По брой полицаи сме на първо място в ЕС на глава от населението, което у нас няма право да знае как се харчат парите му за издръжката им

Министерството на вътрешните работи разглежда като своя вътрешна работа информацията за собствената си война срещу противниците на властта у нас, за които лицемерните ни управници твърдят, че се ползват с всички права да си протестират и викат под празните правителствени сгради. Защитата на тези цитадели с тъмни прозорци е повод за войната на МВР срещу напразните очаквания на гражданите това правителство да ги опразни трайно и наистина.

https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/mvr-kolko-policai-izprashtame-na-protesta-e-sluzhebna-tayna

Много е картинно поведението на МВР. То безцеремонно отказва информация на журналисти за такива простички иначе факти, като бройката на полицаите, изпратените да бият в София граждани в нощта на 2 септември тази година. Картинно е, защото е илюстрация на управленския манталитет на “демократите”, яхнали държавата. Ако искат ще ни информират дали полицаите, които бият, са били повече от демонстрантите в късния час, а ако не щат – няма да ни кажат.

И съвсем няма пък да споделят дали установените биячи, ако изобщо са разследвани, са наказани и по какъв начин – за да не стане ясно, че евентуалните санкции са обидни по своя характер за страданието, което побойниците в униформа са причинили на жертвите си, нахвърляйки се целенасочено по няколко души срещу един сред малки групички, за да бъдат бити наистина невинни младежи, преследвани в столичния център. 

Сред въпросите, на които началството на МВР не отговаря е потвърждението на очевидния факт, че жандармерията беше държана дълго под строй като мишена за провокатори, за да бъде нахъсана. Целта очевидно беше да пострадат полицаи и това да даде после повод на самия премиер Борисов да заяви патетично, че “насилените” всъщност са полицаите, а не демонстрантите. 

Нали никой не мисли, че полицаите сами са решили стоически да стоят под дъжда от павета и други “снаряди” на шепата провокатори, вместо да ги арестуват? Едва ли. Само че никой в държавата не си признава, че е издал такава нечовешка заповед, а самите пострадали в резултат на това нареждане между полицаите лоялно спазват омертата.

Ако не друго, то поне дисциплината сред подбраните от цялата страна жандармеристи в случая е на супер ниво. Нормален човек би се възмутил, ако началството му го употребява като боксова круша за някакви мърльовци с цел от това да бъдат извадени политически дивиденти. Но юнаците в униформа явно са били добре обучени да търпят произвола на собствените си шефове и да го прилагат след това произволно върху беззащитни жертви, подбрани на случаен принцип. Точно както в казармата ни се прилага(ше) съветският образец на тормоз на нисшите чинове, които си го връщат на още по-нисшите от тях същества.

Да припомня, че поне по брой полицаи на глава от населението сме на първо място в страните от ЕС. А по качество? Има ли такова мерило изобщо у нас?

 

 

 

 

 

 

Само че населението ни не случайно е на последно място в ЕС и на 111 в света по правото си да знае как се харчат парите му за издръжката на тази внушителна армия, която води война срещу недоволната част от него. 

 

 

 

11 мнения за “По брой полицаи сме на първо място в ЕС на глава от населението, което у нас няма право да знае как се харчат парите му за издръжката им”

 1. След като прокуратурата пледира за независимост, правилно е и полицията да стане официално свободна и независима.
  И армията… Я, как хубаво звучи Свободна Българска Полиция! Нали?

  Държавата и тя трябва, а и е на практика свободна и независима от гражданите.
  Зависим си беше, и си е Народът. Което е целта.

 2. Каквито началниците – такива и подчинените. Шишковци.

 3. Македонците ще си построят интерконектора с Гърция преди нас, докато ние “ипотекираме държавата си”, както се изрази Христо Иванов, за да построим турски поток и АЕЦ Белене, все руски заробващи геополитически енергийни проекти, от които България нищо няма да спечели.

  Северна Македония влезе в американската енергийна орбита през Гърция
  Активизирането на тръбопровода Солун-Скопие ще постави страната на регионалната енергийна карта

  https://faktor.bg/bg/articles/severna-makedoniya-vleze-v-amerikanskata-energiyna-orbita-prez-gartsiya

 4. На снимката двамата “пешаци” ако бяха боцнали и по една колорадка, цена нямаше да имат на говеждият пазар.
  ДГД!

 5. Само да добавя. че за вече близо 30 години “мигранстване” в Япония и Франция. башка екскурзии по близки и по-далечни дестинации, вкл. и единствената служебна командировка в размирен Ливан в края на 80-те само защото никой от “право имащите” колеги не пожела, шубето е голям страх, не зърнах дори за парлама един шкембест полицай. Що ли не съм изненадан.

 6. А и външният им вид показва какъв тулуп е и най- висшият им началник.едни
  членоразделно говорещи,безмозъчни дангълаци.Възхищавал съм се на американските тюлени, бях се запознал с един такъв,показващ хубаво езиково и логическо мислене,отразяващо широка обща култура,спартанска дисциплина.,Той ме беше запалил да развия физическа издръжливост под формата на плуване ,бягане, набирания,коремни преси,лиц. опори достигаща една убедителна висота. Но най – важното ,което научих от него,беше да работя върху слабостите в същността ми,които ме руйнирват,да развия една mental toughness.Все неща ,които практически са далеч от българския Полицай,когото асоциирам физически,духовно,интелектуално със свързващото звено между маймуната и човека,което Дарвин напразно е търсил.

 7. Сиво , дебело – неопасано с бело . Що е то ?

  Малка промяна в старата гатанка , а в отговора – никаква .

  Нито милиционерът успя да стане полицай , нито милицията – полиция .

 8. Нямам представа кой е поискал информация от МВР за присъстващия му състав на 02.09., но тази информация е от огромна важност. Всички, които сме били на конкретния протест с очите си се убедихме, че числеността на “силите на реда” беше огромна. Обаче дали всичките “сили на реда” са от състава на МВР е много специален въпрос. Възможно е дори МВР-то да разбира колко е важно обществото да знае или да не знае само полиция ли имаше тогава на площада. Подозираме, че острието на атаката срещу протестиращите бяха голямо количество частни охранители, каквито нямат никакво място на такова мероприятие. Ако се докаже, че протестът е усмиряван И с помощта на параполицейски формирования, тогава имаме всички основания да търсим както политическата, така и юридическата отговорност на МВР-ейското ръководство. И отново се оказва, че само г-н Инджев коментира един толкова ключов проблем.

 9. Мисля, че съм пускал линк към едно изследване, което е на страницата на БНБ, но пак го давам:
  http://www.bnb.bg/bnbweb/groups/public/documents/bnb_publication/pub_np_research_03_bg.pdf

  Та в това изследване, по повод на темата, във частта за 30-те години, има любопитна информация. След преварата на 19.05.1934г. правителството взима решение да съкрати бюджетните разходи. И една от мерките е да съкрати с 20% броя на полицаите, които са…6500. Да, 6500. Държавата по това време е с население 6.3 млн.

 10. Доколкото си спомням, заради това изследване, “качено” на страницата на БНБ, руското посолство пусна на сайта си протестна нота, че изследването било русофобско и целта му била да скара двата братски народа.

  Русия: Изследването на БНБ за външния дълг на България е “русофобско”!
  Москва се ядоса на публикация, в която се посочва как Червената армия е ограбвала България

  https://faktor.bg/bg/articles/novini/svyat/rusiya-izsledvaneto-na-bnb-za-vanshniya-dalg-na-balgariya-e-rusofobsko?fb_comment_id=2629022617124374_2629029040457065

 11. Полицейска държава станахме! Срамно е това. Трябва полицаите да отговарят на някакви критерии, поне малко от малко.
  Не може откровени дебили, без капка мозък да символизират закона.
  Та дори и социалистическите поети от типа на Пеньо Пенев, са прозряли истината преди толкова години :
  Еби си майката Джафер, Еби си майката ти казвам, ти си тъп милиционер, с теб не искам да приказвам.ШЕДЬОВЪР!
  Нивото на полицията у нас е само още един мотив за терминал и еднопосочен билет. Това отблъсква хората. 80% от полицаите са на ниво “общ работник в завод Пионер”. Другите 20 % са още по зле – говорят нечленоразделно, не могат да пишат дори. Спомняте ли си идиота, който беше написал улица “Ханко брат”, вместо хан Кубрат. Това е трагедия.
  Какво да очакваш от такъв човек. Той няма критерии за нормалност. Такива бяха и тези на Росенец, които искат лични карти от хората във водата.
  На първо място сме по брой полицаи, но това са само явните. А колко скрити има… Прибавете към тях половината духовници – полковници от БПЦ. Половината журналисти, като почнеш с Кеворкян и Гарелов, та стигнеш до днешните хубостници.
  Като прибавиш и тези измежду политиците от типа на Борисов, Цветанов, Сидеров и много други. Също така мутрите – от Карамански до днес. Отделно тези изверги се пенсионират на 45 години,те не влизат в официалната статистика, но бивш полицай няма казват хората.Та дори и самият Гешев. Вижте му физиономията. Това ако не е продукт на МВР… та то полицейщината му е изписана на лицето. Тази тъпата полицейщина характерна за гадовете от типа на надзирател в лагер. Тези, които са жестоки хора и могат само да изпълняват заповеди,без да се замислят над тях. Затова Бойко си го е сложил де, то е ясно….
  Омразата, която всеки българин изпитва към полицията е показателна. Човек не може да разчита на тях за нищо. Това е новият Ипон на Бойко. По подобие на преторианците в древен Рим.
  Народо психологията на българина много обективно ги е изобразила. Вицове от типа на :
  Един полицай се подпрял на една страна и тя паднала.Какъв е извода – по умният винаги отстъпва.
  Или:
  Кое е най-простото устройство на света?
  Светофара, защото полицай може да го замести…
  Затова и хората приеха като някаква пародия песента на Веселин Маринов.
  Къде го има такова отношение към полицията по света? Къде полицаите са смятани за невменяеми, за бавно развиващи се олигофрени и същевременно символ на мързел и корупция.
  Изпращам ви две видеа в заключение, да видите разликата между два свята, които никога няма да имат нищо общо по между си :
  https://youtu.be/Cd8ZTKU8csw
  https://youtu.be/ivT-I-yxtdY
  Това е положението!
  Трябва стена и желязна завеса. Просто някак си всички с демократично и хуманно мислене да можехме да минем оттатък и след това завесата да падне.Нещо подобно на морето както се отваря и затваря след евреите докато бягат от Египет…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.