Всички русофилстващи политици у нас си приличат, но най-вече имитират Путин

Всички русофилсстващи политици у нас си приличат, но най-вече имитират Путин. Почти като при въвеждащите думи в романа “ Анна Каренина” на Лев Толстой с неговата афористичната мисъл “Всички щастливи семейства си приличат, всяко нещастно семейство е нещастно по своему.”

Чета, че Путин е удостоил с презрително откровение отровения в Русия, но вече оздравял в Германия Алексей Навални. В телефонен разговор с френския президент Макрон руският президент Путин се подиграл, че Навални бил “обикновен размирник в интернет”.

Изобщо не мога да се меря с блогъра Навални по сполетялото ме нещастие да бъда коментиран преди 14 години от тов. президент Георги Първанов, комуто дължа просто една загуба на работата си без опасност за живота ми. Няма значение, че тази загуба да се оказа принудително излизане в пенсия на 51 годишна възраст, защото повече не получих предложение, сравнимо с работата, която загубих под политически натиск – както изрично написаха в годишния доклад на Държавния департамент на САЩ за състоянието на демокрация по света през 2006-та в частта за България.

 

Първанов ме нарече тогава в интервю за услужливия в. “24 часа” “безобиден журналист”. Обоснова се ехидно с твърдението, че никога с нищо не съм го обидил. Зачуди се театрално също защо съм  напуснал БиТиВи, в чиито централни новини четоха от негово име заклеймяваща ме поименно декларация заради зададен въпрос за имотното му състояние.  

Не знам как ще се развие животът на Навални. Да е жив и здрав и тепърва да натрие високомерния нос на самодържеца в Кремъл. Мога само да му пожелая моята съдба. В крайна сметка сблъсъкът ми с държавния глава промени живота ми за добро, превръщайки ме в напълно свободен журналист и човек в не особено свободната медийна среда на собствената ми родина.

Понякога президентите са инструментите на съдбата. Но когато тя се окаже благосклонна към техните жертви, това не оправдава насилниците, облечени във власт. А равнодушието на техните пасивни съучастници към делата им Лев Толстой е обобщил с друг афоризъм:

“Една от най – вредните и най – опасните мисли е “всички правят така”.  

 

6 мнения за “Всички русофилстващи политици у нас си приличат, но най-вече имитират Путин”

 1. Алексей Навални освен, че разкатава фамилиите на високопоставени чиновници и олигархи с разкрития на грандиозни корупционни схеми на ОПГ дирижирани от Кремъл има чудесна съпруга и страхотно чувство за хумор. Или това което никога не е притежавал сенилният кремълският гном. Да се опитваш, по вестник Монд, да пробутваш евтини простотии под формата на лъжи и майтапи на самият Макрон си е направо 100% старческо слабоумие. Но пасаран!
  https://offnews.bg/sviat/navalni-se-podigra-na-putin-kojto-predpolozhi-che-sam-se-e-otrovil-s-736816.html

 2. Русофилска партия с дъх на ДАНС, Барселона и изпъден Решетников
  Александър Дугин пред Der Spiegel през 2015 г. : “Евразия е заредена с глобален характер, тя е синоним на многополярност. Имам последователи дори в Бразилия и Китай – навсякъде, където живеят противници на еднополярния американски модел и неговата доминираща роля. В този смисъл тези хора са евразийци. В по-тесен смисъл Евразия е Русия и нейните партньори Турция, Иран, Китай, Индия, постсъветското пространство, в което влиза и Монголия. Също и част от Източна Европа – България и Сърбия. Как точно ще се случи евразийската интеграция, ще видим.”
  Освен България, Дугин не споменава нито една друга страна, член на ЕС или НАТО. Което е повод да се замислим.

  https://frognews.bg/novini/rusofilska-partiia-dah-dans-barselona-izpaden-reshetnikov.html

 3. Хубавото на науката е, че отсява митовете от фактите. Затова и, бащинството се доказва с генетично изследване.
  Генетичните изследвания показаха, че сме народ, произлязъл от траки и българи. То беше ясно и преди, по простата причина, че предхожда е и тюркските, и славянските теории по простата причина, че и двете групи се формират след 6 век, когато ние сме вече и стар, а и известен народ.
  Очаквано, землищата на Аспарух, в сегашна България, кибер, в Македония, Алцек, в централна и северна Италия, а и българите от Агиливо време, сме с еднакъв произход. Не са ми известни изследванията за земите на другите двама братя, Безмер и Котраг, останали в старата Велика България. Но, тестовете за бащинство предстоят. И, истината такава, каквато е, ще се трябва да приемем.
  Много съм любопитен и за изследванията на угро- финското население на московското княжество.
  А и за българския принос в дворянството

  Романтиката на 19 век, турила основите на източноевропейските понятийни митове и основаващите се на тях национални доктрини, полека отстъпва на реалността.

 4. Корабните застрахователи спират да работят с “Турски поток” и “Северен поток 2” заради задаващите се санкции

  https://faktor.bg/bg/articles/korabnite-zastrahovateli-spirat-da-rabotyat-s-turski-potok-i-severen-potok-2

  Борисов прелетя с хеликоптер над “Балкански поток” заедно с чуждестранни инвеститори

  Владимир Малинов, изпълнителният директор и член на УС на “Булгартрансгаз”, също бе с премиера. Той бе и негов преводач по време на полета. 🙂

  https://faktor.bg/bg/articles/borisov-preletya-s-helikopter-nad-balkanski-potk-zaedno-s-chuzhdestranni-investitori

 5. -sms
  23.09.2020 в 11:33

  Освен България, Дугин споменава още една страна, член на ЕС или НАТО.
  Турция – член на НАТО.
  Знам, че ще изкажа едно еретично мнение, а то е, че Турция и членството и в НАТО определя в момента накъде ще се наклони баланса на световните сили (демократи срещу антидемократи, най-общо).
  Въпреки всичките му кусури на управлението на Ердоган, точно Турция е стожер на НАТО в момента в югоизточна Европа и западна Азия. Да имаш на територията си бежанци около 4.5% от населението на страната си, смятайте каква тежест е.
  Също така мисля, че това мое по-горно мнение е единственото, по което имаме различия с Вас..
  Целта на кремльовците, след успеха с анексията на Крим и окупацията (с частичен успех) на Донбас, след BREXIT (аплодиран силно или под сурдинка от тях) е да вбият клин в НАТО и по възможност, да катализират процеси и настроения за излизане на Турция оттам.
  Апелирам към Вас, не им помагайте за това!

 6. Господин Инджев, аз винаги ще харесвам “безобиден журналист” като вас, отколкото един

  бездушен, безличен и безнравстен президент

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.