Подстрекаването на властта към саморазправа между гражданите изглежда даде (не)очакван резултат

Лицето на контрапотестите Георги Флоров, горд с насилието си над безпомощни възрастни хора от палатковия лагер край Ректората в София, пострадал снощи от насилие. Не е доказано до момента, че причината да бъде бит по тъмно на улицата, е непременно платената му дейност срещу протестиращи граждани. А че е взимал пари да напада протестиращи срещу властта той сам си призна  още през през 2013 година. Професионалист и рецивист е в това отношение!

 

 

 

 

Ни най-малко не злорадствам, че Флоров е бил бит – може да е било и по битови причини. Не мога да бъда заподозрян в изразявне на подобна радост защото съм последователен в призивите си срещу насилието, а самият аз съм бил многократно на ръба на физическата разрава с моя милост по политически причини по улиците на София, както и в Добрич.

Работата обаче е там, че тъкмо властта е тази, която поощри разправата между протестиращи и други граждани. Нали това искаха, изтегляйки полицията от горещи зони на сблъсък между граждани!  Властта окуражи саморазправата и внуши, че протестиращите  си заслужават да бъдат набити в отсъствието на полиция.

Насилието ражда насилие и ще кажа отново: против всяка негова форма съм. Силата на протеста е в неговия мирен характер. Той обезоръжава агресията на онези, срещу които хората протестират. 

Българите може да се годреят с факта, че поставят световен рекорд – и не за първи път – по продължителни протести в градска среда без нито един акт на вандализъм. Този рядък български принос в рамките на гражданското поведение е добре да бъде запазен, а не да се харчи евтино заради една доказана мутра, която самодоволно се самозаписа на видео как тормози безпомощни възрастни хора в разрушаването на палатковия им лагер в центъра на София.

Да не говорим, че паралелно с линията на подстрекаване на физическата разправа с демонстранти сама власт съвсем се разпаса чрез вербалния побой над тях. Областният управител на София Илиан Тодоров ги кълне като обезумяла старица на “изроди” и “гадове”,  а депутатът Касабов от НФСБ “творчески” доразвива мисълта му с публично определяне на протестиращите граждани като стадо, което си проси тоягата, за да бъде вкарано в кошарата. 

Самозабралите се властници явно са загубили не само усещането за всякакво приличие, от което са освободени и без това от просташкото говорене на своя вожд Борисов, но и са загубили чувството си за самосъхранение. Защото който тояга вдига, от тояга може да пострада. 

Нормалните хора не призовават към насилие над невъоръжени граждани, но пък кой твърди, че ни управляват нормални ( граждани за европейско развитие по правилата на Националния фронт за спасявне на Борисов)! 

17 мнения за “Подстрекаването на властта към саморазправа между гражданите изглежда даде (не)очакван резултат”

 1. Това си е челната новина.
  Разгледах Фнимателно долните снимки. Имам обосновани съмнения. че “потърпевшият” млад младеж с цветуща фамилия сам се е намацал с червена боя. Ще крънка наелите го от Герба МУ за ДМС. Премия, де. А часовникът дето уж бил свалил от китката на единия от тримата нападателите дали не е бил краднат аванЦово. От който трябва. Само питам, де. Въобще Баце я закъса неудържимо по сите линии щом разчита на такива нефелни боклуци да МУ вършат черната работа, .
  ОСТАВКА!
  https://www.mediapool.bg/kontraprotestirasht-obyavi-che-e-bil-napadnat-ot-trima-dushi-news311445.html

 2. Първо Герб не са Герб, а са Серб! Граждани друг път, от Банкя, от Самоков и от Гоце Делчев. Като изключим ДС-то Георги Марков всичко останало е Серб!
  Второ те не са партия за европейско развитие. Те са партия за усвояване на европейските пари, посредством манипулации и лъжи. Нито вярват в европейските и християнските ценности, нито ги следват.
  Трето те не са демократична партия и никога няма да бъдат!
  Четвърто тях не ги интересуват хората, нито мнението им. Когато от изверг, който хвърля хора на прасетата в Белене станеш капиталист е така! Това са едни самозабравили се скотове, безочливи егоисти и нагли лъжци и престъпници!
  Пето хората бяха разделяни още през 90те и днес те са предостатъчно разделени. Когато не си свършиш работата в образователната система и създаваш чалгари, мутри и материалисти, допирни точки между култура и отсъствие на култура не може да има! Когато не поощряваш доброто и справедливостта ти ги израждаш. Когато скриеш истината и им бълваш лъжи ти ги зомбираш. Убеден съм, че няма нито една държава в света като изкючим Северна Корея, , чийто народ да е бил подложен на такова облъчване с лъжи!
  След като излезе видеото с просташкият изказ на Борисов – продължава да има хора, които да го следват какво повече да говориме! Аз съм за стена, България на две, от едната страна ние, от другата те и това е! Рейгън и Тачър са виновни, не трябваше да я бутат. Трябваше да ги заставят да отворят границите и тези, които искат да се освободят да избягат, другите нека си седят там и да гният и това е! Да се знае, че България е комунистическа кочина и това е! Така или иначе половината избягаха.
  ЗАЩО ТРЯБВА МИСЛЕЩИТЕ ХОРА ДА ТЪРПЯТ ТЕРОРА НА ПРОСТОЛЮДИЕТО 70 ГОДИНИ!

 3. Към Георги- Колко прав си Георги! Но за съжаление не само в ГЕРБ са покварените, а във всички сегашни партии има множество такива. Съмнява ме въобще дали наистина остават много качествени хора тук в България, при това, ако е действена поговорката, че с какъвто ходиш, такъв ставаш! Това е приносът на Октомврийската революция и руската ни дружба- Тотално подравняване, но на най-ниското ниво / на простаците и некадърниците. Мантрата, че имало високообразовани и способни руснаци, като ни дават примери Чайковски, Пушкин, Толстой и кой ли не още, е пълен нонсенс, щом се отнася за Русия, защото гениите винаги са една процентна част от населението на планетата земя. Щом една страната има голям брой население, ще има и голям брой кандидат способни (гении). Но щом няма съответните предпоставки за тяхното развитие, работите се затлачват. Затлачват така, както е ставало там, на изток и тук у нас, та до сега. Това е социалистическото произведение на тъмна маса изгодна предимно за да се доставя пушечно месо и население което да търпи безправие. Един (не руски) пример, където не се е получило затлачване а обратното, е този с Никола Тесла и то защото е можел да отиде в Америка, където е попаднал на благоприятно развитие. При комунистическият подбор, дори се получи обратното, защото се толерираше простащината, а способността политически се потискаше или унищожаваше. Това за делението дори и без стената пак ще стане, защото след като сегашните притичали се отвън протестъри си отидат и при това от собствен опит са разбрали невъзможността за правене на промени ТУК, няма да им остане друга възможност освен да теглят черта на родината си. Все пак всеки би желал да живее там, където се чувства най-добре. Дали това ще е България зависи от много неща и най-вече от тези, които ни предоставя действителността. При това освен личните способности има още два фактора, които при един избор са решаващи. Това е младостта на индивида, с която е свързана възможността да се приспособи при други условия, както и родствениците, които е трудно да вземе със себе си, или да ги привлече в едно такова мероприятие.
  Ако трезвомислещите, дори от лична изгода, не разберат защо всяко примирение е пагубно и не направят опит да задействат необходими промени, надежда за едно положително развитие едва ли ще има. Освен това постоянно се насаждаше и втълпяваше лъжата, че свобода и добруване са ни подарени и дадени „братски“ от Русия, поради което пак трябва да ги очакваме от там.
  Дори при сегашната ситуация, ако помисли човек, може би не е необходимо, дори е рисковано да се осъществи исканата оставка на Борисов и Гешев. С това ни очакват други не по-безопасни препятствия (примерно чрез Радев), който е привлечен под съдействието на комунистическата БСП.
  Като развръзка и като начало е необходима само една сигурна неманипулируема избирателна система, при която най-после да не избираме пак неподходящите. А такъв се оказа и ментето ГЕРБ. Такава система би била възможна, особено при сегашното ни членство в ЕС. Тя би могла да бъде заимствана от там, или поне ако от там се задействат в плътно покритие контрольори, чрез които да предотвратени досегашните манипулации.

 4. Пчеличката Мая Манолова пак бръмчи по площадите с нейните крилца, и се прави на умна! А е руса проста селянка с луксозно костюмче!

 5. Г-н Инджев, статията ви тръгва от погрешното разбиране, че Флоров действително е бил бит. Индивидът просто си е нацапал лицето с червена боя, явно докопана от филмовото студио, от което се беше снимал наскоро. Всичко това, за да бъдат представени протестиращите, като изроди. Не мисля, че това лице заслужава да си амортизираме клавиатурите заради него.
  А на Касабов скоро му предстои да се върне в жалкото си предаване по Скат с аудитория от трима алкохолика. Нормално е да стиска кокала.

 6. Към Борис – оставката на Борисов и Гешев трябва да се осъществи! Борисов трябва да изчезне и никога повече да не се връща! Радев не ме интересува, всеки който иска нормалност в живота ни трябва да е срещу Борисов! Най-гнусният рублофил и червен изверг на прехода за мен е Георги Първанов, той извърши много зло и ми се струва, че Радев няма нищо общо с него, но това да си го преценяват тези, за които няма бронебойни патрони открити!
  Относно Русия – ще цитирам Владимир Буковски :
  “Тежко и горко на страната, където обикновената почтеност се смята в най-добрият случай за героизъм, в най-лошият за умствено разстройство, защото в тази страна житото няма да покълне. Злочест е народът, у когото се е изгубило чувството за достойнство, защото той ще създаде синове чудовища”
  За съжаление точно това се случва, а и важи и за България!Когато изчезнат нашите баби и дядовци и децата на чалгата станат родители, а всички почтени хора са избягали, България ще се превърне в Ад! Съжалявам че го казвам, но по времето на комунизма българите бяха по близо до западният свят от гледна точка на доброта, човечност и морал, отколкото са днес! Борисов и сие ни направиха лоши хора, това е най-страшното от всичко. Хората се изродиха до неузнаваемост.Една Сърбия, дето са най-дървените комунисти,хич не ги обичам, посетих я миналата година и щях да се разплача. Никъде не видях жени, облечени като проститутки с надменност и самочувствие без покритие, не видях някой да ходи и да чупи стойки и да се прави на бабаит. Нормални хора. Такава простотия като нашата няма никъде. Никъде простаците не са толкова самонадеяни, колкото тук.
  Сега не се ли тръгне по друг път България е обречена. Ще е трудно, но още има шанс.
  След съдебната система трябва задължително реформа в образователната и лека полека нещата могат да си дойдат на мястото ! Вземе ли още един мандат Борисов – край!
  Аз за себе си съм се заклел – остане ли се махам и повече никога няма да се върна.

 7. Георги, посоченият вариант относно оставката на двата изрода го третирам като реакция на голямото мнозинство, следствие на пробуждането и изобличаването на лъжите. Решение Борисов и Гешев окончателно да се махат! Но поради това, че и без това нови избори наближават и ако много хора са разбрали горчивите истини относно „Европейското развитие“ под чиито покривало задействат мафиотските и проруските интереси, едва ли вече партията на Борисов ще бъде избрана с мнозинство. Поради това считам, че трябва да се обърне особено внимание на качеството на изборите. В този контекст, отстраняването може да се окаже не чак толкова спешно. И без това преобладаващото мнение на експертите също е, че времето на Борисов изтича. Ако екипа на Христо Иванов се утвърди властово, очаквам, че и на Гешев ще му се духне под опашката! Важното е, властта да отиде в чисти ръце, а това ще се случи на избори!

 8. Оставкаааааа, мафияяяяяяяяя!!!
  Айде сега, всички умници ми обяснете….
  Борисов дава оставка, разследват го, съдят го и отива “на топло”..ок
  Попитах преди време и пак питам, каво следва след това?
  Все пак става въпрос за България!
  Някой да ми отговори, моля.

 9. Въпросът ми всъщност е…каква е алтернативата?!

 10. И друго….мутрите като Борисов не се появиха от нищото…те имат господари, които ги създадоха…
  Те ли са алтернативата?

 11. @Павел Михайлов

  От 7 юли 2020 България ИМА ясна и категорична алтернатива по отвоюването на държавата от мафията. Потвърдена с недвусмислени действия нееднократно след горната историческа дата.
  Кой разбрал-разбрал!

 12. към Павел Михайлов:

  @ “Борисов дава оставка, разследват го, съдят го и отива “на топло”

  Чул Ви Господ! Нищо по-добро не може да ни сполети!

  А след това, нищо по-лошо не може да ни се случи от руския еничар, мафиоза Борисов!

  Ще кажете руския еничар Р.Радев, може би! Тогава пак сме на улицата – всички руски мутри и матрьошки ВЪН ОТ ВЛАСТТА! ОСТАВКА! Вече връщане назад няма – българинът се събуди!

 13. @Павел Михайлов

  Алтернативата е Демократична България. Но дали тя или друг, трябва да им дадeм 100 дена пробен срок и ако не се справят, излизаме на протест да ги изгоним. И така докато дойдат управници, които се справят и могат да изкарат пълен мандат. Българският народ не бива никога вече да проявява мазохистичната търпеливост, която прояви в продължение на цели 10 години към герберастията.

 14. Към Борис – отлагането само ще доведе до това да се окопитят, да откраднат каквото могат и да умишлено да усложнят нещата за следващите, които ще дойдат.
  Излизането от ЕС до колкото ми е известно става с референдум!Ако има такъв в България ще е 90% за оставане в ЕС. Който и да дойде не може да дърпа към Русия по никакъв начин – ако това ви притеснява. Бойко не е защитник на европейските ценности както вече споменах. И протестите не са за външният курс по който България трябва да поеме, а са срещу мафията. Именно защото парите на европейските данъкоплатци отиват в Доган и сие. Да се смята, че Бойко трябва да остане, за да не дойдат про руски настроени политици е нелепо. По скоро да не дойдат БСП, от това трябва да се страхуваме, но и там като погледнем – натовски летец и претседател на европейските социалисти… В този ред на мисли най про-руските партии са Атака и ДПС – а като погледнем тяхното отношение към Бойко, особено сега по време на протестите и колко им се ще да остане, като погледнем комфорта, който правителството на герб осигурява на Лукойл и други, веднага ви става ясно.
  Бойко реабилитира комунизма и Тодор Живков, както никой друг. Възроди ДС и полицейщината както никой друг.
  Мафията никога не се е чувствала по добре от днес. Медиите никога не са били толкова отвратителни, колкото са днес. Отсъствието на демокрацията никога не е било толкова очевидно, колкото е днес. Имам предвид последните 30 години.И най-старшното – хората никога не са били толкова зли, егоистични и извратени, колкото са днес.
  И прости.

 15. @симпатизант/ка на ДСБ: Съгласен съм с Вас. Единственият вариант пред българското общество да се освободи от сегашната политическа шайка, ще е нон-стоп протести и смяна на правителства на 5/6/12 месеца, в стил Италия пре 80-те и 90-те. Само така ще стане ясно, че досегашните смени на лицата на модела без да се засяга същината му, повече няма да могат да работят. Протестите ще са задължителни, защото следващият парламент, няма да е по-добър от сегашния (няма и как да е при текущата структура на политическото блато). Остава да видим дали БГ обществото ще му достигне зрялост и енергия да действа в такъв дългосрочен план.

  @Георги: поне според мен наивността на разсъжденията Ви е поразителна, и илюстрира как поколението в диапазона под 30 е отлична мишена за манипулация. Във връзка с коментарите за Радев, морала по време на комунизма етц….. Имам щастието комунизма да падне, когато бях малко дете. След това имам съмнителното удоволствие да работя в/с една от най-нереформираните системи в БГ институциите, пълна с ДС ченгета, стари комунисти от горния ешелон и техните (съизмеримо некадърни, но също така жадни за привилегии) деца. Повярвайте – нищо добро не сте пропуснал, и нищо добро не може да очаквате от тези хора. Единственият им стремеж, маскиран зад големи думи, е да се върнат на по-централни места на “софрата”, на която част от тях позагубиха позиции през последните десетина години (ДС, ЦК етц. и челядта им е многобройна, а софрата не е безкрайна). За тях това е нормално, в повечето случаи те просто не могат да правят пари по друг начин. Това, което най-силно ме притеснява покрай тези протести е силният антиевропейски сентимент, който се появява. Той е не на място. При сегашните регулации ЕС няма законен механизъм да се намеси, а за щастие това не е СССР да прати танковете. При всички проблеми, влизането на България в ЕС направи възможна появата на добре печелещи чрез професионализма си хора, които не са длъжни да издържат с труда си младото (и старото) поколение на “червената аристокрация” (нещо, което в Евразия би било много по-трудно). Всичко останалко са проблеми на растежа.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.