Министър-пред(сед)ателят и коалиционният му партер са истински важната за Кремъл агентура в България

 

 

 

 

 

 

 

Знаете ли защо епизодичните прозрения на прокуратурата за руска ( шпионска) намеса в България са всъщност пропагандни ходове в защита на властта, която се опитва да се скрие от негодуванието на българите ( и на все повече чужденци) зад старата новина относно ръката на Москва, на която сега приписва като отчаян ход за самозащита от прозападните граждани у нас организаторска роля на протестите в България?

Отговорът е пред очите ни както при всеки фокус, целящ отвличане на вниманието. Обяснението на този феномен с едногодишна давност, доколкото изригна неочаквано за мнозина с арестуването на русофили през септември миналата годината и продължи с прогонването на руски дипломати без особено прикритие като шпиони, е в драстичното разминаване между политиката на Борисов и имитацията на борба с руския шпионаж под негов патронаж.  

Няма как и двете неща да се верни. Или прокуратурата и контраразузнаването наистина са искрени в демонстрациите на “успехи” в борбата срещу руската хибридна война срещу натовска и европейска България, или Борисов е явен рекламен агент на геополитическия интерес на Русия да използва България пред очите на целия свят като инструмент за постигане на своите цели чрез проекти като “Турски поток” и АЕЦ “Белене” .

Агентурната дейност на Борисов в полза на руската геополитика е безспорна и видна от хеликоптер величина. Тя буквално опровергава мотивацията за маневрите на службите, които се опитват да внушават обратното за прикриване на тази публична Борисова дейност. Още повече, че тези маневри са предизвикани от съюзнически натиск, сдържан от опълченците на “Дондуков” години преди най-накрая да се “предадат” на въпросния натиск и да съобщят ( част от ) истината. А тя е, че в държавата на Охранителя с всички сили се охранява руският шпионаж  колкото е възможно по-дълго, преди да стане невъзможно да бъдат лъгани очакванията на западните съюзници за българско противодействие на руската намеса и тя да бъде ( поне половинчато) оповестена. https://clubz.bg/104198-nikolaj_nenchev_chujdi_slujbi_sa_okazali_natisk_da_izgonim_ruskite_agenti

Борисов и разположението на силите в московската пета колона у нас отдавна са разконспирирани от уязвения бивш генерал от КГБ, прогонен след провалите на операциите му на Балканите в Черна гора, Македония и Сърбия ( въпреки успехите му българска почва) му от шефския пост на руската шпионска централа централа РИСИ ( Руски институт за стратегически изследвания). Решетников класира ГЕРБ на първо място по значение за Кремъл пред БСП в интервю от 2017 година, когато с благословията на Борисов вече си имахме за президент Румен Радев. Някой, освен ако не е заблуден или вербуван от собствената пропаганда да вярва в небивалици, вярва ли наистина, че Борисов и коалиционният му партер са неудобни на Москва?https://www.mediapool.bg/reshetnikov-za-rusiya-bsp-i-gerb-sa-gore-dolu-ednakvi-news261958.html

Горните ( ми ) съждения не се нуждаят от “вътрешна информация”, защото са базирани върху факти на показ. Но има и публикации, базирани явно на такава информация. https://frognews.bg/novini/rusofilska-partiia-dah-dans-barselona-izpaden-reshetnikov.html

https://frognews.bg/novini/shpionskiiat-skandal-vlastite-sofiia-dokladvat-moskva-nato.htm

А какво прави в същото време самият Борисов? Лъже. Като за последно – докато още може да го прави в качеството на министър-пред(сед)ател, обречен тепърва да отговаря за дългогодишната си служба на кремълската каишка. https://www.capital.bg/biznes/energetika/2020/09/23/4117849_kolko_puti_izluga_borisov_za_turski_potok/#

15 мнения за “Министър-пред(сед)ателят и коалиционният му партер са истински важната за Кремъл агентура в България”

 1. По ранина товарим на хеликоптер саудити от втори управленски ешелон. обяснявам, щом не са от многолюдният кралски двор, ерго, са последна дупка на кавала. да им покажем като как върви Банкянски поток в който на тях е отредена една от главните роли. на ужким де, а в краят на работният ден след неизбежното съгласуване с посланик макаров “гоним” двама руски дипломат-шпиони с огромна вероятност с 99% изтекъл мандат и всичко е на 6. Прикриваща многоходовка със силно съмнителна ефективност/ Може и с депеша, СМС де, казано по днешно му на Херо Мустафа, Баце да се е поФалил! Я колко ербап евроатлантик съм.
  ДГД!

 2. Шпионският скандал: Властите в София докладват на Москва, а не в НАТО

  “Чужди служби, най-вероятно американските, са предупредили българските власти, че руски дипломати шпионират без никакво притеснение в България. Посочени били имената на Сергей Николашин и Вадим Биков. Минали месеци, но българските служби и прокуратурата не предприели никакви действия по неутрализиране на двамата шпиони.”

  https://frognews.bg/novini/shpionskiiat-skandal-vlastite-sofiia-dokladvat-moskva-nato.html

 3. Изключително песимистично, особено табелката на входа на пещерата.

 4. Алиса Юрченко: Русия малко по малко си купува България, „инвестицията” на олигарха Медведчук от 20 млн. евро е доказателство за това
  Украинският политик се чувства комфортно в страната, щом е придобил 23 хектара от територията на Черноморие, в общините Несебър, Поморие и Царево, казва пред Faktor.bg разследващият журналист

  Как чужденец от страна извън ЕС си купува земя в България, 23 хектара от територията на българското Черноморие, в общините Несебър, Поморие и Царево. в България ?! Чрез офшорки?

  https://faktor.bg/bg/articles/alisa-yurchenko-rusiya-malko-po-malko-si-kupuva-balgariya-investitsiyata-na-oligarha-medvechuk-ot-20-mln-evro-e-dokazatelstvo-za-tova

 5. Няма нищо странно г-н Инджев. Странно е, че никой в БГ не желае да види нещата от истинската им страна.
  Едно време цялата власт (в буквален и преносен смисъл) беше в ръцете на ДС, която беше подчинена на БКП, която пък е подчинена на КПСС, която пък имаше изпълнител в лицето на КГБ (вся власт советом).
  ДЕФАКТО нито една от тези абревеатури не съществува, но ДЕФАКТО всички работят на пълни обороти.
  Това е тъжната истина.

 6. Съветникът на Каракачанов Христо Томов ли е българинът, снасял секретна информация на руснаците
  Две години няма санкции от обвинението срещу информатора

  Уличеният за връзки с руснаците Томов е развивал строителен бизнес в Гърция но фалирал, а банките го преследвали като длъжник. Поради тази причина не бил назначен на трудов договор в МО,както преди, а се водел “консултант” на граждански договор към политическия кабинет на министъра.

  Аферата беше замазана, а открит остава въпросът, защо Военна прокуратура тогава не му повдигна обвинение?

  (Продължава да изпълнява функциите на ПР в министерството на Каракачанов и друга екзотична птица, Александър Урумов, “паникьосаният” евангелски пастор, борец срещу Истанбулската конвенция и джендърите, доказано разпространявал фалшиви новини как ще бъдат отнемани деца от родителите им в циганските махали” и автор на генЭалния моноспектакъл “Лалугер”.)

  https://faktor.bg/bg/articles/petak-13-savetnikat-na-karakachanov-hristo-tomov-li-e-balgarinat-snasyal-sekretna-informatsiya-na-rusnatsite

 7. Днес видях по телевизора Н.Пр. Херо Мустафа зад президента и у мен изникна асоциация с филмчето “Ну погоди”. С малко въображение може да си представим, че вълкът – щангист е нашият пишман премиер, а пеперудката оставям на вашето въображение:

 8. Г-н Инджев, как ще коментирате неотдавнашното интервю на агент Гоце, че все още обитавал панелката си в Красна поляна и нямал ресурси да издаде книгата си!?! Това бе по повод на журналистически въпрос дали е вярно, че е милиардер.

 9. Към Светльо:

  Чувал съм бизнесмени да се подсмихват, че за апартаментите не било никаква тайна – и други видни персони имало в тази “игра”. Фактът обаче, че никой не проговори, само доказва, до каква степен беше наложена омерта в държавата. Какво ли се е случило на информатора “Джеймс Бонд”, както се беше подписал,бидейки очевидно част от много тесен вътрешен кръг около Първанов, който разпространи детайлната информация за двата мезонета?

  Трудно понасям лицемерието на тази “свещена крава” за медиите ( изразът е на колегата Мерим Тенев, който напусна БНР и написа, че за Първанов е било забранено да се говори негативно в радиото), които бяха превърнати през двата му мандата в негови държанки. Возеше по цял свят в президентския си самолет от Южна Америка до Югоизточна Азия главни редактори и “ресорните” си придворни журналисти. Срещу тези разходки и държавни почерпки ( за други облаги не знам, все пак не съм присъствал, а и всички облажили се солидарно мълчат за различните форми на собственото корумпиране), той получи пълен комфорт да си прави, каквото си иска.

  Изключения бяха пробивите във в. “Струма”, пред който ядосани лесничеи, зарязани от свитата му с джиповете в планината край Симитли, го издадоха, че е бил там, вместо да обяви национален траур заради изгорелите хора в един влак.В. “Сега” и “Експрес” подхванаха темата и на петия ден след разразилия се мини скандал в пресата той си призна с половин уста, макар прессекретарката му Башлиева ( какво ли стана с нея след като май изпадна в немилост по-късно?) отрече да е “стрелял по вълци”. Вероятно само им се е наслаждавал миролюбиво, както и на онзи архар в Узбекистан.

  После и “Уикенд” се ангажира с две поредни публикации за негови връзки с “дами”, предимно журналистки, а най-вече с една поп певица, която получи трибуна в серия от ( явно “помолени” да контрират) медии да отрича с интервюта под индиго.

  Когато обаче работата опря до супер луксозния хотел в Белчин баня, където и днес вероятно съществува специална зала за специална гости, декорирана в в негова чест, всички си глътнаха езика – там беше замесен покойният от няколко дни Симеон Пашов и “свещеното теле” на БСП К. Добрев. Малкият Добрев, се оказа “голяма работа”, видно от изтекли в публичността електронни съобщения. Ръководеше превръщането на бившата социалистическа почивна станция в баровски хотел за избрани хора. Раздаваше указания за подробности по интериора ( и за плащания ). Публикувал съм ги в блога.

  За финал Първанов си направи партия с държавен ресурс. Обикаляше страната с кортежа си от държавни служители под предлог, че ходи да открива училища, параклиси и т.н., а всъщност градеше структури.

  Всичко това нямаше да му се получи толкова лесно и безнаказано, ако подмолно не беше подчинил медиите, от които системно, макар и не толкова шумно, биваха отстранявани негови критици. Случаят с моя милост беше само началото. Беше показно упражнение как се прогонва “старо куче”, за да му мислят останалите. И те се замислиха сериозно.

  “Уикенд” го купиха след неуспешен опит най-напред да му запушат устата конкретно по темата за любовниците му срещу солидно заплащане. Накрая вестникът се озова в империята на Пеевски, а един от бившите му собственици си направи “агенция”, чрез която обслужва в днешно време Борисов, бившия ортак на Първанов в запоите в хотела на Златеви в Правец ( и кой знае още по какви “хижи” и ловджийски заслони, обслужвани от преторианската му гвардия НСО, понякога и от Борисовата ИПОН, за които се шушукаше под сурдинка). Хитрецът беше измислил схема да ходи на “гости” като “човек от народа” по дребни местни поводи в разни закътани места в общини, чиито управници му бяха верни и се надпреварваха да му угаждат.

  А междувременно приближените му бизнесмени печелеха безапелационно поръчки дори и в случаите, когато нямаха материален ресурс да ги изпълнят. Публикувал съм данни в това отношение за стария му приятел Владимир Лазов (цъфнал заедно с един корупмиран митничар от Парник до него в публиката на “Шоуто на Слави” по време на участие на Зорка Първанова), който за рекордно кратко време от незначителен предприемач се превръща в шампион по печелена на обществени строителни поръчки – включително на баснословна цена, платена фирмата му да обнови обект в родното селище на Първанов Сирищник. На този близък приятел на сем. Първанови по нотариален акт ( също публикуван от мен в “Президент на РъБъ”) се водеха двата мезонета в кв. “Гоце Делчев” в София. В навечерието на публикуването на книгата ми през 2010 година Първанов почете сватбата на сина на Лазов на 9 девети юни, протекла в ресторант в НДК при пълна забрана за репортери и най-вече за фоторепортери, за да не се види колко са си близки.

  За всичко това – и много повече- съм писал и съм се подписал, но “все едно, че не е било”.
  Омертата продължава да работи под професионалното ръководство на Охранителя и продължител на схемата по овладяване на медиите.

  Апропо, що за жалейка, че нямал ресурс да си издаде книгата? Доста издателства биха я произвели с надежда да си върнат инвестицията от интереса към откровенията към такъв знатен труженик на попрището на народното благо. Те не искат авторът да си плаща. Достатъчно е той да се съгласи на онзи символичен процент от печалбата, който се полага на пишещия според негласно съществуващия издателски картел. Моя милост, след като съм издал 8 книги, да не би да съм плащал за това?
  Този човек продължава и днес да разиграва сценки със съгласието на онези, които предоставят сцена за скечовете му.

  Жалка е тази картинка в позата на “сиромах”, ако не и направо на жертва на социална несправедливост, която заема. Но дори и пукната пара да няма, макар да твърдеше, че е помогнал на сина си да си купи хотел за милион(и), толкова ли родата му не може да му помогне на завалията, за да си издаде спомените срещу няколко хилядарки, които едва ли му искат лично в печатницата?

 10. Така се е случило, че познавам района около блока на гоцье в “Красна поляна” толкова добре, колкото и родния ми квартал и поддържам контакт с тридесетина души, живеещи в околните блокове. След като престана да е президент, няколко души са ми казвали, че са го засичали в кварталната БИЛЛА (тя е построена на мястото на бившата обществена баня) заедно с телохранител. Но това беше поне допреди три години. В тамошния район няма как да живееш анонимно и с години никой да не те вижда, затова нямам никакво съмнение, че той не живее там. Интересно ми е обаче кой живее в прословутите мезонети в кв. “Гоце Делчев”. Може би гоцье?

 11. Към симпатизант/ка на ДСБ:

  След като зададох онзи въпрос за мезонетите, посочвайки точният адрес ( на който вътрешният министър Румен Петков беше изпратил полицейски патрулки да дежурят и да не допускат никого под предлог, че имало обир – с което се издадоха, но медиите не пожелаха да ги изобличат), дълги години мезонетите мухлясваха необитавани. Развалил съм им далаверата в момент, когато са се канили да възложат на фирма ИСА “Инженеринг” довършителните работи ( достатъчно ли съм конкретен, макар, че бях предупреден да не споменавам фирмата, за да си нямам “неприятности”?!). След което Зарка Първанова е оставила там ключовете и повече не се е появявала във фирмата. Преди това са я виждали да наглежда самите мезонети.
  Съседи, попитани от колега дали знаят нещо повече, бързо са му захлопнали вратата. Отказали са да говорят.Страх имаше у всички от уж хрисимия Първанов!

  Задал съм въпрос и в книгата си “Президент на РъБъ”: да приемем за момент, че близкият приятел на семейството Владимир Лазов, на чието име е нотариалният акт за собственост, наистина е бил реалният купувач. Нека приемем за миг, че това е истината. Тогава защо години наред собствеността му седи заключена без ползвател и се руши – виждаше се дори с просто око от вън? Кой ( перничанин) си купува два мезонета в луксозен квартал в София без да оползотвори инвестицията?
  Не е случайно, че Лазов, потърсен след публикуването на книгата ми от няколко колеги от сайтове,достигнали само до секретарката му, се беше покрил вдън земя. Бизнесменът беше изпратил свои хора да изкупуват книгата ми от книжарниците в Парник и дори в София, което принуди издателството бързо да пусне допечатка.
  Единствената снимка на този шампион по печелена на обществени поръчки в строителството по онова време успях да съхраня чрез препечатването й в книгата ми. В интернет въпросният е пълно инкогнито. Явно има какво да крие, макар да няма от кого. Нито институции, нито медии го потърсиха повече.
  И понеже връзката му с Първанови се оказа голяма държавна тайна, охранявана на сватбата на сина му от НСО, бях се амбицирал да издиря снимки от нея, правени от вътрешни хора, но се отказах, за да не застраша източниците си.

 12. @Иво Инджев

  Благодаря за изчерпателния ви отговор, г-н Инджев. Между другото, доста преди епидемията от китайски грип упорито се носеше мълвата, че спа-хотелът на гоцье в Белчин баня e на загуба, така че и неговата не е лесна. Богатите също плачат…

 13. Към симпатизант/ка на ДСБ:

  Не бих се учудил и да фалират заради политиката си да гонят клиентите с нереално високи цени. Местните говорят, че за тях и едното ходене на басейн там е невъзможно заради забранителните цени на входа.
  В същото време там се събират конспиративно “специални гости” ( библиотекари – сигурно сме единствената страна в света, където да си библиотекар означава да си кукловод в държавата). Имат си и специална зала, нещо като “кът на патрона” в казармата в НРБ, а патронът е Първанов.

  Същият обичаше още като президент да се прави на беден. Беше декларирал като единствена недвижима собственост на семейството стар фолксваген ( че защо ще му трябва друга кола, разполагаше с неограничен брой държавни лимузини!). Той му е бил подарен, както писах в книгата си “Президент на РъБъ”, от пернишки митничар, прочул се с това, че финтира ( включително с болнични, че едва ли не е на смъртно легло) 17 заседания на съда, докато накрая, в апогея на властта на приятеля му Първанов, съдиите решават, че обвинението за злоупотребата за милиони срещу него е загубило смисъла си поради …деноминацията на лева. Този негов пернишки приятел също дефилира в публиката на “Шоуто на Слави”, седнал до Първанов като най-близък приятел, поканен да се порадва на Триумфа на Семейството. И дори точи врат да влезе в кадър, да не го пропуснат…

  Митничарят връчил ключовете на автомобила на Първанов в присъствието на голям брой гости във вилата му. След което Първанов отпрашил с сбирка на бивши партизани, на която се явил в качеството на зам.председател на БСП.

  Под много такива истории за него съм се подписал в книгата си, но освен “обикновените читатели”, нито медии, нито институции дадоха признак за желание да разследват Недосегаемия.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.