Дойде есента на падишаха и започна броенето на пилците – въпреки мисирките

 

 

 

 

 

 

Избори в България ще има до месец-два, предрече днес по радиото ( както се изразявахме в годините, когато то беше само едно) депутатът Халил Латифов, определяйки действията на ГЕРБ като реванш муизъм.

Латифов е от ДПС. Там никой не прави случайни изявления без почетното одобрение на почетния председател Доган ( а от движението му отново зависи прекратяването на един премиерски мандат). Така че прогнозата на депутата има стойността на анонс за скорошни предсрочни избори. 

Ще бъде “забавно” да чуем опровержение от страна на ГЕРБ, че Борисов ще си изкара заточението в Министерския съвет, където престоят му причинявал напоследък големи щети на партията, но въпреки това нямал намерение да напуска кабинета си ( макар да му било по-изгодно да си ръководи партията, вместо държавата). От последното може да се направи извод, че най-вредният човек за партията е именно той.

И друго проясняване настъпи. В отговор на голямото чудене дали ориентацията на Слави Трифонов е правилна ( по евроатлантическа линия ) самият нов политик наруши десетилетното си мълчание. Безпрекословно заяви, че застава зад евроатлантическия избор на България. Така се откри пътят да се преговаря за евентуално коалиране с “недосегаемия” досега Трифонов. 

Каква “черна неблагодарност” спрямо ухажорите на Трифонов от червения спектър в политиката и най-вече спрямо Борисов, който му пристана в рамките на възможното и за мажоритарния елемент в изборите, и за намаляване на депутатската бройка, и за референдумите! 

Борисов много се постара да приласкае обратно бившия си приятел. Обаче вместо да се разкае и приласкае, Трифонов му се отплаща с опакото на ръката си с прозападно изявление. Дава заявка да компенсира лицемерната прозападна ориентация на отиващата си власт. Пуска бившия си приятел ( по пързалката) да си ходи без да може да продължи да шантажира с опасността без него да настъпи анти евроатлантически потоп в България.

Крачката на Трифонов вероятно е разклатила кръвното на онези, които се надяват той да си остане недосегаем за политици от прозападния спектър. Най-вече е покрусен главният Гражданин за евразийско развитие на България Борисов. Защото досега го устройваше чудесно фактът, че т.н. градско дясно не беше готово да протегне десницата си към шоумена, който се очертава по днешни социологически данни да играе ключова роля в следващия парламент. 

Проговаря все повече и Цветан Цветанов, друг бивш приятел и съратник на Борисов. Вече разказва за конкретни задкулисни далавери на Борисов с уж опозиционната му партия ДПС – например как властта се грижи да върти търговия с поданиците на Доган чрез закрила на важните за движението позиции в нейните бастиони чрез назначаване на верни депесарски кадри за горски.  На  някои “жълтопаветници” тази подробност може да се вижда незначителен детайл от импресионистки селски пейзаж, но всъщност тя е от ключово значение за влиянието на Доган в неговите вилаети.

Цветанов знае и много, много повече. Залежите от подобни истории в неговата политическа съкровищница са неизчерпаеми. Въпрос на преценката му е кога да ги предложи на борсата в зависимост от котировката на тези скъпоценности – за сметка на все по-обезценяващия се “харизматичен” капитал на самия Борисов. Ще става все по-зле за него и в това отношение.

За капак в проговарянето със свое откровение се включи и самият главен екскурзовод по строежите в родината. Шофьорът на джипката си призна си на крак пред камери и микрофони, че знае коя е госпожата, която е шетала с видеокамерата на микрофона си в неговата държавна бърлога в Бояна. Знаел също, че тази работа е организирана от конкурента му за власт Румен Радев ( ако вземе и той да направи прозападно изявление, като Трифонов, съвсем ще я закъса Борисовата пропаганда ) .

Иначе казано, Борисов потвърждава, че има не само реално проникване в интимния му живот, но и реален извършител, което потвърждава реалното отсъствие на разследване. Защото не му изнася. Сигурно има защо. Което, реално погледнато, е вид самопризнание.

Общото между всичко, отбелязано по-горе е, че настъпи есента на падишаха. Започва броенето на пилците. Мисирките няма да помогнат на вожда на бройлерите, срещу когото  всички са се обърнали – дори и той самият рие, та да му пада на гърба от изкопните дейности в полза на Путин. Канализирането на тази енергия е пореден голям негов личен успех. Вероятно и последен.

 

 

5 мнения за “Дойде есента на падишаха и започна броенето на пилците – въпреки мисирките”

 1. Сигурно много им се иска на братушките- “освободители” да заместят падишаха ИМ с този ГОВНОЯДЕЦ (по Суворов) :

  Гледах тази сутрин по ТВ “Европа” интервюто на Коритаров с председателя на т.н. Движение “Русофили” Николай Малинов и председател на бъдещата русофилска партия “Възраждане на отечеството” (Кое точно отчество?!)
  Гледах с потрес този духовен извратеняк който безсрамно се кълчеше от екрана. На външен вид приличаше на човек, ама като го слушаш какво говори, разбираш, че НЕ Е! Говореше за някакъв “евроконтинентализъм” (сигурно така се опитваше да избяга от термина евразийство, синоним на руско имперско робство, с което той и съучастниците му искат да заменят суверенитета и независимостта на европейска България) Искаше България да излезела от военните структури на НАТО ЧРЕЗ РЕФЕРЕНДУМ! Говореше за премахване на натовските бази от територията на България, за да станела тя по-силна? Вече подготвяли нов геополитически проект за “възраждане на отечеството”! Опасен луд! “Буйстващ”, както се изразяват психиатрите. И тоя ходи свободно по улиците, ползва обществен транспорт !!!
  “Евроконтиненталистът” Малинов твърдеше с вътрешна убеденост, че пУтинциалът на бъдещата му русофилска партия бил голям, 75% от българите (даже 80 %, според прафесара Ива Хыстов) били негови привърженици! По отношение на казуса с Крим, където има грубо нарушение на териториалната цялост на една държава, той потвърди, че “подкрепял народа на Крим, който чрез референдум е казал, че Крим е част от Русия.”
  От цялото интервю човек остава с тягостното чувство, че е гледал някакъв апокалиптичен филм, където войнствен примат, с маймунски танц, залага взрив под мечтания от поколения българи мост към цивилизования демократичен свят, мост, изграден с цената на всенародни усилия и хиляди свидни жертви!

  Диагнозата на русофила Малинов категорично е ООО, според психиатричната терминология. (Обществено Особено Опасен) луд! Въпрос на институционална отговорност е, навреме да се “въдвори” в някой психодиспансер или да се експулсира в матушката като “награда” за русофилщината му!

 2. @-sms

  ” Искаше България да излезела от военните структури на НАТО ЧРЕЗ РЕФЕРЕНДУМ!”

  Да напомня, че миналата седмица тихомълком и бързешком гласуваха в НС важни национални въпроси, досега в компетентността на Велико Народно Събрание, да могат да се решават с референдум…
  Предложението за това дойде от…Жокеееер!
  Т.нар.”патриоти”.
  Разцъкват си всичко, подават си топката…Кукловодите доволно потриват ръчички отстрани.

 3. @ Българин

  Да, подават си ” евразийската топка” (уж) българският премиер и (уж) българският пРезидент, тихомълком редят “руския пасианс”, не питат и не се интересуват нито от мнението на протестиращите, нито считат за необходимо да информират българските граждани за намеренията и решенията си !
  Ето, днес научихме (постфактум), че най-добрият приятел на пРезидента, върл противник на закупуването на F-16, Николай Русев, е новият командир на авиобазата в Граф Игнативо! (Бил мъж на военната репортерка, д-р на военните науки, Габриела Наплатанова 🙂
  Ако протестиращите не поставят предварителни условия кой точно да влезе в евентуално служебно правителство, извоювано от тях, със сигурност, всички българи ще останем неприятно изненадани ( ще бъдем отново “измамените камили”, както винаги досега!) Вече си представям изродът- родоотстъпник, който ще оглави служебния кабинет на пРезидента на Решетников!

  Ало, “отровните” ръководители на протеста??! Вие сте на ход!

 4. -sms
  25.09.2020 в 18:01

  Споделям напълно написаното от Вас. Снощи по икиндия мернах това в мрежата:
  https://www.marica.bg/plovdiv/gradat/scenaristite-na-slavi-nahasvat-plovdivskiq-protest#anchor-comments
  Не се сдържах и драснах един коментар (сам бихте се досетили кой точно).
  Познавам безкрайно много свестни и почтени хора в “синята столица” на България, отвратени от наглостта на гербаджийско-“патриотичното” управление, които със сигурност не харесват и назначената им “опозиция”.
  Защо тогава мислите не се изсипват по 10 000 души в Пловдив на протест всяка вечер?

 5. подкрепям казаното от SMS,още преди руско-турската война 1877-78,Русия е купувала продажни български душици,та до днес.По едно време е имало хора,които са чистели тази измет,сега за съжаление няма.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.