Кремлинофилите у нас нямат русофилски чувства към руските противници на Кремъл

Русофилщината у нас, ако не е платена, е подплатена с едната чисто гола и срамотна за мислещия човек емоция. Тя е вид еротично видение на самозадоволяващ се воайор, който не би отишъл да полегне заедно с руските граждани в ложето на тяхната мракобесна държава, но я люби перверзно от дистанцията на европейското относително благоденствие. 

Има нашенци, които изповядват любов необяснима към държавата, в която и посмъртно не биха се преселили да живеят, нито биха окуражили децата си да гнездят. Защото от самата Русия отлетяха при първа възможност милиони бегълци  към “топлите” страни – вкючително и към България. Обратно никой не “лети” – не само заради вероятността от летален изход, ако се окажеш опонент на властта, а “просто” заради очевидната за всеки външен наблюдател вътрешна негостоприемност към пришълци от държави с по-висок стандарт на живот, свикнали на повечко свобода, която е естественото състояние на духа и материята в света на демокрациите извън “руския свят”. 

Емоцията на русолюбието у нас е свързана с историята, каквато влюбените са назубрили без оглед на фактите. Тя е рожба на невежеството им ( да цитирам ли пак Симеон Радев за невежеството като отличителна черта на българския русофил?).

Вярващият и влюбеният не могат да бъде разколебани в сляпата им вяра, надежда и любов. Рационалните аргументи не им помагат да оздравеят. Освен ако, примерно, не са български комунисти, оцелели по чудо в съветските концлагери.

Само че…

Симпатиите и любовта на русофилите у нас са кан(иб)ализирани. Те любят всичко руско, но не и руснаците, които недолюбват собствената си автокрация. Тях могат да ги затварят неправомерно спрямо самите руски закони, да ги бия безмилостно с полицейски палки на демонстрации, да ги убиват заради журналистическа и опозиционна дейност или да ги тровят с новичок. Но сърцето на българския русофил няма да трепне за страданията на такива руснаци. Те не му се виждат руснаци изобщо, за да ги обича.

С други думи твърдението на местните русофили, че обичат Русия от сърце е от(к)ровена лъжа. Те обичат властта й. Която и да е тя. Иначе нашите левеещи като правило русофили щяха ли да се кланят на автокрацията в Москва, която праща по митингите своите мутри в униформи да малтретират левите противници на Кремъл? 

Най-новото доказателство за този факт на избирателното русолюбие е мълчанието на българските русофили за страданието на руснака Навални. Него, оказва се, го обичат в Германия, която не е нито славянска, нито православна, нито освобождавана от руски братушки, но е състрадателна спрямо един баща и борец за граждански права от руски произход. Даже е виновна за най-злощастната война в руската история, завършила с най-голямото поробване на народи от страна на победителката й.

Да припомня на невежите, че става дума за Алексей Навални, отровен с новичок на територията на Русия, а не в Германия, както намекват безпомощно в нелеп опит да отклонят от себе си прожекторите на световното презрение старичоците от Кремъл. 

НА СНИМКАТА ( от Инстарграм): Оздравелият по чудо (за ужас на Кремъл) Алексей Навални със сина си – руснаци, които нашите кремлинофили отказват да обичат

 

 

 

 

 

Става дума за един борбен руснак, баща на две деца, който заслужи вниманието на света като жертва на един русофобски режим. Именно русофобски – защото има фобия, т.е. страх най-вече от своите руски поданици. Те един ден ще му потърсят сметка. И тогава ще бъде интересно да наблюдаваме как ще се гърчат тук рожбите на несподелената им любов с руската мечка – особено онези “торбести мечета” у нас, чиято торбичка им служи да се запасяват за идващата зима с рубли. 

 

 

11 мнения за “Кремлинофилите у нас нямат русофилски чувства към руските противници на Кремъл”

 1. Всичко е толкова ясно казано, че няма какво да се добави освен: жалко за интелигентните хора на Русия.

 2. Ръблоядите, подобно на дървоядите се зараждат от простотията си вътре в
  дървото на народите, гризат, скърцат в дъските и гредите, пашкулират се и умират там. Но докато умрат, от простотията си, те сътворяват непоправими бели. Прогризват националната и държавна тъкан до разпад и умират. После други се раждат – от простотията…
  Спасението от дървоядите е импрегниране на дървото със специални инсектициди.
  Спасението на нациите и държавите от рублоядството е прекъсване на достъпа на рублоядите до рубли/и западните еквиваленти на рублата/ било чрез затваряне на гАзови, нефтени, атомни и прочие кранчета, било чрез карантиниране на рублоядите в изолатори, като рублоядството се обяви за престъпление, каквото то си е.
  В България рублоядството е мода. Затуй сме проядени като Решетка от Решетниковци. А те са дървоядите на българската народност и държавност. Защото са прости.

 3. На всичкото отгоре на Навални съпругата му Юлия е чаровна колкото си иска. А на нашенските съветофили, днес по съвместителство пут.инфили just say П(.)П.

 4. “Те обичат властта й. Която и да е тя.”

  Мисля, че русофилите харесват не всяка власт в Русия, а само деспотичната, тоталитарната. Иначе ще загубят интерес към Русия. А защо харесват недемократичната власт? Ами защото си имат диагноза. Хронична и трудно се лекува.

 5. След като прочетох статията, първата ми мисъл беше “Жалко че “русофилите” няма да я прочетат”. После съобразих, че и да я прочетат – няма файда…. ама поне гадно да им стане…
  А в това време БНР пуска ново публицистично предаване – в събота с водещ Петър Волгин, в неделя, за равновесие, Силвия Великова…. Да им имам равновесието… аз други имена си представям, ако става дума да се уравновеси путинофилчето….ама нейсе…

 6. Ето, на снимката, така си представям есесовец/ка от “вълчата бърлога” на Путин:

  Кремъл изпраща дъщеря на генерал от КГБ за посланик в София, отзовават Макаров за провалена мисия
  След като „Макаров” не проработи, очаква се Елеонора Митрофанова да изиграе ролята на „Калашников” за непослушната България
  (тия политически плагиати, след като нищо оригинално не можаха да измислят, сега ще се опитват да копират успешния подход на посланичката на САЩ в България Херо Мустафа, ама не могат да копират излъчването й 🙂

  “Гайл Путлер!”, фрау (пардон, товарищ) МУтрофанова!

  https://faktor.bg/bg/articles/petak-13-kremal-izprashta-dashterya-na-general-ot-kgb-za-poslanik-v-sofiya-otzovavat-makarov-za-provalena-misiya

 7. Путин, уви, както всеки от нас е СМЪРТЕН!
  Може и да доживеем и да видим…

 8. “Те обичат властта й”

  А защо? Нещо в самите хора ли е сбъркано или кремълската машина е толкова мощна в пропагандата си?

  Аз имам приятел, който е много дълбоко затънал в кремълофилия. Дори физически се опитва да прилича на Путин. Всеки проблем, дори в личен план, се опитва да го реши, като използва някакво имагинерно влияние върху някакви хора, някакъв натиск упражнява чрез някакви негови хипотетични приятелчета в някаква прокуратура или в някаква служба. Потаен, с недомлъвки “имам си свои хора, знам някои неща…” и прочие, а не е лош човек, дори е всеотдаен да помогне, много открит и категорично почтен в бизнеса.
  Иначе – БМВ, малборо, швейцарски часовник… Не е волга, махорка и восток, нали? Толкова е объркващо. Моля, ако някой е психолог и иска да обясни, нека да отдели няколко минути.

  Може ли да му се помогне моя приятел поне да не се излага в т.нар социални мрежи?

 9. Аз винаги съм се чудил, защо децата на нашите русофили не учат в Русия. 🙂 С какво примерно един пиклив Цюрих и Лондон са по-хубави от Москва, Петербург. С какво Масачузетс е по-хубав от Нижниновгород . Чудя се и главата ми ме го побира… Ама то любовта така е най-силна : от разстояние.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.