Борисов обедини и Европа срещу себе си. ЕНПейми се, енесмейми се…

Резолюцията,изготвена в Комисията за граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи (LIBE), посветена на ситуацията с върховенството на закона в България, беше приета днес от Европейския парламент с 358 гласа “за”, 277 – “против” и 56 “въздържали се”.

Както Путин успя да обедини целия ( демократичен) свят срещу Русия, така и Бойко Борисов постигна вече не само национален успех в обединяването на хора и партии с различни и противоположни дори възгледи в България, но и в Европа.

В този смисъл, трябва да го поздравим. Нали толкова много му се ще(ше) да бъде признат за уникат! Това е историческо постижение на нашия цар(ски слуга) Разединител. Този негов успех, уви, постави в изолация в Европейския парламент най-голямата партия в тази институция. 

 

Ще се чуят всякакви интерпретации за и против свършения факт. Ще има много препирни кой и защо допринесе България да бъде заклеймена като държава с тежък демократичен дефицит в управлението. Но ще откроя изпреварващо само две основни очевидности:

1.Решението на Европейския парламент е взето с мнозинство, доста голямо, за да не кажа “смазващо”. Този факт трябва да се разглежда в контекста на многократното натякване от страна на Борисов, че властта му тук е легитимна и неоспорима именно поради факта, че мнозинството български избиратели са го подкрепили с гласовете си. От тази парадигма произтича сега, че на европейско ниво, с делегираните гласове на европейските избиратели, днес изтече легитимността му пред народните представителите на европейските народи.

2. Подкрепата на изпадналата в изолация ЕНП за Борисов е слаба утеха дори за убедените привърженици на тази партия у нас и на континента. За да защити своя демократичен мутант в България, който им носеше гласове, тя жертва своето преимущество в европейски дела досега. Жалко! Защото освен, че ще плати политическата кръчмарска сметка, без да се съобразява с кръчмаря, т.е. със съответното българско мнозинство в българското общество в момента, ЕНП ни съобщава нещо много грозно. Казва ни, че ние си заслужаваме Борисов, за когото никой нормален германец или друг енепеец в Европа не би подкрепил за свой премиер. 

ЕНПейми се, енесмейми се…

 

9 мнения за “Борисов обедини и Европа срещу себе си. ЕНПейми се, енесмейми се…”

 1. Днес над град Монтерей, Мексико било заснето падането на огромен метеорит, който предизвикал пожар.
  По съвпадение и в България днес съобщиха, че е “изгорял” един ДС генерал от зловещия кръг Монтерей, които повече от 30 години организираше оня подмолен, антибългарски “пожар”, в който изтля голяма част от благосъстоянието и суверенитета на страната.

 2. Не знам защо, имам натрапчивото усещане от преди този век още, за договорености между Германия и СССР, от времето на прекратяване на съветската окупацоя и присъединяването на източна Германия.

  Все имам чувството, че има договорености и за нас, нашата територия и население, от типа на тези, между Горбачов и Рейгън. Ако най-общо, американо- руските са от типа, американско политическо влияние, срещу руско икономическо, то руско-германските ми напомнят на хората за нас, територията за вас.

  А и “Великият разлом” на Фукуяма, от 1992, подсказва подобни механизми.
  Кой знае, но ако е така, доколкото на ГЕРБ са бабували немски фондации, а осъществява руски интереси, съмненията ми остават. Съмнения. Не обичам конспирации, не твърдя нищо. Питам се.
  Ще ви кажа защо: ако сте забравили, заплатата на червеноармеец е била 50 марки.
  А това обяснява и защо чичо Сам, се опитва да държи Германия в Европа, а Русия вън.
  И, на този хлъзгав терен, нашите политически играчи, направиха доста пачки. Които оцеляха, разбира се.

  И всичко това върви, докато не излезем да си вземем държавата. Което става в момента.

 3. А на мен ми стана малко по-ведро днес.
  Не бих казал, че ми се допяло, за смях да не говорим, но една бръчка на свъсеното ми чело се стопи.
  Резултатът 358 гласа “за”, 277 – “против” е много обнадеждаващ, само си представям, ако беше обратното – 358 гласа “против”, 277 – “за”, какъв неистов медиен вой на охолно, разгулно задоволство щеше да избухне по “свободните” ни и “независими” (ХА ХА ХА ХА) медии.

 4. Позволявам си да отбележа, отношението 358 гласа “за” към 277 – “против” е 1.292, а отншението 358 гласа “за” към 277 – “против” + 56 “въздържали се” е 1.075.
  Това няма да направи България друга държава.

 5. @Спас:

  Е Спасе, я да обърнем палачинката. Ами ако тия въздържали се ги броим “За”? Тогава съотношението е 1.4945, което си е 1.5! Ами това значи, че България Вече е друга. Немой така, друже.

 6. Теа от енепето сереозно не знаат ква змиа си носат в пазвата. Наш Бойко не само с двеста им го е отпрал одупарата ами то още си се варти. Мисла че има там разни дето са зели паре и злато като нашиа и са се овартолиле в раскош и сега не смеат да откажат че да не им се земе благосастоението. В бегето на това му викат корупциа и е незаконно ама се тарпи от народа. То и в бегето се тарпи , тарпи ама до време. В европата народите не го тарпат толкова много и тие от енепето не се осетиха да не застават на страната срещу народите си и да си признават саочастие в престаплението корупциа. Начи да знаете на шурето базжанака веднаж разправа че в европата данаците са големи и хората хич не им ги е кеф да знаат как некои си палнат чекмеджетата от техните данаци и други ги защитават. Е теа другите ше а втасат много.

  Не знам каква патардиа ще стане кога вземат оние партии от енепето по своите си даржави да прават предизборна агитациа… Очаквам да им показват само наш Бойко с пищака, парите и златото и да им пускат на касетофона само как им вика че ги е минал с двеста и ги е опраскал одупарите и то си се варти.

  С такава предизборна агитациа ги виждам. Ако и това не стане, начи и там народите са се изпобаркали и не знаат нито кой ден е нито на коа планета са. Ама ше стане. Баджанака на шурито вика “онеа лесно се дигат и лесно палат, не моат политиците да се ебаат с хората толко лесно”. Тоа пич голем разбирач мое да излезе.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.