Протестът бе подхлъзнат и по(с)ледиците предстоят за “миролюбеца” ББ, който мина към агресивния план Б

 

 

 

 

 

Малка група немирни младежи замениха късно снощи в центъра на София мирно протестиращите срещу властта на Борисов и Гешев 56 дни в София хиляди граждани. Така на 2 септември, 26 години след оставката на мафиотското правителство на Беров, мафията не само не подаде оставка в отговор на гражданските призиви и на Великото народно въстание, но и получи удобен повод за войнствено контранастъпление срещу гражданското недоволство.

Ползата за поръчителите на полицейския побой над немирните младежи и над много от мирувалите  около тях сравнително малобройни вече в късните часове на деня други протестиращи, е очевидна. Скритите зад гърбовете на полицията, поръчителите активираха униформените си защитници на основание, че самите пазители на техния ред били предизвикани и застрашени от невъоръжените камикадзета, налитащи срещу тежко екипираните професионални бойци, обучени да бият невъоръжени хора. За радост на поръчителите, униформените си свършиха работата с лекота ( в момента, когато явно им наредиха) и дори се престараха, пребивайки също журналисти по време на на работа.

По(с)ледиците от това подхлъзване на протеста престоят тепърва да се проявяват.

Главното предимство на протеста, което се състоеше в неговия неизменно неагресивен характер, вече е опорочено. Апологетите на Борисов и Гешев ликуват.

Отгоре на всичко радикализацията, демонстрирана от малка група младежи, не постигна нищо от исканията на гражданите. Тъкмо обратното. Полицията, инструктирана да не се меси в гражданските препирни с цел да остави гражданите да се саморазправят помежду си, премахна палатковите лагери в София без да среща съпротива на обитателите им, решени досега да ги запазят.

Смълчаните поръчители на контраатаката, които продължават да се крият и след полицейския триумф на тяхната политика, няма как да не бъдат заподозрени в писането на този сценарий. Той прекалено добре им изнася. Направили са си сметката, че само с контрапротести няма да овладеят народния гняв и затова наредиха контранастъпление на своите униформени пазители след добре режисирана сцена на “неизбежна самоотбрана” от страна на екипираните за бой мъже, превъзхождащи дори на брой групичката младежи, скандиращи нецензурни думи по адрес на Борисов, характерни за неговия речник, но не и за лозунгите на мирно протестиращите 56 дни граждани.

Спечелените битки далеч не винаги водят до победоносен край на войната. На терена на морала, на който и без това отдавна е повален, Борисов и неговият Гешев, претърпяха чрез полицейския побой най-големия си разгром досега. Ако атаката на шепата младежи срещу полицейските щитове може да бъде обяснявана при желание по различни начини, то бруталната употреба на сила от страна държавните служители срещу тях и срещу невинни граждани е изцяло отговорност на всевластния човек в държавата. 

От този факт той не може да се скрие нито в резиденцията си  Бояна, нито в Банкя, нито да го запази в тайна от Брюксел.  ББ, който е наредил големия Бой, не може да разчита на тези три БББ вечно. 

ББ мина към план Б и ще му се наложи да научи цялата азбука на азбучните истини за всеки въоръжен с власт побойник пред реалностите на наближаващия край на неговото властолюбиво охолство.

И още нещо: ако и сега той откаже да подаде оставка, както от негово име вече обещават глашатаите на намеренията му, той ще се легитимира окончателно като лъжец, който беше обещал да напусне поста си в случай, че се пролее кръв на улицата. 

 

 

17 мнения за “Протестът бе подхлъзнат и по(с)ледиците предстоят за “миролюбеца” ББ, който мина към агресивния план Б”

 1. “Много като тебе вече (протакаха и после) плакаха”,тук и по света.Иронията е че той(бб) сам си го(избра) изпя в песен на “Ъпсурт”-“Звездата”

 2. ББ в кризисни за него положения предлага едно и също – или се обгражда с „полезни идиоти“, които се представят за негови последователи, или играе нагласен мач/среща, в който „полезни идиоти“ се представя за негови съперници. Няколко пъти „го хвана липсата“, а сега директно прилага агресия.
  Това, за разгрома на ББ на терена на морала не го споделям. Кога ББ е коментирал своето поведение/излагации? Да не би да тръгне срещу себе си, срещу ББ? Да подаде оставка, която не му отърва, или да използва пистолета срещу себе си?

  Bulgarian lives matter!

  П.П. Непрекъснато се опитвам да видя и разбера щастието, което изпитват „полезните идиоти“ на Борисов. Вижте ги как ликуват и дали техните наследници ще им простят това, че са станали … българомразци (думичката на Ал. Йорданов)!

 3. Полицията в Белгия уби Йозеф Чованец в килията на летището в Шарлероа преди повече от две години и половина. Пет полицаи в продължение на няколко минути душат вързан и омотан в одеало човек, който има кръвотечение от главата и очевадно се чувства зле. По време на душенето един полицай прави сатанински знаци, друг снима сцената на убийството, а една полицайка танцува и прави изразителен хитлеристки поздрав към вратата на килията, където някой преминава и не обръща внимание, че вътре убиват човек. Всички са във видимо добро настроение.
  Чованец изпада в кома и умира по-късно в болницата.

  https://www.youtube.com/watch?v=CaeojddY7zM

  От тогава убийството се прикрива от всички нива на Министерството на вътрешните работи, на съдилищата и от журналисти, които са имали достъп до материалите по образуваната проверка. Съпругата на Чованец, която две години и половина не може да разбере защо са убили съпруга й, в отчаянието си пуска видеоматериали в интернет, от където същите са изтрити или спрени, но все пак достигат до достатъчно свободни журналисти, за да се превърнат в медиен скандал, а сега вече и в политически скандал. Няколко висши полицейски шефове вече подадоха оставки. Тогавашният министър на вътрешните работи Ян Ямбон в момента е министър-председател на фламандското правителство. Пред журналисти първо каза, че не е знаел, после каза, че това е нещастен случай, после каза, че не си спомня… Но местните хиени му извадиха имейлите, в които нарежда да се потули работата. Аутопсията показала причина за смъртта … инфаркт. Колко удобно е да умре човекът от инфаркт точно когато го душат петима полицаи, а той е с вързани ръце и е омотан в одеало, проснат по корем и кървящ.
  В момента политическият скандал в Белгия е феноменален. Партия N-VA е изолирана от коалиционните си партньори. Ще става все по мрачно.

  Когато в САЩ полицията уби Дж. Флойд, още на другия ден полицаите бяха освободени от работа, по-късно срещу тях бяха повдигнати обвинения, като най-сериозното е за предумишлено убийство. Самоличността на всичките полицаи беше веднага разкрита. Това е при управлението на Тръмп, който е най-осмиваният президент на света, особено осмиван е в Белгия, която се смята за много френдли към различните държавичка.

  В Белгия, тази френдли към различните държавичка, един чужденец беше убит в килия и полицаите, които го убиха, все още са на работа, а тяхната самоличност не е разкрита. Дори психопатката с танците и нацисткия поздрав все още е полицайка и все още не се знае как се казва и къде работи. Знае се само, че вече не е на сладката работа на летището в Шарлероа. Който е минал по коридора и е отговорил на нацисткия поздрав, също е неизвестен. Така е в Белгия, където се намира целия ЕС и целия ЕП и цялата европейщина, барабар с ценностите и бъдещето. Премиерът на Фландрия не иска да подава оставка, а в Словакия парламентът гласува резолюция против това убийство. Всеки час новините започват с нови изказвания в смисъл какво ОЩЕ са прикрили N-VA по време на царуването си. За няколко дни Белгия отново се превърна в най-ненавистното място за живеене, след случаите с педофилите. Всички чужди граждани са притеснени. Разкриха фейсбук група, която скоро е била изтрита, където ХИЛЯДИ полицаи са споделяли нацистките си възгледи. Ужасни неща излизат наяве в центъра на Европа.
  Апропо, Марк Дютру може да излезе от затвора догодина. Жена му, която просто остави в мазето две деца да умрат от глад, вече е на свобода. Тази история е толкова смразяваща кръвта, че по-добре да не я знаете.
  И така, нашият премиер оцелява с бой, пари в брой и подкрепата на простаците. То в България това хич не е малка покрепа… Оказва се, че не само в изостаналите страни е така. В центъра на Европа един премиер, макар и само на половин държава, не иска да поеме отговорност за УБИЙСТВО, извършено от неговото ведомство. Този човек, според нормалния разум, няма място в политиката. Но той не ще да се маха. С какво той е по-добър от Борисов? На коя Европа разчитаме да прогледне?

  В САЩ за един убит при арест рецидивист, който по приумица на природата има тъмна кожа, президентът Тръмп беше направен на п–ка и парцали от демократичната общност в целия свят, включително и в Белгия, където, ако щете вярвайте, но имаше митинги в подкрепа на движението BLM. Деца с плакати плачеха в Брюксел.
  А за Йозеф Чованец няма нито една сълза. Той е бял, което безспорно е в негова вреда, не е педераст, което още повече го прави безинтересен. Словак – 95% от белгийците не знаят, че такава държава съществува, камо ли къде се намира. На практика неговата смърт не може да бъде яхната от някое движение и да стане политическа вълна, която да изстреля някой нов лидер към върха. Може да свали някой… затова е забутана в архивите и се прави опит да мине като нещастен случай. Дори съдийката по делото не иска да се произнесе, размотава папките две години и нещо, чуди се как да не види очевидното.

  Делото се подновява. Анализатори твърдят, че в западните общества има структурен, генерален проблем с чужденците. Ако искат да чистят кенефи и да работят в строителството – добре са дошли. За нещо повече – ако може да им е трудно. Тази Европа не е онази Европа, към която се стремим.

 4. Нищо не знаеш ти, Ганев! За САЩ и ам полиция и закони.

 5. Четем тия дни следното:

  El oligarca Vasil Bozhkov es uno de los promotores de la incesante protesta en Bulgaria
  https://www.abc.es/internacional/abci-oligarca-vasil-bozhkov-promotores-incesante-protesta-bulgaria-202009030145_noticia.html?ref=https:%2F%2Fdariknews.bg%2Fnovini%2Fsviat%2Fispanskiiat-avs-oligarhyt-vasil-bozhkov-e-edin-ot-organizatorite-na-neprestanniia-protest-v-bylgariia-2239109
  подписано от Rafael Alvarado
  Олигархът Васил Божков е един от организаторите на непрестанния протест в България
  https://dariknews.bg/novini/sviat/ispanskiiat-avs-oligarhyt-vasil-bozhkov-e-edin-ot-organizatorite-na-neprestanniia-protest-v-bylgariia-2239109
  И вече имам голямо основание да смятам, че зад Доган и Борисов стои Русия чрез т.нар. “цар” Симеон Борисов, защото тази медия е рупор на кралската фамилия в Испания.
  Всички си спомняме кой “рестартира” АЕЦ Белене е кой направи неконтролируем монополис в България ЛУКОЙЛ.
  Много добре е известна и обвързаността на т.нар. “цар” с руското разузнаване.
  Много добре знаме КОЙ доведе т.нар. “цар” в България, това беше МУЛТИГРУП, която Иван Костов почти унищожи.
  Мнага добре знаем за сделката с Брейди облигациите и колко милиарда евро спечели синът на т.нар. “цар”, които евро героично обеща да издири Симеон Дянков, но не му се получи.
  Та според мин в България се насочваме към изпълнителите на руската и “царската” воля.
  Време е да насочим прожекторите към т.нар. “цар”, пропаднал комарджия и елементарен позьор.
  Насочете прожекторите към Симеон Борисов Сакс Кобург Гота.
  Потомъкът на варваринът, който се е настанил в опразнен от римски благородник дворец и се е обявил за такъв:https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%B5%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B8

 6. Към The Rock:

  За съжаление имате основание…
  За съжаление, защото познавам Рафаел Алварадо от близо 30 години. Не знам дали в момента продължава да живее в България, но в началото на 90-те, когато имах честта да бъда преследван и уволняван като журналист, уволнен от БТА като главен директор на БТА, принуден да напусне след това и поста главен редактор на в. “Експрес”, той застана на моя страна ( и смея да твърдя – на страната на справедливостта) с кореспонденциите си за “АBC” от София.
  Сега статията му е изцяло в услуга на заклещената от протестите местна власт и не се сещам за друга причина, освен онази, която изтъквате- мобилизирането на мадридската връзка на Борисов, която го въведе в политиката.
  Симптоматично е, че тази публикация, ако оставим настрана казусът с Божков ( тъй като не можем и не желаем да се закълнем в невинността на Божков, нали), като тон и нагласа е в пълно противоречие с тона и нагласата на всички останали западни медии относно събитията в България.
  А изключенията потвърждават правилото!

 7. Сега, когато се разбра, че Борисов изпрати агитките да се бият с полицията, горе-долу всичко около протестите и поведението на ГЕРБ се изясни. Остава само да разберем колко плати Борисов на Божков, за да проведе онези разговори с Огнян Стефанов и президентското мекере, за да създаде алиби на Борисов, че агитките са по-скоро божково дело, отколкото борисово? А колкото до журналиста от АБС – платен или полезен идиот – няма никакво значение…

  Колкото до призива на ДПС “Оставка на Борисов и Радев!”, все си мислех, че това е реплика на Христо Иванов, но може би е решил, че такъв призив е контрапродуктивен и засега е по-важно да изгоним мутрите от властта, а после да гоним и мутрьошките (последното е по един дружески шарж на Ивайло Нинов).

 8. Господин Инджев, от доста време следя “подвизите” на “царчето”. Този монархически отпадък успя да формира монархическа коалиция в България и краде вече 20 години.
  Животът им така се стече, че много близък човек до мен работеше в елитен клуб на аристократи в Испания и знам от първа ръка доста пикантерии около нашият “благородник”, които аристократите са споделяли. Народът има един термин, с който нарича такива като Симеон Борисов Сакс Кобург Гота – “поройник”.
  Кралската фамилия в Мадрид е разтърсвана от корупционни скандал, та се наложи кралят да бъде изгонен от страната поради многомилионен подкуп. Мъжът на инфантата – Иняки Ундаргарин лежа в затвора за милионни злоупотреби от държавни фондове.
  Та тия мижави аристократчета, произлезли от варварски фамилии, разрушили Римската империя са толкова жалка пасмина, че дори Стамболов е казал по повод довеждането на дядото на “царчето”, че това е най-голямата му грешка в живота.
  Непростим грях е на БСП, че вкара т.нар. “цар” в политиката и го направиха Премиер, да сложиш бивш монарх начело на Републиката е равно на изнасилване на държавността.
  Ще завърша с думите на Левски, за да се знае какво заслужава тази продажна пасмина:
  „Ако някой презре и отхвърли предначертаната държавна система демократска република и състави партии за деспотско-тиранска или конституционна [в смисъл монархична] система, то и такива ще се считат за неприятели на отечеството ни и ще се наказват със смърт.“
  …….
  Всички българомразци влезли в колаборация с т.нар. “цар” да свалят портретите на Левски от кабинетите си, той е там обесен от тях!

 9. Извинете, че подминах Божков.
  Според мен той е Casus belli.
  И не толкова с парите от тотото, колкото с колекцията си от ценни антики.
  Смятам, че “царчето” е решило да сложи ръка на тях, за да покрие загубите от отнетите имоти.
  Погледнете само по чие време се приеха законите за ценните предмети.

 10. До Владимир Маринов, който хем има кирилица на клавиатурата си, хем си изписва името на латиница, хем се изказва в математически стил, теоремизира един вид.

  “ Нищо не знаеш ти, Ганев! За САЩ и ам полиция и закони.”

  Нищо не знаеш ти, Маринов! За САЩ и ам полиция и закони.

  А сега де! Кой знае и кой не знае?

  😃

 11. @ г-н К. Ганев

  Написаното от Вас изобщо не ме учудва. По мои лични впечатления, Западна Европа има генерален, дълбоко структурен проблем с ценностите и морала по начин, различен от същия проблем в Източна Европа.

  При тях има цинизъм и лицемерие, защото са били колонизатори. На повърхността се кълнат в човешките права, а реално правят трафик на хора за пари. Там срещнах повече поклонници на Маркс отколкото другаде ( чувам, че в Америка май са повече, но там не съм била). Масово са атеисти като нас ( освен старците). Религията е про форма.

  При нас липсата на ценности идва от това, че сме били колония на Русия, която ни точи ресурсите и досега, и избива в откровена простащина и тарикатлък на дребно. Тук никой не е поклонник на Маркс, защото са ни го натрапвали, но пък с радост сме прегърнали атеизма, проповядван от него (освен старците).

  Всъщност проблемът е в Маркс и атеизма, които принизяват човека, и го превръщат в бройка, единица, човекочас, пушечно месо, и т.н. пълнеж на някакъв чувал или на лодки в морето. Няма високи идеали, няма стремежи, няма общество, обединено от високи цели – има плът срещу пари, бъбрек срещу пари, бройка хора в лодката срещу пари, войници изпратени на смърт с конвой който да стреля в гърба им за да не се връщат назад и победа на всяка цена, има пребиване на хора в полицията, след което даже ще им свалиш балтона и ще го облечеш…

  Когато бях дете, ме възпитаваха в атеизъм. За първи път се замислих, когато започнах да уча английски, и за първи път в живота си видях американски долар: In God we trust пишеше на него. Как може най-развитата нация в света да вярва в Бог! – удивих се аз. Мен ме бяха учили, че само най-примитивните и изостанали общества са религиозни. Нали не си представяш, че отгоре на облаците седи дядо Гпспод с бялата брада и пуска дъжд – казваше баща ми – това циклони, антициклони… колко пъти ми ги е обяснявал.

  С времето разбрах, че това са СИМВОЛИ. Да, няма дядо Господ с Бяла брада. Но има една чудна сила която държи вселената в хармония и равновесие. И Човек е създаден по подобоие Господне и също е Чудо. И е ценност. И човешкият живот е ценност и трябва да се отнасяме към него с уважение – и не само към своя, а и към чуждия. И т. н, и т. н. Господ е висок идеал и изисква и страхопочитание, и уважение на неговите закони, и ако нарушиш баланса, има последствия – лични, общи, здравословни, екологични, и т. н.

  Иначе, без идеали, без морал, и без ценности, всички виждаме какво е е – лайно в целофан, пърдене, ебане в дупарата с 200, прости кърджалийски путки и душене на кървящ човек в чувал.

 12. The Rock
  03.09.2020 в 12:41
  “Достоен полицай” от времето на ББ е ОКСИМОРОН! Или си достоен, или си милиционер, служещ на мафията, завзела България ! Това, че заради хляба, заради децата, са приказки, които всяка една проститутка ти ги казва, докато се съблича ! МУТРИ ВЪН ! ЦЯЛОСТЕН РЕПОДБОР НА МВР И ПРОКУРАТУРАТА !

 13. @Димитър
  То по тази логика и достоен пенсионер няма. Или му казваш “Мутро, не ти ща жалката пенсия, заври си я не знам си къде” или си маскара.
  Властниците идват и си отиват, но полицията и другите бюджетни служители остават. И ролята на гражданското общество е не да им лепи съсловни етикети, а да отделя полицая с бокса (особено ако го използва) и този който рита паднал човек, от полицая, даващ вода на обгазен журналист. Както лекарите, учителите и политиците (с извинение), така и полицаите са извадка от народа български, с всичките му достойнства и недостатъци. Няма откъде да внесем други. Трябва да си се възпитаваме взаимно…. добре де, може и да не го правим… и като оксиморони си ни е добре…

 14. @ Караиванов,
  В Белорусия половината полицаи застанаха на страната на протестиращите, у нас не се намери дори един да им измие срама поне! Какво е това цели семейства и родове да са в полицията?! В Нидерландия например не можеш да работиш в една фирма, или ведомство, независимо какво е, дори с жена си!
  Не е вярно, че нямало начин – има, стига да има истинско желание за промяна!
  Грузия беше най-корумпираната от всичките бивши републики на ссср! Днес така ли е?!
  Казвал съм го и пак го казвам за пореден път:
  Спасението за БГ е в точното прилагане на грузинския модел 1:1!

 15. @Димитър
  И аз с две ръце поддържам грузинския вариант. Проблемът е, че е необходима критична маса и граждани, и управляващи, на които корупцията им пречи. Предполагам следите какви проблеми среща Саакашвили в Украйна точно по тази причина. Но това е друга тема. Когато гътнем Баце и нея може да обсъдим…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.