Мини(стерска) изповед в режим на оправдание за максимално дясна мимикрия

Сутрешната телевизионна изява на социалния министър Деница Сачева осведоми днес зрителите за малко известна на широката аудитория подробност от своята биография. Похвали се, че е постъпила в партия ГЕРБ едва миналата година, но, както се подразбира …напук на ДСБ, където не я пожелали за член.

 

 

 

Както знаем, прясно покръстената гербаджийка беше възнаградена за партийния си ентусиазъм и за извънредната си преданост към вожда с министерски пост. 

Не на всеки партиен новобранец се случва такова чудо. За какви ли заслуги е помазана така царски в партията на царския слуга Борисов, раздавач на “мазнинки” (по собствения му израз), в която самият вожд дава пример как се става генерал за една нощ? 

Явно Сачева е приласкана от прословутата “харизма” като илюстрация на тезата за привлекателността на ГЕРБ за десните българи като форма на поощрение за бъдещи дезертьори в окопа на обсадената власт.

За неосведомения зрител, сред които си признавам да съм, се оказва, че тя е била отритната от ДСБ. Отказали й членство в ДСБ и то след като е била депутат от партията. Какво ли са научили за нея, за да го сторят? 

Не, не отричам правото на всеки да се променя и да еволюира във възгледите си на основата на нов житейски, политически опит и на информация, която може да накара човек не просто да преосмисли, а направо да преобърне нагласите си в политика. 

Специално за определящите се като десни читатели напомням, че Роналд Рейган започва кариерата си в политиката като член на Демократическата партия. Постепенно се осъзнава като републиканец и се превръща в символ на партията и борбата срещу комунизма и левичарството – приживе и посмъртно.

Обратното, ако не искаш да се развиваш и променяш в зависимост от промяната в собствената база данни, не искаш да се учиш и да си вадиш изводи, а да си тежиш мълчаливо като олекнал камък на мястото си, е по-скоро проява на апатия, липса на себеуважение, признак глупост или дори на феодален фанатизъм в рамките на доброволното самозакрепостяване.

Само че в случая с обясненията на Сачева излиза, че тя ни най-малко не е променила възгледите си. Напротив, винаги се е имала за дясна, както сама заявява ( по-късно и писмено във Фейсбук в опит да поправи щетите от своето откровение в сутрешния блок на БТВ). Ето защо е подала заявление в ГЕРБ. 

Явно ГЕРБ й се е видяла не просто друга, но и по-истинска дясна партия от ДСБ.

Интересно е дали госпожа Сачева щеше да пробва да се внедри  в трета дясна партия – този път направо крайно дясна, ако и от ГЕРБ й бяха отказали? Така де, нали за нея е важно е да е с десните и да е на власт на всяка цена. Може пък някоя още по-дясна партия да й услужи със себе си и да оцени нейните безценни качества.

Типично за оправдаващите се деснеещи номади ( пак казвам, не осъждам номадството по принцип, ако е предизвикано по искрени принципни съображения), Сачева се барикадира в самоотбраната си зад магическото универсално оправдание “ДС”. И на нея този етикет се привижда като причина да си купи фабрика на 9 септември.

Тук вече тя съвсем прекали. Защото “ДС” не е забранена марка в ГЕРБ. Да посочвам ли имена? Хайде, няма нужда, ще оставя на пропагандата на ГЕРБ да свърши работата с маркировката, давайки непрекъснато думата на видни кресльовци с тази марка на чело, която е ( Георги) маркова за тях.

Проблемът на повечето от онези, които се давят в бурното море на собствената си лакомия за власт, е, че ползват спасителния пояс с надпис “ДС” без да са си обули предварително гащите. Надяват се на аплодисменти, но когато се изпълзят пред публиката на брега им се виждат срамотиите. 

9 мнения за “Мини(стерска) изповед в режим на оправдание за максимално дясна мимикрия”

 1. “Извънредна преданост” към ШЕФА (точно така близкото обкръжение от няколко стотин пудели и пуделки. извинявам се на сладките кученца но друга квалификация на български не намирам за случая. обяснява и допълнителните екстри които сачева консумира в битността си на министър. Прекрасно информирани източници са сподели където му е мястото. че когато Баце се вихри с джипката, деница командори в кабинета му. Привилегия недопустима за когото ѝ друг да е от колегите ѝ. Спирам до тук и кой разбрал-разбрал.

 2. Ето как една отмъстителна неграмотна мутра може да завлече със себе си в пропастта и бъдещето на цяла България:

  Референдум за президентска република – в България вече законът позволява

  https://www.dnevnik.bg/politika/2020/09/17/4115463_referendum_za_prezidenska_republoka_-_v_bulgariia/?ref=home_layer2

  Мнозинството подмени Великото народно събрание с референдум
  Политическото сметкаджийство, съчетано с неграмотност, вече откровено застрашава националната ни сигурност

  https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2020/09/17/4115592_mnozinstvoto_podmeni_velikoto_narodno_subranie_s/

 3. Каракачанки и партизанки се стрелят и лаят взаимно, а народът им е вдигнал мерникът буквално! Всичко е тривиално, като техен официоз! Храни имат за цял обоз! А ние останалите ядем салати с магданоз, и други зеленини! И от време на време месо с малко тлъстини!

 4. Сачева е дъщеря на професор Евгени Сачев, професор в Библиотекарския институт и документиран сътрудник на Държавна сигурност. Мисля че това обяснява много неща, включително отказа за членство в ДСБ.

 5. Сачева Пачева, Кирил Бананиев, и цялата им флора и фауна са за сауна! Че имат много мазнини! А ние ядем дефицитни храни! Само по изпразниците качваме килца, но като цяло всичко ни е вяло!

 6. Скандалите на глупаците са като конете с капаците-гледа се само напред, а зад гърбът им мечките излапаха целият мед!

 7. Ясно е, че ситуацията в бг е непоносима за цивилизован и културен , даже той да е местен. Сачева ще е поредният пример за отвращение. Случаят показва принципност и морал в ДСБ, нещо изключително рядко и ценно. И при това без да е афиширано.

 8. Бойко контрольорът е постоянно контролиран от ЕК и ЕЦБ, но пак краде на парче! Когато му свърши мандатът, а БСП, ДПС заедно с идиотите и Магарешки се изпокарат за избори и фондове,Дългият чалгар и другите ужалтернативи няма да са в Събранието, а около него за поредните си безсмислени протести!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.