Раздавачът на порциите Борисов готви чума след пировата му победа над България

 

 

 

 

На изпроводяк премиерът Борисов раздава на пенсионерите по 50 лева допълнително, обещани за три месеца напред. Защо само за три и само по 50? От спестовност ли?

Не, преценил е, че на този матр’ял толкова ще му стигне да го обича още малко в рамките на оставащите месеци от мандата му, който сам не вярва, че може да довърши. Раздавачът на порциите в държавата обаче постъпва в това отношение доста по-радикално с чиновническата администрация, основен електорат гръб на ГЕРБ.  

По този повод БТА разпространи откровено политическата като оценка позиция на Българската търговско промишлена плата ( БТПП), която звучи като работодателска присъда за приключващото управление на Борисов: 

За всички е ясно, че управляващата коалиция “прави необходимото”, за да спечели повече гласове на предстоящите избори, но натоварването на бюджета с допълнителни разходи, в това число и за неправомерното увеличение на заплатите на служителите в раздутата държавна администрация, без наличие на електронно правителство, без съкращение на административния апарат и очевидно без оценка на въздействието и поставяне в опасност на целия бюджет на държавата в условия на преустановен ръст на българската икономика, на закриване на предприятия, фалиране на фирми и свиване на международните пазари поради кризата и протекционистични политики, може да се определи като пир по време на чума”.

Както се вижда от обвинителната пледоария по-горе, организацията на работодателите напълно изоставя всякаква дипломация и безпощадно използва езика на публицистиката или на уличните лозунги от протестите по отношение на очевидния пир по време на чума, чиято цел е прозрачна като тактиката на властта да насъсква гражданите помежду им с надежда да се сблъскат противници и привърженици на властта. 

На ръба на куриоза е ефектът от Борисовата щедрост към неговите избиратели в едно отношение: това развързване на кесията е вид признание за очакването, че ГЕРБ няма да управлява в близко бъдеще. Защото е ясно, че който и да дойде на власт ще се сблъска с проблема да осигури обещаните по-големи възнаграждения в рамките на бюджет, в който едва ли ще се излеят съответните увеличени постъпления. Иначе казано, една от целите, може би и най-важната, е да се натоварят следващите управляващи с неразрешимата задача при спаднали приходи да увеличават разходите за армията от работещи в администрацията.

А представяте ли ако наистина властта бъде поета от отговорни хора, които честно да заявят, че веднъж усладилите се заплати трябва да бъдат намалени заради невъзможността да бъде осъществен популисткият план на бившия премиер Борисов? Ех, каква радост би предизвикала такава управленска мъка у самия него! Той никога не се е колебаел да се бие в гърдите колко блага е сътворил с двете си ръце и ги е раздал от едната любов към хората. Нямаме никакви основания да се съмняваме, че би се възползвал максимално от шанса да напомни колко щедро е било неговото управление на фона на евентуална мизерия след неговата епоха на простите, захранвани с “мазнинки”. 

Няма да има с какво да се пирува на празната държавна софра, източена през последните месеци от управлението на “добрия” Борисов, а в ролята на лошите неминуемо ще се окажат онези, на които той се кани да остави оглозгания кокал – със същата тази надежда българите да се избият помежду си за него. За наказание, че са пожелали той да се махне от върха на пирамидата, която управлява десетина години като фараон или пък защото не са го защитили достатъчно решително от “тулупите”, които спинкат до обяд, но не с пистолет до главата и с пачки евро в нощните шкафчета.

Така че Борисов готви чума след пировата си победа над България. Тя, за разликата от китайския грип, няма да е резултат от някакъв не достатъчно изследван ( природен) феномен, а ще бъде доказано негово творение за отмъщение.

3 мнения за “Раздавачът на порциите Борисов готви чума след пировата му победа над България”

 1. Иде 2 септември! Великото Народно Въстание!

  Вижте прекрасният призив на Мартин Димитров. С лидери като него България е обречена да пребъде!
  Много мина, мъничко остана!

  От едната страна са хора като Захари Карабашлиев и Галин Стоев, от другата страна са такива като агент Николай и Цвета Караянчева. От едната страна са хора като Манол Пейков, от другата – такива като Маноил Манев. От едната страна са хора като Атанас Славов, от другата – такива като Данаил Кирилов.
  От едната страна са способните, а от другата – овластените непрокопсаници. От едната страна са викащите #оставка, от другата – неграмотните, пишещи конституция. От едната страна са тези, които искат държава, от другата – тези, които управляват #територия.
  Страната е една. Казва се България. И всички ние – независимо от убежденията си – сме от тази страна. Това се видя на Росенец: те имат силата да си поделят властта, но нямат силата да разделят хората.
  След Росенец, един български мюсюлманин писа във “Фейсбук”. В малко изречения с много правописни грешки, този човек написа: “Обясни ми откъде този човек има туй имущество?”.
  Не знам, брат. Не знам откъде го има. Знам само, че с теб сме от една страна.
  Затова, елате на протеста на 2-ри септември. През 21-ви век не можем да търпим феодализъм.

 2. Борисов се възползваше от българската народо-психология, наивност и глупост през целият си мандат. И той макар и простак не е толкова глупав, колкото гласовоподавателите му. Елементарна логика е нужна. Защо не увеличи доходите през тези 10 години, а чак сега? Този въпрос на практика отговаря всичко.
  Борисов до толкова разчиташе на простотията, че вече е започнал да мисли гласоподавателите си за откровени дебили и се е замозабравил. Първанов и сие готвеха пъклени планове, схеми, докато Борисов използва вече само наглостта си. И тя се оказва достатъчна.Казва, че е увеличил доходите 2,5 пъти.За мен това означава ако някой е работил за 50лв на ден през 2010г днес да взима 125 лв или грубо около 2500лв на месец. Това разбра се не е така и е откровена лъжа. Ако беше така никога нямаше половин България да емигрира. Ако българинът продължава да вярва на Борисов, а не на очите си – той е обречен.

 3. Ще споделя една много любопитна клюка, която се клюкари между хората в община Белица, а именно –
  “Починалите от корона вирус семейство медици Вакльови са пробвали върху себе си, неизвестно как доставена, руска ваксина.
  Пак според клюката, те са направили това като ход за промоциране на предстояща голяма доставка на руски ваксини от известни корпулентни търговци, с които починалите поддържали близки връзки.”
  Народът си клюкари, а руския “керван – сарай” си върви…
  Това го чула една жена да се говори в банята, когато била насапунисани очи.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.