Навални се оказа неваляшка – името му тепърва ще стряска навалицата от руски корумпета у нас

 

 

 

 

 

Навални се оказа неваляшка- за ужас на поръчителите на неговото отравяне. Искаха да го повалят този път окончателно и не просто с полицейски палки и хватки, както обикновено го тормозят от години милиционерите на Путин по площадите на опозиционните митинги, но той взе , че се изправи и възкръсна в ръцете на германските лекари след посегателството срещу живота му в Русия.

Това обаче още е нищо в сравнение с предстоящата верижна реакция от събития на Запад след покушението срещу него. Вече открито се говори в Брюксел за готвен документ по подобие на американския закон “Магнитски”, тряскащ съня на най-големите грабители от обкръжението на Путин. Работата по него е започнала дори преди Навални да изпадне в кома на руска територия на 20 август, но сега явно ще бъде ускорена и не на последно място ще даде като резултат закон с името на самия Навални.https://clubz.bg/103887-es_gotvi_zakon_navalni_ekvivalent_na_amerikanskiq_zakon_magnitski

Небивало събитие в този контекст и във фарватера на добре известния факт на германския стремеж към добри отношения с Кремъл беше отказът на Берлин да приеме руския външен министър Сергей Лавров на предварително планирано посещение в Германия. Демаршът от германска страна беше породен от отказа на Москва да сътрудничи с Берлин в разследването на престъплението срещу руския главен опозиционер.

Светът като че ли почти беше прежалил Навални. Очакваше да му се случи в резултат на отравянето същото в крайна сметка, което причиниха с изстрели на Борис Немцов в Москва, неговия предшественик в качеството главен вътрешен противник на Путин и бивш избраник на Борис Елцин за наследник на президентския престол в Кремъл, изместен след това от Путин.

На покойния Немцов нарекоха вече площади и булеварди по света – от Ню Йорк, до Прага. А на оживелия Навални?

Оцелелият Навални, дори и нищо да не предприема, тепърва ще кара неговите провалени убийци и поръчителите на черното им дело да съжаляват. В тази навалица от виновни лица един европейски закон “Навални” няма как да не завлече в търсенето на отговорност и производните на руския режим у нас в икономиката и политиката.

Неприятната за нас новина е, че пак ще ни спасяват от чужбина. Но тя е като самата демокрация: нищо по-добро не измислено.

5 мнения за “Навални се оказа неваляшка – името му тепърва ще стряска навалицата от руски корумпета у нас”

  1. “Неприятната за нас новина е, че пак ще ни спасяват от чужбина. Но тя е като самата демокрация: нищо по-добро не измисленo.”
    Величав Иво! Или може, едва ли не. като че ли, не сме и заслужили ОЩЕ сами да се “спасяваме”. Свободата не ще екзарх, иска Караджата!
    Забелязах по-горе една “грешка”. Молбата ми е да не се пипа. Грешката е вярна. “Тряскаш” си е съвсем на място и много по-силно.

  2. Блестящо заглавие, г-н Инджев!
    Поздравления!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.