В духа на своя учител по политарогантност от Банкя варненският Марешки призова Господ за свой адвокат пред Темида

 

 

 

Осъденият на 4 години затвор на втора инстанция пореден “златен “пръст на Борисов в политиката Веселин Марешки вече се превърна в незаобиколим фактор в едно отношение: повече не може да бъде пренебрегван като тема за политически коментари. Досега изглеждаше като пренебрежимо дребен шмекер, за да си хаби човек клавиатурата и времето за него, но с няколко нови стъпки към пропастта на иначе бездънния цинизъм в нашенската политика той си гарантира място сред заслужилите внимание екземпляри от политическата фауна. 

Днешният информационен повод той си го създаде сам. Доказа в телевизионно интервю, че между храбростта и глупостта разликата често е никаква. Той направо я прекрачи с безумното си заяждане със съда, говорейки за “топките” на един съдия. Дори и да е имало съдии, които са му симпатизирали по някакви причини досега, с това нагло изявление вече си е осигурил мълчаливата им солидарност с онзи техен колега, който го осъди ефективно.

Явно търговецът на гласове се е самозабравил напълно и се е преизпълнил с гордост от себе си, след като за негова собствена изненада се оказа, че от волята на неговата “Воля” зависи моментното оцеляване на властелина на България. Как иначе да си обясним, че в очакване на следващо решение на съда търгашът си създаде колективен враг в негово лице. 

Човек със здрав разум и с елементарни познания относно независимостта ( и чувствителността ) на съда би казал обикновено, че уважава Темида и нейните решения, вярва в справедливостта й т.н. Не и Марешки. Той вече си и повярвал…За целта се позова направо на Господ, когото призова за свой адвокат, прескачайки инстанцията на неговия земен посредник Бойко, дето са го галИли три папи.

Търговецът не остави никакво съмнение сред интересуващите се от политика в България, че търгува с влияние в Парламентарния храм.  Настанил се е там и самодоволно пребивава със сергията си в него със самочувствието, че никой не може да го прогони благодарение на гласовете, които си купи предизборно чрез предлагане на лекарства и бензин на конвертируеми цени за електорална консумация на принципа: аз на вас ви правя отстъпка в цените, вие на мен ми (про)давате гласовете си.  

Заблудил се е обаче, ако си мисли, че си е купил народна любов. Спазарил е само авантаджиите, които са видели в него един конюнктурен бай Худ ( да не се бърка с бай Х ). Те ще го продадат също толкова лесно, както той изтъргува тяхното съмнително доверие със сделката си да подкрепи управлението срещу концесията на един плаж.

Сам по себе си “феноменът Марешки” не е кой знае колко интересен. Циници в българската публичност, а и по света, има колкото щете. Но поведението му е сигнал за вредата от модела със запазената марка “Борисов”, на който той подражава.

Питат го днес Марешки за очеизвадната му сделка да угоди за личното оцеляване на Борисов с гласовете на своите лични депутати срещу отпуснатата му същия ден от правителството концесия на черноморския плаж, прехвърлена мълниеносно на майка му, а той отговаря саркастично, че е готов да подари въпросния плаж на …президента Радев. Нали уж не е негов, а на майка му? 

Този отговор на питане по конкретен казус е достоен за учителя му по нахалство Бойко Борисов. Години наред той се измъква от всеки неудобен въпрос, когато изобщо му задават такъв, с изместване на темата и с нещо като “ а в Америка бият негрите”- похват, използван от пропагандата на комунизма, от чийто реванш той уж ни охранява. Ето че варненският ученик на големия бос от Банкя, последовател на хитреца от Правец, върви по стъпките на най-добрите образци на политическата арогантност.

При толкова дълго и настоятелно искане на хиляди граждани за реформа в съдебната система и за оставка на властта, която отказва да я направи, покрай Марешки може да се окаже, че тъкмо съдът ще осъществи искането за една властова оставка чрез потвърждение на осъдителната присъда на концесионера на (под)купени гласове.  

 

 

 

4 мнения за “В духа на своя учител по политарогантност от Банкя варненският Марешки призова Господ за свой адвокат пред Темида”

 1. Една изповед на малък Тошко, която донякъде
  обяснява и поведението на МаГарешки. Дето има една дума: “няма рима, ама е вярно”…….. https://izvanredno.info/%d0%bc%d0%b0%d0%bb%d1%8a%d0%ba-%d1%82%d0%be%d1%88%d0%ba%d0%be-%d0%bf%d0%b8%d1%82%d0%b0-%d0%b1%d0%be%d0%b9%d0%ba%d0%be-%d1%82%d0%b8-%d0%ba%d0%be%d0%b3%d0%b0-%d1%89%d0%b5-%d1%81%d0%b8-%d0%ba%d0%b0-2/?fbclid=IwAR0V0bPhuIAvS1CtFrZ_fnNgK6QXbzaAh97cfyLk-Q7pBYg_ZG_5YBUwCdA

 2. Точно па мнението на малък тошко (липсата на главни букви не е израз на неграмотност, а нещо друго…) относно Братинята ни, ни най-малко не ме интересува!
  Единствено би могло да служи като дребен лакмус, дали хората, направили Баце кмет, главен секретар и PM, са решили да оттеглят висшата си благословия към Него.
  Скоро ще стане ясно.
  Който разбрал – разбрал.

 3. Спомняте ли си в предизборната кампания на Герб видеото, в което се казваше “имаме воля”. Още тогава се светнах каква воля имат! Това беше някакво двусмислие, подобно на тези от типа на “при капитализма човек експлоатира човека, при комунизма е обратното”,които стояха по комунистическите табелки. Беше ясно, че Марешки ще е подлога на Борисов!Не мога да си обясня мотивите на тези, които са гласували за Марешки. Какво са мислели, че ще направи за тях?Ако са се подвели по по евтините аптеки и бензин това е трагедия!Елементара логика е нужна, просто да си кажеш – добре е това, хубаво е, че е по евтино, но откъде този човек има парите да създаде всичко това? На Запад с този мотив отказваха дарения на Илия Павлов и то за баснословни суми!
  Тука по подобие на ромите, които за 20лв и две кебапчета се продават, някакви идиоти продават бъдещето си. Тази дебилност ще затрие България. Нямаш право да си чак толкова тъп.Честно казано комунистите ги разбирам, там бронебойни патрони няма, но всичките му там БББ, РЗС, Марешки, Бойчев и Кулеков, Светльо от Хиподил, Боян Расате, Бареков и прочие лайна, къде им е акъла на тия хора,които ги избират?Това е дългата ръка на ДС, последвана от римското разделяй и владей в някаква садистична форма,плюс първи принцип на манипулацията да изкараш ненорамлното нормално или Бойко антикомунист съответно. Това, че ДПС получават повече гласове от Демократична България е върха на израждането на хората, който ДС постигна. Ако след всичко това, което става напоследък и не само, на следващите избори ДПС влязат с повече депутати в парламента значи повече надежда за България няма!Това е краят,защото комунизма си отиде, но тоталитаризма остана и от година на година става по зле. В момента по раждаемост сме някъде около 1945-1950г,а по полицейщина около 1975-1980.По свобода на словото и по дезиинформация сме по зле. Преди беше даже по лесно – те ти казват, че няма Бог, ти приемаш това за доказателство, че има, те ти казват не слушайте западна музика, ти знаеш, че именно затова трябва да я слушаш, те ти казват капитализма е прогнил, ти си убеден 1000% че е по добре, без даже да си ходил да видиш. Там някъде ни върна този тъпунгер и става по зле и по зле, защото сега така са се маскирали, че няма този ориентир . Бойко е социлизмът, който беше недоносче, но стана юнак, за които Живков говореше. Та дори и на хората настроенията спрямо Бойко са като спрямо комунизма – просто да се махне, каквото ще да става после, само да не е това чудо.
  Давате ли си сметка къде ни върна той?При положение, че има хора, които изпитват носталгия по Живков, представяте ли си какво ни причини този урод. Това не се ли спре сега, ще настане мракобесен тоталитаризъм! И всичко говори затова. Погледнете как Демокрацията застрашително изчезва. Погледнете сегашния парламент. Това не е ли пак все едно е една бюлетина, както навремето те задължаваха, сега не е ли изродено обществото пак насила да я пусне.
  Моля ви да се понапънате повече всички и да дадете повечко от себе си този път.
  Чао, че отивам на протест!
  Обичам ви и благодаря, че ви има!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.