Тестът за бременност на БСП с демокрация отново се (д)оказа отрицателен

 

 

 

 

 

Има един тест за промяна в БСП, която е “малко бременна” с демокрация – същата, която била отнела много на хората в България, по мнението на лидера й Корнелия Нинова.

( Почти) всичко беше позволено на столетницата от самата нея през годините, за да се разкраси и представи за млада и потентна. Нейното блокосо ядро тихомълком се отказа да се бори срещу капитализма, а най-лакомите му питомци първи започнаха да го строят с нов комсомолски, вече космополитен ентусиазъм. 

“Активните борци против капитализма и фашизма” се кастрираха доброволно. Станаха “само” борещи се против несъществуващия по нашите земи фашизъм, за да оправдаят крайното си левичарство в собствените си очи, а и да се самозалъжат, че не са се “предали” съвсем, предавайки вожда си Живков без нито един от тях да шукне срещу свалянето му от най-близките му другари.

От още много фанатични позиции отстъпиха тактически другарите и другарките. Престанаха да претендират да унищожат проклетия Запад и се опитаха да се присламчат идеологически към неговите еволюирали при демокрацията социалдемократически семейства, обявявайки се също за леви европейци. Това не им попречи да се разграничат рязко от европейските леви, изявявайки се като върли консерватори в подмазването на консервативния електорат у нас по теми, като отношението спрямо хомосексуалните човешки същества, отчитайки “спецификата” на манталитетната балканска изостаналост.

Не други, а точно червените отстъпиха от вековните леви традиции и въведоха плоския данък. Крайно нетипично за левите където и да било по света.

През различните етапи на боричканията за власт предшествениците на днешната БСП демонтираха стотици паметници и бюстове на изпаднали в немилост бивши свои вождове. Включително и на Тодор Живков, когото тикнаха за отклоняване на народния гняв за малко в ареста. В онзи период сами отнесоха с хеликоптер “малката червена звезда” от пилона над Партийния им дом .

Премълчаха с подразбиращо се разбиране взривяването на мавзолея на  неформалния си кумир Георги Димитров, оцелял във формалина 4 десетилетия въпреки разжалването на неговия бащица Сталин.

Всичко това и още много други козметични корекции БСП си причини в името на оцеляването си в трудните за проумяване от електората й времена, довели до освобождаването на човека и словото му от червената диктатура. Но има една абсолютно забранителна линия на промяната, която тази наследница на безпрекословното подчиняване на НРБ на СССР не иска да прекрачи.

Корнелия Нинова днес демонстрира от трибуната на нейния конгрес на победата над вътрешните й съперници, че тази линия на задължителния реверанс към Москва се запазва. Също както беше възможно да се премахнат в България какви ли не партийни символи на българския комунизъм, но не и на съветския, доминиращ и днес монументално по нашите земи.

Трябвало да се вдигнат западните санкции срещу Русия, а в отношенията си с нея трябвало да има баланс ( спрямо отношенията ни със Запада, с който сме свързани с членство в ЕС и НАТО, вбесяващо Кремъл ), заяви Нинова. 

Съветският тест за бременност на БСП с демокрация отново показа голяма червена индикация. “И така, до края на света”, както също се пее в онази песен за “малката червена звезда”.

К(раят) на света за БСП очевидно отново се отлага. Ще трябва тази непоправима партия да бъде поставена в изолатора на българската политика, за да консумира там своята самодостатъчност до пълно изчерпване на възможността й да се възпроизвежда за сметка на демокрацията, която може да й е отнела властта за известно време, но същевременно й позволява да вреди на воля на европейското ни развитие под маската на съпротивата срещу конкурентите й от ГЕРБ на това разрушително поприще. 

5 мнения за “Тестът за бременност на БСП с демокрация отново се (д)оказа отрицателен”

 1. Васил Данов: За 4 години изгонените руски шпиони са изпълнили 90% от задачите, ние само ги пращаме в отпуска
  Създаването на русофилска партия е покушение срещу българската държавност!

  https://faktor.bg/bg/articles/vasil-danov

 2. 13 фатални причини русофилите да искат България да бъде и “троянски кон” в НАТО, и руска “врата на Балканите”
  Михаил Найденов, експерт по национална сигурност

  Все по-беззащитна и зависима от Кремъл държава – това е заветната цел на Николай Малинов
  https://faktor.bg/bg/articles/rusofilat-malinov

 3. Не са приритали за потупване по рамото от Москва нашите социалисти. Бойко така нареди работата с руснаците, в смисъл така я оака, че не знам бесепето дали скоро няма да се откажат по финансови причини от вечната дружба. Щото те, руснаците, нали … май имат да взимат. Поне не се вижда да са готови да дават вече.
  Та тази привързаност към СССР е жалба за младост, г-н Инджев. Ако Нинова иска да спечели сърцата на дъртаците, трябва да дрънка по тънката струна – братушки, мратушки освободители и т.н. От икономическа, социална и екологична гледна точка бесепето нямат политически смисъл. Нищо ляво няма в тази т.нар. партия. Нищо партийно няма всъщност. Те са само едно парче от бекапето (от многото парчета), което по инерция, поради живи все още сиромаси с поносима деменция, се такърка из политическите друми на жалката ни татковина. Цалата галимация в бесепето се носи от емоционалните вълни на старците. Млади социалисти в БГ няма чак толкова много, а колкото има, те са предимно студенти в Западна Европа, където социалистическата идея е много разпространена из университетите. Но това е друга работа, тези млади не можеш да ги подлъжеш с освободители, монархофашизъм и разни такива безмозъчни измислици на КПСС.
  Дъртите все още си го искат развития социализъм. Те го строиха. Да не е прекалено лично, но виждал съм с очите си колко беше разочарован баща ми, когато се оказа, че цял живот е строил дедовия…а построеното, макар и малко, но с толкова усилия и надежди, се разграби за нула време. И всичко е било построено с братсктата помощ на братския народ – поне така им набиваха в главите на хората и те така и си останаха с набити глави. Е, то и разграбването не мина без братската помощ… обаче за това не пише още нищо в учебниците.

  Нинова се бори за подкрепата на тези хора в последна възраст. Това е то цялото дрънкане на балалайка. Но това е може би последния пленум, на който 90+ определят управлението на бесепето. С този ковид19 и с тези втори и трети вълни…

  А за рублите… те толкова деривати на БКП са наклякали до тази хранилка, че и да пуснат обеднелите руснаци някакви рубли, те за нищо няма да стигнат. Виж, ЕС дава твърда валута и то с милиарди. Ако бесепето искат да съществуват още известно време след като това поколение си замине по естествен начин, ще трябва яростно да се пишат леви европейци, леви либерали и всичко, което е модерно сред младите. Ще трябват нови думи, нови концепции, нови спомени ако щете. СССР е кофти спомен за младите. Ще се окаже, че онази конвенция не е противоконституционна и те винаги са настоявали да се приеме. Ще де окажат и други работи, които все още не са се оказали. Нищо чудно бесепето да махнат МОЧА – то на тях им виси като вденичен камък, те са го сложили там все пак, ще им се наложи да се разграничат.

  Другият път за бесепето е да опитат да върнат хората в пещерите, да предложат натурално-разменна икономика и да наблегнат на лов и бране на диви растения като основна аграрна реформа.

 4. Цитат от народно творчество в интернет:

  “Онова, което Бойко Борисов е направил за Русия, Нинова не може да го боядиса.”

 5. БСП е бременна само със собствената си нелепост. В каквито и мимикрии да се упражняват (ние сме най-демократичните, най-нелидерската партия, с най-многото мнения, най-социалната, най-патриотичната и т.н.), си остават клуб по интереси на посредствени хорица, които разчитат за всичко на Партията. Най-смешна ми е лакърдията за многото им мнения, защото точно по най-важните въпроси са на едно мнение, като да са с една общa глава. Докато ПОНЕ ЕДИН от тях не осъди руската агресия в Крим или заробващите България руски енергийни проекти; не приветства санкциите на цивилизования свят срещу пут.ин или не пледира за събарянето на мочите и альошите, си остават омразната престъпна БКП. По горните въпроси бай тошо щеше да е на същото мнение като днешните си последователи, така че какво значение има за тях дали той или курнела ги води, дали годината е 1980 или 2020, дали България е в СИВ или в ЕС, дали………

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.