Русофилите охраняват вече официално Охранителя си от протестите на българите

 

 

 

 

 

 

Както е редно за събитие от съветски тип в България, Телеграфната агенция на Съветския съюз ( ТАСС) беше упълномощена да ни съобщи, че ще се сдобием с нова партия, изповядваща преклонение към Русия на Путин. Разликата с досегашните й подобия ще бъде само в това, че този път ангажираните с проекта русофили не само няма да се прикриват, а ще афишират своята дейност в полза на чуждата държава.

Два са най-интересните пункта от съобщението на ТАСС за българските и съюзническите институции, ангажирани със сигурността на България, ЕС и НАТО, които привличат вниманието  при съобщаването на новината от страна на подсъдимия за шпионаж в полза на Русия председател на Националното Движение “Русофили” Николай Малинов. Но и двата факта доказват, че ГЕРБ е част от московската пета колона у нас.

Дори в момента, когато обявява прерастването на формално неправителствената организация в партия, Малинов държи да каже пред ТАСС, че в създаването на партийния проект участват и представители на управляващата ГЕРБ. Но още по-разобличаваща е неприкритата позиция на Малинов на страната на властта срещу протестите, набедени от мнозина желаещи да отблъснат прозападните българи от тях като “проруски” или дори като организирани от Кремъл.

„Смятам, че подобни действия [протестите] са организирани отвън и са насочени към дестабилизацията на положението в страната и преследват по-далечни цели. Смятам, че тази акция е насочена срещу газовите проекти, сътрудничеството с Русия, против проекта за строителство на АЕЦ „Белене“. Настоящото правителство беше избрано в условията на демокрация и именно в името на демокрацията може да потърпим още шест месеца до новите избори. Надявам се, че нищо принципно важно няма да се случи за този период“ https://offnews.bg/politika/tass-balgarskite-rusofili-gotviat-partien-proekt-736666.html

Фактът, че съм “познал” многократно в своите коментари, в които оборвам внушенията за ръката на Москва в организирането на протестите, както и че “познах” също къде ги стяга руският чепик във връзка с руския “Турски поток” и АЕЦ “Белене, не ме радва. А че Радев, ако не конкретно по тези две руски писти за пързаляне на България към пропастта на още по-голямо руско енергийно заробване,  се оказва с юмрука си срещу русофилите по отношение на протестите, очаква някои разяснения като за праволинейни мозъци. Особено от страна на самия Натовски главнокомандващ, който мълчи по темата за маршируващото руско влияние в Натовска България. 

Ако бълнуванията на Малинов за “доказани 80 на сто русофили” сред българските граждани напуснат полето на сънищата му и се окажат верни, това би трябвало да означава, че официализираното руско влияние в България трябва да получи до броени месеци не просто свое узаконено политическо представителство, но и да се превърне в нова тоталитарна партия. Защото при 80 на сто влияние, екстраполирано в законодателната власт, всички останали партии ще се изпаднат в ролята на някогашното БЗНС – параван за еднопартийната диктатура.

Или и вярно казаното от Малинов за тези 80 процента, или той ще се издъни като поредния проруски сметкаджия, който разчита кръчмарят да не му търси сметка за пиянските претенции.

Освен всичко друго, нахалството да създадеш политическа партия на основата на чуждо влияние като нейна идеологическа основа, потвърждава основателните подозрения за бутафорния характер на прокурорската акция по обвиняването на Малинов в шпионаж в полза на Русия. Акцията по неговото обвиняване, състояла се точно преди година, явно е спазарена за пред Запада с Москва, където същият беше награден за подривната си дейност в България лично от Путин, докато нашите власти тук мълчаха като прости кърджалийски путинистки по време на и след тази кремълска демонстрация на пълно пренебрежение  към подчинените им български власти.

От анонса на Малинов излиза, че в ролята на БЗНС конкретно ще бъде кооптирана сегашната ГЕРБ като партия, която не само поощрява с (без)действието си активиращата се все по-явно през мандатите на Борисов руска агентура на фронта на борбата за сърцата, умовете и джобовете на българите, но и вече бива коткана да си партнира с русофилщината, която излиза на сцената като последната охрана на Охранителя, заплашен от българския народ с уволнение от премиерския му пост.

18 мнения за “Русофилите охраняват вече официално Охранителя си от протестите на българите”

 1. На базата на тия “80%” русофилстващи, определени от Иво Христив като “дебили”, Мужикия стяга “окончателната очистка” на българия от еврофили. Русофилстването е производно на рублоядството и понеже българите не са дебили и рубли не ядат, а се стягат да похапват в евра, проектът ще намери това което търси – електорален шамар. Времето е разделно. Тъкмо ще се види колко чинят рублите пред еврата и доларите.
  Апропо, само заради унизителното и обидно за всеки българин, предателско приклякане пред руския и сръбския интерес в Северна Македония с яловия, както проектът им за конституция, меморандум за българската позиция на преговорите за членство в ЕС управляващите трябва да бъдат изметени от политическата сцена веднага, заедно с русофилските си патерици като тоя Малинов!

 2. Един присъдружен на русофилите сайт съобщава от извора кои са основните фигури на движението, към което ще бъде създадена и руската партия в България (“Русофили” си остава НПО, а руската партия, като формално “отделен” партиен играч, ще се оглавява, по собствените му думи, от самия вожд на русоробите Малинов). Вероятно сред 165-те желаещи да зобят от ръчичката на Путин има и други “известни” лица (с извинение), но и посочените не са никак безинтересни. Обичайните заподозрени са ясни, но “десният” кмет на Плевен Георг Спартански издава четата къде минава основната разделителна линия у нас – не между ляво, център, дясно, а между русороби и свободни хора:

  https://www.cross.bg/bulgariya-rysofili-rysiya-1643001.html#.X2dl0lQzZdg

  “Делегатите утвърдиха 165-членния състав на Националния съвет, в който са имената на депутати: Александър Симов, Антон Кутев, Валентин Ламбев, Петър Кънев, Светла Бъчварова, Станислав Станилов, Явор Нотев; известни общественници като Валентин Вацев, Георг Спартански – кмет на Плевен, Галина Стоянова – кмет на Казанлък, Георги Дуков – агенция КРОСС, митрополит Григорий – Велико Търново, митрополит Киприян – Стара Загора, ген. Шивиков, ген. Емил Миланов, ген. Златан Стойков, проф. Людмил Георгиев, проф. Нина Дюлгерова, проф. Светлана Шаренкова, Тихомир Стойчев, Христо Монов, Юрий Борисов, Георги Тодоров – кандидат за председател на БСП, и други.”

 3. Освен “отровното трио” се оказва, че си имаме и “циничния дует” (виж видеото). Добрата новина е, че единият от двамата е в напреднала бременност и в разгара на предизборната кампания ще е излязъл в майчинство. https://kanal3.bg/video/27437-%20Benovska-pita%20-na-20.09.2020.-Gosti-sa-Nidal-Algafari%252C-Petar-Blaskov-i-Cvetomir-Tomov

 4. Центрофугата на историята разделя фрагментите безжалостно. Няма междинни фракции. Или или.
  Време е за Национална консолидация на основата на истинската древна, стара и нова история и реалните интереси на българската нация.

 5. 1 наум
  20.09.2020 в 16:37

  Ами и аз с погнуса прочетох името на “десния” кмет Спартански в редицата…Има ли изненадани?
  Аз лично – не.

 6. Хубаво е, че се пише за негативното влияние на Русия в България, но мен по-скоро ме притеснява факта, че България и в частност българите са склонни да толерират политическо управление, което наподобява това на Путинова Русия. Плаша се, че свободомислещите хора, които са на улицата, не са подкрепени от нито един интелектуалец, обществена личност, политик или журналист. За пореден път хора като Харалан Александров, Анаталолий Гълабов, Огнян Минчев и Сие. се продадоха на един откровен диктатор за жълти стотинки. Тези хора може би не осъзнават, че благодарение на знанията си са по-скоро вредни за обществото, отколкото полезни.

 7. Неназованата новина, която ме притесни е почти едновременното възникване на две нови политически формации, на г-н Цветанов и на наградения от Путин, обвинен за шпионаж Малинов.

  И двамата имат необходимост от време до края на годината за да си изградят структурите.

  Изводът е, че смяната на караула ще стане през март, на редовни избори.
  И, че ни чакат интересни времена, като тези на царя, когато беше преформатиране политическото бъдеще на страната.

  Нормалното се отлага, ако протеста не успее.

 8. Спартански-заедно с Малинов,виждате ли колко дълбоко са инфилтрирани и как при силна потребност се активират.

 9. Един от водещите политици от Християндемократическия съюз (ХДС) Фридрих Мерц остро критикува политиката на руския президент Владимир Путин. “Този човек и армията му бомбардират болници, детски градини, училища и домове за възрастни хора”, каза Мерц във видеоинтервю за „Билд“, говорейки за войната в Сирия. Според политика притокът на бежанци към Европа е до голяма степен причинен от „варварски военни действия на руската армия, за които е отговорен Путин“.

  ФАКТОР. БГ
  А пък у нас му се радват /на Путин/. Но никоя партия до сега не е успявала да обслужи по-добре руските имперски интереси от Герб. Това е и основната причина за 10-те години “успешно” управление на Герб – успешно за Русия, катастрофално за България.
  И лицето Малинов се нарежда открито до Драган Цанков и т. н., в доста дългата редица БГ предатели в полза на Русия. Е, как да сме добре в БГ при това положение…. Ако Цв. Цв. /Цецоу/ трябва да ни спасява от Русия, жална ни майка.

 10. @Траян
  Да се твърди, че хора като Харалан Александров, Анатолий Гълъбов, Огнян Минчев и Сие (особено ако се в гледаме в сието) са се продали за жълти стотинки, е все едно да кажете, че Иво Инджев се е продал на русофобите…
  Просто хората си имат мнение.
  Добре е да приемете, че не са толкова умни като Вас и мнението им се различава от Вашето…
  Ама чак да са се продали….

 11. @ Stoyan Blazhev
  21.09.2020 в 10:16

  Ами както вървят нещата, май натам ги бутат Кукловодите на фалшивия ни ПСЕВДОпреход – Цв.Цв. (Ухото) да ни “спасява” от руските имперски попълзновения…Жална ни майка!
  При положение, че 10 (ДЕСЕТ!) години беше вторият човек в Партията (и Държавата) (а може би – Първият? Това само #КОЙ знае…) и през това време руското влияние и структури у нас се умножиха по десет.
  Стоя твърдо зад мнението си за това лице, ако искат да дойдат да ме арестуват копоите му!
  Бог да пази майка България, ако такива като него ще ни “спасяват” от Путин, Зюганов и Жириновски!

 12. @ Stoyan Blazhev

  Отчайващото е, че досега САМО БСП (чрез Крум Зарков-Кацамунски и Явор Божанков) алармира за надвисналата опасност, свързана с националната ни сигурност, с гласуваните промени в Изборния закон за референдумите:

  https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2020/09/17/4115592_mnozinstvoto_podmeni_velikoto_narodno_subranie_s/

  https://dnews.bg/avor-bozankov-risk-za-nacionalnata-sigurnost-sa-promenite-v-izbornia-kodeks.html

 13. Да видим сега КОЙ точно СЪД ще регистрира антиконституционната руска партия в България и КОГА ще бъде арестуван руският шпионин Малинов?

  С партията на Малинов Путин атакува открито България
  Цветанка Андреева

  https://faktor.bg/bg/articles/mneniya/lacheni-tsarvuli

 14. @Караиванов

  Докато говорителите на ГЕРБ (Тома Биков, ПКП Цвета и останалите) наричат всеки инакомислещ ‘платен’, е логично да подозираме, че имат опит в областта на ползването на коментаторски услуги срещу заплащане. Най-мръсното в цялата работа е, че купуват най-светлите ни умове за просташката си “кауза”. Ето например Стойчо Стойчев: до едно време коментираше много смислено и обективно, но от момента, в който излязоха “спинкащите” снимки, се превърна в подобрена (поради академичния си бекграунд) версия на Георги Харизанов – адвокат на падишаха. Адвокатските услуги се плащат, не ли?

 15. до -sms

  Кой точно съд ли?
  Миталовци има навсякъде…

 16. В този блог може да се чете качествена журналистика, включително и като снимков материал. Вижте снимката – спокойно и без емоции. Физически Борисов е колко : 20 -30 см. над Путин. И въпреки всичко се навежда, привежда се? Защо ? За прегърдка ли ? С по-нисък човек по-правило не се прехръщаш (затова и посланника на САЩ – милата я съжалих как я беше допрял до зърната си), а и самия Путин е известен, че е студен човек, меко казано не харесващ физическия допир. Тогава защо ? Защо се навежда, защо се снишава? Не е ли същия “табиет”, с който правехме на българо-съвецките паметници българина/българката винаги по-ниски от руснака?

  Всъщност ще напиша и повода за коментара ми – Борисов съм го задраскал с дебелия фулмастер. Отдавна не ме интересува, на кого се дупи и навежда Ердоган, Путин, Тръмп. Но ми е чудно НА БАЗА НА КАКВО МАМА МУ СТАРА – ГЕРБЕРУНГЕЛИТЕ СЕ ПИШАТ АНТИКОМУНИСТИ И РУСОФОБИ? При положение, че нещото на снимката им е председател на партията? Сериозно го казвам, наистина толкова години не мога да разбера – тези хора наистина се пишат русофоби?!

 17. petar
  22.09.2020 в 15:32

  Прав сте, герберунгелите само се пишат антикомунисти и русофоби, интересуват ги усвояването на милиардите евра от Еврофондовете!
  Дотам!
  Откачите ли ги от “цицката” на еврофондовете – дотам ще им е и “антикомунизма”!
  Вълци с наметнати (временно) овчи кожи.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.