтра и когато виждал как разбива цялата руска армия сам с едни голи ръце, на втора ръка не му дошло валето и немал двеста… атъжил се за народа си и излъгал, че имал терца майорна, а той имал само един мижав белот. Но вече казах, че Щирлиц прецакал нашиа премиер, който не знаел за двойните игри на този противоречив герой и станало мазало. Мани дето го вкарали без двеста, ами и го фанали да лъже за терцата майорна. Толкова срам брал, че от тогава не бил лъгал повече на карти, освен в случаите когато играел срещу Вальо Златев, щото Вальо нема сила на света дето да го накара да играе чесно. Срещу Вальо само с белязани карти имаш шанс.
  Както и да било, станало така, че с белота и с онова сто до вале руснаците записали с контра и рекнотра точно сто педесе и две и излезнали от рас. Войната била загубена, териториата била окупирана и после знаете.
  Нашиа премиер се покрил за много години и оставил свои хора да свалат властта на руснаците, като най-активен бил младиа тогава Тодор Живков. Не е верно, че БМБ е ученик на ТЖ. Това е за заблуда на руснаците и все още тази заблуда се турга за истина. Но не е. Дори цара, дето на стари години си опраи живота и дълговете, и той е бил солташак на нашиа премиер. Ама това е друга историа и нема сега да ви светкам.
  И така се появила онази омраза у нашиа премиер към руснаците и той половин век правил планове как да нареди картите така, че повече да не го прецакват с двеста от валета. И с появяването на европейскиа саюз мечтата на нпремиера се сбъднала, териториата била влючена в целиа европейски съюз и нашиа премиер започнал да тренира да нарежда на всеко раздаване да му идва двеста. От тази историа идва израза 4опраскал съм ги с двеса”. От валета!!! Не е скорос, то секи голф дига двеста, като ме изпилиш едни неща. Двеста от валеда е, да ви кажа.

  И сега руснаците се получават това което са заслужили – нашиа ше ги праска и тех с двеста, спира им газовете и тоците, не им копае потоците и не им върши никва обещана работа, да видат те хубаво ли е твой човек да ти скрие четвъртото вале. Щото тогава, през 44-та, Щирлиц се кланял и целувал ръка и уж бил много човек на премиера.

  Освен това премиера е футболис от класа и ако не беше толко скромен и аскет до сега девет пъти да е станал футболис на годината и то заслужено. Той една дуспа докато не я вкара не спира да я бие. Кой друг го може това? Никой! Ама нашиа премиер скромно отказа наградата.

  И е художник! Веждито вика “да му еа майката, ас виждам голем талант у премиера, да му еа майката и треа да го приемеме в съюза на художниците да му еа майката” и за малко да го приемат, ако сам премиера не беше се скромно отказал.

  Нема а го махате тоа свестен човек. Глейте колко хора направи милионери, а некои и милиардери. Ама били му приатели. като са му приатели да мрат от глад ли? Ми той ако за преателите не се раздаде, за мен ли да се раздаде Истински мъж, истински българин! Разбира се с турците и с техниа лидер, скъса на парчета истамбулската конвенциа и сега си бием жените на спокойствие, спаси хората и добитъка на Добруджа като не даде нито една дупка да се дупне за гас и т.н.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.