Лъжците се лъжат помежду си, правят ( мечешка) услуга на властта

ДОПЪЛНЕНА В 15.40 ч.

 

Чрез лъжата, разпространена днес от БНТ  ( изтрита по-късно от сайта на държавната пропагандна институция), че протестиращите в София били обявили свикване на Народен съд на площада, властта показа за пореден път, че за нея най-важната задача е да разцепи редиците на антикомунистическата опозиция, а не да се бори за привличане на леви симпатизанти, които потенциално биха харесали нов “народен съд” по аналогия с комунистическия от времето на съветската окупация. https://frognews.bg/novini/otrovnoto-trio-oprovergaha-informatsiia-bnt-niama-svikan-naroden-sad.html

 

 

 

 

Пропагандаторите на властта се опитаха да отблъснат десните от претестната вълна и да предизвикат видима радост сред левите, за да я документират и използват за целите на етикета, според който протестите са изцяло червени. 

Тази манипулация говори за отчаяние сред управляващите, уж уверени, че ще си завършат мандата. Залагат все повече на глупостта на хората, които наричат “прости”, надявайки се да се хванат на плитките им номера, както на изборите през предишните десетина години.

Ако можеше това да бъде смешно, лъжците всъщност се лъжат помежду си. 

Лъжците от БНТ успяха да излъжат другия официоз на управляващите, който вилнее яростно в интернет с претенцията, че е “агенция”. Нейният собственик моментално захапа кукичката за “народния съд” и с присъщото му старание да бъде повече папа, от онези, които са галИли неговия кумир Борисов, призова за незабавен арест на измислените инициатори на площаден съд. 

 

 

 

 

Казано на военен  език, от джепането на приятелската пропаганда падат съпътстващи жертви в първите й редици. 

За онези българи, които не следят от гнусливост  скачените съдове на официозната пропагандна, самоизобличаването на нейните глашатаи едва ли има някакво значение. Но за демократите, чиито критични мнения срещу протестите от антикомунистическа позиция, заявени в интервюта в други медии или чрез публикации във “Фейсбук”  биват редовно публикувани като форма на подкрепа за Борисов и Гешев от тази “агенция”, е време да вземат мерки по опазване на реномето си. Ако не заради тяхното самоуважение, то заради вярата в тях на демократично мислещите проевропейски българи, противници на максимата “всички са маскари, взета на въоръжение от онези, които експлоатират имената на доказали се със задна дата противници на комунизма в България. 

Няма да споменавам имена на употребявани по този начин авторитети. От конфронтация между нас, при това по фалшиво настроената гайда на мнимите защитници от комунизма в наши  дни, нямаме нужда. И без това, както се вижда, битката за умовете и сърцата на проевропейските българи, се води без правила и дори без оглед на моралните жертви сред най-прегракналите викачи в полза на Борисов и Гешев.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: И външното ни министерство се възползва за пропагандни цели от фалшивата новина на БНТ, но не се поправи и не се извини след извинението на БНТ – точно както и виртуалният официоз на властта ПИК!

https://offnews.bg/politika/vanshno-se-pozova-na-falshiva-novina-na-bnt-za-da-zaklejmi-svikvane-na-736016.html

25 мнения за “Лъжците се лъжат помежду си, правят ( мечешка) услуга на властта”

 1. МЪЛНИЯ!
  Утре, на 9 септември, от 17 часа пред МОЧА ще се събират протестиращи срещу този основен символ на продължаващото съветско статукво в центъра на столицата ни. Ще има акция под надслов “Русия враг номер 1 на България”.
  Ще бъде интересно каква ще реакцията на останалите протестиращи и дали акцията ще бъде обявена за “провокация” и по този начин приравнена към истинската провокация от вечерта на 2 септември.
  Припомням, че през 2013 година по време на протестите срещу правителството на Орешарски на няколко пъти заставахме на булеварда на подстъпите към Орлов мост с лозунги за демонтиране на МОЧА. Минаващите на път за Орлов мост демонстранти бурно аплодираха инициативата, а през една от следващите вечери младежи се отклониха от маршрута и развяха български знамена пред светинята на съветското статукво с искане да бъде премахната.

  Иво Инджев

 2. Ако някой е пропуснал днешното гостуване на Бойко Ноев в предаването “Лице в лице”, непременно да го гледа.

 3. Както се казва, “нищо старо не са забравили и нищо ново не са научили”. Още по Промените около 1989 г. Червенотиквениците издигнаха лозунга “Всички са маскари”. Аз веднага формулирах отговора и до днес го тиражирам сред близки и далечни: “Кой има интерес от простотията “`Всички са маскари`? Отговор: БАШ МАСКАРИТЕ. Защо? Много просто. Омаскраявайки ОСТАНАЛИТЕ, те просто опитват да се ПОКРИЯТ покрай тях и да бъдат невидими… Изумявам, че тази тяхна максима продължава да се тиражира 30 г. по-късно. За мен нормално. За тях – също. Проблемът е, че при тях НИЩО НЕ Е НОРМАЛНО. Всичко е откачено… Включително и този тиражиран просташки комунистически лозунг…

 4. Те затова са го завинтили в телевизора Кошлуков. Награда ще получи Кошлуков. Ако беше куче, телешки пржолки щеше да получи. Ама той – кучка излезе, че и мастия. Затова само потупване по рамото пред строя и значка с образа на Гойко Митич в ролята на Винету.

  На Бойко трябва да му се признае едно – такива уникални идиоти е събрал, не е за вярване, че толкова смотани хора могат да съществуват. Как ги намира, как ги прикотква, как ги кара да се излагат така… Майстор!

 5. Към К.Ганев:

  Много просто, те му се предлагат и той си избира от навалицата най-лоялните, за да лоясат и те по неговия личен пример от овластяването.

 6. съгласен съм с г-н Инджев,само допълвам,че някои са му предложени и той ги приема

 7. Борисов бе особено полезен на архитектите на българския преход.
  Всъщност, с него бе уцелена може би най-ефективната и работеща политическа формула, която предлагаше на много групи в обществото по нещо и осигуряваше нужния параван за неговите създатели. На възрастните, щипка носталгия. На най-червените от тях, образът на охранителя на Тодор Живков. На част от жените, мускулатура. На русофилите, мили думи за Русия и поклон пред Путин. На червения бизнес, схемите на българската енергетика. На еврофилите, евро смирение и фондове. На прагматиците, ниски данъци. На ортаците, обществени поръчки. На чираците, пример, че могат да станат първи. На простаците, лафове. На кибиците, шоу. На притеснените, защита от фалшиви заплахи. На опортюнистите, надежда, че и те ще зачакат от келепира. На наивните, поклони пред икони. На доста от интелектуалците, посещения на „червеното килимче“. На много политици, моментна илюзия за влияние и значимост. На партийната прислуга, благинки според мястото в хранителната верига. На техните околни, надеждата, че ще дойде и техния ред. На Европа, премерено послушание. На голяма част от нацията, институционализирано подобие. И, разбира се, много концесии и други неща. Няма съмнение, че този микс бе много по-работещ и устойчив от десетките други инженерни полит проекти на последните десетилетия.
  https://www.reduta.bg/борисов-им-беше-ценен/

 8. Това е малко като с лъжливото овчарче. След като си (провокаторите де) влачил ковчези и окачвал бесилки, нищо чудно да повярват на лъжата за народния съд…

 9. Самият Той беше казал, че на него простите са му важни. Добре е слушал, докато мачка ушите на Т.Ж.

  Уникален селекционер, трябва да му се признае!

 10. За сега е доказано само едно , че сегашните са баш маскари ! Затова трябва да бъдат изхвърлени . Ако следващите се окажат пак такива – пак ще ги изхвърлим. Маскарите трябва да се изхвърлят по-често за да нямат възможност да се омаскаряват. Нека това да е отговор на въпроса “Ама кого да изберем?”.

 11. На източния фронт взе да става интересно.
  Ако някой вече не е разбрал колко е ценен на Русия е Борисов, вече трябва да е извън всякакво съмнение за този факт.
  Русия разчисти и последния, кото може да навреди на Борисов по някакъв начин:
  Валентин Златев вече не е част от Лукойл – България, съобщава bTV.
  От 10 август тази година Валентин Златев не е част и от Надзорния съвет на Лукойл Нефтохим Бургас, показва справка в Търговския регистър.

  Той вече не е и председател на Контролния съвет на компанията.

  На 19 април 2019 г. имаше ротация на ръководни кадри в Лукойл – България. Тогава Златев беше назначен за председател на Контролния съвет и освободи поста на генерален директор.

  Длъжността пое Булат Субаев, който я заема и до днес.
  https://offnews.bg/ikonomika/valentin-zlatev-napusna-okonchatelno-lukojl-balgaria-736044.html
  Въпросът, който виси със трашна сила е “новичок” или “инфаркт”!?

 12. Още миналата седмица написах пост по повод кой в България е проводник на интересите на Кремъл:

  “Интересът на Кремъл е най-вече на власт да са корумпирани и продажни хора, поощряващи нео-фашизма (маскиран като нео-консерватизъм). Всичко това го имаме в лицето на ГЕРБ и патерицата им “Патриотите”. Нищо не ни ориентира по-далеч геополитически от Запада от корупцията, организираната престъпност и нео-фашизма.”

  Незнайно защо, този ми пост бе определен от модератора като обиден и бла-бла-бла, изтрит, прибавен към още 4 поста (от горе-долу същият характер), и ми бе наложен еднодневен бан за 5 мнения противоречащи на политиките и бла-бла-бла . Тъй като, нормално, изразих възмущението си от абсолютно несъществуващия критерий, профилът ми бе перманетно деактивиран.
  ………
  А това е пост от сайта на “Дневник”, уж “либерална” медия.
  Аз само бих добавил и нео-комунизма, маскиран като нео-консерватизъм.

 13. Ако утре БСП вземе, че дойде на власт, то вината ще е конкретно на Бойко Борисов. Дали тогава той ще повтори казаното след президентските избори: „Загубихме изборите, защото не искахме да ги спечелим”? Но това едва ли вече ще бъде толкова важно. Победа на БСП не трябва да се допуска. Както не трябваше да се допуска победа на Румен Радев. Затова днес, а не утре, трябва да се критикуват решенията на Борисов. Утре може да бъде безвъзвратно късно. Никой политик не е хвърлил топа от критика. Умният политик цени критиката, защото тя му помага да осъзнае грешките си. Но съмненията за „другото”, задкулисното, ще останат. Те се засилиха особено след „случая Скрипал“. Факт е, че и до днес Бойко Борисов продължава да чака доказателства за престъпната терористична руска атака в Солсбъри. Другите европейски държави отдавна получиха тези доказателства и изгониха в знак на солидарност с Великобритания руски дипломати. Направиха го, независимо че Великобритания напуска Европейския съюз. Направи го дори Република Македония, независимо от трудния период през който преминава.

  Бойко Борисов не го направи. И Радев одобри това.

  „Размразяването” на корупционния проект АЕЦ „Белене”, откъдето много грешни народни пари изтекоха към Русия, е отново „заслуга” на Бойко Борисов. Конституцията е ограничила правомощията на Радев почти само до декларациите и публичните речи. Но на Борисов тя е дала реалната изпълнителна власт. Първата реакция на Бойко Борисов, след нарушението на закона от страна на бащата на президента, бе: „Енергията ми не е насочена в подобни дребни интриги.” Седмица по-късно той заяви, че уволнява министъра на вътрешните работи, заради „мърлявата работа” около инцидента с участието на бащата на президента.
  Е, как от „дребна интрига” се стигна до такова едро уволнение?

  Всъщност грешките на Бойко Борисов и особено лансирането на бивши комунисти и социалисти във властта, вредят на българите, на България. Явни и скрити зависимости от комунистическото минало се трансформират днес в управленски зависимости и решения.

  Не съм убеден, че Борисов е вече в състояние да разсее съмненията за тези зависимости, съмненията около редица свои управленски и политически решения. Но в случая не са важни моите съмнения или убеждения. Важно е, че така повече не може да се управлява.

  Такъв модел на управление българите от 21 век не заслужават.
  ……….
  Колко е актуален днес Александър Йорданов
  http://atlantic-council.bg/%d0%b3%d1%80%d0%b5%d1%88%d0%ba%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%bd%d0%b0-%d0%b1%d0%be%d1%80%d0%b8%d1%81%d0%be%d0%b2-%d1%81%d1%8a%d0%b7%d0%b4%d0%b0%d0%b2%d0%b0%d1%82-%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b1%d0%bb%d0%b5%d0%bc/

 14. Обединението на всички честни хора ще сложи край на Борисов. И без Борисов
  ще има утре, но някои хора в това утре ги чака затвор. Затова е целият конституционен напън. Или на власт, или в затвора. Те, Герб, вече избраха, сега остава да изберем и ние, останалите живи.

  https://m.fakti.bg/mnenia/508354-ilian-vasilev-shte-vi-nastrahnat-kosite-kakva-korupcia-sa-natvorili-borisovite-i-na-sapremiera-peevski-hora#

 15. The Rock
  09.09.2020 в 07:19 , 09.09.2020 в 07:42

  “Интересът на Кремъл е най-вече на власт да са корумпирани и продажни хора, поощряващи нео-фашизма (маскиран като нео-консерватизъм). Всичко това го имаме в лицето на ГЕРБ и патерицата им “Патриотите”. Нищо не ни ориентира по-далеч геополитически от Запада от корупцията, организираната престъпност и нео-фашизма.”

  Съгласен на 100% с това!
  А относно политиката към коментарите на “Дневник”, съм споделил мнението си преди..

 16. След публикацията на “Свободна Европа” относно това, че Гешев живее в резиденция Бояна, по целта “заработи” и тежката артилерия на американския печат:
  “Файненшъл таймс”: Българите губят търпение заради корупцията и Гешев
  https://www.dnevnik.bg/sviat/2020/09/08/4111077_fainenshul_taims_bulgarite_gubiat_turpenie_zaradi/?ref=home_editorial#comments-wrapper

 17. The Rock съгласен с всичко . Но накрая ал. йорданов. Сакън . Не заслужава дори да му се споменава и името. Пък ако ще да е казал и най – великата мисъл.
  Искам да внеса оптимизъм и да кажа че материалът (към който и аз принадлежа) е много умен ,способен и деен. Не трябва да позволяваме да се делим. Главен и основен враг в момента е притежаването на москва на една четвърт от Българската икономика официално преди четири години и пет проруски парламенарни партии (без Реформаторския блок) по Вашингтон поуст. Така че напред с широко отворени очи за стари номера на просъветцкото ни управление.

 18. към Веселин Станев:
  Така е говорил Александър Йорданов преди да му напълнят устата с пачки от по 500 евро.

 19. The Rock
  09.09.2020 в 11:38

  Да, наистина, как се променят хората…

 20. Тройните коалиции не са като шведски тройки, а като тройка коне във файтонът на властта! Като си кочияш, няма как да станеш шофьор! Така и като си мафия, няма как да си полицай, освен ако не си бил милиционер! Трябват Еволюционери, а не революционери!

 21. @Българин, това показва що за стерва е Александър Йорданов.

 22. А задавате ли си въпроса, защо все пак фалшивата новина за Народен съд на много хора им се е видяла правдоподобна? Не ви ли се струва, че на много носталгично настроени привърженици на една Партия тази идея всъщност не им е чужда, дори да не я изказват на висок глас. Погледнете например интервюто на проф. Искра Баева
  https://bnr.bg/post/101337973/prof-iskra-baeva-ima-opiti-otnovo-da-bade-nalojena-edna-gledna-tochka-kam-9-septemvri-1944-g
  Тук не ми се коментират тезите на професорката, но сигурно предполагате, че има хора (т.н. здрави сили), които мислят доста по-радикално (разбирай правоверно) от нея за събитията около 9 септември 1944.

  Както навремето със суджук-гейт. Може би наистина ББ не е получил и един суджук, но номерът с изнудването за суджуци е минал, защото не звучи неправдоподобно в случая. НО никой не би могъл да изнудва немски бизнесмен със суджуци за г-жа Меркел например.

 23. Като си приятел на Кремълската мечка, Китайската панда, и Аляскаката гризли, а не на застрашената мечка в Родината си,ти не си Българин,а си изкуфейкин валутен предател! Колкото до онази гърлскаутка Грета Тумберг, тя е в детската градина, в сравнение с ГрийнПийс, WWF,и органициите като тях с над 200/300/100 години екологични традиции!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.