Подмазвачите на духа на Съединението вкупом премълчават, че руската съпротива срещу него разединява българите и днес

 

 

 

Допълнена в 18.50 ч.

 

Днешната 135 годишнина от Съединението на България от ранни зори е превърната в състезание между нашенски политици за подмазване на българския дух, който на 6 септември 1885 година води до истинското освобождение на България след като русификацията заменя 500 годишната османска окупация на българските земи. 

В надпреварата за присламчване към онзи български победен дух на първа линия се изявяват днес премиерът Борисов, президентът Радев и кой знае защо го дублира вицепрезидентът му Йотова. Говорители на яростно русофилстващи партии, като АБВ, кметове и дори военни до един славят славното и без тяхната оценка събитие, което пребивава в нозете на изцяло русофилския 3 март, наложен като национален празник на България.

Всички текстове на политическите подмазвачи, посветени на Съединението,  старателно избягват да отбележат днес, че Съединението е повратен момент в българската история, който по вина на готовите да слугуват на чуждата северна империя българи става истинското начало на разделението на българите на патриоти и русофили. Или както пише Симеон Радев за последвалите от Съединението събития във връзка с руския натиск срещу обединението на българите: :

“Националисти и русофили стояха едни срещу други, 

настръхнали от взаимна омраза. Русофилите злорадствуваха от неуспехите на България и чакаха своя реванш от бъдещи сътресения на страната”.

Бомбата, която избухва и образува съществуващия и днес кратер на разделението на българите, се описва от Симеон Радев така:

“…от Петербург дойде нечаяно едно потресающе известие: една заповед на генерал Обручев предписваше на княз Кантакузина да си даде оставката от поста на военен министър и отзоваваше руските офицери, служещи в княжеството и в Румелия“

И още:

“Управляющият английското консулство в Пловдив бе телеграфирал по изричната молба на временното правителство, че революцията е станала без съгласието на Русия, без нейно знание; че тя е била ускорена от руската вражда спрямо княз Александра и насочена срещу руското влияние. Отзоваването на руските офицери фиксираше окончателно антируската тенденция на българското национално движение”.

“Строителите на съвременна България”, том I, Царуването на княз Александра 1879–1886, книга пета: Съединението, глава V: Съединението и Великите сили, фрагмент 1-ви. 

В наши дни магистърът по “Европейска интергация и развитие” от Института за европейски науки в Брюксел Димитър Милчев обяснява за (не)желаещите да знаят, че цената на Съединението е разединението на българите заради руската политика. Той пише:

“Цената на този бурен копнеж по свободата обаче ще бъде единството на младото българско общество. Както от хиляди години българите отново ще се разединят, водени от чужди и свои интереси, като ябълката на раздора става позицията на руския императорски двор. Още от самото начало Русия не подкрепя Съединението, тъй като то се случва без нейно знание и не под нейното покровителство…

Мнението сред голяма част от българското население за Русия се влошава, докато реномето на княз Александър Батенберг сред българските националисти се увеличава, виждайки в него героя на войната и символа на националната независимост”.https://bulgarianhistory.org/razedinenie-sled-suedinenie/

Днешните подмазвачески изявления за Съединението на българските политикани явно не са писани от възпитаници на европейската школа, а са напълно в духа на византийската йезуитщина, диктувана от руските интереси. Когато не могат да представят Русия в добра светлина, русофилите “просто” премълчават злокобната истина за руската роля.

Изпечените политически демагози у нас поне си “траят” за горното, но ( още) един натовски генерал, изказващ се неадекватно по въпроси, от които не разбира или нарочно неглижира, може да послужи с днешна дата за жива илюстрация за тезата ми, че ( натовска!) България е превзета отвътре от русофилщината.

В интервю за радио “Фокус” ген.-майор Явор Матеев, командир на „Съвместното командване на специалните операции“ на Българската армия твърди по повод Деня на Съединението”, че Великите сили вкупом се опитвали да запазят неутралитет към него. Т.е. и Русия, както излиза, не е отзовавала офицерите си от редиците на младата българска армия и не е заплашвала българите с реокупация. Натовският генерал признава все пак, че Великобритания “единствено малко по-късно се опитва да спечели българското общество с подкрепата си”.  http://www.focus-news.net/news/2020/09/06/2803482/gen-mayor-yavor-mateev-skso-saedinenieto-e-izklyuchitelno-balgarsko-natsionalno-delo-s-reshavashtata-rolya-na-balgarskata-voyska.html

Главната цел на руската политика, подробно и многократно заявена в записките на руския посланик Николай Игнатиев, българите да бъдат настроени благосклонно към Русия и да бъдат държани далеч от европейското влияние, която се проваля проваля през 19 век, днес дава отровни плодове. 

Под въздействието на русофилската пропаганда повечето българи и днес вярват, че добрата Русия ни е подарила щедро земи “на три морета” на 3 март 1878 година, но лошите европейци са им ни ги отнели само три месеца по-късно на Берлинския конгрес ( на който всъщност, макар и в орязан вид и в резултат на предварителни, държани в тайна от българите споразумения с Русия, европейските Велики сили връщат България на световната карта).

Кой да знае тук, ако не се самообразова, че главният руски аргумент срещу съединението на българите е бил именно фактът, че то нарушава решенията на Берлинския конгрес  и…правата на турския султан Абдул Хамид над Източна Румелия! 

https://faktor.bg/bg/articles/politika-hlyab-i-pasti-ukrivanite-arhivi-saedinenieto-otprishtva-ruskata-antibalgarska-politika

Ако на “простите” хора не е дадено да знаят това и в епохата на управлението на простите, представящи се за българи за европейско развитие, то за т.н. политически елит папагалското премълчаване на основополагащата истина за корените на днешния най-голям манталитетен разлом в България не е позволено да се оправдават с незнание. 

Истинският национален празник на България 6 септември е прекалено голям залък дори и за лакомите за власт днешни самозвани “национални водачи”. Рано или късно ще се задавят с него, когато българите осъзнаят истината и си поискат таза дата за ново национално съединение напук на русофилстващите разединители на нацията.

 

ДОПЪЛНЕНИЕ: Часове след публикуването на този текст президентът Петър Стоянов направи изключение от правилото българските политици да премълчават истината за корените на разлома между българите по линията на противопоставянето между патриоти и русофили, издълбана от Русия с нейната позиция срещу Съединението.https://faktor.bg/bg/articles/novini-balgariya-petar-stoyanov-saedinenieto-postavya-vapros-koyto-ne-e-reshen-i-do-dnes-otnoshenieto-na-balgarskoto-obshtestvo-kam-rusiya

 

 

30 мнения за “Подмазвачите на духа на Съединението вкупом премълчават, че руската съпротива срещу него разединява българите и днес”

 1. Днес на 135 годишнината от СЪЕДИНЕНИЕТО е 60-ят ден от ПРОТЕСТА искащ свалянето на Борисов и Гешев от власт. Така както на 06.09.1885г БЪЛГАРИТЕ постигнаха СЪЕДИНЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ въпреки заплахите и действията на Русия , така и този ПРОТЕСТ е обречен на успех, въпреки наглостта, лицемерието и жестокостта на днешните управляващи наложили мафиотския икономически модел на Русия у нас. Всичко е до време, но многото мина и мъничко остана.

  Помнете и никога не забравяйте думите на ЛЕВСКИ: „ОТ НИКОЯ СТРАНА НИЩО НЕ СЕ НАДЯВАМЕ, И НИКОМУ ЗА НИЩО НЕ СЕ МОЛИМ. ВСИЧКО СЕ СЪСТОИ СПОРЕД НАС В НАШИТЕ ЗАДРУЖНИ УСИЛИЯ. ПРОТИВ ТЯХ НЕ МОЖЕ ПРОТИВОСТОЯ И НАЙ-СИЛНАТА СТИХИЯ.“

  Служебно правителство, предсрочни избори-това е формулата на успеха за унищожаване на мафията пленила днес държавата ни, по подобие на комунистите на 9.09.44, отново с подкрепата на Русия. Затова СЪЕДИНЯВАЙТЕ СЕ И ВСИЧКИ НА ПРОТЕСТА! БЪЛГАРИТЕ И БЪЛГАРИЯ ЩЕ УСПЕЯТ-РУСИЯ И НЕЙНИТЕ РУСОФИЛИ ЩЕ СЕ ПРОВАЛЯТ ТАКА, КАКТО НА 06.09.1885г. НО ТОЗИ ПЪТ ЗАВИНАГИ!

  ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ!

 2. Прочетох, че бтв е излъчила репортаж за Съединението на фона или от самия мочащ “Альоша” в Пловдив…
  Какво да коментира човек. Освен да изключи бтв от tv пакета и да иде да събаря де що види препикавания на окупатора!

 3. Колкото до “натовския” генерал Матеев, и той е толкова натовски колкото пРезидента. И колкото оня смешник Шевиков. Знам им и зъбките. Мимикрията на рублоядството няма граници.

 4. кой да съставя служебно правителство,Радев,Божков,Милушев,Бобокови,Узунов,не ми е ясно?

 5. Президент Петър Стоянов чете внимателно БЛОГА НИ. За разлика от огромното мнозинство негови колеги с меко казано одиозни позиции по Празникът 6 септември 1885г. от рода на следовник на дядо Драган Цанков с култовото: “Аз със Русия политика не правя”. За Румбата Шадравански иде реч който надминава дори популярният И с цинизма си ДЦ. На плевенският пикльо принадлежи ненадмината по раболепие и майце продажност крилата фраза: “Ние сме с Русия, останалите да си ЕПМ”.
  https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2020/09/06/4110741_petur_stoianov_suedinenieto_postavia_nereshen_do_dnes/?ref=home_mainStory

 6. Копнато от Дневник.

  1. ГЕРБ подкрепя руските енергийни проекти и налива милиарди левове в тях. Става дума за Белене и Турски поток, които от ГЕРБ подкрепят напълно

  2. ГЕРБ отказа да допусне изграждането във Варна на военноморска база на НАТО. Вместо нея направи логистичен център, който е просто сграда. Не помага на отбраната на страната

  3. ГЕРБ не прави нищо за пълзящата русификация по Черноморието. В бъдеще това може да се доведе до Украински сценарии според някои експерти

  4. ГЕРБ не реагира на про-руските пара военни организации и дезинформацията от Кремъл. Двете са заплаха за членството ни в ЕС и неведнъж са били причина за морална паника в обществото по несъществуващи проблеми като норвежците , ваксините, 5 G и т.н.

  5. ГЕРБ не премахна съветските паметници в България, а прави обратното. Паметникът в София е строго охраняван и от ГЕРБ не казват и дума по тази тема. Няма санкции срещу Руското посолство, когато посланикът им си позволи да прави исторически неверни твърдения на големи български празници

  6. Премиерът има лични отношения с Валентин Златев, който е бизнесмен с много връзки в Москва. Това не е единственият случай на близост между ГЕРБ и проруски олигарси

  7. ГЕРБ позволява на Лукойл в продължение на години да не плаща данъци и не прави сериозни проверки, което ощетява гражданите и държавата

 7. Към Krasnoselski:

  За сметка на това е ясно, че този плач за нероден Иванчо, на фона на статуквото на Дяда му Иван, крепено от Борисов, е отчаяна защита на същото това статукво.

 8. не рева за нероден Иванчо,подписвам се под всичко по-горе публикувано от г-н Николов/7 те точки/,но да се докара Румен Радев на власт без избори,не съм съгласен.Отморожу уши на зло бабушки не е мой метод.Мобилизация и тотална агитация на изборите да спечелим поне 12 %.

 9. Днес символите на русофилството се виждат навсякъде по градове и села.
  Този значим празничен ден в търсене на възрожденския дух на миналото ни, решихме с жената да се разходим до Копривщица.
  Там посетихме първото класно училище основано 1837 г. и повечето чудесни къщи на възрожденци и велики българи от града.
  Запалихме свещички за здраве в храма Успение Пресвета Богородица, основан на 8 юли 1817 г. Гледам на пода на храма килим с изобразен голям двуглав орел.
  Минавайки покрай отчето в храма го попитах наивно: “Извинете какво символизира този двуглав орел на килима?”
  Отговори ми с неприкрита гордост: “Ами, че ние всички тук сме русофили синко”.
  Стана ми ясно с какъв нещастник си имам работа и излязох от храма.
  Мислех да му кажа думите на Захари Стоянов, че “като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти, са биле против официална Русия и никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския”
  Не му го казах. Храма е за смирение и усамотение на човек поне за минута две.
  За пореден път ми стана ясно, че някои от духовните ни пастири не стават за санът, който им е отреден и за водачеството на народа ни, което те трябва да изпълняват.
  А пред камбанарията до храма, кой знае защо, бе паркирал голям лъскав джип в пълен дисонанс с архитектурата на храма и предназначението му да приютява хората.

 10. @Любо,това е част от хибридния на всички равнища план за русификация /по принуда половината ми библиотека е на руски-имам 8 те тома на А.Конан-Дойл иначе никога нямаше да го прочета./а О.Хенри го купих и прочетох за пръв път в СССР.Но,дотук,сега вече можем да четем,гледаме свободно цялата световна класика и не само.Лошото е,че Поп Кръстю е размножен в руска пета колона,която не прави разлика между култура и експанзия.

 11. Един статистик, може би на шега, каза: Със жребий на случаен принцип от пълнолетните граждани да изберем правителство, пак ще се справи по-добре от сегашното.
  Алтернативата е във всеки един от нас. И почти всеки един от нас ще се справи по-добре от който и да е сегашен министър.
  Но трябва задължително да се гласува, а не да се ходи за гъби.
  А при сегашното изборно законодателство се изкривяват нещата– губи се почти изцяло вотът на българите в чужбина, дава се предимство на селата и малките градове пред големите градове, мъртвите души в избирателните списъци още стоят.
  Като прибавим грамадния вот за герб от всевъзможните държавни чиновници, купеният, контролиран и корпоративен вот, резултатът е налице–герб отвсякъде.
  Докато чакаме герб да ни спаси от комунистите, ще дойдат руснаците и техните проксита. Справка – сегашният парламент. Единственото европейско нещо в герб са банкнотите от по 500 Евро в чекмеджетата им.
  Спасението ни е в обединен изборен блок на прозападните демократични партии у нас.

 12. Г-н Красноселски, кой да се мобилизира и кой да спечели 12 %? Имената на вашите политически представители и на хората, на които имате доверие?! Моля! Ако трябва да коментирам коментиращите (а не трябва, защото повечето са анонимни), бих казал, че в мъглата се очертават малко силуети с ясни политически и граждански послания. Претрупано е с идеи, които имат определено разводняващ характер и “сериозни” критики, към единствената възможност(за явно нежелана достатъчно), промяна – ДБ. Четохме вече призиви към “Първите паднаха в кърви – последните стнаха Атлантически съвет”, да правят партия и повеждат хорото. Само че първо трябва да бъдат откупени от Борисов за повече, отколкото са получили от него. Чета всеки ден за страховете и опасностите произхождащи от “нероден Радев”, за опасноста от политическите симпатии на Отровното трио, за това, което трябва да направи Христо Иванов, защото иначе “съдбата” ще го издуха. Медикаментите имат съставки, които действат и лекуват, а останалото е пълнеж. И тука е така, явно, без пълнеж не може.

 13. Пробният камък за моите пол;итически избранници е:никакъв съюз с пребоядисаните комунисти,ревизия на руските енергийни проекти,истинско диверсифициране на газовите доставки,поставяне под контрол на Лукоил и други данъчно облагоденствани фирми,ликвидиране/както мавзолея/на всички паметници,символи,чиний,и имена на осъдения/за парлама/комунистически строй,държава окупатор,изучаване на истината за нашата история в училищата и ВУЗовете,пълно разкриване на досиетата и историческата истина и дето казал един,който хванал златната рибка,това първо…

 14. Русия и България преговарят (през главата на ЕС!) за възстановяване на авиосъобщенията

  „За България е от изключително значение да възстановим двустранния туристически поток с Русия. Пандемията от COVID-19 промени из основи живота на всички хора както в здравно-социалното му измерение, така и в икономическото. ..България е готова да посрещне своите руски гости като една сигурна туристическа дестинация, в контекста на продължаващата пандемия от коронавирус.”

  https://faktor.bg/bg/articles/rusiya-i-balgariya-pregovaryat-za-vazstanovyavane-na-aviosaobshteniyata

 15. Русия винаги е имала претенциите да бъде т.н. “Трети рим”.
  Хитлерова Германия също. Ако Хитлер беше жив, със сигурност щеше да аплодира СССР (ОНД или Русия). Това е неговата НЕсбъдната мечта. Всичко, което е искал да направи е станало факт след Втората война. Само че не в Германия, а в СССР.
  Проблема на Русия обаче е, че няма древна история. Народ без минало няма бъдеще. Поради тази причина Русия краде история още от времето на Петър Първи. Това важи с пълна сила и за нашата българска история. Вече повече от 150 години. Манипулацията е почнала още с фалшифицирането на Паисиевата “ИСТОРИЯ СЛАВНА БЪЛГАРСКА”, която угодно на Русия е преименувана в “ИСТОРИЯ СЛАВЯНО БОЛГАРСКАЯ”, за която са учили поколения българи.
  “Славяни” няма и никога не е имало. “ПРАбългари” няма и никога не е имало.
  От тези две несъществуващи племена, едното от които е дошло разбира се от руските степи, се ражда една нова нация.
  Дрън-дрън ярина.
  Защо народа ни е толкова зомбиран?
  Защото целенасочено е мачкан след Втората война, когато ни окупурат “братушките”, нашите “братя славяни”, които крадат целия ни държавен архив и Бог знае какво още. Държавния ни архив още е под ключ в Москва.
  Ние няма да се оправим ако не следваме завета на Паисий: Народ, който не познава своята история няма бъдеще. Ако искаме да имаме бъдеще различно от Съветската нагайка, трябва да пренапишем своята история. НАШАТА ИСТИНСКА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ.
  Как ще стане това?
  Не е ясно в момента. Дедите ни са разбрали колко струва Русия и са се отрекли от нея. Дано скоро и ние прогледнем разберем като народ, че от 75 години буквално сме Задунайската губерния на СССР.
  Бъдещето ще покаже дали сме достойни наследници на бойния дух на българите, които са извоювали Съединението на България и дали заслужаваме своето НОВО СЪЕДИНЕНИЕ.

 16. да се докарват руски туристи у нас сега ,е равносилно да затрием нацията.От цифрите,обявявани в РФ за заразени,починали можем само бегло да си представим реалното положение.Минздрав обяви,че в сравнение със същия период на 2019 г.смъртните случаи са увеличени със 156000.И това е приблизителната цифра ,а същевременно в СМИ се тиражира т около 18000.Дори Беларусия не е пуснала още авиотранспорта.Това правителство е по руско дори от Сръбското..

 17. Дедо Иване, важно допълнение: (!!!) Във връзка с думите ти, да подчертая, припомняйки, че идеята за Трети Рим в Европа е… БЪЛГАРСКА по същество. Двата Рим-а са известни и те са разделяли Европа на ДВОЙНО влияние – едното РИМСКО, а другото – КОНСТАНТИНОПОЛСКО (византийско). Българите, фактически се ВКЛИНЯВАТ между това ДУАЛНО разделение на ЕВРОПА и го превръщат в … ТРИАЛНО… Т.е., появява се ТРЕТИ ЦЕНТЪР на ЕВропа, или ТРЕТИ РИМ… След падането на Второто Българско царство, едва тогава се появява и Русия, която, фактически почва да КОПИРА и дори да си ПРИСВОЯВА повечето неща, коит БЪЛГАРИТЕ и Българския ТРЕТИ Рим въвеждат в света. Едно от тях е Кирилицата, Второ – Българския език, Трето, Българската имперска държавност… И през 16 в., Грозния Иван, а наистина е бил отвратително грозен и физически, освен душевно и духовно, започва да ПРИСВОЯВА Българските достижения. И едно от тях е ИМЕННО ИДЕЯТА за ТРЕТИ РИМ. А тя е била оригинално БЪЛГАРСКА, но от Петербург-Москва ДОРИ И НЕЯ ПРИСВОЯВАТ…

 18. Дедовия кърти мифки! Храбро и човешко го е казал.

  Ама…

  Те ората още викат дядо Мраз че щял да донесе подаръци за нова година. Кат пуснат седемнаесе мига от пролетта и сички са на телевизорите и гледат, гледат… Или кавказка пленница… Кви бехме млади, дееба! Как го бех стегнал москвича.

  БГ умира. Нема време кога да се пише, кога да се чете и кога да се осъзнава. Не, че е лошо, то си е важно, обаче за по-сетне, ако прескочим трапа. А сега? Реанимациа требе, електрошок и инжекциа адреналин! Доде търпеливите не се сбиат с милициата, нема а се мръднем от това състояние на агония.

  Иначе се ше се появи некой да вика “ами кой ше ме управлява мене, кога бб се откаже? Искам ей ся те тука те да ми кажете вие на мене кой е тоа убавец…” и такива глупости, че и отгоре. И така се по-зле става.

  Умирачка е положението. Остава само да се разграби покъщината. Сека надежда само реже сърцето на немилите и недрагите по света.

 19. Към Krasnoselski
  Много лозунги, с които няма как да не се съглася, но липсва първата стъпка за постигането на всичко това.
  За мен първата стъпка задължително е оставката на геройкото и каскета. Иначе нищо от това, което сте написали няма да се случи.
  Явно не сте наясно с това, че гроб се канят да променят изборното законодателство така, че да управляват още дълги години.

 20. Ние сме наследници на древна култура, която е оцеляла по тези земи с хилядолетия. Видели сме две и двеста.
  Дали сме много на света и в частност на Русия, която се е развила благодарение на нашата азбука, култура, държавна форма на управление и подготвени кадри дошли след османските нашествия на Балканите.
  Ще оцелеем отново, на въпреки.
  За пореден път.
  На пук на всички, които искат да ни затрият.
  Вярно, че през последните 20 години сме на път да изчезнем. Намаляхме буквално наполовина. Всичко що можа избега на запад. На изток, при нашите “братушки” никой не ще да ходи, защото там са в пъти по-зле от нас в България.
  В Русия най-силната феодална структура все още е КГБ, която въпреки, че не съществува официално си има дори и собствен президент (той и цар самодържец). Кадрите си стоят по възлови места в държавната йерархия и управляват по старому (така де както по времето на КПСС и СССР).
  У нас управлява другаря Борисов (агент Буда) с вицепремиер Каракачанов (агент Иван), заедно с пРезидента другаря Радев, който се кълне, че е над-партиен и че едно време станал член на БКП само защото било задължително. Не не беше задължително. Много хора не знаят, но за да стане един офицер генерал, той получава политическата подкрепа от някоя политическа партия. И това се случва когато този офицер е още майор, за да може да мине по кадровата стълбичка без проблеми. С две думи – другаря Радев е фен на БСП още от 2000 г..
  Накратко: у нас управлява ДС (както и да се нарича сега), която както и преди е подчинена на КГБ.
  Подобен е сценария и в другите постСЪВЕТСКИ републики или бившия СОЦ лагер.
  Това е резултата от т.н. “перестройка”. КОМпартиите минаха в нелегалност и ни управляват чрез поставени лица.
  У нас дори нямаше лустрация. Няма промяна ни на йота от преди, по времето на СоциализЪма когато върхушката въртеше далавери и се ползваше от много облаги.
  Сега това е официално и законно.
  Правят го всички, (почти) няма политик, който да е работил честно и почтенно за страната си. Всички си мълчаха кога са на власт. Отдаваха чест на КОМпартията и търчаха да изпълняват поставените им персонални задачи.
  Почнаха да се изказват кога загубиха властта.
  Ако тези политици са били глухи и слепи това би било оправдано.
  Но уви не са.
  Има някои неориентирани, но след месец два им е ясно кой командва парада. И всички слушкат и папкат. И изпълняват.
  На това му викат политика.

 21. Добре казано К.Ганев . Кой , кой ще ми каже … кой ще ме управлява мене ???… ??? Няма кой ? – само Той ? Или аз? Аааа – ма щом няма да съм аз – аре гепи тоа Праз ХХХ

 22. @Е.Gavrilov.За мен не са лозунги,това е моята позиция.Преди 3-4 гоини предлагах тук-във форума да се организира една сметка,по която всеки антикомунист,републиканец или монархист -оценявах ги на около 250000 да даде по 5 лв и щяхме да имаме телевизия и трибуна.А тук само си пишем.Добре,Геройкото и каскета дават оставки.Не се избира друго правителство на ГЕРБ.Мандата се връчва на Нинова,вярвате ли,че няма да състави правителство-с ДПС,плюс независимите на Сидеров,Марешки/дали вярвате,че няма връзка с Кремъл/.Добре и този вариант го отхвърляме и отиваме на служебно правителство.Какво ща стане с обвиненията към Милушев,Бобокови,Узунов,Божков,Василев, и плеадата ”бизнесмени”,Лукойл,какво ще се случи с доказателствата,тефтерчето на Златанов е детска игра.А 365 кг кокаин хванат в Младост,той е само част от огромна доставка-онзи ден са хванати на М.Търново пратки 18,5 кг и 16 кг.Това са парите на БСП.Стига песимизъм,дайте начин как да накараме хората в чужбина да гласуват,а те са над 1,5 млн.Аз карам 78 та година и все ще изкарам още някоя,но грижата ми е за младите.

 23. МНОГО ПРИКАЗКИ, МНОГО ЛОГОРЕЯ! БЪДЕТЕ СИГУРНИ ТОВА Е МОСКВА!
  Тези хора, които не виждат, по-скоро НЕ ИСКАТ ДА ВИДЯТ, АЛТЕРНАТИВАТА на това тиквенско-мафиотско-каскетско държавно управление със президент сърп и чук са неговите поддръжници и крепители, слугите на Москва. Тези хора са или неграмотни, или келипираджии, или „прости кърджалийски п.тки“. Причината К.Ганев да стигне до извода „Умирачка е положението. Остава само да се разграби покъщината. Сека надежда само реже сърцето на немилите и недрагите по света.“, са именно те. Но тези хора, които протестират повече от два месеца не са родоотстъпници и сметкаджии. Те не са прости. Те са БЪЛГАРИ. ТЕ виждат АЛТЕРНАТИВАТА на това тиквенско-мафиотско-каскетско държавно управление със президент сърп и чук и неговото унищожение. Затова, ако не сте наистина част от неговите поддръжници и крепители престанете с приказките, замълчете и всички на протеста до назначаване на служебно правителство и обявяване на предсрочни избори. Всичко зависи от нашите задружни усилия. Колкото сме повече, толкова по-скоро. Това ще е новото СЪЕДИНЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ И ВЪЗСТАНОВЯВАНЕТО НА НЕЙНАТА ДЪРЖАВНОСТ!

 24. Само шест дни след обявяването на обединението между Княжество България и Източна Румелия император Александър Трети пише следното до началника на руския Генерален щаб генерал Обручев:

  “Не одобрявам действията на българите. Те нас не ни послушаха, действаха тихомълком, съвети не искаха, нека сега сами да си сърбат попарата, която забъркаха. Според мен, докато княз Александър (Александър Батенберг – бел.ред.) продължава да се разпорежда със съдбата на българския народ, нашето вмешателство в българските работи е абсолютно невъзможно и безполезно.

  Заради последните действия на българите, които ние не одобряваме и за нас са нежелателни, би било непростимо и даже престъпно спрямо Русия да се караме и да водим война с Турция, а може би и с Европа. Ние трябва да имаме една-единствена главна цел – завладяването на Константинопол, за да се установим завинаги на Проливите и да знаем, че Константинопол винаги ще бъде в наши ръце. Това е в интерес на Русия и към това трябва да се стремим. Всичко останало, случващо се на Балканите, за нас е второстепенно. Стига сме се правили на интересни в ущърб на истинските интереси на Русия! Славяните сега са длъжни да служат на Русия, а не ние на тях!”.

  “Русия винаги търси признателност и послушание”
  https://www.dnevnik.bg/analizi/2020/09/07/4110908_bulgarite_ne_ni_poslushaha_deistvaha_tihomulkom/#comments-wrapper

 25. До Дедовия:
  Дедов, третия рим на русия ще свърши като третия райх на Германия.

 26. @На дедо иван дедовия

  Абсолютно не съм фен/ка на пРезидента, но е истина, че в соца трябваше да си партиен член, за да се изкатериш по стълбата на служебната йерархия. Радев е постъпил в БКП края на 1980-те години и я е напуснал през 1990 година, докато примерно обичният ни премиер не я е напускал никога. Това разбира се не пречи на Радев с днешна дата да е новият й пудел, но нека се придържаме към всички факти.

 27. Няма бивши булшетвики, както се подиграват на Запад с диверсантите в него! Проблемът е лявото подривно в старият Холивуд, и в Европейското Кино! И ултрадясното също е като лявото! По средата са техните мишени аполитични, и претендиращите за либералност!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.