Близки до Путин руснаци гнездят за постоянно в полога на своята българска “курица”

На българите може да не се харесва управлението на България и повече от 60 на сто от нас да искаме оставката на корумпираната власт, заедно с пазителя на нейната корумпираност в прокуратурата, но на руснаците тя е любима. И то не на какви да е руснаци, а на приближените на Путин.

Това става ясно от разкритието на публичната тайна, че руски богаташи, привилигировани в забогатяването по линия на близостта си с Кремъл, си правят каквото си искат в България. И много, много я обичат, изразявайки пълно доверие в нея като място за инвестиране в недвижима собственост, чиято неприкосновеност е гарантирана от туземните власти. https://www.dnevnik.bg/sviat/2020/09/11/4112266_kak_blizki_do_putin_rusnaci_si_kupiha_luksozni/?ref=home_NaiNovoto

Няма да преразказвам написаното от колегите от сайта Биволъ. Ще репликирам само, че конкретните им разкрития само потвърждават добре известната и демонстрирана от неоколониалните ни владетели истина за България, като много уютно място за мръсните руски пари, канени и обгрижвани тук от властта, оглавявана от граждани за евразийско развитие на България.

А че това се демонстрира и никак не се крие от самите руски началници на нашите лакомници се вижда на десетки места в България от гордо разветите руски знамена. Защото на шефовете от Русия не им стига България да бъде световен шампион по брой руски и съветски паметници извън самата Русия. Те държат до побият и знамето си навсякъде, където са завладели територия.

Мога да дам много примери, както съм правил в предишни статии. В Слънчев бряг на кичозен хотелски комплекс с нацвъкани по оградата му гипсови ангелчета и прочее кич, който е с размерите на Министерския съвет, плющи пред фасадата му руския флаг. И не само на Черноморието същото може да се види къде ли не, а най-вече в руския анклав в района на Камчия. Идете в популярния за софиянци спа комплекс в Сапарева баня, с наскоро разширен голям басейн с гореща минерална вода и ще ви стане още по-топло от демонстрацията на огромен руски флаг на фона на плацикащите се гости на руското гостоприемство на българска земя.  

Темата е необятна в нашата уж малка България, която ( видно от цитат в разследването на Биволъ) руските богаташи харесвали заради “еднаквите ценностти” далеч от …хомосексуалните на Запад. Но нейното най-добро обобщение може да се види в коментарите на руската секция на “Свободна Европа”, която публикува разследването. Под нея руските реплики са единодушно ехидни: не е никаква новина, че приближени на Путин си пазаруват имоти в България, щеше да е новина, ако ги бяха допуснали в Ню Йорк. Още по-необичайно би било бандитите на Путин да инвестират в Крим, саркастично подхвърля друг руски коментатор… https://www.svoboda.org/a/30831754.html

Руснаците не се съмняват, че България продължава да е руска колония, макар и официално да е в ЕС и НАТО. Ясно им е, че това случва с решаващата помощ на българските колаборационисти, представяйки се за граждани за европейско развитие и техните “патриотични” подобия.

И вие ми казвате, че Кремъл, който бди с две орлови глави над тази своя “курица” , щял да я коли чрез протестите в България?

НА СНИМКАТА ( ОТ ПТИЧИ ПОГЛЕД НА ГУГЪЛ) : Закритият комплекс в “Св. Константин и Елена”,  за който става дума в разкритието на БиволЪ. 

 

20 мнения за “Близки до Путин руснаци гнездят за постоянно в полога на своята българска “курица””

 1. Имах вече възможността да отбележа но пак ще го направя.
  Слугите на Русия и слепите за руското проникване в България с “мека” сила, цинично подхвърлят реплики за времето в Москва по адрес на човек, който разкрива руското проникване в Българи и руската хибридна война.
  Всички видяхме отношение и поведението на Иван Гешев и Александър Йорданов спрямо Атанас Чобанов.

 2. Фейсбук заприлича на политическа псевдокоретност заради блокираните профили на антисистемните потребители! Този Зукърбърг и компанията му са нищо друго освен перачница за триолиони долари! Всяка публикация се следи за “нестандартни изяви”! Уж подкрепяли творчеството, а спират постове с “порнографски сцени”, и “сцени на насилие”, в които няма нарушаване на правилата! Популистите”имат правото да информират” своите идиоти къде ще има рублофилски събори чрез страниците си, и не ги заглушават! А ние, без партийните, и дясноцентристите когато коментираме, ползвайки темачни метафори, и ни ограничават! Пародията на технокрацията в социалните мрежи е като бюрократите във властта-тъпо и мислещо само за пари и корпоративни интереси!

 3. Няма да се учудя ако е построено със средствата на ЕС! Борисов субсидира Путин индиректно. Като оставиш Лукойл да работи уж на загуба, като всички проекти и фондове се взимат от хора като Доган, Пеевски, Божков и т. н… По добре е тези, които имаме европейски ценности и мироглед да избягаме от тук и след това ЕС да извади България от него! Няма смисъл от България там, Борисов ще съсипе ЕС. Ако искаме да сме солидарни към европейските данъкоплатци и искаме този съюз да продължи да съществува трябва да махнем България от него! Съжалявам че го казвам, но това е истината. Да отидем там, да водим нормален живот, да плащаме данъци, които да отиват по предназначение, а не в джоба на някой и тука да си останат бойковците комунисти и да си правят ткзс и да ходят с рубашки и това е! Така както живеем сега просто няма никакъв смисъл. Всеки който има някаква мисъл в главата си няма право да обрича детето си, като го остави тук.Преди смятах, че Бойко ще погребе България, сега знам че вече го е направил! Де факто ние трябва да започнем да строим държава не от нулата,а от някакъв минус от който не знам дали вече е възможно да се излезе. Шегувах се, че единствената разлика между Борисов и Живков е, че е единият е от Банкя, а другият е от Правец. Но не е! Борисов задмина своят тоталитарен учител. При Живковият тоталитаризъм БКП строеше укрития, бункери, страхуваше се от възмездие и отмъщение на този народ, но 1989 имаше надежда. При Бойковия тоталитаризъм този страх го няма, защото Борисов предпочете вместо да строи бункери, да изроди хората по особено жесток начин,така че тези укрития под партийният дом никога да не се налага да бъдат използвани. Лъжите на Борисов са в пъти по нагли и безкрупулни. Живков беше проруски настроен открито, Борисов е подмолно, така че да измами Запада и да му нанесе поражения, за които Живков може само да си мечтае. Живков раздели хората на две. Борисов ги раздели така че да не сме народ, да не знаем кои сме, направи хората жалки скотове.Сред свитата на Живков имаше и идеалисти, които макар и вярвайки в малоумна идея не биха се продали за пари и биха я отстоявали. При Борисов и герб идеали няма. Няма кауза. Има само грабежи и лъжи, нагли до степен непозната до сега. Живота не е само БВП, та дори и за него Бойко няма с какво да парадира, животът е раждаемост, смъртност, здравна система, брой самоубийства, свобода на личността и човека, съхраняване на човешкото достойнство, перспектива, развитието на човешкият талант, околна среда и природа, справедливост, култура, духовност, информираност, образователна система, достъп до образование, социална помощи, човещина, алкохолизъм, наркомания, хазарт, проституция, емиграция. Куде сме по тези показатели? Да и инфраструктура, но когато тя е за сметка на по горе изброените показатели,защото това е цената на реализираните от Божков, Доган и сие проекти, заслужава ли си да търпим Борисов заради това?

  .

 4. Бях една седмица в Албена и една седмица в св. Константин и Helena. Виждам това което виждам вече навсякъде в България, като там е много по засилено: Унищожаване на всичко Българско. Идвайки чужденец в тези курорти по-скоро ще помисли че е в съветЦки курорт. Бетон се лее навсякъде включително и като подпорни стени на пясъка , огради никнат в самите борови гори. И накрая надписи 90 % на латиница и липса на Български наименования на хотели , комплекс чета , магазини. Камов ли на име на хотел правещ препратка към Българската история близка и далечна. Затова
  ОСТАВКА.

 5. Статията трябва да стигне до всеки БЪЛГАРИН а не само. лека корекция с добавяне на символа за процент в първото изречение “повече от 60% от нас”. Докато исполинстват у нас МОЧА-вците нищо не сме свършили кат хората.

 6. @sms
  Като изключим началото и края, все едно че го е писал Иво Инджев

 7. Пускам го и тук с надеждата да стигне до всеки БЪЛГАРИН.

  “Промъкват се срамежливо в общественото пространство едни шестцифрени числа – сумите, заплащани от властта за „научните” и публицистични хвалебствия от професионални клакьори, с които тя насища ефира и пресата. Самите изпълнители, вече излинели от употреба, едва се държат на крака от своите нескончаеми дежурства по екраните. ”
  https://segabg.com/category-observer/ploshtadite-vyarvat-g-zha-ostavka

 8. От вчера се опитвам да пусна коментар към статията “В лоясалата тиква…” :
  Като един от малкото, четящи в. Стършел, ми се иска да добавя още един сегмент към блестящата дисекция на онези 37 %, които не искат оставката на Борисов. Деснеещи вешимисти, които не са узрели до идеята да се прегърнат със здравите сили за благото на Татко вината и предпочитат да изчакат редовните избори, до които истинските десни да развият успеха от Росенец и да разширят електоралната си подкрепа.

  Преди време се залива от смях, когато Вацев разправяше при Волгин, че Путин не може да подкрепя протестите, защото ако падне Борисов, на власт ще дойдат соросоидите на Хр. Иванов, които ще спрат енергийните проекти. Тогава се смях, но сега се замислям, че може да има и такъв сегмент… Свят голям, заблудени разни..

  Репликата ми към SMS е по повод коментара му към предишната статия…

 9. @ Караиванов
  Опитвам се да бъда оптимист за времето след победилия протест и подадената оставка на Борисов, но нещо много ми е свито сърцето. Дано пък този път да ме лъже пустата ми интуиция и да не ни измамят за пореден път, както винаги досега! Защото протестът още не е поставил условия на пРезидента, ако се наложи да прави служебно правителство, кои точно българи да назначи за служебни министри и кой да бъде служебен премиер? Да не стане така ,че вместо на българите, служебните министри на Радев да служат на Путин 🙂

 10. Здравейте коментиращи, на 61 години съм, бях комсомолец, но не поисках да вляза в партията. Не съм анархист, но не обичам организациите. Та…ето моят поглед върху всичко, което се случи след свалянето на живков от власт….без много думи…няма никаква промяна, живеем в посткомунизъм и
  кървавите боричкания за власт и съответно за едни огромни пари продължават. Боричкания между
  комунисти…различни хора от тях не се допускат до властта и досега. Така, че лукановчета, костовчета,
  беровчета, виденовчета, корнелийки, борисовчета…все тая…но има едно нещо, което не знаете за мен..
  непоправим оптимист съм…вярвам, че един ден, много от младите, които избягаха навън /не комунистическите отрочета, те не бягаха/ ще се върнат и ТЕ ще възродят България.
  П.С. И трябва да им бъде казано…колкото по далеч от Русия, толкова по добре за България.

 11. Като нямаш наследствена монархическа титла, нямаш право да строиш суперлуксозни палати и жилилища за поданиците си! Така е по законите за феодалната власт! Ако се нарушат, в нормално функционираща страна, имотите се отнемат в полза на държавата!Само в Балканария има Георги Кадиевци, лансиращи случайни кметици с по-малко местен вот в Младост, в която има много стари кадри и жители, и на всичкото отгоре финансирани от “бивши социалисти”, като Кадиев Наседиев по места за експерти на кухолейки, неразбиращи документацията за работа в общината! Разните там Хаджигеновци с наивност на средна възраст се спускат в опасни игри с Гешев Гешев и прокуратурата, която колкото и да е подкупна, и подбираща на парче делата, все пак изградена не само от зависими парично магистрати,но и от малкото останали честни и почтени служещи в нея! Вероятността Иванчева Диванчева и нейните замесени смотли заместнички в скандалът с големият подкуп, хаотичното й управление, и цялата отвратителна каша, забъркана основно от “Нормална Държава”, да останат в затворът за дълги години е голяма,защото има утежняващи вината им обстоятелства-липсата на опит, наглост, подправяне на референдум, недоволни граждани от тях, уволнени заместници с опит в архитектурата, и в местната власт, и ред други сериозни неуредици! И за капак ченгетата от ДС си осигуряват отново многомандатни постове!

 12. Когато се кара по Стършелство играта с думи е сатирична и болезнено актуална! Но понякога стават и грешки в тези смешки! Невинаги грешките са верни, като например Гешев, който се римува с Кешев Предрешев! Като му повториш фамилията се получава или семейна приемственост в шумните атракции, или малък пропуск в буквите! И в двата случая става глума с палячовците на самозваният премиер милионер!

 13. Павел Михайлов – децата на комунистите не бягаха на Запад, а бяха изпратени на Запад. По подобие на изпращането на Божков в Дубай! Родителите им познаваха реалността по добре от нас, защото ние бяхме затворени под техният похлупак и те знаеха какъв свят са ни създали.
  Наскоро гледах едно от малкото интервюта с дъщерята на Илия Павлов.
  Не лошо момиче, държи се нормално, не е жертва на чалгата, израстнала, живяла и живее в САЩ. Не я виня за нищо, тя е дете и носи отговорност за себе си.
  Но лицемерието на всички тези, които ни лъжеха ме възмущава страшно много.
  Те закопаха България и избавиха децата си. Сега техните деца са нормалните, а по улиците на България се разхождат силиконови момичета, жертва на средата, в която са израстнали. Да, това е избор на поведение, но има много предпоставки за него, затова на комунистите децата първи заминаха. Те получаваха вносните играчки на прогнилия капитализъм , те не ходеха граничари и в строителни войски в казармата, сигурно не са яли и от чернобилските марули.
  И днес си е същата дискриминация! И ние можем да отидем на Запад, само че има разлика дали ще тръгнеш от нулата и с кредит или с парите на Мултигруп. Така детето на Илия Павлов ходи на йога и учи в престижни колежи, а нашите деца ходят да берат гъби в Англия, работят в строителството В Германия , мият чинии и не са много възхитени, защото докато натрупаш някакъв капитал е така и миналото продължава да тежи на бъдещето ни.

 14. Това че ползвам метафори, близки до модерният свят, и Българските реалности, аз си оставам чужда на балканските нрави, алчните западни, и източни стремежи за власт! Моята народност си е моя работа! Макар и да имам интерес към жените, не харесвам лицемерките и страхливките! Двете крайности са гадни еднакво за жените и мъжете!

 15. QueenKristina Sweden:

  Не искам да се намесвам, но е по-добре да ползваме метафори, отколкото метаамфитамини.
  Справка: вчерашната катастрофа, причинена от шофьор на метамфетамини, превозващ тръби за турския поток на Русия в България, прекръстен от бай Бойко на “балкански”.
  Като си помисли човек, че самият ББ е сочен от едни много зли езици като бивш трафикант на същата дрога, кръгът на руско-турско-балканския му триъгълник направо се затваря кармично.

 16. Наркоманията е стара като светът, е научен факт от години наред! Добре, че Църквата и Държавата в Западна Европа са по-активни в превенцията срещу дрогата, алкохолизмът, и семейното насилие! Без да не сме силно вярващи в Господ, все пак респектът към Него е голям! Домашното възпитание също е решаващо в тази насока!

 17. Наркоманията е световно стар проблем! В изостаналите икономически страни е като пандемия! Превенцията срещу нея в по-богатите страни е силна, но и там също е в големи размери! Това е известно! Докато има глупаци, ползващи дрогата като пазар, ще има и подли трафиканти за нея!

 18. Проблемът с наркоманията е стар, колкото светът! Няма решение за него! Само с превенция, без да се проследят причините за възникването й до предисторията на човекът, няма да се постигнат резултати в борбата срещу трафикът!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.