Борисов се крие зад партийната си книжка, издадена този път от ЕНП

В самото начало на протестите срещу корумпираната власт в София и нейното истински отровно трио Борисов- Гешев – Пеевски си позволих еретичната препоръка към подкрепяните иначе от моя скромност протестиращи да използват доказаното си умение да измислят оригинални и нови форми на протестния си изказ, за да избегнат блокирането на кръстовища. 

Блокадите, по мое мнение, по-скоро оказваха неосъзната подкрепа за властта сред “неосъзнатите елементи на контрареволюцията” , на която управниците ни залагат най-голямата си надежда за своето спасение, ако ми е позволено да иронизирам.  

Властта бързо осъзна, че на принципа на каратиста може да използва демонстрацията на гражданска сила срещу самите протестиращи граждани. Започна да ги лашка извън тепиха на борбата за сърцата, умовете и телевизионното облъчване по домовете на човеците чрез своята пропаганда . Наметна си овчата кожа и взе да блее фалцетно в позата на вълк, загрижен изведнъж за правата на тревопасните. Обяви за най- най-голямото от тях правото на придвижване на двукраките по магистралите на градската джунгла, контролирана от глутницата на алфа шкембелията на републиката.

Мина време и този отказ от спорната форма на протест, употребявана като главно оръжие за самоотбрана на властовата пропагандна, стана факт. 

Сега ще си позволя още един скромен съвет към протестиращите, на които симпатизирам като събирателен образ, макар сред тях да има “образи”, с които не бих се качил в един трамвай, камо ли на една обща политическа талига. 

Заявената подкрепа на ЕНП за Борисов в Брюксел показва, че намалява вероятността той да подаде оставка. Той ще се крие сега зад брюкселската солидарност по партийна линия. 

Това му е присъщо. Правил го е в началото на 90-те години. Сам се беше похвалил, че е отказал да си хвърли партийната книжка, защото тя му е по-важна от кариерата. По-късно, когато направи главоломна политическа кариера, се опита да се представи като най-убедения антикомунист и дори успя да убеди автентични антикомунисти, че ни пази от реваншизма на червената чума.

Интересно, дали и след края на криеницата му зад ЕНП пак ще заеме съща поза на борец срещу ЕНП, за да се прехвърли в лагера на левите като компенсация за загубените му позиции пред десните у нас?

Време е Борисов да бъде оставен да си понесе последиците заради приоритета му да си пази партийната си книжка, издадена този път от ЕНП.

Той трябва да бъде пуснат да се пързаля върху шейната на партийната си книжка по нанадолнището. Това, за съжаление, е зле за авторитета на ЕНП у нас и в самия Брюксел, където са решили да заложат на своята бита карта в България. Но пък е начин ГЕРБ да последва съдбата на исторически обречената БКП, която беше принудена да се прекръсти, за да оцелее.  

Един циник сред онези политици, които цъфнаха и вързаха царски покрай ментора си  Сакскобургготски, посъветва Борисов ехидно в разгара на кризата с блокадите на кръстовищата да прати още няколко палатки на протестиращите, за да ядоса още повече останалите граждани в полза на управляващите.

Не бих искал да копирам този начин на мислене, но щом ще си говорим за прагматизъм чрез цинизъм, бих препоръчал: протестирайте, но оставете Борисов наистина да се вари бавно в собствения сос на манджата, която е забъркал, до пролетта. И за неговото физическо здраве е добре. Освен, че ще му се наложи да си изхвърли партийната книжка, може и да свали покрай очертаващите се гладни бунтове “мазнинките”, които натрупа в годините на своето самохвално самодържие. 

Няма начин в задаващите се месеци на зима при доказано наранена икономика Борисов да изплува с мазнинките си нагоре в общия казан на рейтингите. Самият той многократно заплаши, че ни чакат “ужасни времена”. Търпели сме го десет години. Нека да изтърпим агонията му и през оставащите няколко месеца, за бъде лишен от възможността да ни изиграе отново пиесата с възкръсването в политиката и управлението.

НА СНИМКАТА: Защитниците на властта търдят, че тази снимка в едно родопско село, в което Борисов караше стариците да му благодарят за отпуснатите 50 лева към пенсиите, е колаж. Не бил чак дебел нашият премиер, а някакъв злодей “смачкал” образа му, за да изглежда с по-голямо шкембе. Така да е. Колажът, ако е такъв, постига целта си на принципа на карикатурата, в каквато от самото начало на политическата си кариера Борисов се е превърнал ту в ролята на мускулестия бияч  с пистолета на кръста, ту като се опитва в края на политическия си живот 10 години по-късно да си скрие “мазнинките”, натрупани от застояването му във властта.

28 мнения за “Борисов се крие зад партийната си книжка, издадена този път от ЕНП”

 1. Това, което препоръчвате, е най-вероятно това развитие, ако нещо извънредно не покачи градуса на протестите.
  Моите притеснения са в две посоки:
  -неясно формулирани цели и начини за постигането им; Разнопосочност
  на посланията.
  – отработените още от БКП хамелеонски практики, с които символите на съпротивата се възприемат като реформаторски цели на самата власт.

  Няма да се учудя, ако целите, формулирани от протестиращите бъдат интегрирани в пропагандната машина на системата, а иззад отсечените глави на ламята, пораснат няколко нови. И така до следващите протести.

 2. Толкова добре казано, г-н Инджев!
  Ако може и от мен един скромен съвет към протестиращите срещу ББ:
  Запазете справедливата гражданска енергия (тя ще е много ценна и нужна и занапред), основно за един ден в седмицата, примерно, събота е удачен ден!
  Повярвайте ми, много по-силен е ефектът от 60 000 души протестиращи веднъж седмично, отколкото 4-5 000 всеки ден.
  Предлагам го единствено с цел съхраняване силите на тези почтени хора, които вече три месеца устояват битката с МУТРИТЕ!

 3. Един скромен съвет към протестиращите и от мен: За да има успешен резултат от протестите, сключете нещо като предварителен, публично обявен обществен договор с пРезидента за лицата, които да бъдат назначени от него в евентуално служебно правителство! Иначе пак ще бъдем неприятно “изненадани” от радево-решетниковия избор. По ” тлъстите” медии вече започна и зачести “парадът”- тест на евентуалните кандидати за служебен премиер и служебни министри, все посредствени и до болка омръзнали ни слагачески мушмороци. Целта е сондиране на обществената алергия към тях, за да отпаднат най-силните “алергени”.

 4. https://www.dw.com/bg/%D1%82%D0%B0%D0%BA%D0%B0-%D0%B8%D0%BC-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%85-%D0%B8%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%B3%D0%B5%D1%80%D0%B1-%D0%BA%D0%BE%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%B4%D0%BD%D0%B5%D1%81-%D1%85%D0%BE%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B8%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D1%81%D1%8F%D1%82-%D1%81-%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%81%D1%82-%D0%B8-%D0%BE%D1%82%D0%B2%D1%80%D0%B0%D1%89%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5/a-54892108

  Интересно четиво.

  Всяко зло за добро. Нека го свалим на редовни избори. БиБитко ще види власт през крив макарон.

  Всъщност, Промяна се постига вътре в Парламента, а не отвън на улицата.

  Така че да внимаваме кого ще вкараме вътре този път – пак ли Доган и Пеевски? Със Слави и Корни?

  Няма ли най-после да ни уври главата?

 5. Въпреки че разбирам 67-те процента, поддържащи протестите (особено тези, които го правят с уговорки), винаги съм се чудел на акъла на 45-те от тях, искащи предсрочни избори.

  С наближаването на редовните избори, това искане все повече се превръща във въпрос кой ще проведе изборите – ГЕРБ или радево служебно правителство? (ако мутрите проведат изборите, честните политици не могат да ги спечелят)

  Като прост инженер съм свикнал да вярвам на фактите… Ако за момент си представим, че президентът Радев е честен и почтен политик (нищо че някои го смятаме по-скоро за резидент), да си спомним, че той спечели избори, организирани от ГЕРБ. След това неговото служебно правителство организира избори, спечелени от мутрите…. А бе вие кой всъщност искате да спечели изборите? Честните политици или мутрите?

 6. На снимката още по – красноречиво се вижда и голямото му мъжко достойнство, което обаче е само сянка, за разлика от тумбака…

 7. Според мен трябва да се стегнем и свалим бб . гешев и кошлуков. Никакво отпускане. Тази мантра , ако го свалим идва по-лошо вече не минава. Хубаво е че протеста не се знае от кой се води защото в противен случай масква знае как да отстранява водачи. И трябва да бъде свален веднага за да няма възможност да подготви избори и да подготви бюджет за който ще иска отчет от изборите. Иначе съм съгласен ДС не е всеки ден протестът. А това на протеста че идва и лупи (александър томов) симов , копейкин и пикаещия и властта е минала в нелегалност (правят репортажи от гори и язовири по джандемите) иде да покаже че голям страх тресе промосковската власт.
  Оставка! Ще се наложи да реформира ме и Германия.

 8. С оглед най-актуалните информации, ще ми се смислово да преобърна заглавието: ЕНП крие Борисов зад партийно картонче. Да го крие, да го крие, колко да го крие- не по-далеко от март догодина. Егати европейската партия, дето хоризонта й е на не повече от 5-6 месеца. Защо са им важни тези месеци и какво толкова ще им помогне наличието на Боеко/ защото само за него се борят, никакъв ГЕРБ не им е в ума/ във властта за сега не разбирам. Един коментиращ по-горе Българин дава съвети на протестиращите и сам не разбира до каква степен обижда тези хора. По-хубаво било в ден събота на площада да се явят 60 000 души, отколкото 4-5000 от понеделник до петък. Този човек очевидно не схваща, че ако ежедневно не протестират 4-5000 души посмъртно няма кой да изкара 60 000 в събота примерно. За капак някаква малтийска членка на ЕНП крайно нелепо обявява точно този 4-5 хиляден мотор на протестите за платен от господина в Дубай. Обидно, че и оттатък.И още нещо много интересно поне за мен: защо всички коментират, съветват, назидават, поучават протестиращите в София и дума не обелват, че на практика адекватни на софийските протестиращи в страната просто липсват. Предлагам всеки, който има самочувствието на ментор да обърне внимание не към активно протестиращите /зле-добре/ в София, а към диванната армия на останалите големи български градове. Като ще сме претенциозни, нека бъдем такива erga omnes. Останалото е просто “чесане на езици”, “ганкови кафеджии” и “хаджи смионовци”.

 9. Така както е тръгнало Правителството да раздава пари на калпак, да вземе да дава на всеки поданик по кофичка кисело мляко на седмица.

  Нещо като придобивката “вредни”, която се раздаваше в комбинатите от химическата индустрия, заради вредните условия на средата.

 10. ЕНП, ЕГН и т. н това са едни самозабравили се скотове, които по всякакъв начин са скъсали връзката с хората, които представляват.
  Това, че някъде съществуват Северна Корея и Русия не означава, че живеем в рай. Англичаните не са по глупави от нас.
  За 15 години с правото да пътуваме свободно ли ще си останем?
  ЕС води последователен геноцид срещу мисълта и логиката. Променяй себе си, и ти не си идеален, намирай си роби, само недей да мислиш и да се бориш срещу мафията,това е мотото на ЕС и Бойко точно това прави, затова им е удобен. Радан Кънев не постъпи така и просто му беше забранено да се изказва.
  Какво народно има в тази партия?
  Народа има нужда само от едно – справедливост, нормален живот и покупателна способност на парите,които получава за своят труд, която да му го гарантира. Или иначе казано предвид развитието на технологиите и членството в ЕС с по малко труд да можеш да получаваш повече и да имаш повече свободно време.
  80% от хората продължават да живеят и работят за ток, храна, подслон и сметки. Това е навсякъде в ЕС. Ако ореш със вол и произвеждаш 1кг жито и след това се измисли трактор, но ти пак работиш същите часове за 1кг жито значи нещо не е както трябва.
  Когато само наема за едностаен апартамент е по голям от пенсията на човека, значи нещо е сбъркано.
  И то е точно така, това са фактите.
  С влизането в ЕС ние не можем да си намерим работа без да говорим чужд език и да умеем да работим с компютър. Човека е положил труд, за да се развие допълнително,
  има смартфон в джоба, а продължава да работи същите часове за същите сметки.
  Ето така се строи сарай без да си произвел едно кабърче.
  И на ЕНП явно не му пука.
  За 15 години ние сме на ниво Сърбия.
  С тази разлика, че провинциалните градове в Сърбия не са толкова грозни и отвратителени…
  Можеше да бъдем на ниво Хърватска поне!

 11. Не съм привърженик на протести с политически цели.
  Нищо съществено няма да се случи след тях.
  Нашата държава не се случи и след Левски.
  Няма да се случи и скоро.

 12. Не вярвам някой да е очаквал правителството да падне на третия ден на протестите. Тая хунта си я отглеждаме повече от 20 години, а народонаселението спи блажено и повтаря опорки. Протеста свърши и върши огромна работа – някой да е виждал Борисов от 3 месеца в МС или в Народното събрание. Надявам се да им стигне търпението да поразровят авгиевите обори. Казвам да ги разбутат, да се размирише много, разчистването е отделна работа. Установявам, че много хора не разбират как действа демокрацията. Започвам да си мисля, че Протеста може да свали М. Вебер преди ББ. Както вече знаем, ББ е токсичен, до всичко което се е докоснал не е процъфтяло. На българите в Германия се пада тежката задача да спечелят подкрепата на германците.

  Протестите в чужбина също не трябва да спират.

  Борисов наистина трябва да се вари на бавен огън, в собствен сос, иначе няма как да излязат всичките им безобразия. Едно разследване на Бивол как и кой строи балканския поток – (първите 7 мин. може да си ги спестите) – https://www.youtube.com/watch?v=NCi73EUgnd8. От това може да излезе огромен скандал. Не мога да разбера защо ГЕРБ си мислят, че са толкова умни, че могат да излъжат всички. Според мен това обяснява защо каракачанов е в САЩ, не се заблуждавайте, че договаря самолети.

  Едно интервю на Калин Манолов със Светослав Малинов от което става ясно какво точно става в ЕП – https://www.youtube.com/watch?v=YiIjgtqJlZc

 13. Къкренето в собствен сос до редовните избори при постоянен , упорит и солиден , но кротък и интелигентен уличен натиск , площадно присъствие по-скоро , би бил най – полезният за държавата вариант за раздяла с бай ни бойко и останалите (вероятно доста над четиресет) разбойници . Защото ще е завинаги . Вярно – не веднага , но завинаги . Дори да прескочи 4% , най-много да го докарат до ролята на кандидат – балансьор(че)(нце) .

  Това означава ,че бай бойко вече е приел политическия си край и се е отдал на безогледно грабене , като за последно . “Кафенето” е забелязало , че тия дни държавната фирма “Автомагистрали” е получила без търг (както си му е редът) 1.1млрд лева за 66 километрова отсечка между Видин и Ботевград (май окло 18млн/км , без неизбежните анекси) . По същия начин само тази фирма е получила общо към 4.5млрд лева .
  Ако е прав за процентите Илиян Василев , според когото само 40 от тях стигат до фирмите – строители , с човешки и технически ресурси , които плащат най напред подкупи , след тях заплати , консумативи , сервиз , засраховки и какво ли още не , а другите (по-скоро първите) 60 изчезват още в деня на подписването….вие смятайте , аз съм добър до хиляда .

  Прав е БЪЛГАРИН , че този вариант изисква редуциране на протестите до 1-2 пъти седмично , само че в работни дни , според мен – след работа . Но не е прав за съботата – тя може да е всякакъв ден , само не и “удачен” . И подходящ не е – защото обикновено се разбягваме по празниците (по родните места най-вече) .

  Сега , да не кажете че се праим на утрепан , признавам – преди време пророкувах (и писмено) , че герб (бб или “началника” – показалецът към небето не прави бб религиозен нали – началникът винаги е отгоре) ще предпочете овреме да сдаде властта и да запази електорален ресурс за главната роля в разпределянето на въпросните 60% (и само тях ли) за още 4 години .
  Като че ли засега решението за редовни избори изглежда твърдо , а и времето за оставка малко прехвърли “към края на септември” . Само че …

  Броят на заразените днес прескочи 400 , а докторите казват , че здравната система може да издържи 500 на ден , но само за три дни . Тогава ? Нови ограничения , забрани , изолации , карантини – с тях и нов вид масови протести със съвсем други участници и накрая , редовен или извънреден – отрицателен изборен резултат .

  Значи – още не е късно за “казАх ли ви”, въпреки че предпочитам “собствения сос” .

 14. Много препоръки и опасения валят от всички страни. И много неудобства и неясноти създавали протестите.
  И някога е било така. Априлското въстание също е пречело и създало неудобства на много българи. Да си припомним самотният Стамболов в Търново и т.н.. Но минал по тези земи Макгахан и т.н.
  Достатъчно беше възмутените стотици хиляди от спинкащият сладко омазан и нас.ан от всякъде геройко да бяха излезли за няколко дни на площада и тази агония щеше отдавна да е приключила, но нородопсихология. Какво да се прави такива сме мъдруваме и мързелуваме от векове и резултатите са налице.

 15. Отново ставаме свидетели на изтърканата манипулация, приложена на местните избори в София. Управляващата клика, въоръжена с влиянието на медиите, си самопосочва противник. Тогава беше М. Манолова. Следват две неща. Този “противник” да се добута до “алтернатива” (балотажа), а реалният да се неглижира, дискредитира, изобщо, да не се допусне до пряк сблъсък с ГЕРБ. Защото ше последва това, което се случи на балотажите за районни кметове. Кандидатите на ДБ срещу кандидати на ГЕРБ печелят.
  Сега е същото. Услужливи медии, поддакващи на ГЕРБ тръбят, че протестите са инспирирани от “левичари”, “Божков”, “Радев”, а други (тези за “мръсните поръчки”) трябва да дискредитират ДБ. И, макар да няма доказателства за пари на Божков, Сорос и т.н., но да са налице обилни доказателства за пари на Пеевски, Домусчиев и т.н., хората на протеста (по някаква милиционерска логика), анонимните “платени протестъри” са по-зловредни от Барни, Каскета, Цинковата кофа, Теменужка, Интрвюираната от Т. Себастиан и др. Ко-стен-ту-ционалисти. А ГЕРБ ще ни пази от руското влияние.
  So cute.

 16. Россотрудничество – коварният инструмент на кремълската хибридна война против България
  Българските власти трябва да пресекат очакваната подривна дейност на агенцията, маскирана като “мека сила” и културно-образователна дейност
  Анализ на Атлантически съвет на България

  “Препоръчваме на МВнР да проучи и вземе предвид причините, поради които на г-жа Митрофанова не е даден агреман за назначение в Испания?”

  https://faktor.bg/bg/articles/politika-hlyab-i-pasti-rossotrudnichestvo-kovarniyat-instrument-na-kremalskata-hibridna-voyna-protiv-balgariya

 17. Иванова
  07.10.2020 в 15:19

  Здравейте!
  Не мисля, че има нещо обидно към протестиращите в следното изказано от мен мнение, цитирам го отново:
  “Повярвайте ми, много по-силен е ефектът от 60 000 души протестиращи веднъж седмично, отколкото 4-5 000 всеки ден.
  Предлагам го единствено с цел съхраняване силите на тези почтени хора, които вече три месеца устояват битката с МУТРИТЕ!”
  Ясно съм написал и защо го препоръчвам.

 18. Николай, напълно съгласен. Това всеки с глава на раменете трябва да го проумее.

 19. И това доживяхме!
  Свалиха от екран „Вяра и общество“, заместват го с ново предаване
  https://dveri.bg/component/com_content/Itemid,100723/catid,14/id,69925/view,article/
  Горан Благоев заяви, че е разбрал от колеги за решението и едва преди малко е уведомен устно от програмния директор: „Извика ме програмният директор и ми каза, че заради всичко, което се е случило напоследък, и заради това, че членувам в политическа партия от събота „Вяра и общество“ няма да е на екран“, заяви Горан Благоев.
  ………..
  Да се маха човек и неговото предаване от екран под натиск от църквата и заради членство в друга партия различна от ГЕРБ.
  Кошлуков е позор за България.
  Докато беше в СДС трябваше да му хвърлим един бой, а не да го пращаме в САЩ да се учи.
  Е, “изучи” се.
  Пази Боже сляпо да прогледа!!!

 20. Руската IDC, свързана с ”Газпром”, строи ”Турски поток” в България зад паравана на саудитска компания

  На обекта край с. Макреш нямаше НИТО ЕДИН български работник, НИТО ЕДИН представител на българската държава, няма строителен надзор!

  РАЗГНЕВЕТЕ СЕ! Руската фирма IDC свързана с ”Газпром” строи ”Турски поток” в България зад паравана на саудитската компания ”Аркад”. Това разкрихме БОЕЦ и Биволъ в наше разследване на място. На обекта край с. Макреш нямаше НИТО ЕДИН български работник, НИТО ЕДИН представител на българската държава, няма строителен надзор!

  Към момента този “проект” ни струва към 4 МИЛИАРДА ЛЕВА (при официално обявени три милиарда). По груба сметка руснаците прибират по 10 000 лева на линеен метър за полагането на тръбата в земята.

  В същото време от документите, с които БОЕЦ разполагаме става ясно, че същата руска фирма, която прибира по 10 000 лв., за да зарови метър тръба, “плаща” на Община Брусарци по 10 (десет) стотинки за квадратен метър наем за своята база разположена на територията на общинският пазар в градчето! Решението е взето единодушно от ОС, доминиран от ГЕРБ и кметицата на ГЕРБ.

  БОЕЦ и Биволъ видяхме на място разбитите улици от тежката техника на “строителите”, като при опита ни да се срещнем с представители на руската фирма бяхме нападнати от руски охранител във военна униформа.

  С едната ръка руснаците прибират по ДЕСЕТ ХИЛЯДИ лева на метър, с другата “плащат” по ДЕСЕТ СТОТИНКИ на метър! Това е най – дребният детайл в схемата на този колосален грабеж. Атанас Чобанов разкрива, че и европейски пари са “усвоени”, за да може Борисов да изпълни поръчката на своите господари!

  За Путин и Ердоган – 4 МИЛИАРДА, за пенсионерите – 50 лева милостиня.
  В събота в 13.00ч. БОЕЦ и непримиримите граждани се събираме в Брусарци, за да зададем своите въпроси и да спрем грабежа.
  “Турски поток” – новият “Росенец”!

  В следващите дни ще публикуваме серия документи, от които ще разберете как Борисов плаща дълговете на Пеевски към руската мафия с милиарди одрани от нашият гръб и защо стиска неистово властта!
  РАЗГНЕВЕТЕ СЕ!
  Споделете и разоространете!

  Лидерът на БОЕЦ Георги Георгиев, Фейсбук

  https://frognews.bg/novini/georgi-georgiev-ruskata-firma-idc-svarzana-gazprom-stroi-turski-potok-balgariia-zad-paravana-sauditskata-kompaniia-arkad.html

 21. Видяхме какви са тези от СДС,които пратиха г-н Кошлуков в САЩ.Това се нарича легендиране и то изигра ролята си.

 22. Не СДС, а ДС изпрати кошлука в САЩ.

 23. Бивш председател на СДС,кмет на Карлово търпи професионална гимназия в града му да се нарича на името на съветски шпионин и български предател,а е в пълномощията му да смени името.

 24. @Георги

  Това, че 80% от населението на ЕС работи едва ли не за насъщния, е пълна глупост. Ако ли пък твърдите това сериозно, дайте някакви числа за доказателство.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.