Евразийският по манталитет диктатор Лукашенко се присъедини по още един показател към своите афроазиатски побратими

(Бела)руският диктатор Лукашенко  разигра за пред света и за сплашване на неговия въстанал народ сцена с най-разпространения едно време в страните от Варшавския договор, а днес в Африка и Азия символ на тероризма, оръжието на бедните в т.н. трети свят, известно с  нетърговското си название автомат “Калашников”. 

 

 

 

 

Бедна ни е фантазията колко са жертвите на тази малка преносима картечница, чието главно качество не е точността, а безразборната автоматична стрелба от близко разстояние. Лесно се обслужва, надежден е в безнадеждни ситуации в реални условия ( сред вода, прах и кал) , но най-вече е търсен заради ниската цена.

Лукашенко размаха евтиния на пазара на оръжия за масово убиване потенциален масов убиец автомат АК 47. Демонстрира се с такъв автомат в ръка, за да тероризира съзнанието на своите невъоръжени поданици. Те не могат повече да го търпят. Но много добре знаят какво може да им се случи, ако срещу тях се изправят верни на диктатора държавни терористи с изключително ефективно оръжие за близък разстрел на невъоръжен враг.

Арабите употребяват разговорно думата “кляшин”, а тук му казваме свойски  “калашник”. Горан Брегович го възпя и за моя почуда песента му се радва у нас на голям кръчмарски успех. Голямо танцуване по масите пада по кръчми и ведомствени ( “фирмени” в днешно време) банкети под звучите на тази балканска чалга.

Лукашенко обаче е оставач в преподаването на урока с калашник в ръка. Преди него дефилират с калашника като национален символ няколко африкански държави(ци). Сред тях са  Мозамбик, Зимбабве, Източен Тимор, Буркина Фасо, Конго.

 

 

 

 

https://bg.rbth.com/travel/332929-durzhavni-flagove-s-ak47

Ливанската проиранска групировка „Хизбуллах“, призната за терористична в Германия Франция, САЩ и т.н., също употребява тази “икона” на своето знаме. 

Иначе казано, последният европейски диктатор от евразийска порода се присъедини към своите афроазиатски подобия.

5 мнения за “Евразийският по манталитет диктатор Лукашенко се присъедини по още един показател към своите афроазиатски побратими”

 1. За десантния вариант в ръцете на Лукашенко не знам, но класическият калашник си е доста точен до 500-600 метра (Шмайзер си е разбирал от работата).

  Предполагам, че всички са видели на Каспаров както мнението на Иларионов за мирните протести, така и споменаването на отравянето на Гебрев редом с това на Навални.

  Винаги ми е било интересно, че както поддръжниците, така и противниците на протестите, дето седнат и дето станат, повтарят, че протестите не са социални. А днес научих, че младежът, счупил стъклото на колата, работи като готвач за 300 лева. Че аз ако стоях по цял ден край печката за 300 лева, не едно, всички стъкла щях да счупя….
  Ако оставим шегата, тази новина показва, че борецът за върховенство на закона, за изгонването на мутрите от властта и за европейски път на развитие на България укрива доходи и се осигурява на минимална заплата (това 300 явно е лапсус на журналиста). Щом тази светла, проевропейска личност го прави, какво остава за тези, на които мутрите и беззаконието не им пречат? (хич няма да питам колко ли от подкрепилите го германски социалдемократи се осигуряват на минимална заплата, а останалото получават под масата?)
  За да не стане грешка: Не смятам, че гореспоменатото му отнема правото да протестира или че компрометира каузата му. Само казвам, че щом дори такава светла личност укрива доходи, който и да дойде на чело на управлението, пак няма да има пари за пенсии и за здравната каса.
  Много ми е интересно колцина смятат, че пенсиите са малки не защото Костов ги е преизчислил кофти или Дянков окрал, а защото масово се крият осигуровки.
  Както казва един приятел-икономист “Оправданието, че укривам данъци, защото политиците ще ги окрадат, не работи. Първо си плати данъците, а после излез на улицата, за да принудиш политиците правилно да ги изразходват”. Па ако трябва им строши стъклата на колите (вж. Иларионов).

 2. Не е чак толкова неточен. Който е ходил в казармата знае. Има и модификации. А както знаете няма нищо общо с аматьора Калашников. Правен е от екипа немски инженери, създали Шмайзера. Затова никой не може да го направи по-добре.

 3. Само да добавя, че единствено откачалка може да връчи на 15 год. си син автомат и да го изправи срещу многохилядно множество което не държи един камък, една тояга в ръцете си. Натъкнах се на едно много любопитно обстоятелство. В битността си на директор на совхоз Салвадор Лукашеску е бил женен за местна хубавица. Но когато кариерата му тръгва нагоре моментално се развежда. Независимо от този факт, той от самото начало на брака си до смъртта на тъща си изпитва огромен респект към нея. Който както иска да го тълкува.

 4. Евразийският манталитет по Черноморието ни се разпространи с идването на “постоянно пребиваващите братушки”:

  Банкоматите в Несебър и Слънчев бряг прибират по 110 лв на теглене, държавата била “безсилна”

  https://www.mediapool.bg/bankomati-pribirat-110-lv-taksa-pri-teglene-darzhavata-e-bezsilna-news311431.html

 5. 500 – 600 метра !? А мишената каква ше да е ? Къща? Може , ако е двуетажна .

  Доста е точен , не е толко неточен….аз база за сравнение нямам – М16 съм го виждал по телевизора , обаче добре познавам нашто пушкало .
  Ефективнен на 100 метра за масата , 200 за много добрите , 300 за много отличните – при хубаво време . После – сватба .
  Не се сърдете , ако се окаже че е (сравнително) доста неточен .

  Не завиждм на белорусенците за лукашенко – имаме си го същият , лееко по – изтънчен , с пищов .
  Щото е европеец и натовец , освен това няма и сухопътна граница с пусин , поради което обаче не може да се надява на 80% изборни победи .
  Мъка…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.