Не знам за власите и Дунава, но властите ни определено се давят на края на банкянския си поток

 

Ръководителят на енергийната дипломация на САЩ Франсис Фанън, който оглавява Бюрото за енергийни ресурси в Държавния департамент на САЩ и ръководи тази дейност от чисто политическа гледна точка на Вашингтон, не спомена днес в София при среща с журналисти името на премиера Борисов, но го обвини на практика като преводач, сгрешил названието на “Турски поток”. Защото не друг, а именно Борисов лансира еднолично неговото преименуване на “Балкански поток” и упорито продължава да го нарича така.

НА СНИМКАТА ( АП): Помощник държавният секретар на САЩ Франсис Фанън

“Първо трябва да уточня, че за нас името няма значение, то не променя факта, че Русия използва енергетиката като инструмент за изнудване. Ние не правим разлика. Не знам, може да е проблем в превода, но за нас “Турски поток” и “Балкански поток” са едно и също”, казва той, цитиран от “Дневник”.https://www.dnevnik.bg/intervju/2020/10/01/4121084_spored_sasht_v_bulgariia_se_stroi_turski_potok_kakto_i/?ref=home_layer2

Да повторя ( ако някой не е забелязал още) : смисълът на посещението на Фанън и акцентите, които той поставя в публичната си изява тук, са изцяло политически. Той нарича “Турски поток” “ инструмент за изнудване”, използван от Русия. Това също противоречи 100 процента на съзнателното изкривяване от Борисов на самата идея за осъществяването на “Турски поток”. За свое оправдание като съучастник на Кремъл и като съглашател с руското изнудване на България, Борисов се опитва да представи прокопаването на България от край до край, поръчано от Путин по геополитически причини, за чисто икономическа тема, бременна с гарантирана печалба за нас. 

Фанън внесе яснота като за замъглени мозъци у нас и по темата за АЕЦ “Белене”. Нарече проекта опит на Русия да наложи брак на България за още 50 години. С това той продължи мисълта на Нанси Макълдауни, посланик на САЩ в София и енергиен експерт, изпратена тук именно в това качество да осъществява американската дипломация за предотвратяване на окончателното руско енергийно поглъщане на България. Преди да бъде отзована предсрочно от София, за да се включи в екипа на президента Обама като енергиен специалист, в изтекъл в Уикилийкс доклад, тя беше написала, че България е “полегнала между Газпром и Лукойл”. 

Години по-късно, както се вижда, страната ни още лежи на тази кълка между руските изнудвачи и се налага Вашингтон да провожда тук емисар, който да превежда от езика на лъжата, практикуван от Борисов. 

Не знам за власите и давенето им накрая на Дунава, но властите ни определено се давят на края на своя банкянски поток. И ми е интересно онези у нас, които сега се гневят във верноподаническата си защита на техния Бойко срещу критичния доклад на ЕК в частта му за състоянието на медиите и ролята на безконтролния в България главен прокурор, какво имат да кажат от “русофобска” гледна точка, зад която се крият, по отношение на американската открита констатация за руския шантаж срещу България и “грешката” в превода по отношение на “Турски поток”.

 

 

6 мнения за “Не знам за власите и Дунава, но властите ни определено се давят на края на банкянския си поток”

 1. Янките бавно запрягат но после да не си им насреща. На всичкото отгоре имат “лошият” навик да наричат нещата с истинските им имена, Ако “недочуването”, не възприемането на ясните и категорични им сигнали продължава с една идея повече от нормалното, следват САНКЦИИ, В любимата на куцо и сакато у нас матушка най-добре могат с думи прости да им обяснят тяхната болезненост и ефективност. Нямат вдигане до като не се изпълни на 100% преследваният ефект.
  Много мина, мъничко остана,
  Кой разбрал-разбрал!

 2. Още по темата. Както се е редяло в първите години след 9.9. 944г. “няма лабаво”.
  Много показателно е, че дори баращи се за “десни” и “проамерикански” медии мълчат със страшна сила, сила страшна, Що ли не съм изненадан,
  https://www.mediapool.bg/sasht-bulgaria-ima-po-dobri-optsii-ot-aets-belene-i-balkanski-potok-news312682.html

 3. Най-после се каза,че царя е гол.Сега какви ще ги дъвче Теменужката и Банкянския кръстител на руските газопроводи.По новините трябваше да бъде казано на първо място,Кошлуков и компания го сдъвкаха, в 40 секунди ,в средата,когато се слуша по диагонал.Но ще има шамарче,въпреки плонжовете с нови 8 Ф16 за в бъдеще.Може да баламосваш Ивовите 80 %,но Госдепа не.Ще си сипя едно тази вечер.

 4. Научих от първа ръка, че чалгаря Трифонов се опитвал да убеждава известни личности да влезат в неговата партия, защото тя била финансирана от Белия Дом! Какъв жалък клоун!

 5. само че този Бял дом беше обстрелван от Елцин с танкове.

 6. Да, и аз много се учудих, че дълго време никой не пусна новината на деня, която първо прочетох в Клуб Z. Мина доста време, не се появи даже и в Дневник, Фрог и т.нар. опозиционни медии, видя ми се странно. Доста по-късно излезе, и то като че ли без да се акцентира върху нея.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.