Властовата пропаганда “пропусна” да се възмути от още един символичен ковчег на демонстрация в София

В класацията на опорните точки на властовата пропаганда образът на ковчега е неизменно в първата тройка на хиперболизираната символика, свързана с протестите срещу отровното трио Борисов- Гешев- Пеевски. Макар и еднократно демонстриран от демонстранти, доколкото и ми е известно ( а и да греша, смисълът на тезата ми по-долу не се променя), този образ задължително присъства в заклеймяването на недоволните граждани от улиците и площадите.

Ковчегът обаче се появи онзи ден и на протест на автоинструкторите. Пак в София. “Правилните” медии, като в. “Труд” на кандидата за държавен орден Петьо Блъсков, отразиха събитието, споменаха дори в заглавие за него, но “пропуснаха” да заклеймят демонстрирането му като нещо зловещо.

Защо?

Извинявайте за въпроса, не исках да обидя вашата интелигентност.

СНИМКА ( в. “Труд”, иронизиран от години като в. “Труп”)

3 мнения за “Властовата пропаганда “пропусна” да се възмути от още един символичен ковчег на демонстрация в София”

 1. За какво се възпитава простотията от всички власти. За да не направи впечатление как се открадва ДРЕВНОТО БЪЛГАРСКО НАСЛЕДСТВО част от което е колекцията на Божков. За някои то има цена в пари, но за нас Българите то е част от националната ни сигурност. За мислете се че от близкото минало нямаме една книга (от златния век на книжовността). Че дори книги от Георги Раковски с оргиналите не е ясно какво става. А като липсва оргиналът и една дума да изчезне или промени всичко се променя.

 2. Не за пръв път се се пише за тази нагла кражба:

  ДАНС “разследва” Община Поморие за имотни измами и заграбване на частна собстеност

  Руснак, изличава имота на наша баба, докато тя погребва дъщеря си. Това се случва с активното спомоществователство на Община Поморие в нарушение на нормите за гарантиране на националната ни сигурност.
  За брутално – скандален случай в поморийското с. Каменар, който нагло се точи последните две години и половина е сезирана ДАНС. Описаното от жертвите плаче за разследване на най-високо равнище в държавата, което незнайно защо до момента не се е състояло !??

  https://liberta.bg/%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D1%81-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%B2%D0%B0-%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%B5-%D0%B7%D0%B0-%D0%B8%D0%BC%D0%BE%D1%82%D0%BD%D0%B8-%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D0%B0%D0%BC%D0%B8-%D0%B8-%D0%B7%D0%B0%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D1%87%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%BE%D0%B1%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82

 3. Червени активисти окупират Варна с пропаганден филмов фестивал

  От своето възобновяване през 2014 година, Фестивалът на червенокръстките и здравни филми се провежда на територията на руския саноторно-оздравителен комплекс „Камчия“, а сред основните партньори на проявата са Руският културно-информационен център в София и българското представителство на Россътрудничество. През 2015 година българо-руското партньорство се разраства, като в програмата на фестивала е включен специален модул „Панорама на руското кино“.ред основните акценти на фестивала е 70-тата годишнина от края на Втората световна война – тема, отваряща широко поле за просъветските опорни точки и ролята на Русия в освобождението на Европа.
  Топлата връзка по оста БЧК – Президенство – Руско посолство буди сериозни притеснения предвид разобличените в шпионаж съветници на президента – Пламен Узунов и Илия Милушев.

  https://faktor.bg/bg/articles/cherveni-aktivisti-okupirat-varna-s-propaganden-filmov-festival

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.