Нинова победи Борисов на свой терен

 

 

 

 

 

Нинова победи Борисов на своя партиен терен. Заложи го на дузпата и му вкара неспасяем гол. 

Все някой от трибуната, която никога не й е ръкопляскала, трябва да каже, че царят ( на интригите и на залагането на кукувичи яйца в чужди гнезда) е гол. Вече е бос откъм възможностите си да стане задкулисен бос и на червените, мнозина от които го харесват иначе по партийно – генетични причини. Той успя и тях да отврати.

Нямам причини да се оправдавам авансово, но все пак нека отбележа изпреварващо, че личното ми мнение  няма значение – все по-малко е значимо напоследък, но това мое наблюдение също няма някакво значение. 

През годините съм бил канен от партии с антикомунистически профил ако не непременно за членство, то за (евро)депутат, за лектор, консултации, фон в масовки на подбрани “знакови” лица и за постове, зависещи от партийни квоти, както и на какви ли не кръгли маси ( не и на софри, държа да отбележа). 

Все по-твърдият ми отказ да се замесвам в партийни “мероприятия” през последните няколко години породи омекване на офертите. Вече не ме канят. И за медии, списвани от мой дългогодишни съмишленици, някои от които дори ми бяха приятели от десетилетия, съм мъртва душа, което всъщност е най-неприятната за мен компонента от тази кратка реплика. Тя не бива да се възприема като оплакване. Защото е само констатация като част от моята аргументация.

Казах си го. А сега да вървим напред с незначителното ми мнение, което не застрашава никакво дясно единство и може да подразни само някои здрави сили в нездравото, уви, дясно тяло, разпокъсано от Борисов и от голия предишен негов царствен слуга на проруското статукво у нас Симеон.

Ще приложа в анализа си метода на самия Борисов, любим и на онези, които толкова дълго му помагат да цепи дясното “ с двеста” уж от десни позиции без формално да са гербаджии. Формално, формално, но изиграха основна роля простакът да оцелее и да тържествува над бащино им огнище във формалина на мавзолейната среда, която му изградиха с отровното трио, допринесло решително  за тройно трайно тримандатно овластяване на простащината в България:

1. Пази ни от комунистите

2. Няма алтернатива

3. Той е по-малкото зло

За първите две няма какво да коментирам. Видя се от самия избор на консолидираните благодарение на него комунисти колко ни е опазил. А и алтернативата му вече е налице. Нарича се Нинова и той има всичкото право да се похвали, че тя дължи победата си в БСП на него, както се похвали и след победата на Румен Радев на президентските избори ( за което апологетите му така и не му се разсърдиха).

Хайде сега обаче да му приложим аршина на по-малкото зло в оценката на победата на Нинова, която се е запътила да го детронира на избори, редовни или предсрочни.  

Добрев – син ли трябваше да оглави БСП и да се бетонира като поредната мутра с бизнес интереси и криминални прояви в биографията си, но с претенция за потомствена партийна правоверност? Или може би откровеният болшевик Жаблянов, на чиято физиономия пише “Народен съд и разстрел за всички гадове”? А може би красивият Красимир ( Янков), щеше да е по-добре , вместо Дорбев, да яхне партията като един Янко и да се бори с т.н. харизма на повелителя на лелките в България?

Не, победи също толкова отблъскващата за десните избиратели Нинова, която обаче няма партийна биография и с това доказа, че в случая не става дума толкова за носталгична вълна в БСП, колкото за победа на желанието водещата позиция на партията наистина да бъде насочена срещу несменяемия Борисов. Тази консолидация на червените може да е лоша новина за здравите сили в дясното пространство, но недоволните от нея трябва да благодарят за това на своя Бойко, когото те осъзнато или без много мисъл в главата толкова години признаваха за “единствена алтернатива” и незаменима пречка пред комунистическия реванш. 

Засегнатите на чест крепители на Борисов в ГЕРБ и в периферията на тази прахосмукачка на десни прашинки в нозете на Бойко от Банкя ще възнегодуват тук, че се радвам на победата на Нинова, че ми е лъснала най-после истинската червена същност и разбира се – зависимостта от миналото.  

Не ми пука. Нали ме няма, не могат да ме уцелят и засегнат. 

Да повторя, че мнението ми има значение само за онези, които си правят труда четат този текст. Някакви си десетина хиляди на ден – къде да се меря, дори и да исках, с онези бройкаджии, ( самозвани) лидери на дясното ( дълго и дълбоко) мислене с техните сайтове и медийни трибуни, от които отдавна съм изключен.

Моя скромност не за първи път пльосвам в локвата на  ситуацията на п(редп)оложението, че губя от печалбата на най-яркия си противник. Такъв беше случаят през октомври 2006 година, когато президентът Първанов си мислеше, че ме е смачкал, като ме е прогонил от БТВ заради зададен от мен журналистически въпрос във връзка с неговата корумпираност. Тогава нито една медия, с изключения на в. “Капитал” ( който обаче не удържа на натиска на Първанов и не публикува разследването си), не направи опит да провери основанието да задам онзи въпрос на съвсем конкретен адрес, посочен от мен от телевизионния екран. 

Ако българските медии бяха отиграли повдигнатата от мен топка в навечерието на балотажа на президентските избори между Първанов и Сидеров, то атакистът като нищо щеше да се окаже президент на България в предверието на чакалнята за ЕС, от която можеха да ни изритат не много учтиво, но напълно основателно по тази причина.

Да, през 2006 година загубих личната си битка за доказване на истината и сега, с риск да бъда навикан отново, твърдя, че този епизод беше началото на голямото пропадане на медийната свобода  в България. Защото медиите жертваха скромната ми личност чрез отказа си да докажат с лекота, че съм бил прав да питам за корумпираността на Първанов. Но те предпочетоха целесъобразността. В крайна сметка България спечели от този техен прагматичен избор и се сдобихме с повторение на един по-мек Путинско-Първановски президентски мандат, през който все пак бяхме приети в ЕС и не бяхме изгонени от НАТО, както можеше да стане, ако Сидеров беше се намърдал в креслото на главнокомандващия. 

Та нали Първанов преобърна БСП на конгрес ( подобен на сегашния форум на БСП) в подкрепа на българската интеграция в НАТО! Вярно, направи го не от принципно прозрение за ползата от това, а заради заплахата на германските социалдемократи да го лишат от финансовата си подкрепа чрез послание, изпратено по германския депутат Гернот Ерлер, депозирано от германца ултимативно и на висок глас в кабинета на президента Петър Стоянов ( за което още се надявам той да потвърди 9 години след като описах този държан в тайна факт в книгата си “Течна дружба”). 

За Запада Първанов беше все пак по-малкото зло от Сидеров. Познато ли ви звучи в днешния политически контекст, при който сме изправени да преценяваме кое наистина е по-малкото зло за обеднените срещу бившия галеник на Москва и Брюксел Бойко Борисов? Дали Западът ще избере да се опълчи на мнозинството българи, за да запази своя кучи син, заиграващ вече десетилетие със сините у нас, готови да му пристанат като на “по-малкото зло”?

Сега вече няма откъде да бъде изгонен. Седя си тук, и си пиша каквото си искам без да се съобразявам с друго, освен със собствената си съвест без оглед на печалба и прочее близалки за масова злоупотреба.

Като казвам това, нека да приложа и предложа още един Борисов шаблон, но този път за бъдещо логаритмуване на базата на неговото минало на раздавач на порциите не само сред послушните лакомници от обкръжението му, но и като изкусител на червеното плашило БСП. 

Спомняте ли си, че триумфиращият отново на парламентарните избори през 2014 година Борисов предлагаше на червения лидер Михаил Миков ( а после и на самата Нинова ) третия по важност пост в държавата. Изкушаваше го публично да оглави с гласовете на ГЕРБ Народното събрание ( съзнателно “греша” като го наричам трети по-важност, защото в случая шефът на изпълнителната власт щеше да си остане де факто най-важен, както и зависимият от него президент)?

Спомняте ли също си, че Борисов направо гласеше коалиция на БСП в началото на онзи свой втори победен мандат като премиер? Издаде го близкият до БСП, че и до ГЕРБ, в. “Труд”, който написа, че Борисов предлага тайно 4 министерски кресла на столетницата. Не някакви маргинални позиции, а ключови постове, включително на отбраната ( което интересува особено много като приоритет съюзниците от НАТО). 

Борисов беше обладан от идеята да се прави на Меркел и да управлява с ляво-дясна коалиция по подобие на успешния германски модел на сътрудничеството между антагонистичните на хартия християндемократи и социалдемократи.

И вие ме питате сега със заклеймяващ плам в очите това бъдеще ли препоръчвам при евентуално отстраняване на Борсов от ролята на селекционер на следващто правителство, избрано от един променен парламентарен състав? 

Не питайте мен. Питайте него защо докара хората в България до положението да протестират заедно срещу неговото управление без разлика от своите ляво-десни предпочитания в политиката. Ако на Борисов, най-десният от десните и най-големият антикомунист ( според вас) му (беш)е позволено да заговорничи с гадните комунисти за общо управление, то защо това да не е разрешено на либералната десница в открити преговори, а не в подлите подмоли на партийното шмекеруване?

Може и да не стане. Дори е малко вероятно. Но от мен да знаете, че има поне един изключително важен компонент в полза на такова сближаване на основата на общите действия ( о, да- ще бъде шумно оплювано тук като нов ОФ!) срещу бившия любимец на Брюксел и Москва, закотвил 10 години България на дъното на европейските негативни класации.

Западът би подкрепил такава ляво-дясна коалиция у нас. Той многократно е давал да се разбере, че уважава избора на българските граждани. Западът не страда от сантименти колко позорящ може да бъде изборът на един бай Борисов за нас чрез овластяването му и международното му легитимиране като производна на този български избор. Пак в името на стабилността, както досега, той би приветствал отстраняването на своя ням за пряко евроатлантическо общуване досегашен партньор. Би го обосновал също и заради промяната, пожелана от самите българи.

Апропо, ако се стигне до такава немислима за момента ляво-дясна коалиция в България, вдъхновена от духа и примера на доказано гъвкавия бай Борисов, либералните демократи непременно трябва да си поискат ключовите постове на отбраната, външните и вътрешните работи, а на коалиционните си партньори да оставят да се борят с нанесените от ГЕРБ щети в икономиката, в която червените барони бяха толкова успешно интегрирани от техния Бойко.

 

 

18 мнения за “Нинова победи Борисов на свой терен”

 1. Не е измислено от мен, но много ми хареса:
  “Бойко Борисов направи толкова много за Русия, колкото Корнелия не може да боядиса за цял живот”.

 2. Автоголът на червеноармейците от БКП е равностоен на Хърватската победа над Русия на Путинският терен! Само олигофрен като ЧК и ЦК чугунените радиатори си вярва, че е олигарх! Да убиеш своят Монарх, и да седнеш на Тронът му е измяна, както знаем всички ние, нямащите симпатия към абсолютизмът! Когато имаш законно Избран Владетел с Конституционна Представителност, ти си не си само Поданик, но и Гражданин! Докато при тоталната система си никой! И това го знаем! Това че пародиращите нашественици шестват на помпозните си илюминации, не ги прави Илюминати, тоест Просветени!

 3. Когато имаш Генералски Щаб, който има правомощията и задълженията военно и мирно времево да е Върховен Главнокомандващ, не ти трябва Президент, дори и да е доскорошен Генерал да изпълнява тази функция, защото се получават дублиране на дейности, и политически интриги! При Монархията Владетелят по Конституция има само символично участие при парадите, и при проверяването на армията при учения!

 4. България има нужда в момента най-много от кадърни и почтени управляващи. Това е от жизнена необходимост. Първо хората да са свестни, чак тогава идва ред на възгледите им. Ако си престъпник, какъвто е случаят с Борисов и погазваш законите, какво значение имат понятията ляво и дясно. Ако се обединят хора с общи ценности, но с различни възгледи, както става на протестите ще бъде добре! Защото с интелигентният човек можеш да се разбереш, с простака никога! В БСП обаче хората не са такива. Корнелия Нинова е някакъв женски вариант на Борисов. БСП не са социалисти. От там произлизат най-богатите хора в България. Откровени престъпници.Те нямат ценности. Ние не можем да си позвилим да се въртим в този кръг повече и да стане по подобие на анимацията на Доньо Донев “Умно Село”.Трябва да дойдат нови хора, без зависимости, с потенциал и експертност. Такива са само Демократична България! Всичко останало са глупости. БСП бяха вече на власт, три пъти фалираха България. Впрочем единият път заедно в синхрон с Борисов, бидейки тогава от НДСВ, което е доказателството, че няма разлика между едното и другото! Подкрепата на Първанов към Борисов е очевадна, както тази на Сидеров и както тази на Доган.
  От 15 години в парламента реалната опозиция само намалява, докато в последните четири изчезна напълно и ето го резултата. Мафия и диктатура!Старото БКП, но без идеалистите.
  Ако българина не вижда и не иска да прогледне и да осъзнае елементарни неща, ако не може да разбере, че именно БСП е докарало Борисов на власт и върне БСП, аз просто няма какво повече да правя в тази страна. Няма смисъл да си губя времето и след 4 години да свалям БСП, за да дойде ГЕРБ.
  Върне ли се БСП предлагам и Христо Иванов и всички от Демократична България, които се борят да променят нещо и ние тук, просто да се изнесем и с познанията и квалификацията си да водим нормален живот. Като иска българина да си живее в комунистическа кочина, нека си живее, страда и плаща за простотията си! Аз не искам да прекарам живота си в сизифов труд. Това е последният път. И това е не само моето мнение. Повече няма да плащаме за чужди грешки и простотия. Аз не искам различните лица на БКП да ме управляват и ако това е единственият начин да не ме управляват ще се махна завинаги! Така или иначе ползите от ЕС бяха редуцирани до това от Борисов и БСП.
  Преместването на парламента в тази сграда крие някаква зловеща символика за бъдещето. Направо си представям как идва и хеликоптера ,управляван от Радев, със закачена за стоманено въже рубинена петолъчка…. Като я видях онази Кума Лиса с чипото носле ,застанала до Радев тръпки ме побиха…
  Ако българина не разбере че двубоят между Бсп и Борисов е театър, подобен на американският кеч, в който актьорите не се удрят истински и след мача получават заплатата си от едно и също място, България е обречена!

 5. До къде в докарахме! Да се радваме не само, че още има официална производна на Партията, ами и че лидерката и, която ползва услугите на руски аналитични служби в ключовите за оцеляването ни като европейска страна служби!!!

  Великото Народно Въстание е опит за възстановяване на културната същност и идентичност на страната ни. И е страхотно, че е шарен протеста.

  Ами не са едноцветни и монокултурни
  и монокнижни бройлери! И патакламата не е за място на хранилката.
  Ужас, нали!

 6. Към Веселин Димов:

  Все пак държа да повторя, че не се радвам, а отбелязвам, че Борисов отново има основна политическа заслуга, побеждавайки този път себе си в редиците на БСП.
  Това ще има последици. Може и да не са като в Германия, но не защото вече ни плаши с “гражданска война”, каквато и без това тлее в доста горещи глави у нас.
  Но германизацията все пак не може вече да се изключва по смисъла на една ляво-дясна коалиция, която вече се състоя на площада без никакви партийни директиви. Хората гласуваха за нея с краката си. Лидерите ще бъдат длъжни да се вслушат в този тропот на маратонките и сандалите срещу тропането на палките по щитовете на полицейщината, зад която се крие Борисов.

 7. Статията не е за първо сигнални “антикомунисти”. Днес съществуват две противоборстващи сили с нулев шанс за диалог. Какво ли остава за разбирателство, общи действия и преследване на сходни цели . Народът срещу Мафията (Моделът КОЙ) олицетворен(а) от Бай Х.. .
  С едно не съм съгласен “През годините съм бил канен……………….. ( не и на софри, държа да отбележа).”
  Иво. как да те канят когато публично си заявил, че няма по-ценен ресурс от времето и смяташ подобни сбирки за чисто губене на време. Ако неправилно съм разбрал горното, моля за поправка и съответно за извинение

 8. Към Georgi Nikolov:

  Правилно си разбрал, макар и да е частично вярно, че избягвам софрите само заради загубата на време – важна е и загубата на апетит при почерпките, за които не желая да ме карат да се чувствам задължен.

  На коктейли и приеми, освен ако не са изрично заявени като вечери със съответните поименно запазени места, избягвам да се наяждам. Предпочитам да се прибера вкъщи за ритуалната вечеря със семейството си, отколкото да се натъпча на крак като гъсок за угояване с онези хапки ( кюфтенца, малки шишчета,банички, лозови сърмички и пр. артикули от обичайното меню на коктейлната програма).
  Имам и друго лошо качество в това отношение: не обичам да обикалям с чия в ръка и да се запознавам с други присъстващи с пълна уста. Ако има някой, с когото бих искал да се видя и да говоря, поемам инициативата. Ако не, любезно изчаквам в някой ъгъл и се отправям да си вечерям у дома след прилично време на изчакване от уважение към домакините ( които не бих посетил, ако не уважавах, пък ако ще приемът да е вещае тонове от есетри, сьомги и черен хайвер на корем както се случваше на Атлантическия клуб с парите на Мултигруп – една от причините да го напусна ).

 9. За отровените от триото /не това от протестите/ ще кажа: Нещата са много прости. Ако имаме чест и достойнсво, ако мислим за бъдещето на децата си,трябва да се противопоставим на жестокия рекет и измамите на Борисов,Гешев,Пеевски,Доган и тяхните слуги и подгъзулници.
  След тях ще имаме възможност сами да решим по кой път да тръгнем. Това ще бъде пътят,който заслужаваме.
  Вярвам,след толкова лутания ще се върнем на правилната посока И за да бъда напълно ясен ще допълня – това е посоката към свободния, демократичен и проспериращ Запад, от която бяхме отклонени през 2001 година с помоща на царското чучоло.
  Нека вещерите да си дрънкат колкото искат.

 10. Ей, бога ми, не мога да преглътна този голям горчив хап – дави ме и го изплюх. Кое е това? Ами Слави Трифонов с оркестъра си в центъра на протеста! Това е свръх силите ми, повярвайте ми.

 11. „И вие ме питате сега със заклеймяващ плам в очите това бъдеще ли препоръчвам при евентуално отстраняване на Борсов от ролята на селекционер на следващто правителство,..“

  Този ПРОТЕСТ ще успее. ДА, ЩЕ УСПЕЕ! Зачатието му беше осъществено на последните местни избори, а раждането му стана на 07.07.2020г. в Росенец, а тази „ляво-дясна коалиция“ ще бъде факт след новите избори за НС постигнати след реализацията на едно-единствено ИСКАНЕ ОТ ТРИ ПОДТОЧКИ:

  -СВАЛЯНЕ НА БОРИСОВ И ГЕШЕВ ОТ ВЛАСТ
  -СЛУЖЕБНО ПРАВИТЕЛСТВО
  -ПРЕДСРОЧНИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ

  ЗАТОВА ВСИЧКИ НА МЕГДАНА! И помнете, колкото сме повече и колкото сме по задружни, толкова по-скоро тази „ляво-дясна коалиция ще бъде факт, защото против нея „НЕ МОЖЕ ДА ПРОТИВОСТОЯ И НАЙ-СИЛНАТА СТИХИЯ“!

 12. @QueenKristina Sweden: натискането на копчето,което изстрелва ядрените ракети е политическо, а не военно решение. Освен това, независимо колко плиткоумни и неграмотни са политиците в световен мащаб, такива решения никога не трябва да се оставят в ръцете на военни. Затова Президента е главнокомандващ.

 13. Георги: не знам на колко си години, дано да не си минал 30, за да имаш достатъчно време да успееш в друга, нормална държава, с истински граждани и истинско общество. Това, което си написал е христоматиен пример, какво всъщност е България и какво е била винаги. Аз разбрах това още на 25 години и от още толкова нямам нищо общо с този соц кенеф. Възползвай се от факта, че най-доброто място на света се намира в България. Казва се Терминал 2.

 14. Към ~Alex : Ако сте от движението ” NixWieWeg” – практикуванeто на за лично удобство бягство в стил : “с чежда пита помен ” там където е лесно и удобно , вместо всички заедно да си наредим страната , то какво правите в Български блог и пишете на Български език и словоблудствате с него наричайки Родината ми по този просташки начин ???
  На протеста >>> Успех !

 15. Напълно см съгласен с казаното от Георги по-горе. Българите трябва първо да си изгасят телевизорите които те използват навсякъде едва ли не като лампи защото те имат вредно въздействие – не само с вредната си светлина. Като всяка фалшива светлина тя вреди по много начини на осезанията на хората и им пречи да осмислят наистина важните неща в живота им.
  Тогава те ще осъзнаят колко хубаво е да използват възприятията си правилно и да виждат неща които преди това не са виждали вълреки че са били пред очите им.

 16. Бойко Борисов се държи, говори и действа като монарх.
  Това негово поведение го прави чуждо тяло в Републиката, което трябва да бъде отстранено колкото се може по-бързо.
  Втори като Симеон Сакс Кобург Гота няма да изтърпим.

 17. (Само)заблуждавате се господин Инджев, че личното Ви мнение няма значение. Още повече, като споменавате десетте хиляди на ден, които посещават блога Ви (което хич не оспорвам, понеже аз сам, поне два пъти дневно посещавам)! За съжаление проявявате „излишна“ скромност, поставям излишността в кавички, защото в ценностен аспект наистина е излишно нацията ни да се лишава от трезвен мислител, и то в моменти, когато трябва се взимат съдбоносни решения. А такива решения, особено за избор на политици, наистина трябва да бъдат взети и тогава да се използва особена мисловна дейност. Добре проследих Вашето изказване и дори разбирам, че Ви боли известното „отдръпване“ на някои ценни приятели, които във Вашите очи може би Ви третират като „мъртва душа“. Но нали трябва да вървим напред, някои казват „да се развиваме“, но за да може някой да се развива, трябва поне преди това нещо да е „навил“. Един пример за навивката е Вашият случай с пребиваването Ви в Русия, където, ако не се лъжа, сте учил. Учил, но с отворени очи и уши, за да види състоянието на един модел, който ни е бил препоръчван. По същият начин го е наблюдавал и Илиян Василев, който наред с Вас също така високо ценя! Добре, политик не желаете да ставате, това погледнато статистически явно е най-ниската категория човеци, вероятно поради това, че там са се приютили множество такива с изключително нечовешки (отрицателни за индивида) качества. Лошото в нас е това, че (трябва) да ги избираме и то още и още! Ето, тук дадохте пак няколко примера за Вашата далновидност и понеже сте човек със самочувствие, дори се самокритикувахте. При това без вина, сам се изкарахте „виновен“, че поради Вашата критика е могло да дойде по-голямото зло– Сидеров. Аз също съм се отказал повече да Ви „кандърдисвам“, преминал съм само на получаване на познания чрез интернет-посещения, защото е останало единственото приятно чувство, поне да можеш да установиш, че нацията не е безвъзвратно загубена. Също така тук определям изказванията на Георги и Alex като един отчаян акт, който също се взема след огромно размисляне. Трябва за някого да се натрупа изключително много огорчение и немощ, за да може най-накрая да каже, майната му на всичко до тука! Уважаемата MilaNowak според мен греши, защото аз още през комунистическо успях и съм минал по този път, и въпреки всичко обичам България макар и „задочно“. А откъде да знае човек наистина кой и как взима съдбоносните решения, защото винаги се дърпа късата клечка. Моите почитания на тази Ваша устойчивост госпожа Мила, и тази на господин Инджев, но при качествата на последният това, че е там, го считам за щастието на нацията! Ето в момента излиза в пресата твърдение на сегашен или минал министър (за съжаление той не ми е познат), който е „дочул“ някак си, че някога се е готвело един натовски генерал у нас да бъде поставен за руска матрьошка. Публикацията в момента е актуална във Фактор.

 18. @Boris

  Вчера културният министър Ало-Банов-Съм каза в интервю, че бил чул как “една жена каза” в Хасково преди 20 години, че готвели натовски генерал за нещоси. Дори да е вярно това, то няма особена стойност, щом го чуваме с четири години закъснение. Радев изобщо не е интересен – типична политическа еднодневка. По-интересно е #Kой и откога е готвил пожарникарина-телохранител за днешната му роля. Предвид, че Борисов решително помогна на “натовеца” да стане президент, стигаме отново до приказката за свинските черва и необходимостта всички те да се махат: Гешев, цялото правителство, целият парламент плюс прецедентът & вицепрецедентката.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.